Dubai Chocolade Dadels

Prep time:
Cook time:
Serves: 10 stuks

Dubai Chocolade Dadels
- Aantal personen: 10 stuks
Ingrediënten:
- 1 eetlepel roomboter
- 100 gram Kadayif
- 100 gram pistachepasta
- 150 gram chocolade
- 10 stuks Medjoul dadels
Bereidingswijze:
Kadayif bakken:
- 1)
Smelt de roomboter in een koekenpan op laag vuur.
- 2)
Snijd de kadayif in kleine stukjes en voeg toe aan de gesmolten boter in de pan.
- 3)
Bak de kadayif voor een paar minuten mooi goudbruin en krokant.
- 4)
Voeg de pistachepasta toe aan de kadayif en roer het goed samen.
Dadels vullen:
- 1)
Snijd de dadels in de lengte en verwijder de pit.
- 2)
Vul elke dadel met een volle theelepel van het pistachepasta-kadayif mengsel.
- 3)
Smelt de chocolade au bain-marie en roer het goed door.
- 4)
Doop de dadels één voor één in de gesmolten chocolade, laat de overtollige chocolade afdruppen.
- 5)
Leg de dadels op een met bakpapier beklede plaat.
- 6)
Bestrooi met gehakte pistachenoten en laat de chocolade uitharden in de koelkast voor 15-20 min.
6 Comments
Do
3 maart 2025 at 11:15
Lekker! Deze ga ik deze week maken.
Hoe lang zou je ze kunnen bewaren in de koelkast?
Fatima El Irari
4 maart 2025 at 11:04
Hi Do,
Ik heb ze zelf afgedekt in de koelkast bewaard en ze bleven 5 dagen goed. Zolang je ze goed afdekt, blijven ze lekker!
Ikram
5 maart 2025 at 16:24
Welke chocolade kan ik het beste gebruiken?
Groetjes,
Ikram
Fatima El Irari
10 maart 2025 at 08:54
Hi Ikram,
Je kunt alle chocolade gebruiken, maar voor het beste resultaat raad ik aan om een kwalitatief betere chocolade te nemen, zoals die van Lindt bijvoorbeeld. Xx
Warda
13 maart 2025 at 10:37
Hallo Fatima
De dubai chocolade dadels zien er overheerlijk uit. Waar kan ik de pistache-kadayif-vulling kopen.?
groetjes,
Warda
Fatima El Irari
13 maart 2025 at 14:08
Hi Warda,
Dankjewel! De vulling moet je zelf maken door de kadayif goudbruin te bakken en vervolgens te mengen met de pistachepasta.