Dubai Chocolade Dadels

2 maart 2025Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 10 stuks

Deze Medjoul dadels zijn pure verwennerij! Gevuld met romige pistachepasta en knapperig engelenhaar, gedoopt in chocolade en afgetopt met pistachenoten. Perfect bij de koffie of gewoon omdat je het verdient!

Print recept

Dubai Chocolade Dadels

  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel roomboter
  • 100 gram Kadayif
  • 100 gram pistachepasta
  • 150 gram chocolade
  • 10 stuks Medjoul dadels

Bereidingswijze:

Kadayif bakken:

  • 1)

    Smelt de roomboter in een koekenpan op laag vuur.

  • 2)

    Snijd de kadayif in kleine stukjes en voeg toe aan de gesmolten boter in de pan.

  • 3)

    Bak de kadayif voor een paar minuten mooi goudbruin en krokant.

  • 4)

    Voeg de pistachepasta toe aan de kadayif en roer het goed samen.

Dadels vullen:

  • 1)

    Snijd de dadels in de lengte en verwijder de pit.

  • 2)

    Vul elke dadel met een volle theelepel van het pistachepasta-kadayif mengsel.

  • 3)

    Smelt de chocolade au bain-marie en roer het goed door.

  • 4)

    Doop de dadels één voor één in de gesmolten chocolade, laat de overtollige chocolade afdruppen.

  • 5)

    Leg de dadels op een met bakpapier beklede plaat.

  • 6)

    Bestrooi met gehakte pistachenoten en laat de chocolade uitharden in de koelkast voor 15-20 min.

6 Comments

  • Do

    3 maart 2025 at 11:15

    Lekker! Deze ga ik deze week maken.
    Hoe lang zou je ze kunnen bewaren in de koelkast?

    1. Fatima El Irari

      4 maart 2025 at 11:04

      Hi Do,

      Ik heb ze zelf afgedekt in de koelkast bewaard en ze bleven 5 dagen goed. Zolang je ze goed afdekt, blijven ze lekker!

  • Ikram

    5 maart 2025 at 16:24

    Welke chocolade kan ik het beste gebruiken?

    Groetjes,
    Ikram

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2025 at 08:54

      Hi Ikram,

      Je kunt alle chocolade gebruiken, maar voor het beste resultaat raad ik aan om een kwalitatief betere chocolade te nemen, zoals die van Lindt bijvoorbeeld. Xx

  • Warda

    13 maart 2025 at 10:37

    Hallo Fatima

    De dubai chocolade dadels zien er overheerlijk uit. Waar kan ik de pistache-kadayif-vulling kopen.?

    groetjes,
    Warda

    1. Fatima El Irari

      13 maart 2025 at 14:08

      Hi Warda,

      Dankjewel! De vulling moet je zelf maken door de kadayif goudbruin te bakken en vervolgens te mengen met de pistachepasta.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept