DORADE MET GROENTEN

14 juni 2014Fatima El Irari

Ingrediënten: (4 personen)
.

  • 2 etl. fijngesneden koriander
  • 2 etl. fijngesneden peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl. paprika
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. zwarte peper
  • 1 tl. zout
  • 1/2 blokje Knorr vis
  • 2 grote dorades
  • 30 ml zonnebloemolie/olijfolie
  • rode peperte
Groente
  • 5 aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • handvol erwten
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • rozemarijn

Bereiding:

Pak de twee vissen erbij en spoel deze onder water goed schoon. Als het goed is heb je de dorade schoon laten maken door de visboer en kun je thuis zelf de dorade nog even omspoelen met water. Leg de twee dorades dan in een vergiet en laat deze goed uitdruppen.

Pak een diepe kom erbij of een pak en giet hierin de zonnebloemolie/olijfolie en doe hierbij de fijngesneden peterselie en de koriander. Pers hierbij de knoflookteentjes en doe dan de kruiden erbij en het blokje knorr. Wil je geen knorr gebruiken dan kun je het makkelijk weglaten.

DoradeDorade1
Meng dit samen goed samen en snijd dan de rode peper in grove stukken en gooi dit bij de marinade en meng het dan weer samen. Pak dan de twee dorades erbij en leg deze in de marinade en marineer ze goed met de marinade. Breng ook wat marinade aan de binnenkant van de vissen en snijd in de vis drie sneetjes zodat de marinade goed kan intrekken.

Laat de vissen dan zeker voor 1 uur goed in de marinade liggen! Af en toe draai je de vissen om zodat de andere kant ook weer goed onder de marinade zit.

Dorade2

De Groenten

Schil de aardappelen, spoel ze om met water en snijd ze dan in plakjes. Snijd de paprika’s, ui en de tomaten in schijfjes en zet deze ook even apart.

Pak dan de dorades er weer bij en leg deze even op een apart bord zodat je de groenten in de marinade kunt marineren. Doe dan alle groenten in de bak behalve de tomaten en meng de groenten goed door totdat ze helemaal onder zitten met de marinade. Breng het eventueel nog op smaak met wat zout.

Dorade3 Dorade4

Pak dan een grote ovenschaal erbij en giet hierin de gemarineerde groenten en leg hierop de tomaten schijfjes. Leg hierop de de twee dorades en op elke vis leg je een schijfje citroen. Doe het takje rozemarijn erbij en bekleed dan de hele ovenschaal met aluminiumfolie.

Zet dan de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 220 graden voor ongeveer 50-60 minuten. Wanneer alles gaar is verwijder je de aluminiumfolie en laat je het nog even bakken voor 15 minuten.Dorade5

 

Print recept

84 Comments

  • Nabila

    14 juni 2014 at 23:02

    Heeeeeeeeeeeeeeeerlijk

    1. xfaatjee

      15 juni 2014 at 09:51

      Haha is het zeker dus snel uitproberen :p

      1. chaima

        21 april 2015 at 16:45

        Ik wil graag kofie broodjes leren maken

      2. xfaatje

        13 mei 2015 at 17:09

        Bedoel je die met room en rozijnen in het midden?

  • saadia

    15 juni 2014 at 00:10

    Je bent geweldig hoe je dingen uitlegt
    Stap voor stap met foto!!!
    Ik dacht vdaag nog aan dorade maken
    Wollah!!

    Maar wist niet maar subahallah
    Dan zie ik dat jij dit plaats ik wou nog
    Zoekem.hoe het moet maar geweldig

    Moge allah swt je beschermen.tegen de
    Kwade

    1. xfaatjee

      15 juni 2014 at 09:51

      Hahaha Sub7anAllah wat toevallig! Dankjewel lieverd en heel graag gedaan Xx

  • Fatiha uit Heerlen

    2 juli 2014 at 10:51

    Salam je bent top allés is perfect

    1. xfaatjee

      2 juli 2014 at 11:53

      Hahaha wat lief! Dankjewel lieverd! Xx

  • Lala molati

    5 juli 2014 at 14:00

    Dit gerecht is zo lekker egt ,een paar dagen geleden gemaakt heerlijk dank je faatje voor dit gezonde recept

    1. xfaatjee

      5 juli 2014 at 22:18

      Echt leuk om te lezen meid! Heel graag gedaan en ben blij te lezen dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah Xx

  • k

    10 juli 2014 at 23:52

    Bedankt voor het recept.het was heerlijk

    1. xfaatjee

      11 juli 2014 at 09:29

      Goed om te lezen meid! Graag gedaan Xx

  • samirao

    16 juli 2014 at 19:50

    SubhanAllah! wat is het weer gezellig in de keuken en wat een heerlijke geur gaat er door ons huis. Nog even en dan kunnen we er van proeven Dank je wel lieve faatje we genieten met zovelen moge Allah jouw alle goeds schenken je bent een echte keuken prinses:-)

    1. xfaatjee

      17 juli 2014 at 14:11

      Aawh dankjewel lieve Samira! Ik word hier zo blij van sub7anAllah! Moge Allah swt jouw belonen voor je lieve woorden inschAllah! Shukran lieverd <3

  • Souad

    22 juli 2014 at 14:35

    He meid, ziet er heerlijk uit. Ga er zo aan beginnen, vroeg me alleen af of er ook n sausje bij zit? Of wordt het ‘droog’ geserveerd? xx

    1. xfaatjee

      22 juli 2014 at 15:39

      Dankjewel lieve meid! Nee zit gewoon nog saus ben alleen die had ik apart geserveerd. Maar zodra je de vis uit de oven haalt dan heb je geen nog een sausje (marka) <3

  • esmeray

    19 augustus 2014 at 14:12

    Hoi faatje, ik kan je foto’s niet zien bij je recept. Als ik erop klik staat er “file not found” 🙁

  • n

    1 januari 2015 at 17:23

    Ik heb dit recept vandaag gemaakt, en ik moet zeggen t was zeker geslaagd. Ik heb zelf tijm en groene olijvjes toegevoegd… T was heerlijk. Bedankt voor t delen v/h recept. X

    1. xfaatje

      18 januari 2015 at 14:00

      Hmm dat lijkt me echt erg lekker! Goed om te lezen dat het heeft gesmaakt en graag gedaan meid <3

  • OumLouisa

    19 oktober 2015 at 14:10

    Hoi Faatje,

    Ik heb dit recept gisteren voor de vierde keer weer gemaakt en elke keer is het weer feest. Echt tebarkkelah 3liek.
    Het is zoo lekker en ik krijg altijd complimentjes van bezoek dat het lekker en sappig is. Ik doe wel met een eigen charmilla er bij en zonder groente maar de dorades doe ik precies volgens jou recept. Yummie
    Vandaag ga ik Ermak (vlees met pruimen) proberen, ook jouw recept uiteraard 🙂
    Ik ben benieuwd.

    Shoukran

    1. xfaatje

      21 oktober 2015 at 06:40

      Hallo OumLouisa, aah super! Ik word echt blij van zulke leuke berichtjes haha. Bedankt lieve meid en heel graag gedaan! Xx

  • Hanane

    21 november 2015 at 14:07

    Salaam a3alaykoum Fatima, barak allhoufiek voor jouw heerlijke recepten. Ze lukken altijd ma sha allah. Heerlijk! Alleen een vraagje over bovenstaand recept, altijd als ik dit maak blijven mijn aardappel hard, ik snap niet waarom. Tegen woordig kook ik ze eerst voor anders heb ik harde aardappels bij de vis. Heb jij nog andere tips ervoor om de aardappel lekker zacht te krijgen in de oven? En mijn bereidingstijd is door de aardappel vaak 2 uur of langer 🙁 sokran en keep up the good work!

    1. xfaatje

      22 november 2015 at 09:39

      Salaam alaikoem meid, allereerst bedankt voor je lieve bericht en Allahoema Ameen! Ik kook mijn aardappelen nooit voor en ze worden altijd gaar in de oven. Je gebruikt aluminiumfolie om de schotel af te dekken, want dan zullen de groenten gaan stomen en hierdoor worden ze gaar. Wat ook een tip is om altijd voor zulke schotel de iets kruimelige aardappelen te gebruiken. Deze zijn nooit zo hard zoals de normale aardappelen en worden sneller gaar. Ik hoop dat je hier wat aan hebt meid. Succes Xx

  • Nadia

    22 november 2015 at 21:46

    Ik ben je al een tijdje aan het volgen en heb nog niet veel uitgeprobeerd helaas, maar wat een geweldig uitleg en foto’s heb jij. Het ziet er altijd heerlijk en netjes uit! Ik ben nog jong en wil veel leren en jij gaat alle kanten op, dat maakt het koken juist leuker. Ik vind echt alles geweldig. Soms weet ik niet waar ik moet beginnen :p. Maar ga zo door!! Sokrane voor het delen xxxjes Nadia

    1. xfaatje

      23 november 2015 at 09:01

      Hallo Nadia,

      Bedankt voor je lieve complimenten meid! Als ik je ooit ergens mee kan helpen, dan hoor ik het graag. Veel kookplezier Xx

  • Kawtar

    25 januari 2016 at 08:26

    Ik heb dit gerecht afgelopen weekend gemaakt en het was heeeerlijk! De hele familie heeft ervan gesmuld. Mijn complimenten Faat! Voor de heldere uitleg. Ik ga nog veel meer gerechten van jou proberen hihi!

    1. xfaatje

      25 januari 2016 at 15:28

      Hallo Kawtar,

      Aah super leuk! Heel graag gedaan meid en jij bedankt voor je lieve woorden! Xx

  • senna

    25 januari 2016 at 18:35

    Heerlijk heb de kipburgers gemaakt, echt lekker soekran. Vraagje zit er ook een soort van sausje bij de vis?? Wil deze ook maken in saa Allah.

    1. xfaatje

      26 januari 2016 at 13:45

      Hallo Senna,

      Bedoel je een sausje voor bij de Dorade?

  • senna

    25 januari 2016 at 18:36

    Heb je misschien een recept van vis charmilla? Alvast heel erg bedankt heb veel van jou geleerd jouw recepten zijn op en top!!

  • senna

    2 april 2016 at 20:30

    Tbark Allah je gerechten en lukken ook bij goed..ik wil deze morgen halen maar heb maar 1 dorade gehaald, en geen rozemarijn kan ik het ook zonder doen? voor de rest heb ik alles. Moet ik het recept halveren dus 3 aardappelen en van alle kruiden een halve theelepel hoor heeeel graag van je fatima xxjes

  • senna

    3 april 2016 at 17:53

    Ik heb het gemaakt het was heerlijk soekran, alleen de schijven aardappel wilde niet zacht worden het is uiteindelijk wel gelukt, en er was geen sausje

    1. xfaatje

      4 april 2016 at 11:29

      Hallo Senna,

      De volgende keer kun je dan de aluminiumfolie er iets langer oplaten, zodat de aardappelen nog langer kunnen stomen.

  • senna

    3 april 2016 at 17:55

    Was er bij jou wel een sausje na het bakken Faat? De marinade vond ik heerlijk trouwens we hebben lekker gesmuld. xx

    1. xfaatje

      4 april 2016 at 11:40

      Hallo Senna,

      Ik had wel een sausje maar ook niet al te veel. Als je dit wel wilt, dan kun je iets meer saus maken, de marinade dus.

  • Rachida

    15 april 2016 at 19:44

    Lieve Faatje,

    Ik heb dit recept vanavond uitgeprobeerd en het was werkelijk waar verrukkelijk. We hebben echt genoten. Djazaka Allah ou ghairan! Keep up with you great work!

    Xxx Rachida

    1. xfaatje

      20 april 2016 at 06:40

      Hallo Rachida,

      Aah, super! Dank je wel lieve meid en ik ben blij dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah! Bedankt lieverd! Xx

  • Sara

    21 juni 2016 at 10:34

    Hey Fatima, ik ben net getrouwd en jou hoekje is uitmuntend. Heb als eerste recept visbastilla gemaakt en iedereen was er gek van al hamdullilah.

    Vandaag 2 andere recepten uitproberen. Groenteburgers en visschotel. En wil deze ook gauw proberen maar had nog wen vraagje is dit een recept voor 2 dorades? En als ik er 3 van wil maken wat extra groente en kruiden erbij gebruiken?

    1. xfaatje

      23 juni 2016 at 10:44

      Hallo Sara,

      Aah super lief! Dankjewel lieve meid! Als je 3 dorades wilt maken, dan kun je inderdaad iets meer groenten en kruiden nemen en dan is het gewoon goed hoor. Succes Xx

  • Sara

    16 juli 2016 at 01:01

    Ziet er heerlijk uit! Ik wil het graag maken en dan met 1 dorade. Moet ik dan ook de kruiden halveren? Wil wel gng dezelfde hoeveelheid groente aanhouden. Hoor snel van je! Xx

    1. xfaatje

      19 juli 2016 at 06:53

      Hallo Sara,

      Als je 1 dorade wilt gebruiken, dan kun je gewoon doe hoeveelheid van de kruiden(marinade) aanhouden en alles wat je overhebt giet je gewoon over de groenten heen. Op deze manier heb je straks een lekker sausje bij de groenten. Succes hoor! Xx

      1. Sara

        20 juli 2016 at 18:20

        Ik heb het vandaag gemaakt en het was heerlijk!!! M’n man vond het echt heerlijk en dat terwijl ik nog niet zo goed kan koken?.. Ga aub zo door fatima.. Ik leer heel veel van je wollah! Voor volgende x staat gehaktballetjes met tomatensaus op het menu.. Heel erg bedankt xxxx. Ohja vraagje nog. Ik heb water toegevoegd aan kruidenmarinade omdat het na mijn idee anders te weinig marinade zou zij. Wat raad je in het vervolg aan. Water toevoegen of gwn meer olie om hoeveelheid saus te vermeerdere of s het helemaal niet nodig? Xxx

      2. xfaatje

        21 juli 2016 at 09:02

        Hallo Sara,

        Aah dit is echt zo ontzettend lief van jou! Super graag gedaan meis en je moet vooral zo doorgaan met het uitproberen van recepten. Want echt voor je het weet ben je gewoon een PRO in de keuken hihi! Nou kijk; Als je meer marinade wilt dan kun je altijd iets meer olie toevoegen geen probleem. Wanneer je alles in de ovenschaal schept, kun je aan de zijkanten iets meer water toevoegen en dit gaat vervolgens stomen en dan ontstaat er meer saus. Succes meis! Xx

  • Senna

    16 juli 2016 at 21:22

    Salaam meid, ik wil dit heel graag maken maar heb geen takjes rozemarijn in huis.. Maak dat uit?

    1. xfaatje

      19 juli 2016 at 06:54

      Hallo Senna,

      Dat maakt niks uit hoor! Xx

  • Noura

    31 juli 2016 at 19:48

    asalaamu alaykoum wa rahmatuLlaahi wa barakaatuh,

    Ik heb net de vis uit de oven gemaakt met enkele wijziginge van vissoort en filet ipv volledig en enkele andere groenten, maar hmmm ik ben geen visfan maar deze vis was zooo lekker! Die ga ik zeker proberen wanneer ik gasten thuis heb

    1. xfaatje

      1 augustus 2016 at 12:45

      Alaikoem salaam lieve Noura,

      Aah super! Ik ben erg blij dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah! Xx

  • Naoual

    11 augustus 2016 at 14:59

    Assalamoe alaikoem oughti, je recepten zien er heerlijk uit allaahoema baarik fiek! Voor hoeveel personen kan een schotel met 2 dorades ongeveer?

    Baraak Allaah oe fiki

    1. xfaatje

      12 augustus 2016 at 06:43

      Alaikoem salaam Naoual,

      Dankjewel lieve meid erg lief! Deze maaltijd is zeker voor 4 personen.

  • Naoual

    11 augustus 2016 at 14:59

    Correctie: allaahoema*

    1. xfaatje

      12 augustus 2016 at 06:44

      Ik heb het voor je aangepast hihi.

  • Maas

    16 augustus 2016 at 18:52

    Hii, ik heb een vraag.

    Het is voor mij nog onduidelijk of de overgebleven marinade, na het marineren van de groentes etc, de ovenschaal ingegoten kan worden?

    Merci!

    1. xfaatje

      17 augustus 2016 at 07:18

      Hallo Maas,

      Wanneer je de groenten en vis hebt gemarineerd kun je de overgebleven marinade inderdaad in de ovenschaal gieten. Je giet het gewoon over de groenten en vis heen. Succes!

  • Soumaya

    28 augustus 2016 at 13:43

    Salam Fatima,

    Ik heb dit recept uitgeprobeerd en het was heerlijk!! Mag ik vragen van waar je dat bord hebt? Shokran!!

    Liefs,

    Soumaya

    1. xfaatje

      31 augustus 2016 at 11:47

      Alaikoem salaam Soumaya,

      Super meis! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Bord komt van de Albert Heijn.

  • Siham

    26 september 2016 at 06:08

    Salaam keukenprinses,
    Allereerst complimenten voor je site en je uitleg, erg duidelijk en overzichtelijk.

    Ik wil dit gerecht maken voor visite maar ik wil heel veel saus en in de saus garnalen…. Moet ik dan gelijk de garnalen in de ovenschotel doen? Ik ben bang dat ze dan heel taai worden omdat ze kortere garingstijd hebben vergeleken met de dorade. Tips?

    1. xfaatje

      26 september 2016 at 06:26

      Alaikoem salaam Sihaam,

      Dankjewel lieverd! Wat ik je aanraad is om de garnalen er pas de laatste 15 minuten bij te doen. Je kunt de garnalen van te voren ook kruiden met de exacte marinade en ze er echt op het eind erbij doen, zodat ze inderdaad niet uitdrogen. Xx

      1. Siham

        26 september 2016 at 12:23

        Shokran! Hier kan ik wat mee! X

  • bianca

    3 januari 2017 at 21:40

    selam ailakom,

    Hoeveel stengels koriander en peterselie gebruik je?

    wil je zeggen dat ik graag op je site kom!

    liefs Bianca

  • Noor

    10 mei 2017 at 14:22

    HoiHoi 🙂

    Ik heb een vraagje, ik wil dit recept volgende week uitproberen, maar dan kook ik alleen voor 2 mensen. Ik wil 1 ipv 2 vissen gebruiken, moet ik dan ALLE ingredienten halveren, ook de marinade? Ik hoor graag van je!

    Groetjes en alvast bedankt 🙂

    1. Fatima El Irari

      11 mei 2017 at 11:35

      Hallo Noor,

      Je kunt 1 vis nemen en dan de kruiden etc. gewoon aanhouden. Dus de hoeveelheden van de marinade hoef je dan niet te halveren.

      Liefs,
      Fatima

  • Senna

    24 januari 2018 at 13:01

    Kan het ook in een glazen ovenschaal?

    1. Fatima El Irari

      24 januari 2018 at 15:56

      Ja hoor dat kan ook.

  • es

    6 februari 2018 at 09:03

    Hoi bedankt voor dit lekkere recept. Een vraagje, gebruik je wel of geen bakpapier? Raad je aan met of zonder bakpapier?

    En als ik het goed begrijp moet je gewoon wat water toevoegen, wanneer je meer saus wilt toch?
    Dankjewel.

    1. Fatima El Irari

      6 februari 2018 at 09:16

      Hallo Es,

      Ik gebruikte hier geen bakpapier, maar ik raad je wel aan om eerst de ovenschaal in te pakken met bakpapier en daarna met aluminiumfolie. Als je meer saus wilt, dan giet je er omgeveer 100 water extra bij. Xx

  • Senna

    9 februari 2018 at 16:20

    Kan je er ook garnalen bij doen bij de saus. Ik heb het al eerder gemaakt maar nu wil ik garnalen erbij in de saus. En kan ik beter kruidige aardappels doen?

    1. Fatima El Irari

      10 februari 2018 at 20:23

      Hallo Senna,

      Ja lieverd dat kan zeker. Xx

  • Senna

    9 februari 2018 at 16:20

    Ik bedoel kruimige

  • Senna

    3 maart 2018 at 14:39

    Zit er ook een sausje bij ? Ik hou van jou recepten. Wil deze maken. En in een glazenovenschaal moet ik het eerst invetten?

    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      4 maart 2018 at 08:43

      Hi Senna,

      Ja, je houdt altijd wel saus over. Je hoeft de ovenschaal niet in te vetten, omdat je marinade al genoeg olie bevat. Dankjewel lieverd en succes! Xx

  • Nesje

    31 maart 2018 at 16:31

    Mashallah wat duidelijk weet nu wat ik ga maken voor me visite inshallah. Was al tijdje op zoek naar een heerlijke dorade recept uit de oven ken ik dit voorschotelen voor me bezoek?? Is dat wel visite waard denk je.?? en had een nog een vraagje ken ik er kleine garnaaltjes erbij doen zo aan zijkanten van schotel..❤❤

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2018 at 17:22

      Hi Nesje,

      Dankjewel lieve schat! Jazeker, zelf maak ik dit vaak voor mijn visite. Ik gebruik dan wel 4 of 5 dorades. Daarnaast serveer ik ook nog laatste salades in bordjes of ik dien ervoor een feestsalade. En ja hoor je kunt garnalen erbij serveren. Xx

  • Laila

    26 september 2018 at 15:24

    Hoi is de vis lekkerder en meer van smaak als ik hem die avond van te voren al marineer ??

    1. Fatima El Irari

      27 september 2018 at 14:24

      Hi Laila,

      Jazeker, als je eerder kan marineren dan raad ik je dat altijd aan om te doen!❤️

  • Rianne

    19 december 2018 at 18:13

    Hoi Fatima, ik volg je al een tijdje en zou zo graag willen dat je een keer paellia gaat maken ?

    1. Fatima El Irari

      20 december 2018 at 22:29

      Hi Rianne,

      Wat leuk! Paella recept heb ik toevallig in mijn kookboek staan, die in april uitkomt. Xx

  • Rogier

    3 januari 2019 at 17:58

    Hoi Fatima, had twee prachtige dorades op de markt in Frankrijk gekocht en volgens jou recept bereid. Wat een verrukkelijk recept. Dank je wel !

    Groeten uit Geneve, Rogier

    1. Fatima El Irari

      5 januari 2019 at 10:19

      Hi Rogier,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!??

  • Hanan

    13 maart 2019 at 10:47

    Salaam Fatima,

    De vis is proper gemaakt door de visboer. Bedoel je al de ingewanden eruit

    1. Fatima El Irari

      13 maart 2019 at 15:18

      Alaikoem salaam Hanan,

      Ja, klopt ??❤️

  • Samira

    5 april 2019 at 13:33

    Maak deze altijd volgens jouw recept. Maar wij eten het met zn tweeën helemaal op 😉

    1. Fatima El Irari

      5 april 2019 at 14:25

      Hi Samira,

      Haha, wij thuis ook hoor!?

  • Hanane

    6 januari 2020 at 17:47

    Salaam alaikoem

    Van’ waar komt je ovenschotel

    1. Fatima El Irari

      6 januari 2020 at 20:50

      Alaikoem salaam Hanane,

      Deze komt van de Action. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept