Dorade op de BBQ

Prep time: 20 minuten
Cook time: 40 minuten
Serves: 2 stuks

Dorade op de BBQ
- Voorbereidingstijd 20 minuten
- Kooktijd 40 minuten
- Totale tijd 60 minuten
- Aantal personen: 2 stuks
Ingrediënten:
Voor de marinade:
- 2 stuks dorades
- 4 stengels koriander
- 4 teentjes knoflook
- 1 theel. komijpoeder
- 1 theel. zout
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 rheel. kurkuma
- 1/2 theel. gedroogde harissa
- 1/2 theel. zwarte peper
- 4 eetl. olijfolie
- 1 eetl. citroensap
- 2 eetl. water
Ook nodig:
- 1 stuk citroen , in plakjes
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes dille
Bereidingswijze:
Dorades marineren:
- 1)
Maak de dorades grondig schoon en spoel om met koud water.
- 2)
Maak aan beide kanten van de dorade 4 insnijdingen. Zet opzij.
- 3)
Stamp in een vijzel de koriander en de knoflook fijn.
- 4)
Voeg dit mengsel samen met de rest van de ingrediënten toe in een kom en meng het samen.
- 5)
Breng de marinade goed aan in de buikholtes van de dorade en wrijf het goed in.
- 6)
Dek de dorades af en laat de marinade voor minstens 30 minuten goed intrekken.
- 7)
Vet een ovenschaal in met olie of plaats een stuk bakpapier op de bodem.
- 8)
Leg de dorades in de ovenschaal en plaats in de inkepingen wat schijfjes citroen, rozemarijn en dille.
- 9)
Verwarm de barbecue op 200° C en zet de ovenschaal in de barbecue.
- 10)
Sluit de barbecue en kook de dorades in 40-45 minuten gaar.
- 11)
Serveer de dorades warm met rijst of brood. Enjoy!
2 Comments
MARLEEN
22 augustus 2022 at 15:02
Kan deze heerlijke dorade ook in de oven worden bereid? Dan dezelfde tijd?
Fatima El Irari
15 september 2022 at 10:31
Hi Marleen,
Ja hoor dat kan zeker. Xx