Dorade op de BBQ
Prep time: 20 minuten
Cook time: 40 minuten
Serves: 2 stuks
Dorade op de BBQ
- Voorbereidingstijd 20 minuten
- Kooktijd 40 minuten
- Totale tijd 60 minuten
- Aantal personen: 2 stuks
Ingrediënten:
Voor de marinade:
- 4 stengels koriander, fijngesneden
- 4 stengels peterselie, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook , uitgeperst
- 1 theel. komijpoeder
- 1 theel. zout
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. kurkuma
- 1/2 theel. gedroogde harissa
- 4 eetl. olijfolie
- 4 eetl. zonnebloemolie
- 2 eetl. citroensap
- 100 ml water
Ook nodig:
- 2 stuks dorades
- 1 stuk citroen , in plakjes
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes dille
Bereidingswijze:
Dorades marineren:
- 1)
Maak de dorades grondig schoon en spoel ze om onder koud water.
- 2)
Maak aan beide kanten van de dorade vier inkepingen. Zet opzij.
- 3)
Roer in een kom alle ingrediënten voor de marinade samen tot een marinade.
- 4)
Breng de marinade goed aan op en in de buikholtes van de dorade en wrijf het goed in.
- 5)
Dek de dorades af en laat de marinade voor minstens 30 minuten goed intrekken.
- 6)
Vet een ovenschaal in met olie of plaats een stuk bakpapier op de bodem.
- 7)
Leg de dorades in de ovenschaal en plaats in de inkepingen wat schijfjes citroen, rozemarijn en dille.
- 8)
Verwarm de barbecue op 200° C en zet de ovenschaal in de barbecue.
- 9)
Sluit de barbecue en kook de dorades in 40-45 minuten gaar.
- 10)
Serveer de dorades warm met rijst of brood. Enjoy!
2 Comments
MARLEEN
22 augustus 2022 at 15:02
Kan deze heerlijke dorade ook in de oven worden bereid? Dan dezelfde tijd?
Fatima El Irari
15 september 2022 at 10:31
Hi Marleen,
Ja hoor dat kan zeker. Xx