Heerlijke donuts zonder dat je ze hoeft te frituren. Deze gebakken donuts hebben een cake structuur en zijn zo verslavend lekker! Je kunt natuurlijk wel raden dat de donuts binnen een klap allemaal op waren, dat is tenslotte het moeilijkste aan heel dit recept. Er namelijk voor zorgen dat je de donuts nadat ze de oven uitkomen niet allemaal in een keer naar binnen werkt!
Ingrediënten:
Voor het beslag:
- 100 gr. kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 100 ml zonnebloemolie
- 100 gr. bloem
- 1 tl. bakpoeder
- 2 etl. melk
Voor de garnering:
- witte chocolade
- versiersel
Bereidingswijze:
- Mix in de beslagkom de eieren samen met de kristalsuiker en de vanillesuiker lekker romig, tot een lichtgeel mengsel.
- Giet de zonnebloemolie er dan bij en mix dit nog even door het beslag heen.
- Mix de bakpoeder samen met de bloem, voeg dit geheel toe in de kom en mix samen totdat de droge ingrediënten zijn opgenomen in het beslag.
- Giet de melk er dan bij en mix het voorzichtig nog even samen tot een vloeibaar beslag.
- Ga met de spatel nog even lang de zijkanten van de kom en roer nog even door het beslag heen.
- Vet de donut bakblik in met een laagje olie.
- Vul een diepvrieszak of een spuitzak met het beslag en spuit voorzichtig het beslag in de vormpjes.
- Bak de donuts in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten mooi goudbruin. Wanneer de donuts gaar zijn verwijder je ze uit de vorm en laat je de donuts geheel afkoelen.
- Dompel de donuts in gesmolten chocolade naar keuze en versier deze naar wens.
- Zet de donuts voor 10 minuten in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden.
Super simpel om te maken en de smaak is echt te lekker! Deze lekkere cake donuts zijn ideaal voor bijvoorbeeld een traktatie en eigenlijk zijn ze voor elk gelegenheid wel een goed idee!
Liefs,
Fatima
46 Comments
Silma
25 april 2017 at 07:36
Wat zien deze donuts er leuk uit!
Fatima El Irari
25 april 2017 at 09:28
Hallo Silma,
Dankjewel lieve schat!
Liefs,
Fatima
Manaletjee
27 april 2017 at 17:28
Hey ik heb een vraagje ik heb geen bakvorm hoe noet je dat dan doen al ik vragen mag
Fatima El Irari
1 mei 2017 at 06:24
Hallo Manal,
Nou ik heb deze vraag vaker voorbij zien komen, dus heb ik het even opgezocht. Ik zag dat vele bloggers aanraadde om een muffinplaat te gebruik en in het midden een propje aluminiumfolie te plaatsen. Vervolgens spuit je om het propje aluminiumfolie een laagje van het beslag. Op deze manier blijft er een opening in het midden en krijg je dezelfde donuts zonder een donut bakvorm te gebruiken. Zie hieronder een voorbeeld.
http://prettyprovidence.com/cookie-butter-donuts-how-to-make-donuts-without-a-donut-pan/
Liefs,
Fatima
Marloes Van Doorn
23 mei 2020 at 18:24
Hoi Fatima,
Bedankt voor je recept en video.
We halen ze net uit de oven, maar ze zijn nu ingezakt. Te kort in de oven gehad? Of andere fout?
Groetjes Marloes en Mila
Fatima El Irari
26 mei 2020 at 10:21
Hi Marloes,
Graag gedaan! Als ze zijn ingezakt, dan moesten ze waarschijnlijk nog ietsjes langer in de oven.
Silma
25 april 2017 at 07:37
Fatima, als ik meer wil maken dan kan ik het recept toch verdubbelen? Super lekker en mooi ziet het eruit, dankje!
Liefs Neila
Fatima El Irari
25 april 2017 at 09:28
Hallo Neila,
Jazeker, dat kan altijd!
Liefs,
Fatima
Mina
25 april 2017 at 07:39
Dat ziet er heerlijk uit, maar hoeveel eieren gebruik je?
Staat niet vermeld. En hoe zien je bakvormpjes eruit en van waar?
Groetjes!
X
Fatima El Irari
25 april 2017 at 09:29
Hallo Mina,
Ik gebruik 2 eieren en als je de video afspeelt dan zie je eigenlijk alles(ook de donut bakvorm)
Liefs,
Fatima
Mina
26 april 2017 at 15:35
ja klopt had de video te laat gezien hihi en vanwaar heb je de bakvorm? heb zo geen dus kan voorlopig geen maken 🙁
Fatima El Irari
1 mei 2017 at 06:13
Hallo Mina,
De bakvorm komt van de Wibra. Als je even goed het artikel leest, dan zie je een link waar je de vorm ook online kunt bestellen.
Liefs,
Fatima
ouiame
25 april 2017 at 07:56
bedankt super makelijk xx
Fatima El Irari
25 april 2017 at 09:29
Hallo Ouiame,
Ja, het is inderdaad super makkelijk en erg lekker haha! Graag gedaan lieverd.
Liefs,
Fatima
Sherin
25 april 2017 at 07:57
Oefff! Kan niet wachten om het te proberen! Vanwaar heb je die donut bakvorm?
Fatima El Irari
25 april 2017 at 09:30
Hallo Sherin,
Haha dankjewel lieverd. De bakvorm komt van de Wibra.
Liefs,
Fatima
Rachelle Cremers
1 december 2020 at 22:43
Hallo Fatima & Dames!
Ik heb dit recept vandaag uitgeprobeerd en de stoute schoenen direct al voor de eerste keer aangetrokken.
Ik deed ze niet in de oven, maar in een donut ijzer!
Het ging erg goed, smaak was lekker en de onderkant was tot onze verassing zelfs lekker krokant wat verassend goed uitpakte!
Alleen, de bovenkant blijft erg bleek terwijl de onderkant wel goed mee kleurt.
Ligt dit aan het recept, omdat het eigenlijk voor de oven bedoeld is?
Of kan het ook komen door mijn ijzer?
Weet je hier een oplossing voor?
Veel liefs! X
Fatima El Irari
4 december 2020 at 14:42
Hi Rachelle,
Precies dit heb ik dus als ik wafels bak in de wafelijzer. Wat ik dan doe is ik draai de wafels om en laat ze voor nog eens 1-2 minuten bakken. Op deze manier wordt ook de bovenkant bruin. Dit komt waarschijnlijk door onze ijzer, haha.
Sundus
25 april 2017 at 09:47
Bedankt voor het recept! Vraagje, is dit niet cake beslag? Heeft het de smaak van cake of echt donut?
Fatima El Irari
25 april 2017 at 14:10
Hallo Sundus,
Klopt, dit is inderdaad een cake beslag. De smaak is hetzelfde als een cake, alleen is de vorm en versiering anders haha. Graag gedaan hoor!
Liefs,
Fatima
yousra
25 april 2017 at 15:09
hey fatima,heerlijk en danku wel.
heb een vraagje kan je dit ook doen met een donutmachine?
Fatima El Irari
26 april 2017 at 07:20
Hallo Yousra,
Dankjewel meid. Jazeker, dat is nog makkelijker haha. Succes hoor!
Liefs,
Fatima
Mirjam
25 april 2017 at 15:17
Hey, ziet er super lekker uit!! Zat te wachten op dit recept haha. Maar ik had een vraagje. Moet je perse een donut bakvorm gebruiken. Want heb die thuis niet en waar ik woon verkopen ze die niet:/
Fatima El Irari
26 april 2017 at 07:24
Hallo Mirjam,
Haha kijk eens aan nu staat het recept voor je klaar. Nou ik heb deze vraag vaker gekregen en ik heb het zelf even opgezocht. Ik zag dat vele bloggers aanraadde om een muffinplaat te gebruik en in het midden een propje aluminiumfolie te plaatsen. Vervolgens spuit je om het propje aluminiumfolie een laagje van het beslag. Op deze manier blijft er een opening in het midden en krijg je dezelfde donuts zonder een donut bakvorm te gebruiken. Zie hieronder een voorbeeld.
http://prettyprovidence.com/cookie-butter-donuts-how-to-make-donuts-without-a-donut-pan/
Liefs,
Fatima
Imane
25 april 2017 at 21:55
Hallo fatima ik heb een vraag je kan ik de donuts ook andere maaken als je geen bakvoor heb van de donuts?
Fatima El Irari
26 april 2017 at 07:29
Hallo Imane,
Nou ik heb deze vraag vaker voorbij zien komen, dus heb ik het even opgezocht. Ik zag dat vele bloggers aanraadde om een muffinplaat te gebruik en in het midden een propje aluminiumfolie te plaatsen. Vervolgens spuit je om het propje aluminiumfolie een laagje van het beslag. Op deze manier blijft er een opening in het midden en krijg je dezelfde donuts zonder een donut bakvorm te gebruiken. Zie hieronder een voorbeeld.
http://prettyprovidence.com/cookie-butter-donuts-how-to-make-donuts-without-a-donut-pan/
Liefs,
Fatima
Amber Dalschaert
27 december 2020 at 22:50
Wat zien deze er lekker uit!
Is dit met gewone bloem of zelfrijzende bloem?
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:11
Hi Amber,
Ik gebruik gewone bloem.
Sumeyye
27 april 2017 at 06:45
Hem Fatima ziet er weer jammie uit ? ik volg je al heel lang. En ik maak altijd jou recepten. Want ze slagen altijd!! Ik had je gemaild maar heb nog geen antwoord gekregen. Zou je het ook leuk vinden om naar ons event te komen? Groetjes NourShoppingFest
Fatima El Irari
1 mei 2017 at 06:21
Hallo Sumeyye,
Wat lief zeg, dankjewel! Excuses lieverd mijn mail lag er dit weekend uit, maar hopelijk kan ik vandaag alle berichten beantwoorden.
Liefs,
Fatima
Camilla
27 april 2017 at 12:52
Heey Fatima,
Mijn donuts zitten nu in de oven, ben echt benieuwd hoe ze smaken?
Fatima El Irari
1 mei 2017 at 06:23
Hallo Camilla,
En heeft het gesmaakt?
Liefs,
Fatima
Karima
10 juni 2017 at 11:56
Heyy , kan je ze ook maken in een donut maker ? x
Laila
22 juni 2017 at 18:47
Beste Fatima,
Ik heb zojuist de donuts uitgeprobeerd maar bij lijken ze maar niet te lukken. Dus ik dacht ik vraag je om wat tips en tricks. Ben dus niet bepaald een keukenprinses. Maar de donuts waren bij mij niet luchtig. Moeten zs luchtig uitkomen echt als een luchtige cake. Ten tweede moeten de eieren en melk op kamertemperatuur? Ik hoor graag van je xoxo
Benny
15 september 2018 at 05:06
Dag fatima
Vandaag ga ik de donut uitproberen
Kan ik deze maken in een machine heb zo eentje voor wafels aar er zit ook vorm bij voor muffins
Groetjes
Fatima El Irari
16 september 2018 at 19:23
Hi Benny,
Jazeker, dat kan ook!
Benny
15 september 2018 at 05:08
Dag fatima
Kan dit ook in ook in a paraat heb er zo eentje met muffinvorm
choumicha
19 oktober 2019 at 12:44
Salaam alekoem
heb je ook een recept voor sfenjz..Marokkaanse fonds?
Fatima El Irari
19 oktober 2019 at 18:11
Alaikoem salaam Choumicha,
In mijn kookboek heb ik een recept van sfenj.♥️
choumicha
19 oktober 2019 at 12:45
sorry bedoelde donuts
wasmachine vakman
26 oktober 2020 at 09:50
Heb ze ook gemaakt. Lekker hoor!
Fatima El Irari
2 november 2020 at 10:37
Ah leuk om te lezen!
saskia de troyer
22 november 2020 at 19:23
ik heb ze vandaag gemaakt en ze vonden ze beter dan in de winkel dank je wel voor dit lekkere resept
Fatima El Irari
22 november 2020 at 19:49
Hi Saskia,
Aah leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt! Xx
Eddy Hildenbrant
12 maart 2021 at 19:15
Hallo Fatima,
Ik heb deze al twee keer gemaakt. Maar als ik deze uit de kunststof vorm wil halen breken ze af. Hoe kan ik dit voorkomen?
Groetjes,
Eddy
Fatima El Irari
14 maart 2021 at 20:34
Hi Eddy,
Laat je de donuts afkoelen? Bij een siliconen vorm kan het voorkomen dat als je bijvoorbeeld cake er nog warm uithaalt, de cake scheurt. Misschien iet langer laten afkoelen.