FOTOFRAME – DIY

30 juni 2017Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Het is weer tijd voor een leuke DIY artikel op de blog! De DIY van de fotoframe heeft even op zich laten wachten, maar hier is die dan eindelijk! Zoals vele ongetwijfeld al hebben gezien ben ik een tijd terug druk bezig geweest met het maken van een fotoframe voor onze bruiloft en we zijn nu alweer meer dan 4 maanden getrouwd(wat vliegt de tijd toch snel voorbij!!) Op dat moment wilde ik jullie graag laten zien hoe je nou zelf een fotoframe kon maken, maar helaas was hier de tijd niet voor. Gelukkig was de bruiloft van mijn schoonzusje een paar weken na die van ons en kreeg ik weer de kans om een leuke fotoframe te maken. En jullie begrijpen natuurlijk wel dat dit dan ook de kans was om hier een leuke DIY artikel van te maken en deze met jullie te delen! Nou genoeg gepraat, kijken jullie mee naar de instructievideo?

Wat heb je nodig?
 • canvas doek (60×80 cm)
 • stanleymes
 • plakband
 • secondelijm
 • uitgeprinte tekst (lettertype ‘Freestyle Script’)
 • potlood
 • zwarte viltstift
 • kunstbloemen
 • eventueel wat kant
Aan de slag!
 1. Plaats de canvas doek op je werkplaats en verwijder de folie.
 2. Snijd met de stanleymes aan de bovenzijde voorzichtig langs de zijkanten aan . Tip! Zorg er wel voor dat je zeker 2 cm van de zijkanten afsnijdt, zodat we de zijkanten straks mooi naar binnen kunnen vouwen.
 3. Verwijder het uitgesneden stuk papier en je zult nu aan de bovenzijde van de canvasdoek een vierkante opening zien.
 4. Snijd met het mesje in elke hoek een opening en vouw vervolgens de zijkanten van de canvasdoek naar binnen. Plak deze zijkanten vervolgens vast met plakband. Tip! De plakband is uiteindelijk niet meer zichtbaar, omdat we hier straks de bloemen op zullen plakken.
 5. Vouw ook de onderzijde van het vierkant naar binnen en plak deze aan de achterkant goed vast met de secondelijm. Houd de rand ingedrukt met je handen, zodat het papier goed zal blijven plakken.
Tekst ontwerpen:

Voor de tekst op de fotoframe heb ik ervoor gekozen om een tekst uit te printen en deze vervolgens over te trekken. Je zou er eventueel ook voor kunnen kiezen om een sticker te gebruiken, maar persoonlijk vind ik een geschreven tekst er toch iets mooier uitzien.

 1. Typ de gewenste tekst in en print de tekst vervolgens uit. Tip! Voor de grote van deze fotoframe heb ik voor de lettertype een grote van 250 gebruikt en voor het ‘&’ teken 100.
 2. Knip met een bocht langs de tekst en zorg ervoor dat je wat ruimte aan de zijkanten overlaat(dit gedeelte heb je nodig om de tekst aan de achterkant van de frame te plakken met plakband)
 3. Draai vervolgens de fotoframe om en plak de uitgeprinte tekst aan de achterzijde op. Terwijl je dit doet kun je zo nu en dan even de frame omdraaien en controleren of de tekst goed recht hangt.
 4. Pak de fotoframe op en plaats deze voor een raam en je zult zien dat de tekst er nu goed doorheen schijnt.
 5. Pak vervolgens de potlood erbij en trek de gehele tekst over die door de frame heen schijnt. Tip! Het is niet erg als je dit niet al te netjes doet, want straks ga je er toch met een dikke viltstift overheen en kleur je de letters ook nog eens in.
 6. Wanneer je de gehele tekst hebt overgetrokken verwijder je deze die je aan de achterkant van de frame hebt geplakt en draai je de frame weer om.
 7. Pak dan de zwarte(of een andere kleur) viltstift erbij en trek de letters weer over.
 8. Wanneer je de lijnen van de letters hebt overgetrokken kun je deze direct inkleuren. Tip! Ik raad je aan om de letters twee keer in te kleuren, op deze manier krijg je het mooiste kleur resultaat.
 9. Misschien had je destijds op snapchat gezien dat ik de letters van de frame die ik maakte voor onze bruiloft had geverfd, maar ik moet eerlijk toegeven dat dit mij veel meer tijd heeft gekost en het resultaat is eigenlijk gewoon precies hetzelfde als met een viltstift.
Bloemenrand:
 1. Pak de bloemen erbij en verwijder aan de onderkant de steel. Knip vervolgens aan de onderzijde van de bloem een stuk er vanaf, zodat de bloem straks goed op de fotoframe blijft plakken.
 2. Verdeel een goede laag van de seconde lijm op de randen van de fotoframe en druk de bloem er bovenop. Houd de bloem even ingedrukt, zodat deze goed blijft plakken.
 3. Werk op precies dezelfde manier de rest van de bloemen af totdat je alle randen hebt gedecoreerd. Tip! Voordat je de bloemen erop plakt raad ik je aan om de bloemen eerst zonder lijm erop te plaatsen zodat je voor jezelf kunt bepalen hoe je de bloemen precies wilt hebben. Op deze manier kun je namelijk nog makkelijk met de bloemen schuiven.

Ik ben benieuwd naar jullie fotoframes!

Liefs,
Fatimaj

 

Print recept

Nutrition

28 Comments

 • Ineke

  30 juni 2017 at 11:59

  Echt supper mooi.
  Ik ga dit ook proberen voor me zoontjes 1ste verjaardag en dan in sha Allah voor de verloving van mijn beste vriendin ??

  1. Fatima El Irari

   3 juli 2017 at 06:06

   Hallo Ineke,

   Aah wat leuk zeg! Ze gaan het beide erg leuk vinden!

   Liefs,
   Fatima

  2. Saida

   3 juli 2017 at 07:25

   Salaam alaykoum. Hele leuke frame allahhouma barek. Heb een vraagje over de datum letters.. welke grootte heb je daarvoor gebruikt ?

 • Samira

  30 juni 2017 at 12:58

  Aah super mooi Fatima, allah i3tik saha hbiba… En natuuurlijk willen wij meer van jouw DIY artikelen zien??

  1. Fatima El Irari

   3 juli 2017 at 06:07

   Hallo Samira,

   Dankjewel lieve schat!

   Liefs,
   Fatima

 • Nimet

  30 juni 2017 at 18:44

  Yesss!!? Super goede uitleg en heel makkelijk ook nog ? ik ga het binnenkort maken. Welke grote lettertype heb je gedaan?

  1. Fatima El Irari

   3 juli 2017 at 06:10

   Hallo Nimet,

   Dankjewel lieve schat! De grote staat erbij, 250 voor de letters en 100 voor het & teken. Succes ermee!

   Liefs,
   Fatima

 • Noor

  1 juli 2017 at 21:47

  Hoi Fatima wat ontzettend leuk gedaan ?……had echter een vraagje. Hoeveel cm snijd jij aan de bovenkant in? Houd jij ongeveer de helft aan?

 • Hanane

  2 juli 2017 at 02:46

  Assalaam alaikoem lieverd bedanet voor het delen.
  Heb nog 1 vraagje. De fotoframe op jouw eigen bruiloft heeft aan 2 kanten bloemen. Maar zag je boven dan niet bij de randen waar geen bloemen zitten, de plakband niet? Of had je bij die randen geen plakband gedaan maar secondelijm

 • Saida

  3 juli 2017 at 07:24

  Salaam alaykoum. Hele leuke frame allahhouma barek. Heb een vraagje over de datum letters.. welke grootte heb je daarvoor gebruikt ?

  1. Fatima El Irari

   3 juli 2017 at 09:07

   alaikoem salaam Saida,

   Dankjewel lieve schat! Voor de datum heb ik een lettergrootte van 170 gebruikt.

 • Nimet

  3 juli 2017 at 20:58

  Hoii Fatıma bedankt voor je snelle reactie ❤️ heb nog een vraagje ? heb je de teksten via WORD programma uitgeprint? Ik krijg de letters niet groter dan 72 hoe werkt dat? ?

  1. Fatima El Irari

   5 juli 2017 at 06:24

   Hallo Nimet,

   Ja via Word2016 lieverd.

 • Mouna

  4 juli 2017 at 19:09

  Hoelang blijft zo een frame goed? gaat de frame niet verkleuren.

  1. Fatima El Irari

   5 juli 2017 at 06:29

   Hallo Mouna,

   Die van mij heb ik in februari gemaakt en die staat nu nog steeds in goede staat op de zolder haha.

   Liefs,
   Fatima

 • Salwa

  6 juli 2017 at 10:20

  Hoi Fatima, ik heb een vraagje over de canvas. De fotoframe van jouw bruiloft ziet er groter uit dan die je voor je schoonzusje hebt gemaakt (of ligt het aan mij haha). Had je een grotere canvas gebruikt voor de jouwe? Zo ja, welke afmeting?

  1. Fatima El Irari

   9 juli 2017 at 15:40

   Hallo Salwa,

   Klopt, de canvas die ik maakte voor onze bruiloft was veel groter. Dit is de grootste canvas en ook verkrijgbaar bij de Action. Succes!

   Liefs,
   Fatima

 • Nimet

  6 juli 2017 at 18:22

  Hoi Fatıma ?

  Van waar heb je de bloemen? Bij de action kon ik niet mooie bloemen vinden helaas

  1. Fatima El Irari

   9 juli 2017 at 15:43

   Hallo Nimet,

   De bloemen komen van de Action, maar ook bij de Wibra en Ikea heb je leuke bloemen.

   Liefs,
   Fatima

 • has

  21 juli 2017 at 14:37

  Salaam

  Heel mooi gedaan! Zou ik aub mogen vragen welke lettertype je hebt gebruikt?

  Dankje wel! xxx

  1. Fatima El Irari

   24 juli 2017 at 06:07

   Alaikoem salaam Has,

   Dankjewel hoor. Natuurlijk, de lettertype die ik heb gebruikt is Freestyle Script. Succes ermee!

   Liefs,
   Fatima

 • Nadia

  25 juli 2017 at 11:36

  Hoi fatima
  Zou je mij aub een foto kunnen sturen van je zwarte rekje in de keuken waarop je de kruiden heb die van kruidvat ik wil hem zoo graag ik wil kruidvat er even over mailen

 • Thouria

  14 augustus 2017 at 16:29

  Prachtig faatje! Heb je nog meer DIY, ik ga volgend jaar trouwen in sha Allah ?

  1. Fatima El Irari

   14 augustus 2017 at 17:48

   Hallo Thouria,

   Dankjewel lieve schat! Jazeker, alleen moet ik hier nog even de tijd voor nemen om ze te delen op de blog. Wat leuk meid! Ik wens jullie heel veel geluk toe samen inschAllah!

   Liefs,
   Fatima

 • Fatima El Irari

  5 september 2017 at 12:40

  Hallo Anissa,

  Ten eerste als ik geen gezichten wil laten zien dan is dat natuurlijk aan mij. Als ik mijn bruiloftsfoto’s wilde delen, dan had ik dat wel gedaan. Ik deel onze bruiloft foto’s niet, omdat ik dat niet wil. En mag ik vragen waar jij je druk om maakt? Je kijkt voor een DIY niet voor mijn persoonlijke foto’s. En als jij dat een kromme gedachte vindt, ja dan is dat maar zo.

  Liefs,
  Fatima

 • Sabrina

  19 september 2018 at 01:18

  Hoi ik heb een frame gemaakt maar nu wil ik hem hergebruiken ipv eentje helemaal opnieuw te maken. Heb je misschien een tip hoe ik dat kan doen? Wat kan ik er overheen plakken? Gr. Sabrina

  1. Fatima El Irari

   19 september 2018 at 06:14

   Hi Sabrina,

   Bedoel je dat je op de frame andere tekst wilt aanbrengen? Ik kan mij eerlijk gezegd niks bedenken om de frame te kunnen hergebruiken. Je zou de hele frame kunnen verven met een witte verf en daarna de zwarte tekst er weer op aan kunnen brengen. Maar ik weet niet of dit er wel mooi uit zou zien.

   Groetjes,
   Fatima

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept