Dandan-noedels met Lamsbiefstuk

3 februari 2022Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 4 personen

Liefhebbers van spicy food opgelet! Deze Dandan noedels met malse stukjes lamsvlees biefstuk, lekker veel groenten en veel pit zet je in minder dan 30 minuten op tafel, comfort food op zijn best! 

Print recept

Dandan-noedels met Lamsbiefstuk

  • Aantal personen: 4 personen

Liefhebbers van spicy food opgelet! Deze Dandan noedels met malse stukjes lamsvlees biefstuk, lekker veel groenten en veel pit zet je in minder dan 30 minuten op tafel, comfort food op zijn best! 

Ingrediënten:

Lamsvlees marinade:

  • 500 gram lamsvlees
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. oestersaus
  • 2 eetl. Hoisinsaus
  • 1 theel. sambal
  • 1 theel. bloem

Groenten:

  • 2 eetl. sesamolie
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 theel. verse gember
  • 1 ui , in blokjes
  • 1 rode paprika , in reepjes
  • 1 gele paprika , in reepjes
  • 300 gram broccoli, in roosjes
  • 300 gram sugar snaps
  • 500 gram Dandan noedels
  • 1 eetl. sesamzaadjes

Woksaus:

  • 1 eetl. Oestersaus
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. Ketjap Manis
  • 1 eetl. honing
  • 1 theel. chilivlokken
  • 1 theel. zout
  • 1/2 theel. zwarte peper

Bereidingswijze:

  • 1)

    Snijd het vlees en reepjes en leg ze in een kom.

  • 2)

    Voeg de sojasaus,  oestersaus, hoisinsaus, sambal en de bloem toe en roer het goed door.

  • 3)

    Dek de kom af met plasticfolie en zet apart voor minstens 10 minuten.

  • 4)

    Verhit in een ruime wok de sesamolie op hoog vuur. Bak het lamsvlees 4-5 minuten bruin van kleur.

  • 5)

    Voeg de knoflook en de gember erbij en bak het mee voor 1-2 minuten.

  • 6)

    Voeg de paprika, ui, brocooli en de sugar snaps toe en bak het mee voor 2-3 minuten.

  • 7)

    Roer in een kom de ingrediënten voor de woksaus samen en schenk de saus bij de groenten en vlees.

  • 8)

    Wok de de groenten en het vleesvoor 3-4 minuten tot de saus goed is opgenomen.

  • 9)

    Leg de noedels in een kom en giet er kokend water bij tot ze onder staan. Laat voor 5 min. staan.

  • 10)

    Voeg de noedels toe in de wok en schep het door. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken.

  • 11)

    Serveer de noedels met het vlees en groenten en sprinkel er wat sesamzaadjes bovenop. Eet smakelijk!

2 Comments

  • Imane

    23 maart 2022 at 11:46

    Salam alaikoem Fatima

    Kan je ook sommige ingrediënten weglaten, om het minder pittig te maken?
    En welke ingrediënten kunnen er dan van af?
    Zou je bijvoorbeeld de chilivlokken kunnen weglaten?
    (Ik houd niet van al te pittig en mijn familie ook niet echt haha)

    Ik hoor het graag van je!

    Groetjes
    Imane

    1. Fatima El Irari

      3 april 2022 at 11:56

      Alaikoem salaam Imane,

      Jazeker, je kunt de chilivlokken weglaten en eigenlijk alle kruiden die je niet zo lekker vindt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept