Dandan-noedels met Lamsvlees

3 februari 2022Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 4 personen

Liefhebbers van spicy food opgelet! Deze Dandan noedels met malse stukjes lamsvlees biefstuk, lekker veel groenten en veel pit zet je in minder dan 30 minuten op tafel, comfort food op zijn best! 

Print recept

Dandan-noedels met Lamsbiefstuk

  • Aantal personen: 4 personen

Liefhebbers van spicy food opgelet! Deze Dandan noedels met malse stukjes lamsvlees biefstuk, lekker veel groenten en veel pit zet je in minder dan 30 minuten op tafel, comfort food op zijn best! 

Ingrediënten:

Lamsvlees marinade:

  • 500 gram lamsvlees
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. oestersaus
  • 2 eetl. Hoisinsaus
  • 1 theel. sambal
  • 1 theel. bloem

Groenten:

  • 2 eetl. chili olie
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 theel. verse gember
  • 1 ui , in blokjes
  • 1 rode paprika , in reepjes
  • 1 gele paprika , in reepjes
  • 300 gram broccoli, in roosjes
  • 300 gram sugar snaps
  • 500 gram Dandan noedels
  • 1 eetl. sesamzaadjes

Woksaus:

  • 1 eetl. Oestersaus
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. Ketjap Manis
  • 1 eetl. honing
  • 1 theel. chilivlokken
  • 1 theel. zout
  • 1/2 theel. zwarte peper

Bereidingswijze:

  • 1)

    Snijd het vlees en reepjes en leg ze in een kom.

  • 2)

    Voeg de sojasaus,  oestersaus, hoisinsaus, sambal en de bloem toe en roer het goed door.

  • 3)

    Dek de kom af met plasticfolie en zet apart voor minstens 10 minuten.

  • 4)

    Verhit in een ruime wok de chili olie op middelhoog vuur. Bak het lamsvlees 4-5 minuten bruin van kleur.

  • 5)

    Voeg de knoflook en de gember erbij en bak het mee voor 1-2 minuten.

  • 6)

    Voeg de paprika, ui, brocooli en de sugar snaps toe en bak het mee voor 2-3 minuten.

  • 7)

    Roer in een kom de ingrediënten voor de woksaus samen en schenk de saus bij de groenten en vlees.

  • 8)

    Wok de de groenten en het vleesvoor 3-4 minuten tot de saus goed is opgenomen.

  • 9)

    Leg de noedels in een kom en giet er kokend water bij tot ze onder staan. Laat voor 5 min. staan.

  • 10)

    Voeg de noedels toe in de wok en schep het door. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken.

  • 11)

    Serveer de noedels met het vlees en groenten en sprinkel er wat sesamzaadjes bovenop. Eet smakelijk!

20 Comments

  • Imane

    23 maart 2022 at 11:46

    Salam alaikoem Fatima

    Kan je ook sommige ingrediënten weglaten, om het minder pittig te maken?
    En welke ingrediënten kunnen er dan van af?
    Zou je bijvoorbeeld de chilivlokken kunnen weglaten?
    (Ik houd niet van al te pittig en mijn familie ook niet echt haha)

    Ik hoor het graag van je!

    Groetjes
    Imane

    1. Fatima El Irari

      3 april 2022 at 11:56

      Alaikoem salaam Imane,

      Jazeker, je kunt de chilivlokken weglaten en eigenlijk alle kruiden die je niet zo lekker vindt.

  • Sam

    16 mei 2022 at 21:20

    Hi Fatima.
    Zou je de lamsbief kunnen vervangen voor ander vlees? Zo ja, wat zou je aanraden?

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2022 at 12:17

      Hi Sam,

      Ja hoor, je zou bijvoorbeeld ook rundvlees kunnen gebruiken en eigenlijk gewoon elk soort vlees die je lekker vindt.

      1. Assia

        23 juni 2022 at 13:39

        Salam, is dit gerecht ook lekker met rijst ipv noedels? Gr

      2. Fatima El Irari

        28 maart 2023 at 11:21

        Alaikoem salaam Assia,

        Jazeker, ik maak het zelf ook vaak met rijst. Xx

      3. Naj

        20 februari 2023 at 18:01

        Hi Fatima,

        Welke noodles gebruik je hier?
        Alvast bedankt.

        Groetjes Naj

      4. Fatima El Irari

        28 maart 2023 at 11:22

        Hi Naj,

        Ik gebruikte Dandan noedels, maar je kunt elk soort noedels gebruiken.

  • Simone

    9 juni 2022 at 21:05

    Hoi Fatima
    Waar koop je dandan noedels?
    Hoe ziet die eruit? Als dikke spaghetti?

    1. Fatima El Irari

      28 maart 2023 at 11:22

      Hi Simone,

      Klopt, het lijkt op dikke spaghetti. Ik kocht ze bij de Xenos, maar kan ze zelf nu nergens meer online vinden. Je kunt elk soort genbruiken.

  • Esma

    2 oktober 2022 at 22:20

    Hi Faat. Waar kan ik dandan noodles kopen? Als ik google vind ik alleen die dunne egg noodles. Thanks Gr!

    1. Fatima El Irari

      28 maart 2023 at 11:22

      Hi Esma,

      Ik kocht deze bij de Xenos, maar online bij de Albert Hejin en Jumbo kan ik ze ook niet vinden. Je zou prima ook andere noedels kunnen gebruiken.

  • Amel

    21 februari 2023 at 00:02

    Hey Fatima,
    Zou je misschien de verpakking kunnen delen van de Dandan noedels? Ben hier al lang naar opzoek.
    Bedankt! 🌸

    1. Fatima El Irari

      28 maart 2023 at 11:20

      Hi Amel,

      Ik kocht deze bij de Xenos, maar online bij de Albert Hejin en Jumbo kan ik ze ook niet vinden. Je zou prima ook andere noedels kunnen gebruiken.

  • Lisa

    21 februari 2023 at 12:08

    Hii! Waar koop jij je dandan noodles? Ik zie overal alleen die dunne 😄

    1. Fatima El Irari

      28 maart 2023 at 11:20

      Hi Lisa,

      Ik kocht deze bij de Xenos, maar als ik nu google bij Albert Hejin en Jumbo kan ik ze ook niet vinden. Maar je zou prima ook andere noedels kunnen gebruiken.

  • Hiba Omar

    21 februari 2023 at 14:08

    Hey Fatima!

    Welke noedels gebruik je precies? Ik kon geen Dandan Noedels vinden .. heb je toevallig foto of link welke je gebruikt?

    Groetjes!

    1. Fatima El Irari

      28 maart 2023 at 11:23

      Hi Hiba,

      Ik kocht deze bij de Xenos, maar online bij de Albert Hejin en Jumbo kan ik ze ook niet vinden. Je zou prima ook andere noedels kunnen gebruiken.

  • Neslihan Zengin

    30 maart 2023 at 17:37

    Hey schat, kan je eventueel een ander merk noodle als tip geven die op de joune lijkt?

    1. Fatima El Irari

      4 april 2023 at 08:12

      Hi Neslihan,

      Je kunt dan het beste Udon noedels gebruiken of spaghetti. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept