Dadelkoekjes

27 augustus 2014Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten:
  • 500 gr. bloem
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 200 gr. zachte roomboter, ongezouten
  • 100 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 3 etl. oranjebloesemwater
Voor de dadel pasta:
  • 400 gr. dadels
  • handvol geroosterde amandelen
  • 1 etl. oranjebloesemwater
  • 1 tl. kaneel
Bereidingswijze:
  1. Maak de dadels schoon en verwijder de pit in het midden.
  2. Maal de dadels samen met de oranjebloesemwater en de amandelen  fijn tot een plakkerige massa.
  3. Als de dadels ietsjes hard zijn, dan raad ik je aan om de dadels van te voren even zacht te stomen.
  4. Schep de dadel pasta uit de keukenmachine in een aparte kom.
  5. Vet je handen dan in met wat zonnebloemolie en rol van de dadel pasta allemaal bolletjes, ter grootte van een borrelnootje.
  6. Het is belangrijk dat je telkens je handen in vet met zonnebloemolie, zodat de dadel pasta niet aan je handen zal blijven plakken.dscn4487
  7. Voeg de zachte roomboter, oranjebloesemwater, kristalsuiker, vanillesuiker en de twee eieren toe in een kom en mix dit geheel samen.
  8. Meng de bloem van te voren even samen met de bakpoeder en het zout en voeg deze beetje bij beetje toe bij de natte ingrediënten in de kom.
  9. Kneed het deeg ondertussen goed door tot een soepel deeg.
  10. Verdeel het deeg in twee stukken en druk deze plat.
  11. Zet het koekjesdeeg voor zeker 30 minuten in de koelkast zodat, het deeg goed kan uitrusten.
  12. Voor het vormen van de koekjes heb ik een koekjes vorm gebruikt die ik vanuit Marokko heb meegenomen. Heb je deze koekjes vorm niet, dan kun je ook makkelijk zelf de koekjes mooi vormen!
1e manier:
  1. Wanneer je een koekjes vorm gebruikt strooi je deze eerst even in met wat bloem, zodat het deeg niet zal blijven plakken.
  2. Rol het deeg met een deegroller uit tot een rechthoekige vorm en snijd hierin een aantal vierkantjes.
  3. Neem een stukje van het deeg en leg hierin een balletje van de dadel pasta.
  4. Vouw het deeg om de dadel pasta heen en rol deze even tot een balletje.
  5. Druk het bolletje deeg vervolgens in de vorm en sla het deeg er weer uit.
  6. Leg het gevulde deeg koekje op een bakplaat die je van te voren hebt bekleed met bakpapier en werk zo de rest van het deeg af.
  7. Zet de deeg koekjes vervolgens voor 30 minuten in de koelkast, zodat ze hun vorm straks in de oven zullen behouden.
Dadelkoekjes12e manier:
  1. Rol het deeg met een deegroller uit tot een plak en steek met behulp van een ronde vorm rondjes uit het deeg. Als je geen ronde vorm hebt kun je ook een limonadeglas gebruiken.
  2. Neem een plakje van het deeg en leg in het midden een balletje van de dadel pasta. 
  3. Vouw het deeg om de dadel pasta heen en druk de zijkanten in het midden samen.
  4. Druk vervolgens het bolletje deeg ietsjes plat en klaar is je koekje.
  5. Zet het deeg vervolgens voor 30 minuten in de koelkast, zodat ze hun vorm straks in de oven zullen behouden.

    5
Koekjes afbakken:
  1. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 15-20 minuten, mooi lichtbruin.
  2. Wanneer de koekjes gaar zijn verplaats je deze naar een rooster en laat je ze volledig afkoelen.
  3. Als laatste haal je de koekjes nog door de poedersuiker en je koekjes zijn klaar om lekker opgegeten te worden!

Dadelkoekjes3

Print recept

Nutrition

99 Comments

  • essma

    27 augustus 2014 at 11:06

    Deze koekjes zijn super lekker, ik ga jouw recept ook een keertje uitproberen! Benieuwd hoe het er gaat uitzien en smaken, dank je voor de recepten die je met ons deelt <3

    1. xfaatje

      27 augustus 2014 at 11:18

      Dat vind ik nou ook haha! InschAllah meid en heel graag gedaan <3

      1. fatima

        2 januari 2016 at 13:57

        Mansha allah sist dankjewel voor deze lekker recept van dadels koekjes

      2. xfaatje

        6 januari 2016 at 12:36

        Hallo Fatima,

        Dankjewel lieve meid en heel graag gedaan! Xx

  • Rayane naziha

    27 augustus 2014 at 11:44

    Dadelkoekjes zijn mijn favoriete koekjes.
    Iedereen is er gek op
    Mijn geheim : per 1 kg dadels
    150 g sesamzaad geroostert en
    gemalen
    7 lepels honing
    Kaneel en oranjebloemsemwater
    Het deeg idem als uw ,
    Heerlijk !!

    1. xfaatje

      28 augustus 2014 at 07:01

      Hmm honing erbij lijkt me ook wel lekker inderdaad! <3

  • fatima

    27 augustus 2014 at 11:51

    Tbakallah 3liek xfaatje o Allah ihafdak ik ga deze koekjes zeker proberen, danku voor al jou receptjes.

    1. xfaatje

      28 augustus 2014 at 07:02

      Allah ibarkfiek lieverd! Heel graag gedaan en bedankt voor je lieve berichtje! <3

      1. Nadia

        22 februari 2021 at 14:03

        Asalam3lkoum fatima
        Allahouma barik wollah ik vind jouw dadels koekjes echt super lekker

      2. Fatima El Irari

        1 maart 2021 at 09:49

        Alaikoem salaam Nadia,

        Ah leuk om te lezen lieverd, dankjewel! Xx

  • Halima

    27 augustus 2014 at 14:26

    Salaam alaikoem xfaatje,

    ik ga het zeker proberen inshAllah. Ik ga de amandelen weglaten. Heb een notenallergie. Kan ik er dan nog iets aan toevoegen? Ik neem aan dat het zonder amandelen ook lekkere koekjes worden?

    1. xfaatje

      28 augustus 2014 at 07:04

      Je kunt de amandelen zeker weglaten meid en het vervangen door geroosterde sesamzaadjes als je dat lekker vindt? Ook zonder de sesamzaadjes zijn de koekjes nog steeds heerlijk meid! Succes ermee! <3

  • Mariam

    27 augustus 2014 at 16:30

    First of all, jij en jouw recepten zijn ma sha Allah! Je bent een grote inspiratiebron voor mij in de keuken haha. Dit recept ga ik dan ook zeker uitproberen in sha Allah! Heb alleen wel een klein vraagje: kan ik ipv amandelen ook walnoten gebruiken? Of veranderd dat meteen de lekkere smaak van de koekjes?

    Liefs,
    Mariam

    1. xfaatje

      28 augustus 2014 at 07:10

      Hallo Mariam, Allereest echt super lief van je dankjewel! Je kunt de amandelen eigenlijk vervangen met wat jij lekker vindt! Ik heb zelf nog nooit walnoten gebruikt voor dit recept, maar eerlijk gezegd lijkt me dit ook echt lekker! Ik zou dan wel de walnoten voor gebruik even roosteren in de oven of in een koekenpan voor een extra lekkere smaak! Succes ermee meid en als je nog vragen hebt hoor ik het graag van je! <3

  • Fatima B

    27 augustus 2014 at 17:08

    Masha allah.. erg bedankt voor het delen.. Ik ga deze koekjes zeker maken.. complimenten

    1. xfaatje

      28 augustus 2014 at 07:11

      Dankjewel lieve meid! inschAllah <3

  • Zuster

    27 augustus 2014 at 21:49

    Assalaamu alaikoum Fatima,
    Je koekjes zien er erg lekker uit maa shaaAllah.
    Is het mogelijk om een andere vulling te gebruiken? Bijvoorbeeld amandelspijs

    1. xfaatje

      28 augustus 2014 at 07:20

      Salaam 3likoem lieve meid, dankjewel lieverd! Je kunt zeker een andere vulling gebruiken hoor! En amandelspijs is een goeie hmm haha! Wat ik ook vaak gebruik voor de vulling is abrikozenjam met kokos, dat is ook zoooo lekker hé! Ik zal daar ook snel een receptje van plaatsen inschAllah! Succes meid <3

  • laila

    29 augustus 2014 at 15:38

    Bij de ingredienten staat dadelpasta, en de beschrijving staat dat je de dadels moet ontpitten..dus moet ik noi dadels kopem en ontpitten of dadelpasta kopen. En waar kan ik dadelpasta kopen?

    1. xfaatje

      29 augustus 2014 at 21:44

      Hallo meid, de dadels ontpit je en die maal je dan fijn in je keukenmachine. En dan heb je een dadelpasta haha :p

  • esmeray

    30 augustus 2014 at 15:01

    Asselamu aleikoem fatima, gebruik je alleen bakpoeder of ook samen met vanille suiker? Op je eerste foto zie ik namelimk 2 zakjes maar bij je ingrediënten zie ik dat niet staan. Xx

    1. xfaatje

      31 augustus 2014 at 11:00

      Salaam 3likoem meid! Oh excuses meid ik was het vergeten erbij te zetten. Ik gebruik inderdaad ook vanillesuiker in het recept haha. Het staat er nu bij <3

  • Ikram

    9 september 2014 at 21:00

    Salaam meid, de koekjes zien er overheerlijk uit. Ik ga ze zeker uitproberen insha Allah! Ik heb een vraagje.. waar kan ik die vormpjes halen? Groetjes xx

    1. xfaatje

      27 september 2014 at 19:35

      Salaam 3likoem meid! Dankjewel lieve meid! Vormpje heb ik vanuit Marokko gehaald meid <3

      1. selma

        10 februari 2016 at 21:19

        Enig idee of ze hier ook te koop zijn…de vormpjes?

      2. xfaatje

        11 februari 2016 at 07:46

        Hallo Selma,

        Dan zou je even bij een Marokkaans winkeltje moeten kijken.

  • Hey

    19 september 2014 at 13:47

    Salam meid,
    Heerlijk al je recepten. Tbarkallah 3lik

    Als ik de helft wil. Moet ik dan ook helft van de bakpoeder en vaniliezakje nemen. Of helemaal?

    1. xfaatje

      27 september 2014 at 19:29

      3likoem salaam meid, Allereerst Allah ibarkfiek lieverd! Ik zal dan heel het recept halveren! <3

  • Ayse

    4 januari 2015 at 10:12

    Hoi lieverd ik wil graag het recept van de biscotte weet niet hoe jullie het noemen zou je het nog een keer willen delen op ig of mail kan ook tnx

    1. xfaatje

      18 januari 2015 at 13:58

      Hallo meid, wat bedoel je precies haha? Ik hoor het graag Xx <3

  • Rajaa

    28 mei 2015 at 14:10

    Hey Faatje!
    Super recept en het is erg duidelijk uitgelegd.
    k heb een vraagje. ik heb geen vorm thuis. Kan ik het ook zonder vormpje maken of is dat niet mogelijk?

    1. xfaatje

      29 mei 2015 at 11:25

      Hallo Rajaa, Als je geen vormpje hebt kun je deze koekjes zeker maken hoor. Je kunt bijvoorbeeld een ronde vorm gebruiken en hiermee cirkels uit het deeg steken. Leg dan een bolletje vulling in het midden van de deeg cirkel en maak hier dan een bolletje van of een staafje. Hoop dat ik het een beetje duidelijk heb uitgelegd haha. Succes meis. <3

  • Gea

    7 juni 2015 at 14:00

    Heerlijke koekjes: bedankt voor het recept! Ik heb ze vandaag gebakken en het recept, zij het iets aangepast naar de tip van Rayane Naziha, geplaatst op mijn blog.
    Je noemt hierboven als variatie een vulling van abrikozenjam en kokos. Hoeveel geraspte kokos en abrikozenjam gebruik je daarvoor?

    1. xfaatje

      11 juni 2015 at 21:24

      Hallo Gea, super om je ervaring terug te lezen. Altijd leuk om een recept aan te passen hoor hihi. Als ik Abrikozenjam en kokos gebruik, dan doe ik dit eerlijk gezegd op gevoel. Ik zal de volgende keer de hoeveelheden afwegen beloofd hihi. Ik zal even een kijkje nemen op je blog, ben benieuwd. <3

  • Rajaa

    8 juli 2015 at 13:24

    Salaam Faatje!! Ik ga dit recept maken met ingekochte dadelpasta. Heb ik dan 400 gram dadelpasta nodig?

    Ik ben benieuwd naar het resulaat .
    SHokran voor de duidelijke recepten <3

  • selma

    10 juli 2015 at 09:40

    Vraagje? Welke merk roomboter gebruik je hiervoor .. en bedoel je met zacht kamertempratuur ??

    Ik ga dit recept zeker proberen met el 3id dankje voor de uitleg

    1. xfaatje

      10 juli 2015 at 10:50

      Hallo Selma, Ik gebruik de roomboter van de Albert Heijn, maar je kunt van elke supermarkt gebruiken hoor. Met zacht bedoel ik inderdaad op kamertempratuur. Deze koekjes maak ik ook altijd met el3ied heerlijk!

  • sem

    13 juli 2015 at 09:29

    Hoihoi hoeveel koekjes haal je ongeveer uit dit recept?

    1. xfaatje

      13 juli 2015 at 14:03

      Hallo Sem, durf ik eerlijk gezegd niet te zeggen want heb de koekjes niet geteld. Ik had wel twee grote volle borden.

  • niedra

    13 juli 2015 at 13:54

    Salaam aleikom Fatima,

    Heb een korte vraag. Moeten de dadels niet eerst gestoomd worden? En gebruik jij ongepelde of gepelde amandelen?

    Barak Allah fiek xx

    1. xfaatje

      13 juli 2015 at 14:09

      Salaam Alaikoem Niedra, ik heb de dadels niet van te voren gestoomd omdat de dadels al erg zacht waren. Als je dadels gebruikt die iets harder zijn, dan raad ik je wel aan om de dadels van te voren te stomen inderdaad. En ik gebruik gepelde amandelen.

      1. niedra

        13 juli 2015 at 14:31

        Barakallah oe fiek voor je snelle reactie. Ben echt fan van je recepten!!

      2. xfaatje

        13 juli 2015 at 18:14

        Salaam Alaikoem Niedra, graag gedaan lieverd en bedankt! <3

  • birgul

    13 juli 2015 at 14:15

    I love this cookies ( mamoul ) . Looks great .

    1. xfaatje

      13 juli 2015 at 18:15

      Hello Birgul, I also like this cookie so much haha! So delicious! <3

  • Ilham

    13 juli 2015 at 18:29

    Ik ga deze recept zeker uitproberen in deze el3ied het is zeker waard, ik zal je gauw laten weten of het wel of niet is gelukt.

    Nog maals bedankt en het is een hele duidelijke recept!!

    1. xfaatje

      14 juli 2015 at 09:04

      Hallo Ilham, deze koekjes kunnen bij ons in iedergeval tijden el3ied niet ontbreken haha. Bedankt meid en succes!

  • Romana

    16 juli 2015 at 19:23

    Hi meid,

    Ik wil de koekjes maken, maar heb alleen amandelmeel i.p.v. Hele amandelen. Kan ik dit gebruiken? Zo ja, weet je hoeveel ik ervoor moet gebruiken?

    X

    1. xfaatje

      20 juli 2015 at 10:54

      Hallo Romana, Ja dat kan ook. Dan vervang je de helft van de bloem met de amandelmeel.

  • CK

    16 november 2015 at 17:00

    Ziet er heerlijk uit xfaatje!
    Ik zou de koekjes graag willen uitproberen. Zou ik margarine ipv roomboter kunnen gebruiken? Of verandert hierdoor de smaak van de koekjes? Hoop op uw reactie!

    1. xfaatje

      17 november 2015 at 12:57

      Hallo Ck, dankjewel hoor! Je kunt margarine gebruiken, maar persoonlijk raad ik je toch roomboter aan. Want door de roomboter proef je een lekkere smaak terug in de koekjes.

  • Nissrine

    23 november 2015 at 10:56

    Hi,

    Leuke site! Heerlijke gerechten ook, krijg meteen trek haha..
    Een vraagje: zou ik deze koekjes ook zonder ei (ivm allergie) kunnen maken?

    Alvast bedankt.

    Groetjes,
    Nissrine

    1. xfaatje

      23 november 2015 at 11:57

      Hallo Nissrina,

      Bedankt voor je lieve complimt meid! Hmm ik heb eerlijk gezegd deze koekjes nog nooit zonder ei gemaakt, maar ik zou het gewoon doen. Er kan denk ik niet zoveel verkeerd gaan hoor. Houd je mij op de hoogte? Ben zelf ook benieuwd hihi. Succes!

  • Samira

    30 november 2015 at 00:04

    Salaam 3laikoum,

    Zijn de dadel vormpjes ook in nl verkrijgbaar. Zoals, waar.

    Alvast bedankt

    1. xfaatje

      30 november 2015 at 08:32

      Salaam Alaikoem Samira,

      Ja, die kun je vinden bij zo’n marokkaans winkeltje bij de bakspullen, servies etc.

  • Nesli

    8 december 2015 at 22:01

    Selam meid,
    Ik wil het morgen insallah maken,maar ik heb geen oranjebloesemwater thuis liggen kan ik het ook weg laten?

    1. xfaatje

      9 december 2015 at 07:56

      Salaam alaikoem Nesli,

      Ja, hoor je kunt de oranjebloesemwater weglaten geem probleem.

  • nicoline krul

    14 februari 2016 at 21:46

    een vraagje
    Ik heb dezelfde vormen als u maar bij het eruit halen van de koekjes heb ik een serieus probleem
    hoe doet u dat?

    1. xfaatje

      16 februari 2016 at 10:50

      Hallo Nicoline,

      Voordat je het deeg in de vorm drukt kun je het beste de vorm eerst even bestuiven met een laafje bloem. Dan zal het koekjesdeeg niet blijven plakken. Succes!

  • Shahira

    21 februari 2016 at 08:34

    Hallo lieve faatje hoe kom je aan die koekjes vormen? Super recept x

    1. xfaatje

      22 februari 2016 at 08:09

      Hallo Shahira,

      Deze vormpjes heb ik vanuit Marokko, maar hier bij de Marokkaanse winkeltjes heb je ze ook! xx

  • Khadija

    10 maart 2016 at 20:23

    Hi Faatje!

    Wat een mooie blog heb je! Duidelijk en overzichtelijk!

    De dadels…maal je die eerst fijn in een koffiemolentje of direct in de keukenmachine?

    Shokran alvast! Je geeft iedereen netjes antwoord bazzz haha. Lief van je.

    1. xfaatje

      11 maart 2016 at 08:49

      Hallo Khadija,

      Super lief van je, bedankt! Ik maal de dadels gewoon direct in een keukenmachine meid en dat gaat gewoon goed hihi. Heel graag gedaan meid en veel bakplezier! x

  • Khadija

    10 maart 2016 at 20:24

    Oeps! Ik typte dadels terwijl ik de amandelen bedoelde. Sorry

    1. xfaatje

      11 maart 2016 at 08:50

      Oh haha! Ik maal de amandelen ook van te voren in een keukenmachine hihi.

  • hajar

    21 juni 2016 at 20:29

    Salaam alaykoem
    Juist gemaakt maar de vorm blijft niet mooi bij mij na het bakken
    met de vormpjes
    hoe komt dit

    1. Loubna

      1 maart 2017 at 21:09

      Bij mij precies hetzelfde. Na het bakken niet meer mooi. Wat doen we verkeerd Fatima?

      1. Fatima El Irari

        21 maart 2017 at 12:51

        Hallo Loubna,

        Bedoel je dat de vormpjes op de koekjes niet meer goed te zien zijn of?

        Liefs,
        Fatima

      2. Fatima El Irari

        21 maart 2017 at 13:30

        Hallo Loubna,

        Ik heb altijd een tip wat betreft het bakken van koekjes met een patroon. Wanneer je de koekjes hebt gevormd stop je deze voor zeker 30 minuten in de koelkast, zodat deze hun vorm(figuurtjes) mooi behouden in de oven. Lekker slim van mij om deze tip er niet eerder bij te zetten, excuses hiervoor! Ik heb het er nu bijgezet lieverd. Ik hoop dat de koekjes de volgende keer wel perfect lukken. Heeft het wel gesmaakt?

        Liefs,
        Fatima

  • Laila

    28 juni 2016 at 17:49

    Hoeveel koekjes haal je uit dit recept lieve schat?

    1. xfaatje

      29 juni 2016 at 08:56

      Hallo Laila,

      Zeker 2 volle borden. En het hangt er ook vanaf hoe groot je de koekjes maakt.

  • Youssra

    29 juni 2016 at 15:02

    Hoi hoi, ik had even een vraag. Hoeveel koekjes bakje met deze ingredienten?

    1. Youssra

      29 juni 2016 at 15:23

      Ik zie het antwoord al. Sorry haha.

    2. xfaatje

      30 juni 2016 at 06:51

      Hallo Youssra,

      Ongeveer 2 volle borden zoals je ziet op de foto.

  • Silvna

    2 juli 2016 at 12:40

    Hoi hoi,

    Kan je ook mazhar (rozenwater) gebruiken in plaats van oranjebloesem of verpest dat de smaak?
    Ze zien er echt heerlijk uit!! Lekker voor het suikerfeest.

    1. xfaatje

      3 juli 2016 at 10:16

      Hallo Silvna,

      Kan ook maar raad ik je echt niet aan! Oranjebloesem heeft zo’n sterke smaak en vind ik echt niet lekker.

  • Fadoua

    2 juli 2016 at 17:22

    Ik zou graag willen weten waar je die vormpjes vandaan hebt, maakt het allemaal wat makkelijker

    1. xfaatje

      3 juli 2016 at 10:18

      Die heb ik vanuit Marokko, maar je hoeft zo’n vorm niet te gebruiken hé.

  • Ouaffa

    8 september 2016 at 09:19

    Heej fatima, hoelang blijven de koekjes goed ?

    Gr

    1. xfaatje

      15 september 2016 at 13:51

      Als je de koekjes goed opbergt in een trommel, blijven ze zeker meer dan 3 weken goed.

  • Naj

    21 december 2016 at 22:57

    Ik heb dit recept uitgeprobreed en mashallah hele familie was er dol op!
    dankzij al jou recepten kook ik nu echt uitgebreid.
    heeeel erg bedankt xxx

    1. Fatima El Irari

      22 december 2016 at 07:05

      Hallo Naj,

      Dankjewel lieve schat erg lief van je! Xx

  • Esra

    7 februari 2017 at 11:23

    Hoi Fatima,
    Heb je ook een variatie met amandelspijs? En walnoten?

    Groetjes,
    Esra

  • Ilham

    17 juni 2017 at 16:35

    Hay!
    Zou je in plaats van dadels ontpitten en malen ook kant en klare dadelpasta kunnen gebruiken? Weet je toevallig of de koekjes dan minder lekker worden?

  • Samra

    21 juni 2017 at 11:55

    Salaam Fatima, als allereerst bedankt dat je alrijd deze heerlijke recepten met een goeie uitleg met ons deelt. I Love it! Maar ik heb een vraagje.. bedoel je met twee borden vol ongeveer twee keer het bord als de foto helemaal boven in? Ik wil ze namelijk maken met iemand en dan verdelen maar dan moeten we wel genoeg hebben haha! Shokrane alvast ?

    1. Fatima El Irari

      21 juni 2017 at 14:55

      Alaikoem salaam Samra,

      Aah dankjewel lieve schat en heel graag gedaan! Je ik bedoel inderdaad het bovenstaande bord. Xx

  • Fati

    24 juni 2017 at 18:33

    Slm faat,
    Ziet er heerlijk uit kan ik het ook met kant en klaar dadelpasta maken.
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      27 juni 2017 at 13:54

      Hallo Fati,

      Jazeker dat kan. Ook lekker makkelijk hihi.

      Liefs,
      Fatima

  • Noor

    9 juli 2017 at 14:49

    Assalamu Alaikoum Fatima,
    Ik had een vraagje : wat gebruik je bij dat koekjesvormpje om het deeg eruit te halen? Ik probeer het namelijk met een tandenstoker maar dat is best moeilijk. Ook wordt het vormpje of de structuur van het koekje verpest als ik het met iets dikkers eruit prik. Heb jij tips ? En smeer jij het vormpje in met zonnebloemolie?
    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      9 juli 2017 at 15:54

      Alaikoem salaam Noor,

      De vormpjes bestuif ik met bloem en hierdoor kun je het deeg er makkelijk uitslaan. Ik gebruik dus ook geen tandenstoker, ik sla het voorwerp op mijn aanrecht en dan springt het deeg eruit.

      Liefs,
      Fatima

  • Hiba

    14 juli 2017 at 14:12

    Hoi fatima kan ik de dadels weglaten en inplaats daarvan amandel spijs gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      15 juli 2017 at 16:57

      Halli Hbiba,

      Jazeker, dat kan ook hoor.

  • Khadija

    3 juni 2018 at 10:00

    Hai Fatimaaa, gebruik je gezouten of ongezouten roomboter?

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2018 at 10:37

      Hi Khadija,

      Ik gebruik ongezouten roomboter. Ik zal het er even bijzetten. Xx

  • Hasna

    13 juni 2018 at 15:38

    Salaam! Schil je de dadels eerst of gebruik je de dadel in zijn geheel?

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2018 at 08:50

      Hi Hasna,

      Ik verwijder enkel de pit meer niet. Xx

  • Anton van Woerkom

    26 november 2018 at 20:11

    De koekjesvorm die je beschrijft heb ik vorige week in Beirut (Libanon) gekocht bij de COOP supermarkt. Het is een plastic vorm met vier verschillende koekjesvormen, drie op de voorkant en nog een op de achterkant. Op de foto hierboven (boven ‘Koekjes afbakken’) staan precies de drie koekjes die je met mijn vorm kunt maken!
    Op de verpakking staat ‘made in Syria’. Ze verkochten er (bij de COOP) ook houten koekjesvormen en deze houten vormen vond ik daarna ook in Sidon in de carpenters street, waar diverse houtbewerkers een winkeltje hebben.
    Een bakker vertelde me dat traditioneel in de langwerpige vorm pistachekoekjes worden gemaakt, in de grote ronde vorm dadelkoekjes en in de kleinere ronde diepe vorm walnootkoekjes. Zodoende kan je aan de vorm van het koekje zien welke smaak er in zit.

  • Laila

    31 mei 2019 at 16:35

    Hoeveel. Koekjes haal je hieruit en kan ik ook dadelpasta gebruiken

    1. Fatima El Irari

      1 juni 2019 at 23:51

      Hi Laila,

      Jazeker, je kunt ook dadelpasta gebruiken. Ik had toen de koekjes niet geteld, maar ik vulde een groot bord met koekjes.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept