Curry Soufflés met Gehakt

10 mei 2020Fatima El Irari

Prep time: 50 minuten

Cook time: 10 minuten

Serves: 15 stuksw

Van deze crunchy soufflés gevuld met een curry gehakt blijf je maar eten, zo lekker zijn ze! Een heerlijk kruidig gehakt vulling omhuld met een krokant jasje! Je kunt ze makkelijk een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren of zelfs in vriezen. 

Print recept

Curry Souffles met Gehakt

  • Voorbereidingstijd 50 minuten
  • Kooktijd 10 minuten
  • Totale tijd 60 minuten
  • Aantal personen: 15 stuksw

Ingrediënten:

Gehakt vulling:

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui , fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 rode paprika , in stukjes
  • 1/2 gele paprika , in stukjes
  • 100 gram champignons, in schijfjes
  • 100 gram erwten
  • 1 eetlepel sambal Badjak

Kruiden:

  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel chili vlokken

Kerriesaus:

  • 2 eetlepels kerrie
  • 1 eetlepel maizena
  • 100 ml water
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper

Paneren:

  • wit brood
  • 3 eieren
  • 300 gram paneermeel
  • 1/2 theelepel zout

Bloempapje:

  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel water

Bereidingswijze:

Het gehakt:

  • 1)

    Leg het gehakt in de pan en voeg de ui, knoflook, olijfolie en alle kruiden erbij.

  • 2)

    Bak het gehakt op middelhoog vuur in 2-3 minuten mooi rul.

  • 3)

    Roer de paprikastukjes erbij en bak het nog eens mee voor 2-3 minuten.

  • 4)

    Voeg de champignons, erwten en de sambal toe en roer het door.

Kerriesaus:

  • 1)

    Voeg in een kom de kerriepoeder, maizena en het water toe.

  • 2)

    Roer het met een vork tot een glad mengsel.

  • 3)

    Giet het mengsel vervolgens al roerend bij het gehakt in de pan.

  • 4)

    Bak het gehakt voor nog eens 1-2 minuten op laag vuur en laat het gehakt afkoelen op een bord.

Soufflés vullen:

  • 1)

    Druk met een rond figuur rondjes uit het wit brood.

  • 2)

    Mocht je sneetjes brood gebruiken, dan snijd je de korstjes weg.

  • 3)

    Rol het brood extra dun uit met een deegroller en verdeel in het midden twee eetlepels gehakt.

  • 4)

    Roer voor het bloempapje de bloem met het water en smeer hiermee de zijkanten in.

  • 5)

    Vouw de soufflé dicht en druk de zijkanten stevig aan.

  • 6)

    Leg de soufflés op een bord en werk op precies dezelfde manier de rest af.

Soufflés paneren en frituren:

  • 1)

    Leg een soufflé in het ei mengsel en laat overtollig ei eraf druppen.

  • 2)

    Roer het zout door de paneermeel en leg de soufflé in de paneermeel en druk het goed aan. Herhaal deze stappen twee keer.

  • 3)

    Verhit in een diepe pan zonnebloemolie op middelhoog vuur.

  • 4)

    Frituur de soufflés aan beide kanten mooi goudbruin en serveer ze lekker warm.

16 Comments

  • Nathalie

    10 mei 2020 at 18:36

    Hi Fatima!

    Super leuk, ik ga ze zo maken voor iftar!

    Nu was ik net bij Jumbo voor die broodverpakking op jouw foto, maar toen zag ik dat die ethylalcohol bevat. Niet iedereen let daar natuurlijk zo op maar wilde het toch delen…
    Ik heb gewoon een halfje casino genomen 🙂

    In ieder geval heel benieuwd naar hoe ze zullen smaken! We hebben er zin in!

    Groetjes!

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2020 at 08:40

      Hi Nathalie,

      Oh nee niet opgelet, bedankt voor het doorgeven! Casino brood kan natuurlijk ook prima. Xx

  • Khadija

    11 mei 2020 at 18:04

    Salaam aleykoem Fatima,
    Ik wil je graag wat vragen, het heeft niets met je recepten te maken.
    Maar ik wil graag weten waar jou kast of hoe je het ook noemt vandaan hebt waar jij je deeg altijd uitrolt en vult Etc…

    Xx,
    Khadija

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2020 at 08:48

      Alaikoem salaam Khadija,

      Deze keukeneiland tafel komt van de Ikea.

  • Aisha

    20 mei 2020 at 11:04

    Selaam aleikoem

    Ziet er weer heerlijk uit! MashAllaah
    Ik zou graag willen weten waar je die uitsteek ringen hebt gehaald.

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2020 at 11:22

      Alaikoem salaam Aisha,

      Dankjewel lieverd! Deze kocht ik bij de Wibra. Xx

  • Fisher

    25 mei 2020 at 14:52

    Wow, dit ziet er super leuk uit. Van het weekend eens proberen.

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2020 at 10:28

      Hi Fisher,

      Zeker het proberen waard, dankjewel!

      1. Ingrid

        8 september 2022 at 17:55

        Hoi,
        Dit recept ziet er heerlijk uit!!
        Kan ik ze vandaag al helemaal maken, dus incl frituren, en dan morgen in de frituur opwarmen? Of is het beter om het vanaf het panelen de volgende dag te doen? Ik zou graag het maximale in de voorbereiding willen doen 😊
        Groet,
        Ingrid

      2. Fatima El Irari

        15 september 2022 at 10:14

        Hi Ingrid,

        Je kunt het beste de souffles nu al maken en paneren en de volgende dag pas afbakken. Xx

  • Fatima Fortes

    21 december 2020 at 11:47

    Hi Fatima,

    Wat een heerlijk website zeg, dank daarvoor. Ik was opzoek naar een feestelijke aardappelsalade en kwam zomaar op je website uit en natuurlijk werd ik nieuwsgierig naar de keuken van mijn naam genoot.
    De curry souffles met gehakt lijken veel wat uiterlijk betreft op de Portugese rissois die ik vaak maak, maar dan met gekookte deeg. Nooit gedacht dat het met brood ook kan. Dat ga ik zeker een keer proberen, want dat scheelt denk ik heel veel tijd. Alle hapjes zien er lekker uit.
    Warm groet,
    Fátima

    1. Fatima El Irari

      21 december 2020 at 12:00

      Hi Fatima,

      Wat leuk zeg! Wees welkom en mocht ik je ergens mee kunnen helpen, dan hoor ik het graag,

      Liefs, Fatima

  • Sara

    2 maart 2021 at 17:44

    Hee Fatima
    Zou ik ze kunnen invriezen en met ramadan kunnen frituren
    Ik hoor graag van ne
    Veel groetjes

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 20:53

      Hi Sara,

      Ja, hoor dat kan zeker.

  • Ouidad

    20 april 2021 at 12:07

    Salaam fatima,

    Kun je het ook met volkoren brood maken?

    Dankjewel voor je heerlijke recept!

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2021 at 10:55

      Alaikoem salaam Ouidad,

      Ja, hoor dat kan prima.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept