Cupcakes met Mascarpone Créme

15 juni 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Cupcakes bakken vind ik altijd een van de leukste bezigheid! Voor het Suikerfeest maakte ik deze lekkere cupcakes met een romige mascarpone topping en iedereen was er weg van! Dus mocht je wat lekkers willen maken voor het aanstaande Suikerfeest en je gasten echt willen verwennen, dan zijn deze cupcakes echt een aanrader!

Ingrediënten: (15 stuks)
Cupcakebeslag:
  • 4 eieren
  • 180 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 200 gr. bloem
  • 1 tl. bakpoeder
  • 2 etl. melk
Mascarpone topping:
  • 500 gr. mascarpone
  • 150 gr. poedersuiker
  • 30 ml slagroom
Extra:
  • 2 kleuren fondant naar keuze
  • sprinkels
Bereiding:
Stap 1.

Mix de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout romig voor ongeveer 60 seconden. Giet de zonnebloemolie erbij en mix het door. Zeef de bloem en de bakpoeder bij het beslag en mix het op lage snelheid. Giet de melk erbij en mix het op lage snelheid. Ga met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom en roer het goed door. Verdeel de cupcake papiertjes over de bakvorm en schep in elk vormpje ongeveer 2 volle eetlepels van het beslag. Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20-25 minuten lichtbruin en gaar. Nadat de cupcakes gaar zijn laat je ze op een rooster volledig afkoelen.

Stap 2.

Schep de mascarpone in de kom en zeef de poedersuiker erbij. Mix het op hoge snelheid samen voor ongeveer 60 seconden tot een glad mengsel. Giet de slagroom erbij en mix nogmaals samen voor ongeveer 60 seconden tot een stevige crème. Dek de kom af met aluminiumfolie en zet het voor zeker 30 minuten in de koelkast, zodat de crème goed kan opstijven.

Stap 3.

Rol de fondant uit met wat poedersuiker tot plak en steek met de uitstekers de gewenste figuurtjes eruit. Plaats de uitgestoken figuren apart en bestuif de fondant eventueel met wat extra poedersuiker als deze iets plakkerig is. Schep de mascarpone crème in de spuitzak en spuit bovenop de afgekoelde cupcakes mooie toefjes crème. Plaats de uitgestoken fondant bovenop de toef mascarpone en plaats de cupcakes eventueel in een taartendoos en zet de cupcakes in de koelkast tot je ze wilt serveren. Haal de cupcakes 15 minuten voor serveren uit de koelkast en genieten maar!

Liefs,
Fatima

Dit artikel is in samenwerking met Deleukstetaartenshop.nl

Print recept

Nutrition

79 Comments

  • Chantalle

    15 juni 2018 at 09:11

    Eid mubarak lieverd!

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2018 at 06:18

      Dankjewel lieve schat! Xx

    2. Alessia Guarneri

      22 mei 2020 at 22:38

      Kan ik hier ook nutella bij doen om een chocolade smaak te krijgen?

      1. Fatima El Irari

        23 mei 2020 at 12:04

        Hi Alessia,

        In het beslag of topping? Je kunt 1 eetlepel toevoegen. Xx

    3. fay

      23 mei 2020 at 10:59

      Hoi Fatima,
      Hoeveel cupcakes kan je maken van dit beslag? En hoe maak je die letters?

      1. Fatima El Irari

        23 mei 2020 at 12:09

        Hi Fay,

        Tussen de 12 en 15 cupcakes. In de video leg ik uit hoe je die letters maakt.

  • Arkia

    15 juni 2018 at 09:38

    Hey
    Fatima kun je de topping ook invriezen

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2018 at 06:19

      Hi Arkia,

      Ik bewaar de vulling weleens in de koelkast, maar invriezen heb ik zelf nog nooit eerder geprobeerd.

    2. Isra

      28 mei 2020 at 16:00

      Ik was opzoek naar een stevige topping. Als ik deze cupcakes een dag van te voren maak. Blijft de topping dan stevig?

      1. Fatima El Irari

        29 mei 2020 at 10:10

        Hi Isra,

        Ja, hoor je kunt ze gewoon in de koelkast zetten en de topping blijft stevig.

  • Noor

    18 juni 2018 at 09:42

    Deze maak ik voor mijn verjaardag! Dankjewel Faat!

    Lief,
    Noor

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2018 at 09:51

      Hi Noor,

      super leuk! Graag gedaan lieverd. Xx

  • Khadija

    18 juni 2018 at 09:42

    Tweede dag van suikerfeest gemaakt en ze waren zo op haha!

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2018 at 09:50

      Ah super! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Naima Nouzidi

    18 juni 2018 at 09:43

    Your the best!! xx je grootste fan Naima

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2018 at 09:50

      Haha super lief! Dankjewel lieve Naima! Xx

  • Siham

    18 juni 2018 at 09:44

    Kan ik van dit recept ook een grote cake maken? Dankjewel Fatima en Eid mubarak nog.

    Xoxo

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2018 at 09:49

      Jazeker dat kan! Eid mubarak lieverd! Xx

    2. Hind

      1 mei 2020 at 11:53

      Hii, ik had een vraagje waar kan je die leuke vormpjes bestellen zoals dat handje en die met 3id moubarak?

      X

      1. Fatima El Irari

        2 mei 2020 at 10:38

        Hi Hind,

        Je kunt het beste bij van de Marokkaanse servies winkeltjes kijken. Zij verkopen vaak ook koekjesstempels.

  • Ahlem

    19 juni 2018 at 10:42

    Waar komt de mal vandaar vaoor het handje?

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2018 at 11:09

      Hi Ahlem,

      Die kocht ik in Marokko.

  • Roossana

    19 juni 2018 at 14:44

    Salaam alaikoum Fatima!
    Voor hoeveel cupcakes is de slagroom/mascarpone mix die je in dit recept gebruikt ?
    hoeveel cupcakes kan je daarmee versieren zeg maar ?

    Mag ik ook weten waar je die doos hebt gekocht waaar je de cupcakes uiteindelijk in doet ?
    Alvast bedankt.

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2018 at 14:51

      Alaikoem salaam Roossana,

      Met deze topping kun je ongeveer 20 cupcakes garneren. Taartendoos komt van deleukstetaartenshop.nl

  • roosj

    24 juni 2018 at 22:47

    Hoi Faat,

    Mag ik ook minder suiker gebruiken? Zo ja, hoeveel mag ik minderen?

    groetjes xx

    1. Fatima El Irari

      25 juni 2018 at 06:10

      Hi Roosje,

      jazeker, je mag altijd minder suiker gebruiken. Voor de cupcakes zou je eventueel 150 gram of 100 gram kristalsuiker kunnen gebruiken. En voor de topping zou je 100 gram kunnen gebruiken. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Maria

    10 augustus 2018 at 15:37

    Blijft de topping goed staan bij wrm weer. Wil het voor as zondag maken.

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 06:49

      Hi Maria,

      Allereerst excuses voor mijn late reactie. Met warm weer raad ik altijd aan om de topping altijd in de koelkast te bewaren, zodat deze mooi stevig blijft.

      Liefs,
      Fatima

  • Sara

    23 september 2018 at 15:31

    Heey Fatima,

    Ligt het aan mij of gebruik je die melk niet bij de cupcakes?

    Ik wil ze graag maken nu maar ik twijfel over de melk.

    Kan je de melk ook weglaten?

    1. Fatima El Irari

      25 september 2018 at 06:11

      Hi Sara,

      Ik gebruik de melk wel, alleen ben ik deze stap per ongeluk vergeten te filmen. Je kunt de melk weglaten, alleen dan zul je wel merken dat het beslag iets dikker is. Xx

  • Sebelan

    3 oktober 2018 at 16:55

    Hoi meid,
    Vandaag heb ik dit recept gemaakt. Supergoed gelukt. Je bent mijn held?

    1. Fatima El Irari

      4 oktober 2018 at 07:22

      Hi Sebelan,

      Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt, dankjewel! Xx

  • Berna

    14 oktober 2018 at 18:50

    Hoi Fatima!

    Waar heb je de letter uitsteker van?

    Groetjes,

    Berna

    1. Fatima El Irari

      15 oktober 2018 at 06:35

      Hi Berna,

      Deze komt van de Wibra.

      1. Badar

        13 augustus 2019 at 18:04

        Hi, is there any alternate to get this. The Wibra which i went, dont have now .

  • Salma

    6 december 2018 at 11:39

    Hey lieve Fatima,

    Ik wil ze binnenkort uitproberen. Ze zien er super cute uit. Allahoema Bareek. Ik vroeg me alleen af of het fondant er niet van af gleed?

    xx Salma

    1. Fatima El Irari

      6 december 2018 at 13:34

      Hi Salma,

      Dankjewel lieverd. Nee, de fondant blijft goed aan de topping plakken, dus maak je daar maar geen zorgen over.❤️

  • Ihssane

    25 december 2018 at 07:50

    Salaam fatima,
    Allereerst men complimenten. Wil deze graag nou maken maar welke slagroom bedoel je..

    1. Fatima El Irari

      25 december 2018 at 11:42

      Alaikoem salaam Ihssane,

      Dankjewel lieverd. Ik bedoel de verse slagroom. Zie hieronder een voorbeeld.
      https://www.google.com/search?q=slagroom+jumbo&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwissKir87rfAhUQaFAKHcnVCE4Q_AUIDigB&biw=1366&bih=657#imgrc=mHP-_Q1xAQJr_M:

  • sarah

    10 februari 2019 at 22:50

    hey fatima,

    waar heb je de letter uitsteken vandaag en zou je de link kunnen delen.

    groetjes
    sarah

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2019 at 11:28

      Hi Sarah,

      Deze kocht ik bij de Wibra. Xx

  • Sarah

    10 februari 2019 at 22:51

    hey fatima,

    ik heb een vraagje.
    waar heb je due letters vandaan en zou je de link misschien kunnen delen?

    groetjes,
    Sarah xx

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2019 at 11:28

      Hi Sarah,

      Deze kocht ik bij de Wibra. Xx

  • Arzu

    22 februari 2019 at 23:51

    Heyy Fatima,

    Vraagjee in de video zie ik niet dat je de slagroom heb gebruikt klopt dat ??

    Ik wil de topping ook maken maar kan het dus ook zonder slagroom ??

    Groetjess
    Xxx

    1. Fatima El Irari

      24 februari 2019 at 11:03

      Hi Arzu,

      Klopt, die ben ik vergeten te filmen maar je hebt de slagroom wel nodig voor de topping.

  • Damla

    25 februari 2019 at 16:03

    Hallo Fatima,

    ik wil ze voor donderdag, kan ik het dinsdag maken en tot donderdag in de koelkast bewaren? Of raad je het aan om ze pas woensdag te maken.
    Groetjes,
    Damla

    1. Fatima El Irari

      27 februari 2019 at 22:21

      Hi Damla,

      Je kunt de cupcakes dinsdag al maken en dan maak je een dag van tevoren de topping.??❤️

  • Fatima

    27 maart 2019 at 13:06

    Salaam Fatima,

    Hoe maak je dan chocolade topping? of chocolade cupcake,

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2019 at 13:38

      Oh sorry ik haal twee dingen door elkaar. Je kunt er cacaopoeder aan toevoegen voor chocolade cupcakes.

  • Nelo

    20 april 2019 at 09:37

    Heyy fatima,

    Heb ik goed begrepen dat als de cupcakes klaar zijn ze nog 30 min in de koelkast moeten gaan?

    PS: Al je recepten zijn geweldig!

    1. Fatima El Irari

      20 april 2019 at 20:10

      Hi Nelo,

      Je kunt de cupcakes eventueel in de koelkast bewaren, maar dat hoeft niet hoor.

  • Dina

    12 mei 2019 at 20:44

    Hey lieverd,
    Ik ben van plan om dit ook te maken voor Suikerfeest.
    Alleen weet ik niet waar je de uitsteek vormpjes van hebt allemaal.
    veel liefs Dina x

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 09:09

      Hi Dina,

      Het vormpje kocht ik in Marokko. Xx

  • Oumaima

    30 mei 2019 at 10:33

    Hoii salam alaykoum fatima
    Ik ga dit zeker uitproberen in de aankomende suikerfeest
    maar heb een vraagje
    Waar heb je die ”Eid Mubarak” letters vandaan??
    Zou je alsjeblieftt het link door kunnen sturen

  • Raihana

    31 mei 2019 at 19:14

    Hoi Faatje,

    Kan je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken voor de cupcakes?
    Groetjes,
    Raihana

    1. Fatima El Irari

      1 juni 2019 at 23:55

      Hi Raihana,

      Dat kan, maar zelf bak ik er eerlijk gezegd nooit mee.

  • Noor

    2 juni 2019 at 15:18

    Hallo Fatima,
    Ten eerste TbarkeAllah 3lik:)
    Graag wil ik je vragen of je toevallig een winkel kent in Rotterdam waar ik die letters kan halen en die 2D spuitmond. Bol.com red ik helaas niet voor El eid. Xx

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2019 at 17:41

      Hi Noor,

      Allah ibarkfiek lieverd! Op de Zwartjanstraat heb je een winkel genaamd ‘Marokko bazaar’die heeft echt veel koekjes vormpjes. En een winkel voor het spuitmondje weet ik helaas niet. Xx

  • Imane

    3 juni 2019 at 14:24

    Heey! Hoe bewaar je de cupcakes als ik zr ren dag van te voren maak zonder topping?

    Liefs, Imane

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2019 at 16:37

      Hi Imane,

      Zonder topping kun je de cupcakes het beste afdekken met een plastic zak en een theedoek. Xx

  • Ilaisje

    19 augustus 2019 at 18:26

    Heee Fatimaaa!!!

    Ik had een vraagje
    Kun je bij de mascarpone topping kleurstof toevoegen ??

    Lief,
    Ilaïsa

    1. Fatima El Irari

      19 augustus 2019 at 19:51

      Hi Ilaisje,

      Ja, dat kan. Ik raad je wel aan om gel kleurstof te gebruiken zoals bijvoorbeeld die van het merk Wilton.

  • Ouiam

    2 oktober 2019 at 11:33

    Hoi lieve fatima,

    Heb je een tip? Vorige keer had ik geen melk in huis dus heb ik het vervangen met water. Maar toen waren de CC best droog van binnen.

    Wat heb ik verkeerd gedaan ? Komt het door geen melk te hebben?

    Liefa oui

    1. Fatima El Irari

      3 oktober 2019 at 08:52

      Hi Ouiam,

      Zelf gebruik ik ook wel eens water in een beslag, maar het ligt het niet aan hoor. Heb je de aangegeven hoeveelheid olie gebruikt? En hoe lang zaten de cupcakes in de oven? Xx

      1. Ouiam

        5 oktober 2019 at 11:25

        Hey fatima heb orecies het redet gevolgd..

        Gr ouiam

      2. Fatima El Irari

        7 oktober 2019 at 08:12

        Hi Ouiam,

        Sorry, wat is er precies verkeerd gegaan? Ik kan je voorgaand berichtje niet meer terugvinden.

  • Rania

    4 december 2019 at 14:49

    Salam fatima wou vragen voor de topping is het ook mogelijk om geen room te gebruiken of heb je een vervaning voor de room danku wel

    1. Fatima El Irari

      4 december 2019 at 17:57

      Alaikoem salaam Rania,

      Je kunt de cupcakes ook zonder toppunt maken. Wat voor een topping zoek je precies?

      1. Rania

        7 december 2019 at 18:50

        Iets met marscapone maar dan een plaatsvervanging voor de room

  • Marieke

    6 januari 2020 at 12:24

    Hoi Fatima, kun je dit recept ook mixen met de kitchenaid ipv een handmixer? Ik heb er een met kerst gekregen en weet nooit zo goed wanneer ik hem nu wel of niet kan gebruiken 🙈 alvast bedankt! Xxx marieke

    1. Fatima El Irari

      6 januari 2020 at 12:46

      Hi Marieke,

      Nou dat is nog eens een leuk cadeau! Jazeker, je kunt de mixer echt voor alles gebruiken, dis ook voor dit recept. Hele veel plezier ermee! Xx

  • Faeezah

    25 januari 2020 at 22:13

    Hey Fatima,

    Ik heb een vraagje is het 30 of 50 ML slagroom want in je filmpje zeg je 30 maar er staat 50 alvast bedankt!

    xxx

    1. Fatima El Irari

      27 januari 2020 at 20:06

      Hi Faeezah,

      Je hebt 30 ml nodig sorry. Ik heb het gelijk even aangepast, bedankt! Xx

  • Demi

    3 april 2020 at 17:08

    Hallo Fatima, kan ik de melk weglaten ivm koemelkallergie van mijn kind?

    Groetjes,

    Demi

    1. Fatima El Irari

      3 april 2020 at 22:28

      Hi Demi,

      Ja, je kunt de melk weglaten of zelf vervangen door amandelmelk.

  • Sumeyra

    22 mei 2020 at 01:23

    Hallo,
    Zou ik voor de topping ook een kleurstof kunnen gebruiken? Zodat ik een gekleurde topping heb.
    Zo ja, welke?
    Groetjes,
    Sumayra

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2020 at 09:37

      Hi Sumayra,

      Ja, hoor dat kan zeker. Je kunt het beste de gel kleurstof van Wilton gebruiken. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept