CUPCAKES MET CRÈME + REVIEW BAKMIXEN FUNCAKES

28 maart 2016Fatima El Irari

Ik ben al langer bekend met de bakmixen van Funcakes, dus toen ik een aantel producten van deleukstetaartenshop toegestuurd kreeg was ik natuurlijk erg blij! Als basis voor een taart heb ik vaak gebruik gemaakt van de biscuitmix van Funcakes, omdat deze biscuitmix erg lekker is en vooral super luchtig is! Van deleukstetaartenshop kreeg ik een mix voor cupcakes, crème en een doosje met verschillende kleuren kleurstof. Ik kon natuurlijk niet wachten om alles uit te proberen, dus besloot ik afgelopen weekend om eens lekker te gaan bakken. Ik maakte cupcakes met een lekkere toef crème en oh oh wat was dit lekker! Lees verder voor het recept en voor mijn mening over deze mixen! 

Wat heb je nodig?

  • 250 gr. cupcakemix Funcakes
  • 2 eieren
  • 140 ml zonnebloemolie (of 125 gr. roomboter)
  • 2 etl. melk

IMG_9430

Bereidingswijze:

Voordat ik begon heb ik de hoeveelheden gehalveerd, omdat een zo’n cupcakemix goed is voor ongeveer 20 tot 24 cupcakes en ik wilde er dit keer niet zoveel maken.

Het mixen van de cupcakemix gaat lekker snel en vooral erg makkelijk! Ik ben begonnen met het mixen van de eieren samen met de zonnebloemolie voor ongeveer 1 minuut op hoge snelheid. Daarna heb ik de cupcakemix toegevoegd en dit voor 3 minuten op een hoge snelheid gemixt tot een stevige massa.

IMG_9447 IMG_9454

IMG_9473

Ik vond de structuur iets te dik, daarom heb ik zelf nog 2 eetlepels melk aan het beslag toegevoegd voor een iets soepelere beslag. Op de achterkant van de cupcakemix staat duidelijk de exacte bereidingswijze vermeld met de bijhorende baktijd en nog een aantal tips, erg handig dus!

IMG_9493

Wanneer je het beslag lang genoeg hebt gemixt zet je deze even apart en pak je de bakplaat erbij. Nadat je de bakplaat hebt gevuld met de muffin papiertjes, gaat de mix erin. Voor het vullen van de vormpjes gebruik ik mijn handige ijs lepel. De muffin papiertjes zijn net iets boven de helft gevuld en in de oven zullen ze perfect rijzen tot de rand!IMG_9500

Op de achterkant van de verpakking staan naast de verhoudingen ook de baktijden van verschillende ovens vermeld. Voor een heteluchtoven wordt aangegeven een baktijd aan te houden van 18-20 minuten en dit klopte precies bij mij! Tijdens het bakken komen de cupcakes aardig omhoog en de keuken ruikt gelijk lekker!

IMG_9463

Wat mij gelijk opviel is dat op de achterkant van de verpakking vermeld staat dat de ingrediënten die gebruikt zijn in de cupcakemix Halal zijn. Pluspunt voor Fucakes!

IMG_9478

Na ongeveer 18 minuten heb ik de oven geopend om de cupcakes te controleren op gaarheid. Steek een satéprikker in de cupcakes en als de satéprikker er schoon uitkomt dan zijn de cupcakes gaar. Komt de satéprikker er nog nat uit, dan moeten de cupcakes nog even doorbakken in de oven. Wanneer de cupcakes gaar zijn haal je deze uit de oven en laat je ze op een rooster volledig afkoelen.

IMG_9506

Bij mij zijn cupcakes niet compleet als er geen lekkere toef crème op zit haha! Nou kreeg ik zoals ik al heb aangegeven ook nog eens een mix meegestuurd van een crème. Hoewel ik tegenwoordig eigenlijk geen kant en klare mixen meer gebruik voor crèmes in verband met gelatine was ik toch wel benieuwd naar deze crème, omdat hier ten eerste al geen gelatine in zit en omdat ik goede recensies erover heb gelezen.IMG_9539

Ook het mixen van de crème gaat makkelijk en vooral lekker snel! Voor 1 portie crème mix je 150 gr. van de mix samen met 200 ml melk voor 3 minuten op hoge snelheid.

Op de achterkant van de verpakking wordt er aangegeven ook indien gewenst of 100 ml melk te gebruiken met 100 ml water, of je kiest ervoor om enkel melk te gebruiken en dit lijkt mij persoonlijk lekkerder.

IMG_9557 IMG_9573

Je merkt tijdens het mixen van de crème dat deze naar 1 minuut al flink stevig begint te worden. En na 3 minuten is de crème  echt super stevig geworden! Ik heb de crème na het mixen in de koelkast gezet voor 10 minuten.

IMG_9602

IMG_9595

En dan nu het leukste moment van het bakken van cupcakes, het kunnen versieren van de cupcakes! Ik heb de crème gebruikt om op de cupcakes mooie toefjes te spuiten, maar je kunt de crème er natuurlijk ook enkel op aanbrengen met een spatel of lepel.

IMG_9609 IMG_9620

Ik zal binnenkort een duidelijke instructievideo met jullie delen van hoe je nou een mooie toef kunt spuiten op een cupcake. Die houden jullie dus van me tegoed!

IMG_9612 IMG_9614

Zoals je kunt zien is de crème erg stevig en hierdoor gaat het spuiten van toefjes ook erg makkelijk. Je kunt de crème zelfs nog mooi decoreren met snoepjes, chocolaatjes etc. zonder bang te zijn dat de crème in zal zakken. Ik heb ervoor gekozen om de cupcakes te decoreren met paaseitjes, altijd leuk voor Pasen!

IMG_9626

En dan nu het aller belangrijkste, de smaak! Ik heb een aantal mensen als proefpersonen gehad hier thuis en mezelf ook natuurlijk! De cakejes smaakte erg lekker en eerlijk gezegd had ik ook niet anders verwacht aangezien tijdens het bakken er al een lekkere geur vanaf kwam. De cakejes zijn erg luchtig, vol van smaak, niet droog en zwaar. Al met al prima cakejes!

De crème vond ik ook lekker smaken, maar de smaak is niet zo romig zoals ik gewend ben van de crèmes die ik zelf altijd maak. Maar dit maakt de crème van Funcakes zeker niet minder lekker! Wat mij vooral opviel is dat de crème erg luchtig is! En wat ik zelf een dikke pluspunt vind is dat de crème erg stevig is en je er mooi mee kunt versieren!

Nou ben ik benieuwd of jullie ook wel eens een mix gebruiken of maken jullie het liefst ook alles lekker zelf?

Beide producten zijn te bestellen op de website www.deleukstetaartenshop.nl

Cupcakemix

Enchanted Cream

IMG_9656

IMG_9683

 

Print recept

32 Comments

  • Chaima

    28 maart 2016 at 09:40

    Ik gebruik voor taarten ook de bakmix van funcakes. Maar cupcakes maak k liever zelf. Dat kopje en schoteltje zijn prachtig. Waar heb je dat vandaan?

    1. xfaatje

      29 maart 2016 at 07:29

      Hallo Chaima,

      Haha toevallig ik gebruik de biscuitmix ook altijd hihi. Haha nou het schoteltje en kopje komen uit een kringloop winkeltje haha! Zo’n schoteltje en kopje vind je tegenwoordig bijna nergens meer in de winkels, dus daarom breng ik af en toe een bezoekje aan de kringloop winkel :p

      1. Chaima

        29 maart 2016 at 08:40

        Ja klopt. Bedankt ?

  • Femkeq

    28 maart 2016 at 10:45

    Wat een vrolijke cupcakes. Ik gebruik ook graag de bakmix van Funcakes voor mijn biscuitdeeg!

    1. xfaatje

      29 maart 2016 at 07:30

      Hallo Femkeq,

      Ah, dat is lief dankjewel! Ik gebruik ook echt altijd de biscuitmix en tot nu toe bevalt het nog altijd even goed!

  • Kaoutar

    28 maart 2016 at 10:50

    Welke spuitzak en mond gebruik je?

    1. xfaatje

      29 maart 2016 at 07:31

      Hallo Kaoutar,

      Ik gebruik een spuitzak en mondje die ik in Marokko heb gekocht, maar bij de Blokker verkopen ze ook een spuitzak+mondjes. Je kunt ook op deleukstetaartenshop.nl kijken voor een spuitzak en spuitmondjes.

  • Hanane

    28 maart 2016 at 16:23

    Welk spuitmondje heb je gebruikt?

    1. xfaatje

      29 maart 2016 at 07:32

      Hallo Hanane,

      Ik gebruik een spuitzak en mondje die ik in Marokko heb gekocht, maar bij de Blokker verkopen ze ook een spuitzak+mondjes. Je kunt ook op deleukstetaartenshop.nl kijken voor een spuitzak en spuitmondjes.

      1. Hanane

        29 maart 2016 at 18:50

        Zou je een foto kunnen plaatsen van het spuitmondje, dan weet ik welke ik
        Moet kopen.

        Dankjewel alvast

        Xxxx

      2. xfaatje

        30 maart 2016 at 06:54

        Hallo Hanane,

        Ja, natuurlijk. Zie onderstaande link. Je kunt zowel de linker als de rechter gebruiken! x
        http://www.deleukstetaartenshop.nl/wilton-decorating-tip-set-extra-large-1m-2d-2a

      3. Hanane

        30 maart 2016 at 09:42

        Super bedankt, ik kom net van de taartenshop vandaan en werd echt hebberig, wilde alles kopen. Ik gaze maken voor de henna dag van mijn vriendin in sha Allah, ik zal je het eindresultaat laten zien xxx

  • Marla

    29 maart 2016 at 07:36

    Wow Faat echt prachtig! Ben nu ook benieuwd naar de créme!

  • Milou

    29 maart 2016 at 07:36

    PRachtige foto’s weer.!

    1. xfaatje

      29 maart 2016 at 10:09

      Hallo Milou,

      Ah, dat is lief! Dankjewel! x

  • Adria

    29 maart 2016 at 07:37

    Waar komt die roze beslagkom van? thnx xx

    1. xfaatje

      29 maart 2016 at 10:09

      Hallo Adria,

      Van de Xenos meis!

  • Siham

    29 maart 2016 at 07:37

    Oelala! Ik ga dit recept uitproberen, maar dan versieren met m&ms! Zijn deze producten ook te koop in de winkel?

    1. xfaatje

      29 maart 2016 at 10:09

      Hallo Siham,

      Ja, deze producten kun je ook vinden bij bijvoorbeeld de Jamin en bij andere bakwinkels.

  • Punt

    29 maart 2016 at 09:35

    Dat kop en schoteltje doet mij erg aan vroeger denken 🙂 en dat cupcakje erin ziet er verukkelijk uit!

    1. xfaatje

      29 maart 2016 at 09:41

      Hallo Jihane,

      Haha ja leuk hé! Dankjewel meis x

  • Hanane

    30 maart 2016 at 09:43

    Super bedankt faatje,

    Ik kom net van de taartenshop en begon hebberig te doen. Wilde echt alles meenemen, ik heb de juiste spuitmondjes kunnen vinden. Als k ze gemaakt heb zal k je we een foto toesturen, in sha Allah gaan ze goed lukken want het is voor een feest.

    Xxxxx

  • Souk

    30 maart 2016 at 18:36

    Hey Faatje,

    Mijn complimenten, prachtige foto’s en mooi en duidelijk beschreven allemaal.
    Jammer dat er geen video bij zit, ik vind jouw video’s altijd zo leuk om te kijken, ze zitten perfect in elkaar.

    Het is zonder video ook hartstikke duidelijk hoor, daar niet van.

    Allah y 3awnek met alles, je maakt ons blij met je recepten.

    1. xfaatje

      31 maart 2016 at 08:50

      Hallo Souk,

      Allereerst super bedankt voor je lieve compliment! Ik vind het maken van video’s eerlijk gezegd ook leuker hoor haha, alleen zit hier iets meer tijd in. En ik wil niet dat jullie bijvoorbeeld meer dan 1 week op een recept/video moeten wachten, omdat ik het ook druk heb met werken naast mijn blog. InschAllah zal ik straks alleen nog maar video’s maken van vele gerechten. Bedankt lieve schat en Allahoema ameen. En ik wordt blij van zulke lieve reactie’s! x

      1. Souk

        2 april 2016 at 19:49

        Je bent zo lief subhanAllah, ik voel het door mijn beeldscherm heen gewoon haha.
        Ik begrijp je volkomen, zo heb ik het inderdaad niet bekeken.
        Ik zal de eerste zijn die je video’s gaat zien, ik ben FAN hoor!!
        Wij worden ook suuuuper blij van jouw recepten, de complimenten en lieve woorden verdien je zonder twijfel.

        Keep up the good work girl xXx

  • Hasna

    8 april 2016 at 19:28

    Salut Faatje,
    Je suis ton blog depuis longtemps et je l’aime beaucoup!
    Les recettes sont très bien expliquée dans tes vidéos.
    Je veux faire ce cupcakes là, mais je veux savoir si vous avez un vidéo parce que ça sera plus facile.
    Merci

    1. xfaatje

      12 april 2016 at 08:12

      Dear Hasna,

      First of all thanks for your kind message! At this moment I have no video of the recipe of the cupcakes, but I will share a video soon inschAllah! Maybe you can use for now just the recipe with the pictures? xx

  • Hannan

    2 juni 2016 at 10:52

    Hoi super leuke cupcakes. Wil graag weten hoe de Topping creme smaakt? En gaat deze na verloop van tijd niet smelten ? Hoor het graag. Gr

    1. xfaatje

      6 juni 2016 at 06:47

      Hallo Hannan,

      De smaak is erg lekker hoor en de topping blijft echt 2 dagen gewoon goed stijf haha en zakt niet in!

  • Nish

    12 juli 2016 at 17:10

    HI!

    Ik vroeg me af hoe je de cupcakes bewaard.. ik heb eerder begrepen dat je het beste op kamertemperatuur kan bewaren ivm uitdroging van de cakejes.. maar dan vraag ik me af of de toefjes dan wel goed blijven van bv botercreme etc.. al helemaal met dit warme weer.. heb jij daar tips voor?

    1. xfaatje

      13 juli 2016 at 07:02

      Hallo Nish,

      Als je cupcakes met een topping wilt bewaren, dan raad ik je aan om deze in de koelkast te zetten. Het beste is echt om de cupcakes in een taartendoos te stoppen en deze dan in de koelkast te zetten. Op deze manier blijven ze zeker meer dan 2 dagen goed! Succes Xx

      1. Nish

        14 juli 2016 at 10:20

        Top! Hartelijk dank voor de snelle reactie.. heb jij nog tips voor een lekkere topping? Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept