Een cupcake gebakken in een ijshoorntje! Perfect als traktatie voor een kinderverjaardag en natuurlijk ook gewoon leuk om samen met de kinderen te bakken en vervolgens te versieren als echte ijsjes, gegarandeerd een succes!
Cupcake Ijsjes

Prep time: 10 minuten
Cook time: 25 minuten
Serves: 12 stuks

Cupcake Ijsjes
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 25 minuten
- Totale tijd 45 minuten
- Aantal personen: 12 stuks
Ingrediënten:
Voor het beslag:
- 180 gram bloem, gezeefd
- 1 theel. bakpoeder
- 1/4 theel. zout
- 120 ml zonnebloemolie
- 150 gram kristalsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- 2 eieren
- 120 ml melk
Ook nodig:
- 12 vierkante ijsbekertjes
Slagroom topping:
- 250 ml ongeklopte slagroom
- 2 eetl. kristalsuiker
- 8 gram klopfix
Bereidingswijze:
Het beslag:
- 1)
Verwarmd de oven voor op 150 graden (boven-onder) warmte.
- 2)
Meng in een kom de bloem, bakpoeder en het zout samen.
- 3)
Mix in een aparte kom de eieren, kristalsuiker en de vanillesuiker romig voor 1-2 minuten.
- 4)
Giet de zonnebloemolie erbij en mix het kort door.
- 5)
Voeg de droge ingrediënten erbij en giet ook de melk erbij.
- 6)
Mix het op lage snelheid door tot alles goed is opgenomen.
Cupcakes bakken:
- 1)
Zet de ijs bekertjes in een ovenschaal en vul de bekertjes tot circa 1 cm onder de rand.
- 2)
Bak de cupcakes in de oven in 18-20 minuten goudbruin en gaar.
- 3)
Laats de cupcakes nadat ze gaar zijn op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
- 4)
Klop de slagroom met de kristalsuiker en de klopfix in 2-3 minuten stijf.
- 5)
Schep de slagroom in een spuitzak met spuitmondje en spuit toefjes op de cupcakes.
- 6)
Stroopi wat sprinkels bovenop en smullen maar!
12 Comments
Halima
28 december 2020 at 22:57
Zien er echt leuk Fatima, mashAllah. En leuk om uit te delen op school. Bedankt weer!
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:13
Hi Halima,
Bedankt lieverd! Xx
H
29 december 2020 at 02:04
Ik vroeg me af of je nog filmpjes maakte over hoe je een gerecht moet maken en als je dat nog doet zou je dan willen laten zien hoe je traditionele marokkaanse couscous maakt
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:14
Hi H,
Ben ik tijdelijk mee gestopt, maar ik wil het inschallah wel weer gaan oppakken.
sairan
29 december 2020 at 11:57
Salam aleykoem!
Zou ik mogen vragen welke camera u gebruikt voor de foto’s bij het recept?
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:14
Alaikoem salaam Sairan,
Ja natuurlijk. Ik gebruik de Canon 80D.
Yara
11 januari 2021 at 00:58
Hi,
Het ziet er heel leuk uit. Dit ga ik zeker samen met mijn dochter maken. Ik vroeg mij alleen af of je alles met een garde mixt of kan het ook met een mixer?
Fatima El Irari
13 januari 2021 at 12:44
Hi Yara,
Je kunt zowel een garde als elektrische mixer gebruiken. Xx
sairan
29 december 2020 at 11:59
Salam aleykoem!
Welke camera gebruikt u voor het maken van de foto’s (van het eten)?
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:14
Zie voorgaan bericht aub.
Diana
30 januari 2022 at 15:58
Kun je dit een dag vantevoren maken en dan in de koeling. Of eerst de cakjes en die in luchtdichte verpakking en op de ochtend zelf dan de toef?
Caroline
18 augustus 2024 at 21:03
Leuk idee zeg! Waar heb je de bakjes gekocht?
Groeten, Caroline