Creamy Noedels met Garnalen

7 september 2022Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Zin in een lekkere pasta vanavond? Dan zit je met dit gerecht helemaal goed! Deze romige pasta met garnalen zet je in 30 minuten op tafel en valt gegarandeerd bij iedereen in de smaak. Pak de ingrediënten er maar snel bij, want dit wil je eten vanavond!

Print recept

Creamy Noedels met Garnalen

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 eetl. milde olijfolie
  • 2 stengels bosui, in schijfjes
  • 1 ui , fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 4 stuks middelgrote tomaten, in kwarten gesneden
  • 400 gram spinazie
  • 100 gram crème fraîche
  • 400 gram garnalen
  • 250 gram Udon noedels
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie
  • 1 theel. chilivlokken

Kruiden:

  • 1 theel. zout
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theel. zwarte peper

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verhit een koekenpan met de olijfolie en bak de uien, bosui en knoflook  in 2 min. goudbruin.

  • 2)

    Voeg de tomaten en de spinazie toe en schep het om tot de spinazie is geslonken.

  • 3)

    Roer de crème fraîche en de kruiden erdoor en laat de saus sudderen op laag vuur voor 5 min.

  • 4)

    Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar 100 ml van het kookvocht.

  • 5)

    Voeg het pastawater toe bij de saus en roer het goed door.

  • 6)

    Maak de garnalen grondig schoon en voeg ze toe aan de saus.

  • 7)

    Schep de garnalen goed door de saus en kook mee voor 4-5 minuten.

  • 8)

    Roer de noedels door de saus en garneer met peterselie en chilivlokken. Enjoy!

Nutrition

2 Comments

  • Houda Ari

    8 september 2022 at 08:52

    Heey !

    Welke crème fraîche gebruik je ? En welke noedels ?

    Liefs Houda 🥰

    Psst : ik leer zo veel bij, door je ! Ik kan gewoon koken

    1. Fatima El Irari

      15 september 2022 at 10:16

      Hi Houda,

      Haha wat leuk! Ik gebruik bijna altijd de creme fraiche van de lidl en voor dit gerecht gebruikte ik Udon noodles van Go-Tan. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept