Cranberry Cake

18 december 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 50 minuten

Serves:

Oh jongens, deze cranberry cake is zo lekker! Een heerlijke zachte cake gevuld met zoete cranberries, een lichte sinaasappel smaak en getopt met glazuur en gesuikerde cranbberies. Ga jij dit weekend ook aan de bak? Dan is deze cake een dikke tip! Makkelijk om te maken met simpele ingrediënten en een feestje om op tafel te zetten!

Print recept

Cranberry Cake

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 50 minuten
  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten:

Het beslag:

  • 3 eieren
  • 180 gram kristalsuiker
  • 100 gram roomboter, gesmolten
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 200 ml melk
  • 1 eetl. sinaasappelrasp
  • 300 gram bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1 theel. baking soda
  • 1/2 theel. zout
  • 300 gram verse cranberry's
  • 1 eetl. bloem

Gesuikerde cranberries:

  • 200 gram kristalsuiker
  • 100 ml water
  • 200 gram cranberries

Glazuur:

  • 300 gram poedersuiker
  • 2 eetl. sinaasappelsap

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Vet de bakvorm in met zonnebloemolie en bestuif licht met bloem.

  • 3)

    Klop in een beslagkom de eieren met de kristalsuiker in 2-3 minuten lichtgeel van kleur.

  • 4)

    Voeg zonnebloemolie en de gesmolten roomboter toe en mix het voor 1-2 minuten.

  • 5)

    Voeg de melk en de sinaasappelrasp erbij en mix het beslag kort door.

  • 6)

    Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder, baking soda en het zout door elkaar.

  • 7)

    Voeg de droge ingrediënten toe en mix het beslag op lage snelheid tot alles is opgenomen.

  • 8)

    Meng de cranberries met de eetlepel bloem en spatel ze door het beslag.

  • 9)

    Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in 50 minuten goudbruin en gaar.

  • 10)

    Laat de cake voor 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je deze omdraait.

Gesuikerde cranberries & glazuur:

  • 1)

    Meng het water met de helft van de suiker in een steelpannetje tot de suiker is opgelost.

  • 2)

    Roer de cranberries erdoor voor 1-2 minuten tot ze een mooi glanzend laagje hebben.

  • 3)

    Haal de pan van het vuur en laat de cranberries voor 30 minuten in de suikersiroop staan.

  • 4)

    Giet af en verdeel de cranberries over een bord en laat voor 40 minuten staan.

  • 5)

    Haal de cranberries door de overige suiker en laat ze voor 30 minuten drogen.

  • 6)

    Meng de poedersuiker met het sinaasappelsap tot een gladde glazuur.

  • 7)

    Giet het glazuur over de afgekoelde cranberry cake en garneer de cake met de extra cranberries.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept