Couscous Bowl met Gehaktballetjes

3 mei 2022Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Deze couscous bowl met Marokkaanse gehaktballen is precies wat je zoekt na een lange werkdag. Dit heerlijk maaltje staat namelijk zo op tafel, is niet al te moeilijk om te maken én het wordt weer gegarandeerd smullen!
Wat deze Marokkaanse gehaktballetjes een extra lekkere smaak geeft is de Tomato Frito van Heinz, een onmisbaar sausje in mijn keuken! Deze heerlijke tomatensaus van Heinz kun je bijna overal wel voor gebruiken: als basis voor een pastasaus, een pizza, een ovenschotel, of in een soepje, het smaakt allemaal net iets lekkerder met @heinz_nl. Ik heb het al vaker gezegd, dé smaakmaker in al mijn favoriete recepten!
Heinz Tomato Frito is een op traditionele wijze bereide tomatensaus: door de knoflook en ui 2,5 uur in olie te laten sudderen en daarna te mengen met heerlijke zongerijpte tomaten ontstaat er een onweerstaanbare, rijke smaak. De delicate smaak en de zachte textuur maken deze tomatensaus dé perfecte basis voor jouw favoriete gerechten. De variatiemogelijkheden zijn eindeloos!


Print recept

Couscous Bowl met Gehaktballetjes

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Gehakt marinade:

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 theel. zout
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie
  • 2 eetl. fijngesneden koriander
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. gedroogde harissa
  • 1 eetl. raapzaadolie, (of zonnebloemolie)
  • 1 eetl. olijfolie

Tomatensaus:

  • 1 eetl. raapzaadolie, (of zonnebloemolie)
  • 1 ui , in schijfjes
  • 100 ml Heinz Tomato Frito
  • 80 ml , water
  • 1 theel. gedroogde oregano

Couscous:

  • 400 gram couscous
  • 1 theel. zout
  • 1 theel gedroogde harissa
  • 1 theel. gedroogde munt
  • 1 theel. milde olijfolie
  • 400 ml kokend water

Bereidingswijze:

Bereiding gehakt marinade:

  • 1)

    Leg het gehakt in een diepe kom en voeg er het zout, de peterselie, koriander, knoflook, alle droge kruiden (incl. de harissa), en de raapzaadolie en olijfolie aan toe.

  • 2)

    Meng alles goed door het gehakt en dek het af voor minstens 10 minuten.

  • 3)

    Verdeel daarna het gehakt in circa 8 gelijke stukken en rol er balletjes van. Zet opzij.

Bereiding saus en couscous:

  • 1)

    Verhit de raapzaadolie in de koekenpan en bak de ui hierin mooi goudbruin.

  • 2)

    Voeg de Tomato Frito, water en de oregano toe en roer het goed door.

  • 3)

    Leg de gehaktballetjes in de saus en plaats de deksel op de pan gedurende 5 min.

  • 4)

    Roer vervolgens de gehaktballetjes voorzichtig door de saus en kook nog 8-10 minuten door.

  • 5)

    Roer in de tussentijd de couscous met het zout, harissa, munt en de olijfolie samen in een kom.

  • 6)

    Giet het kokend water erbij en dek de couscous af totdat het water is opgenomen. Dit duurt circa 3-4 minuten.

  • 7)

    Roer de gare couscous door met een vork, en schep op elk bord een portie couscous.

  • 8)

    Verdeel de gehaktballetjes met de saus bovenop de couscous en garneer met peterselie en basilicum. Enjoy!

     

     

Extra tips:

Wil je er een iets gezondere maaltijd van maken? Voeg dan nog wat extra groenten toe.
Paprika, courgette en ui passen er bijvoorbeeld heel goed bij!

8 Comments

  • Dina

    4 mei 2022 at 17:45

    Lijkt mij super lekker! Vroeg mij alleen even af welke couscous jij hebt gebruikt🥰

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2022 at 23:10

      Hi Dina,

      Ik heb de couscous van de Albert Heijn gebruikt (eigen merk).

  • Anna

    5 mei 2022 at 10:53

    Lekker, gisteren gemaakt!

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2022 at 23:09

      Hi Anna,

      Wat goed! Leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt.

      1. Senna

        26 maart 2023 at 18:38

        Voor extra groente bijv courgette hoe kan ik dit het beste bakken?

      2. Fatima El Irari

        28 maart 2023 at 11:12

        Hi Senna,

        Courgette kun je het beste pas aan het eind nog even meebakken, omdat courgette heel snel haar wordt. Xx

  • Anita

    9 mei 2022 at 12:15

    Een heerlijke smaakexplosie! 🙂 Heb zelf er nog plakjes courgette bij gebakken/geroosterd, was een lekkere aanvulling. 😋

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2022 at 23:09

      Hi Anita,

      Ah fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept