Courgettelasagne met Gehakt en Ricotta

18 juni 2021Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 25 minuten

Serves: 4 personen

Een goedgevulde lasagne met groente, gehakt en kruidige tomatensaus en kaas. Vervang je lasagnebladen eens door plakjes courgette, koolhydraat­bewust en ook heel erg lekker!

Print recept

Courgettelasagne met Gehakt en Ricotta

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 25 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

De saus:

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 eetl. peterselie, fijngesneden
  • 1 eetl. koriander, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 prei , in ringen
  • 200 gram kastanjechampignons, in blokjes
  • 400 gram pastasaus, naar keuze
  • 3 stuks courgette, in plakjes
  • 250 gram Ricotta
  • handvol geraspte kaas

Kruiden:

  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. Italiaanse kruiden
  • 1/2 theel. komijnpoeder
  • 1/2 theel. harissa kruiden

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • 2)

    Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook voor 1-2 minuten op middelhoog vuur.

  • 3)

    Voeg het gehakt, de kruiden, peterselie en de koriander erbij en bak het vlees in 2-3 minuten rul.

  • 4)

    Voeg de paprika, prei en de champignons erbij en en bak voor 5 minuten mee.

  • 5)

    Voeg de pastasaus erbij en laat het geheel voor nog eens 5 minuten zachtjes koken.

  • 6)

    Breng het extra op smaak met peper en eventueel wat zout.

  • 7)

    Snijd ondertussen de courgette in dunne lange plakken.

  • 8)

    Verdeel een hoeveelheid van de gehaktsaus op de bodem van de ovenschaal.

  • 9)

    Leg bovenop de courgette plakjes en verdeel er weer gehaktsaus en wat hoopjes ricotta op.

  • 10)

    Herhaal de bovenste stappen en eindig met saus en ricotta.

  • 11)

    Strooi de geraspte kaas erop en bak de lasagne in circa 20-25 minuten gaar en knapperig.

  • 12)

    Serveer warm met een groene salade of niet een portie rijst, eet smakelijk!

4 Comments

  • Melissa

    18 juni 2021 at 16:29

    Klinkt echt heerlijk met die kruiden en lekker veel groente 😍 Ik eet alleen geen vlees, adviseer je dan het gehakt gewoon weg te laten of is het de vervangen door iets anders?

  • Kheira

    19 juni 2021 at 19:12

    Yummy!! Making this today 😁

  • Esma

    6 februari 2022 at 11:39

    Hi Fatima
    Kan je de ricotta vervangen door crème fraiche

  • Charon

    12 november 2023 at 12:28

    Welke pasta saus gebruik je?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept