Courgettelasagne met Gehakt en Ricotta
Prep time: 15 minuten
Cook time: 25 minuten
Serves: 4 personen
Courgettelasagne met Gehakt en Ricotta
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 25 minuten
- Totale tijd 40 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
De saus:
- 2 eetl. olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 300 gram rundergehakt
- 1 eetl. peterselie, fijngesneden
- 1 eetl. koriander, fijngesneden
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 prei , in ringen
- 200 gram kastanjechampignons, in blokjes
- 400 gram pastasaus, naar keuze
- 3 stuks courgette, in plakjes
- 250 gram Ricotta
- handvol geraspte kaas
Kruiden:
- 1 theel. kurkuma
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. zout
- 1 theel. Italiaanse kruiden
- 1/2 theel. komijnpoeder
- 1/2 theel. harissa kruiden
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- 2)
Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook voor 1-2 minuten op middelhoog vuur.
- 3)
Voeg het gehakt, de kruiden, peterselie en de koriander erbij en bak het vlees in 2-3 minuten rul.
- 4)
Voeg de paprika, prei en de champignons erbij en en bak voor 5 minuten mee.
- 5)
Voeg de pastasaus erbij en laat het geheel voor nog eens 5 minuten zachtjes koken.
- 6)
Breng het extra op smaak met peper en eventueel wat zout.
- 7)
Snijd ondertussen de courgette in dunne lange plakken.
- 8)
Verdeel een hoeveelheid van de gehaktsaus op de bodem van de ovenschaal.
- 9)
Leg bovenop de courgette plakjes en verdeel er weer gehaktsaus en wat hoopjes ricotta op.
- 10)
Herhaal de bovenste stappen en eindig met saus en ricotta.
- 11)
Strooi de geraspte kaas erop en bak de lasagne in circa 20-25 minuten gaar en knapperig.
- 12)
Serveer warm met een groene salade of niet een portie rijst, eet smakelijk!
4 Comments
Melissa
18 juni 2021 at 16:29
Klinkt echt heerlijk met die kruiden en lekker veel groente 😍 Ik eet alleen geen vlees, adviseer je dan het gehakt gewoon weg te laten of is het de vervangen door iets anders?
Kheira
19 juni 2021 at 19:12
Yummy!! Making this today 😁
Esma
6 februari 2022 at 11:39
Hi Fatima
Kan je de ricotta vervangen door crème fraiche
Charon
12 november 2023 at 12:28
Welke pasta saus gebruik je?