Citroen-Maanzaad Wafels

8 december 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 8 stuks

Haal de wafelijzer maar alvast uit de kast, want deze heerlijke citroen-maanzaad wafels wil je maken! Lekker frisse wafels die aan de buitenkant ietsjes krokant zijn en van binnen heerlijk zacht en luchtig. Lekker voor het ontbijt of voor de lunch.

Print recept

Citroen-Maanzaad Wafels

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 8 stuks

Ingrediënten:

Beslag:

  • 250 gram bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1/2 theel. baking soda
  • 1/4 theel. zout
  • 350 ml karnemelk
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 2 eieren
  • 3 eetl. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetl. verse citroenrasp
  • 1 eetl. verse citroensap
  • 1 eetl. maanzaad

Bereidingswijze:

  • 1)

    Roer in een ruime kom de bloem, bakpoeder, baking soda en het zout samen. Zet opzij.

  • 2)

    Mix in een de karnemelk, gesmolten roomboter, eieren, vanillesuiker en de kristalsuiker samen.

  • 3)

    Giet de natte ingrediënten bij de droge in de kom en roer het samen tot een glad beslag.

  • 4)

    Roer vervolgens het citroensap, citroenrasp en de maanzaad door het beslag.

  • 5)

    Dek het beslag af en zet het opzij voor minstens 10 minuten.

  • 6)

    Verwarm de wafelijzer en schep in elke vorm circa twee volle eetlepels beslag.

  • 7)

    Bak de wafels in 2-3 minuten of tot de wafels goudbruin en gaar zijn.

  • 8)

    Dek de gebakken wafels af met een theedoek en werk op dezelfde manier de rest van het beslag af.

  • 9)

    Serveer de wafels warm met een toef slagroom of stroop. Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept