Citroen-Maanzaad Wafels

Prep time: 10 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 8 stuks

Citroen-Maanzaad Wafels
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 40 minuten
- Aantal personen: 8 stuks
Ingrediënten:
Beslag:
- 250 gram bloem
- 1 theel. bakpoeder
- 1/2 theel. baking soda
- 1/4 theel. zout
- 350 ml karnemelk
- 50 gram gesmolten roomboter
- 2 eieren
- 3 eetl. kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetl. verse citroenrasp
- 1 eetl. verse citroensap
- 1 eetl. maanzaad
Bereidingswijze:
- 1)
Roer in een ruime kom de bloem, bakpoeder, baking soda en het zout samen. Zet opzij.
- 2)
Mix in een de karnemelk, gesmolten roomboter, eieren, vanillesuiker en de kristalsuiker samen.
- 3)
Giet de natte ingrediënten bij de droge in de kom en roer het samen tot een glad beslag.
- 4)
Roer vervolgens het citroensap, citroenrasp en de maanzaad door het beslag.
- 5)
Dek het beslag af en zet het opzij voor minstens 10 minuten.
- 6)
Verwarm de wafelijzer en schep in elke vorm circa twee volle eetlepels beslag.
- 7)
Bak de wafels in 2-3 minuten of tot de wafels goudbruin en gaar zijn.
- 8)
Dek de gebakken wafels af met een theedoek en werk op dezelfde manier de rest van het beslag af.
- 9)
Serveer de wafels warm met een toef slagroom of stroop. Eet smakelijk!
1 Comments
Rabia
9 december 2021 at 20:08
Looks delicious ! Wil ermee NU aan de slag maar heb geen baking soda, zou het met gewone bakpoeder ook gewoon lukken ?