Citroen Cheesecake

10 februari 2025Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 6 uur

Serves: 6 personen


Deze frisse en romige citroen cheesecake met lemon curd smelt op je tong! En het beste? Hij is niet alleen heerlijk, maar ook super betaalbaar. Bij Aldi krijg je de beste kwaliteit voor de laagste prijs. Deze cheesecake kostte mij minder dan €14 om te maken! Aldi is niet voor niets uitgeroepen tot goedkoopste supermarkt van Nederland. Probeer het zelf en geniet van de smaak én natuurlijk de prijs!

Print recept

Citroen Lemon Curd Cheesecake

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 6 uur
  • Totale tijd 6 uur 30 minuten
  • Aantal personen: 6 personen

Ingrediënten:

Cheesecake vulling:

  • 400 gram koekjes, (bijv. Digestive)
  • 200 gram roomboter, (gesmolten)
  • 300 ml verse slagroom
  • 400 gram roomkaas
  • 180 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel citroensap

Lemon Curd:

  • 150 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 50 ml citroensap
  • 100 gram roomboter

Bereiding:

De bodem maken:

  • 1)

    Verkruimel de koekjes fijn met een keukenmachine.

  • 2)

    Meng de koekkruimels met de gesmolten boter tot een egaal mengsel.

  • 3)

    Bedek de bodem van een springvorm (22 cm) met bakpapier en druk het koekmengsel stevig aan.

  • 4)

    Zet de bodem in de koelkast en laat het even opstijven.

De cheesecakevulling:

  • 1)

    Klop de roomkaas met de poedersuiker en het citroensap in een kom glad.

  • 2)

    Voeg de slagroom er geleidelijk bij en klop het mengsel stevig.

  • 3)

    Giet de vulling over de koekjesbodem en strijk glad met een spatel.

  • 4)

    Zet de cheesecake in de koelkast, zodat je in de tussentijd de lemon curd kunt maken.

    Screenshot

Lemon curd:

  • 1)

    Klop de eieren in een steelpan samen met de kristalsuiker los tot een glad mengsel op laag vuur.

  • 2)

    Voeg de citroenrasp en het citroensap toe en meng het goed door.

  • 3)

    Blijf constant roeren met een garde of spatel tot de curd dikker wordt. Dit duurt ongeveer 10-15 min.

  • 4)

    Als de curd dik genoeg is om een laagje op de achterkant van een lepel achter te laten, is hij klaar.

  • 5)

    Haal de pan van het vuur en voeg de roomboter toe. Roer goed tot alles is opgenomen.

  • 6)

    Zeef de curd voor een extra gladde lemon curd. Laat volledig afkoelen.

  • 7)

    Haal de cheesecake uit de koelkast en verdeel de lemon curd over de bovenkant.

  • 8)

    Garneer de cheesecake met toefjes slagroom en serveer. Eet smakelijk!

4 Comments

  • Nabila

    13 februari 2025 at 20:24

    Salam wa3alikom Fatima,
    Vraagje. Kun je ipv citroen en lemoncurd ook iets anders gebruiken? Ik lust namelijk geen citroen maar die cheesecake ziet er wel lekker uit😋

    1. Fatima El Irari

      4 maart 2025 at 11:20

      Hi Nabila,

      Ja, hoor je kunt de lemon curd weglaten of vervangen door bijvoorbeeld vers fruit.

  • Hanan

    11 maart 2025 at 22:45

    Hoi Fatima,

    Moet je de cheesecake eerst een nachtje in de koelkast laten en dan de lemon curd erop of even in de koelkast en dan de lemoncurd erop en dan samen een nachtje laten intrekken in de koelkast?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      13 maart 2025 at 14:11

      Hi Hanan,

      Terwijl je de lemon curd maakt, kun je de cheesecake in de koelkast laten opstijven. Zodra de lemon curd is afgekoeld, kun je deze direct over de cheesecake gieten.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept