Met dit heerlijk weer en het weer dat er nog aan zit te komen kunnen frisse zomerse recepten natuurlijk niet missen! Deze frisse citroen frambozen taartjes zijn ideaal voor de zomermaanden en natuurlijk ook voor de Ramadan! Voor de taartjes ben ik weer aan de slag gegaan met SPLENDA Stevia die dit jaar door 5.000 Nederlandse consumenten is verkozen als product van het jaar! In dit recept verving ik suiker door SPLENDA Stevia kristalpoeder, en eerlijk je proeft niet eens het verschil tussen suiker en SPLENDA Stevia. Een heerlijk lekkernij voor de warme dagen en voor na de iftar tijdens de ramadan, én met ook nog eens minder calorieën!
En dan heb ik nog wat leuks! Kom je uit Nederland, heb je een Facebook en Instagramaccount en lijkt het jou leuk om ook met SPLENDA Stevia aan de slag te gaan? Aanmelden doe je heel makkelijk via DEZE aanmeldpagina. Uit alle aanmeldingen worden er 50 deelnemers gekozen en die krijgen vanzelf bericht.
SPLENDA Stevia
SPLENDA Stevia heeft de perfecte mix gevonden om de echte, volle, zoete smaak van Stevia te behouden. De producten zijn gemaakt van zoetstoffen uit Stevia, maar niet van het gebruikelijke extract. Tot nu toe werden stevia zoetstoffen altijd vervaardigd van het extract Rebaudioside A (Reb A), dat een bittere nasmaak kan hebben. Het steviablaadje bevat echter ook het extract Rebaudioside D (Reb D), dat veel beter smaakt. SPLENDA Stevia is daarom zoet zonder de bittere nasmaak, iets wat nog niet eerder is gelukt! .
Daarnaast bevat SPLENDA Stevia weinig calorieën, geen toegevoegde smaakstoffen of sucralose en is het hittebestendig. Hierdoor is SPLENDA Stevia het ultieme alternatief voor suiker, dat gebruikt kan worden in dranken, maar ook om te koken en te bakken. Het assortiment van SPLENDA Stevia is verkrijgbaar bij de Kruidvat, Jumbo, Plus, Trekpleister, Poiesz, Boon, Jan Linders, Makro (en bij Jan Linders vanaf 8 mei) en bestaat uit tabletjes, vloeistof, kristalpoeder en sticks.
Ingrediënten: (4 stuks)
Voor de bodem:
- 125 gr. koude roomboter
- 250 gr. bloem
- 1 tl. zout
- 1 etl. SPLENDA Stevia Kristal
- 6 etl. koud water
Voor de vulling:
- 250 ml koude slagroom
- 2 etl. SPLENDA Stevia Kristal
- 150 gr. lemon curd
Extra:
- frambozen
- muntblaadjes
Bereiding:
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de bloem, zout en de SPLENDA Stevia Kristal in een kom. Snijd de koude roomboter in kleine blokjes en voeg toe in de kom. Wrijf de roomboter met je handen bij de bloem tot kleine kruimels. Giet het koude water toe en breng het deeg samen met je vingers. Zodra het deeg samenkomt haal je het uit de kom en kneed je het deeg snel door tot een bal. Wikkel het deeg in huishoudfolie, druk het deeg plat tot een vierkant en koel het voor minstens 30 minuten.
Stap 2.
Mix met een elektrische handmixer de slagroom met de SPLENDA Stevia Kristal mooi stijf. Roer in een aparte kom de lemon curd glad en voeg deze toe bij de slagroom. Spatel de lemon curd door de slagroom tot een lekker romig mengsel. Dek de kom af en zet apart.
Stap 3.
Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een plak. Plaats de vormpjes bovenop het deeg en snijd een rondje dat iets groter is dan het vormpje uit het deeg. Plaats het deeg in de vormpjes, druk de bodem en de randen goed aan en snijd de overtollige randen weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de taart vormpjes in de oven op 200 graden voor ongeveer 20 à 30 minuten lichtbruin en gaar.
Stap 4.
Haal de taartjes uit de oven en laat deze goed afkoelen. Vul hierna de taartjes met de vulling en garneer de taartjes met frambozen en muntblaadjes. Zet de taartjes afgedekt in de koelkast en haal ze voor het serveren zeker 30 minuten ervoor uit de koelkast, en smullen maar!
20 Comments
Khadija
6 mei 2019 at 16:40
Lekker, ga ik in het wekend maken!
Fatima El Irari
6 mei 2019 at 16:55
Lekker, geniet ervan!
Lotte
6 mei 2019 at 16:40
Kan ik ook koekjes als bodem doe ?
Fatima El Irari
6 mei 2019 at 16:59
Jazeker, je kunt ook koekjes als bodem gebruiken. Zoals in dit recept; https://uitdekeukenvanfatima.nl/mascarpone-aardbeientaartjes/
Rabia
6 mei 2019 at 16:56
Salem Fatima
Kun je de Stevia ook vervangen door gewone suiker?
Groetjes
Rabia
Fatima El Irari
6 mei 2019 at 16:59
Alaikoem salaam Rabia,
Jazeker, dat kan ook. Je gebruikt ook dan dezelfde hoeveelheid. Xx
Yasmin
6 mei 2019 at 18:12
Ziet er heerlijk uit wil het binnenkort uitproberen…. heb je de lemon curd zelf gemaakt? Zo ja, hoe?
xx Yasmin
Fatima El Irari
6 mei 2019 at 18:59
Hi Yasmin,
Nee, de lemon curd heb ik niet zelfgemaakt. Deze heb ik gebruikt; https://www.google.com/search?q=lemon+curd+albert+heijn&tbm=isch&ved=2ahUKEwiJje75yofiAhUGtqQKHfIwBWkQ2-cCegQIABAC&oq=lemon+curd+al&gs_l=mobile-gws-wiz-img.1.1.0l2j0i30j0i8i30l2.2777.4669..6188…3.0..0.64.304.6……0….1.xLPI_lb5668&ei=zoPQXInuNYbskgXy4ZTIBg&bih=638&biw=375&prmd=sivn&rlz=1CDGOYI_enNL818NL818&hl=nl#imgrc=7y-NtS7n7j2jQM
Inci
7 mei 2019 at 06:25
Hallo Fatima,
Hoe lang kan ik de gebakjes in de koelkast bewaren? 🙂
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 09:33
Hi Inci,
Afgedekt kun je de gebakjes in de koelkast zeker wel voor 2 dagen bewaren.
Ilham
7 mei 2019 at 12:46
Hi Fatima,
Kan ik lemon curd ook weglaten? Want wil ze zo graag maken vandaag, maar heb geen lemon curd thuis:(
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 12:54
Hi Ilham,
Jazeker, je kunt de taartjes ook enkel vullen met slagroom.
Najat
7 mei 2019 at 15:50
Hoi Fatima,
Mag ik vragen waar je de vormpjes kunt aanschaffen?
Groetjes,
Najat
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 15:54
Hi Najat,
Natuurlijk, deze kocht ik bij de Big Bazaar.??❤️
Hajar
8 mei 2019 at 08:51
Hoi Fatima,
Kan ik de bloem ook vervangen voor iets anders? Bijv. amandelmeel?
Fatima El Irari
9 mei 2019 at 08:18
Hi Hajar,
Jazeker, dat kan ook. Xx
Ouafae
30 oktober 2019 at 07:53
Salaam als je het gaat uitrollen hoe dik moet het deeg zijn
Want wil het graag maken
Fatima El Irari
30 oktober 2019 at 08:47
Alaikoem salaam Ouafae,
Ongeveer 1,5 tot 2 centimeter. Xx
Ouafae
30 oktober 2019 at 11:28
Salaam
Wat voor roomboter
Fatima El Irari
31 oktober 2019 at 09:25
Alaikoem salaam Ouafae,
Ongezouten roomboter.