CITROEN FRAMBOZEN CAKE

29 september 2015Fatima El Irari

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal.

Wat heb je nodig? (10 personen)

  • 4 eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 ml gesmolten roomboter
  • Citroensap
  • Citroenrasp
  • Pakje bakpoeder
  • 200 gram bloem
  • 150 gram frambozen

Glazuur:

  • 125 gram poedersuiker
  • Citroensap

IMG_40599

IMG_4089

Bereidingswijze:

Breek de eieren in een kom en mix deze samen de kristalsuiker en vanillesuiker voor 5 minuten  tot er een schuimige, luchtige massa ontstaat.

IMG_41144

Giet de zonnebloemolie bij het beslag. Laat de roomboter in een kleine pan op laag vuur smelten. Mix de roomboter, zodra deze is gesmolten en is afgekoeld voorzichtig door het beslag.

IMG_41211

IMG_41266

Pers van een halve citroen de citroensap bij het beslag en gooi hier de citroenrasp bij. Ik heb van een hele citroen de citroenrasp gebruikt. Meng dit met een spatel door het beslag.

IMG_4130

IMG_4133

IMG_41422

Voeg de bakpoeder toe aan het beslag en de bloem die je van te voren hebt gezeefd en houd hiervan een eetlepel bloem apart. Spatel de bakpoeder en de bloem voorzichtig door het beslag. Je moet dit echt niet gaan mixen, maar de bloem er echt doorheen spatelen tot er een glad beslag ontstaat.

IMG_4148

IMG_4152

Houd een paar frambozen apart voor de garnering. Bedek de frambozen met een laagje bloem. Meng de frambozen voorzichtig door het beslag.

IMG_40766

IMG_41633

Vet de springvorm in en bestuif hierna met wat bloem, zodat de cake niet blijft plakken. Giet het beslag in de springvorm en strijk met de spatel het beslag glad.

IMG_41799

IMG_41766

Zet de springvorm voor 40 minuten in de oven op 180 graden.

Giet de citroensap bij de poedersuiker en mix dit volledig tot er een glad glazuur ontstaat. Wanneer de cake gaar en afgekoeld is giet je de glazuur over de cake.

Garneer de cake met wat frambozen en eventueel met wat extra citroenrasp.

 

wit

Print recept

36 Comments

  • Amal

    29 september 2015 at 18:37

    Echt bedankt dat je recepten met ons deelt en dit keer met een filmpje en stappenplan echt lief?? Ik ga em zeker proberen ziet er verukkelijk uit wil je ook met ons minicheesecakjes met onze delen ☺️ xAmall

    1. xfaatje

      1 oktober 2015 at 07:02

      Hallo Amal, heel graag gedaan en bedankt voor je super lieve bericht! Ik zal inchAllah snel een recept hiervan met jullie delen hihi!

  • Fadwa

    30 september 2015 at 06:59

    Ziet er weer heerlijk uit ! Hoe groot is de bakvorm die je gebruikt?
    Fadwa x

    1. xfaatje

      1 oktober 2015 at 07:02

      Hallo Fadwa, bedankt meis! De springvorm die ik gebruik is 26cm doorsnede. Ik zal het er even bijzetten.

  • Liseth

    30 september 2015 at 12:05

    Wow dit ziet er jummie uit. Ga het proberen hoor. Thnks!

  • Marie

    30 september 2015 at 12:05

    Bedankt Faatje! Toppie!!

    1. xfaatje

      1 oktober 2015 at 07:03

      Graag gedaan Marie! Jij ook bedankt.

  • Siham

    30 september 2015 at 12:06

    Heerlijk dit! Ik ga het van het weekend proberen. Kan ik ook aardbeien gebruiken?

    1. xfaatje

      1 oktober 2015 at 07:03

      Hallo Siham, bedankt! Ja hoor je kunt ook aardbeien gebruiken.

  • Bouchra

    5 oktober 2015 at 17:25

    Ziet er lekker uit! Is het ook mogelijk om frambozen te vervangen door kiwi’s?

    1. xfaatje

      5 oktober 2015 at 18:54

      Hallo Bouchra, ja hoor dat is mogelijk. Maar let er wel op dat als de kiwi’s een beetje rijp zijn je ze van te voren wel even droog dept met keukenpapier. Succes hoor!

  • Rodena

    5 oktober 2015 at 20:26

    Hoi meis, ik wil even zeggen dat ik echt een fan van je ben. Je legt alles zo goed uit en ook nog met stappen en foto’s. Ga vooral door met je kookkunsten meid,top!

    1. xfaatje

      7 oktober 2015 at 06:39

      Hallo Rodena, super bedankt voor je lieve compliment. Ik ben blij dat er zulke leuke volgers zoals jou tussenzitten hihi. Bedankt meid!

  • Marlotte

    6 oktober 2015 at 13:51

    Oh jummie, dit ziet er super lekker uit!

    1. xfaatje

      6 oktober 2015 at 16:18

      Hallo Marlotte, bedankt voor je compliment! Ik zou zeggen probeer het eens uit haha!

  • Mariam

    9 oktober 2015 at 08:13

    Dag Fatima,

    Allereerst bedankt dat jij alles met ons wilt delen!

    Ik heb nog een kleine vraag, gebruik je ongezouten of gezouten roomboter?

    Alvast bedankt!

    1. xfaatje

      9 oktober 2015 at 11:37

      Hallo Mariam, heel graag gedaan meid! Ik gebruik voor dit recept de ongezouten roomboter. Succes Xx

  • Marion

    10 oktober 2015 at 16:29

    Ik heb hem vandaag gemaakt met blauwe bessen bij gebrek aan frambozen maar hij was heerlijk.

    1. xfaatje

      10 oktober 2015 at 16:36

      Hallo Marion, hmm met blauwe bessen lijkt het mij ook hartstikke lekker! Ik ben blij dat de cake in de smaak is gevallen!

  • xfaatje

    19 oktober 2015 at 09:05

    Hallo Lale, haha ja hoor dat kan zeker. Elk oven verschilt en je moet gewoon de temperatuur aanhouden die goed is voor jou. Succes meid!

  • xfaatje

    19 oktober 2015 at 09:07

    Hallo Lale, haha wat heb ik moeten lachen om jou reactie. Je bent een prachtige meid hoor en de foto is ook mooi! Dit berichtje zal niet in de comments verschijenen. Ik heb ook al gereageerd op je andere bericht, dus die zal ik nu ook verwijderen. Xx

  • Es

    24 oktober 2015 at 10:44

    Dag Faatje,

    Kan je ook bevroren fruit gebruiken?

    Ik heb nog een hele zak bevroren fruit met aardbeien.

    Groetjes :))

    1. xfaatje

      24 oktober 2015 at 10:47

      Hallo Es, ja hoor dat kan zeker! Laat het fruit dan eerst even ontdooien en gebruik het daarna. Succes!

  • Mij

    27 oktober 2015 at 13:33

    Salmoualaykom wa rahma tu’Allah wa barakatuh. Ik heb het vandaag uitgeprobeerd met aardbeien. Ma shaa Allah het ziet er heerlijk uit! Ik wil graag ook nog op de cake aardbeien zetten zodat het er leuker uitziet. Als ik het glazuur er dan pas overheen giet blijft het goed vastzitten toch? Groetjes, xx

    1. xfaatje

      27 oktober 2015 at 13:40

      Salaam Alaikoem Mij, Super meid! Ik ben blij dat je er zo enthousiast over bent! Ja, hoor de glazuur blijft gewoon stevig zitten.

  • Dilan

    31 oktober 2015 at 12:08

    Beste xfaatje,
    Ik ben echt gek op jou recepten? Deze ga ik binnenkort zo snel mogelijk uitproberen!? ik heb alleen een vraagje : Waar heb jij je koopspullen van? Bakvorm, spatel en die anderen op de foto. Ze zijn zo mooi kleurrijk. Alvast bedankt voor je reactie. Groetjess dilan

    1. Dilan

      31 oktober 2015 at 12:10

      O sorry typfout *kookspullen*

    2. xfaatje

      2 november 2015 at 10:06

      Hallo Dilan, allereerst bedankt voor je lieve complimenten hihi! De bakvorm heb ik bij de Lidl gehaald, spatels bij de Hema, Maatbekers bij de enos, garde bij de Action. Als ik iets heb overgeslagen hoor ik het graag haha.

  • Linda

    27 maart 2016 at 09:59

    Deze wil ik gaan maken maar ik heb een vraagje kan je de zonnebloem olie ook weglaten?

    1. xfaatje

      28 maart 2016 at 09:30

      Hallo Linda,

      Ja, dat kan alleen dan moet je de olie wel vervangen door zonnebloemolie, anders krijg je een hele droge cake! Succes hoor.

  • Sissy

    19 januari 2017 at 14:25

    Hallo Faatje,

    Kan je dit ook een dag van te voren maken? Ziet er lekker uit. Zijn dat de gewone frambozen of frambozen uit de diepvriespak.

    xx

    1. Fatima El Irari

      20 januari 2017 at 07:28

      Hallo Sissy,

      Ja hoor dat kan zeker. De volgende dag smaakt de cake zelf nog lekkerder! Ik had toen verse frambozen gebruikt, maar frambozen uit de diepvries kan ook wel(wel eerst even de frambozen laten ontdooien.)

      Liefs Fatima

  • Samira

    14 december 2018 at 19:11

    Hi fatima ,

    Kan je ook een springvorm van 24 cm ?

    Groetjes samira

    1. Fatima El Irari

      15 december 2018 at 13:30

      Hi Samira,

      Jazeker, die kun je ook gebruiken.??❤️

      1. Samira

        18 december 2018 at 11:14

        Dank je wel fatima voor je reactie ik ga het vandaag maken ziet er heerlijk uit. Tbarkeallah 3lik lieverd. Xxx

      2. Fatima El Irari

        18 december 2018 at 12:00

        Allahibarkfiek lieverd en succes! Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept