Citroen Cheesecake (No Bake)

10 juli 2020Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 5 uur

Serves: 6 stuks

I love Cheesecake en deze taart is zonder twijfel een van mijn favoriete! Een zomerse taart die lekker fris en altijd goed in de smaak valt. Als je een liefhebber bent van citroen of gewoon van cheesecake, dan moet je deze taart zeker een keer maken. Ideaal om dit weekend mee aan de slag te gaan, laat die zomerdagen maar komen!

 

Print recept

Citroen Cheesecake (No Bake)

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 5 uur
  • Totale tijd 5 uur 30 minuten
  • Aantal personen: 6 stuks

Ingrediënten:

Koekjes bodem:

  • 200 gram Digestive koekjes, verkruimeld
  • 100 gram roomboter, gesmolten

Cheesecake beslag:

  • 200 gram roomkaas, bijv. monchou
  • 1 vanillestokje
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 250 ml koude slagroom
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 1 eetlepel verse citroenrasp
  • 1 theelepel citroensap

Overig:

  • citroenrasp
  • plakjes citroen
  • vers fruit naar keuze

Bereidingswijze:

Koekjes bodem:

  • 1)

    Roer de gesmolten margarine of roomboter door de verkruimelde koekjes.

  • 2)

    Verdeel ongeveer twee eetlepels in elke holte van de vorm en druk de bodem aan.

  • 3)

    Je kunt het beste de onderkant van een glas hiervoor gebruiken.

  • 4)

    Zet de vorm in de tussentijd in de koelkast.

Cheesecake beslag:

  • 1)

    Leg de monchou in een ruime kom en voeg de poedersuiker en het merg van het vanillestokje erbij.

  • 2)

    Roer de monchou met een spatel of met elektrische handmixer glad. Zet apart

  • 3)

    Giet in een aparte kom de koude slagroom en voeg er de kristalsuiker en klopfix bij.

  • 4)

    Mix de slagroom met de elektrische handmixer op middelhoge snelheid stijf.

  • 5)

    Voeg de geklopte slagroom toe bij de monchou en vouw de slagroom er met een spatel doorheen.

  • 6)

    Voeg als laatste de citroensap en de citroenrasp erbij en roer het met de spatel erdoor.

Vormpjes vullen:

  • 1)

    Ik heb dit keer gekozen voor mini cheesecake, maar je zou ook prima een vorm van 22 of 24 cm kunnen gebruiken.

  • 2)

    Schep het cheesecakebeslag in een afsluitbare zak en knip in de hoek een opening.

  • 3)

    Vul vervolgens elk vormpje tot net onder de rand met het cheesecakebeslag.

  • 4)

    Rasp er eventueel nog wat extra citroenrasp bovenop.

  • 5)

    Zet de cheesecake voor minstens 5 uur in de koelkast of het liefst voor een hele nacht.

  • 6)

    Garneer de cheesecakes met eventueel een toef slagroom en vers fruit en smullen maar!

14 Comments

  • Hasnaa EL MAKRINI

    10 juli 2020 at 08:10

    Hey Fatima

    Citroeb cheesecake ziet er heerlijk uit.
    Van waar heb je die mini vorm gehaald/besteld?

    1. Fatima El Irari

      10 juli 2020 at 08:52

      Dankjewel Hasnaa! Deze kocht ik bij de Kookpunt.

  • Hasnaa EL MAKRINI

    10 juli 2020 at 08:51

    Waar heb je die mini cakevorm gehaald/besteld?

    1. Fatima El Irari

      10 juli 2020 at 08:52

      Hi Hasna,

      Deze kocht ik bij Kookpunt. Echt een hele fijne vorm.👌🏽

  • S.

    10 juli 2020 at 13:16

    Hey Fatima.

    Recept ziet er lekker uit, wil ik zo snel mogelijk proberen!

    https://www.bouwhuis.com/siliconflex-muffin-medium-diameter-69-h-35mm-6

    Is het zo’n vorm? Ze hebben m ook nog een maat groter? Of is deze ok?

    Wat raad je me aan aub?

    1. Fatima El Irari

      10 juli 2020 at 21:14

      Hi S,

      Deze zijn iets kleiner, maar ook echt heel leuk. Je kunt deze een beetje vergelijken met de omvang van een cupcake vorm. Xx

      1. S.

        10 juli 2020 at 22:24

        Super! Bedankt voor je antwoord. Dan koop ik gewoon een maatje groter, die hebben ze ook. Op foto is het moeilijk te zien wat de werkelijke grootte is. Bedankt!!

      2. Fatima El Irari

        12 juli 2020 at 12:48

        Hi S,

        Oh ja hoor een maatje groter kan altijd en dan heb je ook nog een grotere cheesecakes, hmm!

      3. Derya Kilic

        12 juli 2020 at 12:10

        Hoi Fatima,

        Zier er heerlijk fris uit. Ik wil ze in het weekend uitproberen. Kan ik vanillestokje vervangen met vanille extract of vanillesuiker?

      4. Fatima El Irari

        12 juli 2020 at 12:46

        Hi Derya,

        Bedankt lieverd! Ja, hoor je zou het vanillestokje kunnen vervangen door vanille extract of misschien een zakje vanillesuiker.

  • Suheda

    11 juli 2020 at 00:04

    Ik vind zelf bastogne koekjes lekker bij cheescake maar hoeveel gram boter kan ik dan het beste gebruiken? Alvast bedankt voor je antwoord xx

    1. Fatima El Irari

      12 juli 2020 at 12:47

      Hi Suheda,

      Bastogne koekjes zijn van zichzelf al iets vettig, dus ik zou dan ongeveer 80 gram boter gebruiken. Xx

    2. Faat

      19 juli 2020 at 23:47

      Dag Fatima,

      Kan je voor cheesecake ook metalen muffinsbakvorm gebruiken, ik denk niet dat je ze dan kan eruit kan hale n of niet. Ik heb geen rubbere in huis anders ga ik hem halen als het niet met de metalen kan Groet Faat

      1. Fatima El Irari

        20 juli 2020 at 12:29

        Hi Faat,

        Dat kan wel, maar dan raad ik je wel aan om papieren vormpjes te gebruiken.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept