Cinnamon Rolls

18 september 2016Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten: (15 stuks)
Het deeg:
  • 500 gr. bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gr. kristalsuiker
  • 1/2 tl. zout
  • 1 ei
  • 280 ml lauwwarme melk
  • 80 gr. gesmolten roomboter
Voor de vulling:
  • 100 gr. bruine basterdsuiker
  • 100 gr. kristalsuiker
  • 2 etl. kaneel
  • Bona smeerboter
Monchou topping:
  • 100 gr. monchou
  • 100 gr. poedersuiker
  • 2 etl. melk
img_6469
Bereiding:

Verwarm de melk lauwwarm in een steelpannetje en haal deze dan van het vuur. Schep 4 eetlepels van de melk in een apart kommetje en voeg hier de gedroogde gist en de kristalsuiker aan toe. Meng dit even kort samen en laat de gist mengsel voor 5 minuten staan, totdat het begint te schuimen en je de gist goed kunt ruiken.

img_6505

Voeg de bloem in een ruime kom en giet er het gist mengsel aan toe. Voeg hier dan de vanillesuiker aan toe samen met het zout. Klopt het ei los en giet deze ook in de kom samen met de gesmolten roomboter.

Giet de melk er in stappen bij en kneed ondertussen het deeg goed door. Het deeg hoort elastisch te zijn en iets plakkerig.

Wanneer je ziet dat het deeg iets plakkerig is moet je niet snel geneigd zijn om extra bloem aan het deeg toe te voegen, want hierdoor krijg je straks echt zware, droge en vooral geen luchtige cinnamon rolls!

Wanneer je het deeg lang genoegd hebt gekneed verdeel je wat Bona smeerboter over je handen en smeer je hier het deeg nog even mee in. Plaats het deeg terug in de kom en laat het deeg rijzen voor 60 minuten op een warme plek in huis.img_6510

Wanneer het deeg in volume is verdubbeld, druk je de lucht uit het deeg en vorm je het deeg weer tot een bol. Laat het deeg weer rusten voor 5 minuten.

img_6538

Strooi wat bloem op je werkplek en rol het deeg uit tot een rechthoekige plak van circa 1 centimeter dikte.

img_6545

Smeer het deeg in met een laagje smeerboter en let er op dat je een stuk van de randen afblijft.

img_6552

Pak de basterdsuiker erbij en mix deze samen met de kristalsuiker en de kaneel. Strooi vervolgens het suiker/kaneel mengsel over het deeg en druk het ietsjes aan met je handen.

img_6524

img_6531

img_6558 img_6561

Rol het deeg vanaf de onderzijde strak op naar boven en besmeer de uiteinde met wat boter, zodat het deeg goed blijft plakken.

img_6566 img_6568 img_6574

Snijd de rol deeg in 10 gelijke stukken van ongeveer 1 cm breedte. De uiteinde snijd ik er eerst af, zodat je mooie rechte plakken krijgt.

img_6575

img_6580

Vet een schaal in met wat boter en leg hierin de gesneden plakjes deeg.

Dek de schaal af met plastic folie en een theedoek en laat de cinnamon rolls weer rusten voor 30 minuten.

img_6582 img_6585

In de tussentijd kun je de crème frosting voor de cinnamon rolls klaarmaken!

Mix de monchou samen met de poedersuiker tot een glad mengsel zonder klontjes. Voeg hier dan de eetlepels melk bij en mix dit weer flink samen, tot er een glad structuur zonder klontjes.

img_6588 img_6590

Je zult zien dat de cinnamon rolls weer iets zijn verdubbelt in volume en doordat je de rolls telkens laat rijzen krijg je straks lekkere luchtige broodjes.

img_6606

Bak je de cinnamon rolls in 25 a 30 minuten op 180 graden mooi goudbruin.

Wanneer de cinnamon rolls gaar zijn haal je ze uit de oven en verdeel je de lekkere crème frosting  over de cinnamon rolls heen. Doordat de rolls nog warm zijn zal de frosting lekker over de cinnamon rolls heen smelten, zo lekker is dit!

img_6620

Deze cinnamon rolls zijn gewoon TE lekker! Lekkere zachte rolls met een heerlijke vulling van kaneel en suiker! De cinnamon rolls zijn het lekkerst wanneer je deze warm serveert met natuurlijk de monchou topping erop!

Liefs,
Fatima

img_6658

img_6660

Print recept

Nutrition

126 Comments

  • aatje

    18 september 2016 at 10:27

    Hoi, bedankt voor je heerlijke recept. Maar hoelang moet ik het deeg kneden in de machine?

    1. xfaatje

      19 september 2016 at 13:03

      Hallo Aatje,

      Je bent ongeveer 5 a 8 minuten bezig met het kneden van het deeg.

      1. aatje

        27 september 2016 at 18:19

        Dank je voor je reactie. Op welke stand?

  • Fatima

    18 september 2016 at 10:38

    Slm Fatima

    Bedankt om jouw recepten zo mooi en uitgebreid te delen. Ik heb enkel een vraagje. Is het gelijk van welk merk ik smeerboter gebruik? Hier (belgie) hebben wij geen bona volgens mij…

    Grtjs,
    Fatima

    1. Bouchra

      18 september 2016 at 10:58

      Jawel bij de Albert heijn verkopen ze Bona boter.

      1. xfaatje

        19 september 2016 at 13:04

        Bedankt voor je hulp Bouchra!

    2. xfaatje

      19 september 2016 at 13:04

      Alaikoem salaam Fatima,

      Je kunt ook prima een ander soort boter gebruiken hoor. Graag gedaan meid Xx

      1. Fatima

        20 september 2016 at 10:22

        Ok bedankt! Ik ga deze nu maken en op IG delen In sha Allah xxx

      2. xfaatje

        22 september 2016 at 05:53

        En heeft het gesmaakt meis?

  • Hatic

    18 september 2016 at 12:50

    Essalamu Aleykum!

    Weer een heerlijk recept! Ook dit recept ga ik uitproberen in sha Allah! Bedankt voor al die heerlijke recepten en de moeite!

    Groet
    Hatice

    1. xfaatje

      19 september 2016 at 13:05

      Alaikoem salaam Hatic,

      Heel graag gedaan en jij bedankt voor je lieve compliment!

  • Nadia blanco

    18 september 2016 at 13:38

    Ziet er heerlijk uit, mijn dochter is er gek op en nu ga ik het zeker proberen! Bedankt voor het recept liefje

    1. xfaatje

      19 september 2016 at 13:06

      Dankjewel Nadia Veel bakplezier meid Xx

  • Hakima

    18 september 2016 at 19:14

    Jouw recepten zijn altijd zo overzichtelijk en een genot km naar te kijken. Ik ga deze zeker proberen? Thanx meid! ?

    1. xfaatje

      19 september 2016 at 13:06

      Dankjewel lieve Hakima! Heel graag gedaan Xx

  • Hakima

    18 september 2016 at 19:42

    Jou recepten zijn gewoob top mij vraag is mag ik gewoon natuur smeerkaas van de aldi gebruiken in plaats van monchou dank u xx?

    1. xfaatje

      19 september 2016 at 13:07

      Hallo Hakima,

      Jazeker dat kan ook! Dankjewel lieverd Xx

  • Hasna

    19 september 2016 at 08:56

    Salam bij je recept staat er donkerbruine bastaard suiker maar de verpakking die ik zie is de lichte klopt dit?

    1. xfaatje

      19 september 2016 at 13:08

      Alaikoem Salaam Hasna,

      Dit klopt helemaal, even aanpassen hoor. Ik gebruikte voorheen donkere basterdsuiker, maar hierdoor werden de broodje TE zoet. Vandaar dat ik nu lichte gebruik hihi. Bedankt hoor! Xx

      1. Hasna

        20 september 2016 at 19:15

        Jij bedankt voor je super recepten 🙂

      2. xfaatje

        22 september 2016 at 05:54

        Graag gedaan meis!

      3. Lindsey

        28 maart 2020 at 10:03

        Ik zie dat er nog steeds bruine bastard suiker staat in het recept..

      4. Fatima El Irari

        28 maart 2020 at 13:21

        Ja? Bruine basterdsuiker gebruik ik als vulling.

  • Nisa

    19 september 2016 at 12:51

    Serieus Faat wat doe je mij een, zo lekkerrr! #benopdieetmaarvoorditlekkersslaikhetover

    1. xfaatje

      19 september 2016 at 13:08

      Hahaha sorry Nisa!

  • Mirie

    19 september 2016 at 12:51

    Dit ga ik echt maken! Welk bloem gebruik je Fatima? thnxsss

    1. xfaatje

      19 september 2016 at 13:09

      Hallo Mirie,

      Ik gebruik Patent bloem. Succes! Xx

  • ikram

    19 september 2016 at 16:15

    Hoi Fatima!

    Ik ben ze nu aan het maken. Top recept alleen je bent de zout vergeten te vermelden in het recept als het goed is.

    Keep the good work up !!!

    1. xfaatje

      20 september 2016 at 06:09

      Hallo Ikram,

      Klopt, ik zet het er gelijk even bij! Ik hoop dat het heeft gesmaakt meis Xx

  • ilham

    20 september 2016 at 13:00

    dek je de rolls af voordat je ze in de over stopt?

    1. xfaatje

      22 september 2016 at 05:53

      Bedoel je met de tweede rijs? Of wanneer de rolls al in de oven staan?

  • Chaimae

    22 september 2016 at 10:03

    Hi,

    Bij mij schuimt het gist niet, hoe komt dat?

    1. xfaatje

      23 september 2016 at 17:54

      Hallo Chaimae,

      Dit komt waarschijnlijk doordat de melk niet warm genoeg is of de gist is niet meer vers. Welke gist gebruik je?

  • Najke.

    22 september 2016 at 18:51

    Salam. Echt netjes van je recepten en de fotos die je erbij zet enz Ma sch Allah topper gij.
    Maar had wel ff een vraagje. Er staat geen zout bij de ingrediënten. .maar wel in je tekst van hoe het moet gemaakt worden :$

    1. xfaatje

      23 september 2016 at 18:05

      Alaikoem salaam Najke,

      Dankjewel lieve schat! Klopt, helemaal! Ik heb het er nu bijgezet haha Xx

  • Oumniya

    22 september 2016 at 20:10

    Yummmie lekker! Deze ga ik in t weekend maar even uitproberen.
    Alleen een klein vraagje. Kan ik gwn een grote schaal gebruiken en ze iets van elkaar weg leggen, zodat ik de ronde vorm blijf houden? En wat raadt je aan qua andere vulling.. Nutella?! ?

    Keep up The good work!

  • Ilse

    23 september 2016 at 16:05

    Hallo kan ik de kaneelbroodjes zonder de frosting maken en bij de suiker/kaneel mix alleen gewone suiker en kaneel gebruiken? Alvast bedankt!

  • Ilse

    23 september 2016 at 16:07

    Wegens redenen kan ik geen roomboter gebruiken. Zou ik dan zonnebloemolie kunnen gebruiken?

    1. xfaatje

      23 september 2016 at 17:53

      Hallo Ilse,

      Ja hoor geen probleem. Je kunt de roomboter vervangen door zonnebloemolie. Succes!

      1. Ilse

        24 september 2016 at 11:10

        Kunt u ook mijn vorige vraag beantwoorden? Xx

      2. xfaatje

        26 september 2016 at 06:22

        Hallo Ilse,

        Sorry, ik zie geen andere vraag? Kun je deze misschien opnieuw stellen? Xx

      3. Hindia

        7 april 2020 at 16:12

        Salaamoealaikoem,

        Ik heb exact gedaan wat er staat, maar het deeg rijzt niet?? Gist zit erin. En ik laat deeg altijd rijzen in de oven omdat het daar luchtdicht is maar weloe. Het is nog steeda plakkerig?

        Groetjes..

      4. Fatima El Irari

        7 april 2020 at 16:44

        Alaikoem salaam Hindia,

        Heb je het deeg een uur laten rijzen? Als het deeg niet rijst, dan kan dat liggen aan dat de melk of te warm is of juist weer te koud. Kan ook aan de gist liggen, die misschien over de datum is.

  • Sarah

    24 september 2016 at 15:20

    Hey!kan ik de kaneelbroodjes zonder de frosting maken en bij de suiker/kaneel mix alleen gewone suiker en kaneel gebruiken?
    dus zonder bastardsuiker ik wil het zo gaan maken met mn zusje
    en alvast bedankt! >3

    1. xfaatje

      26 september 2016 at 06:22

      Hallo Sarah,

      Ja hoor dat kan zeker! Je kunt basterdsuiker vervangen door kristalsuiker en de frosting weglaten. Xx

  • UmmHafsa

    25 september 2016 at 16:10

    Heey schat ik zie bij de ingrediënten vanillesuiker staan, maar ik zie nergens waar je het er bij toevoegd gewoon bij het deeg er in gooien? Xxx

    1. xfaatje

      26 september 2016 at 06:24

      Hallo UmmHafsa,

      Ja, klopt je gebruikt de vanillesuiker gewoon in het deeg. Dus wanneer je de kristalsuiker erbij doet voeg je hier ook de vanillesuiker bij. Ik ga het er gelijk bijzetten Xx

  • UmmHafsa

    25 september 2016 at 16:11

    Owja wel hhhh over het hoofd gezien xxx ik ben er nu mee bezig in sha Allah lukt het x

    1. xfaatje

      26 september 2016 at 06:25

      Oh haha! Ik zie nu ook dat het er gewoon bijstaat. Nou ik hoop dat het heeft gesmaakt meis Xx

      1. UmmHafsa

        27 september 2016 at 07:07

        Hhh ja sorry ik had er over heen gelezen maar bedankt voor je antwoord xxxx en ja het heeft gesmaakt!!!!

      2. xfaatje

        27 september 2016 at 12:19

        Geen enkel probleem hoor! Ben blij dat het heeft gesmaakt Xx

  • F.t

    26 september 2016 at 16:10

    Hallo
    Ik wou graag deze broodjes maken maar dan vullen met Nutella en geroosterde pindas, eigenlijk heb je deze recept al staan op je blog, is er een verchil tussen de recepten, of welke recept raad je mij aan om met nutella als vulling te gebruiken, wou ze vandaag maken en morgen ochtend bakken ik hoop vandaag antwoord, alvast bedankt voor al je recepten…. ik heb veel van je geleerd!

    1. xfaatje

      27 september 2016 at 06:08

      Hallo Oumaima,

      Je kunt dit recept gebruiken en de broodjes vullen naar wens. Succes Xx

  • Umm Sulaymaan

    27 september 2016 at 13:16

    Hmm ziet er lekkerrr uit…
    Vanwaar heb je trouwens die porseleinenbordjes waarop het kaneelbroodje is gepresenteerd?

    1. xfaatje

      27 september 2016 at 14:10

      Dankjewel meis! Deze heb ik bij een kringloop winkeltje gekocht Xx

  • N.

    30 september 2016 at 16:56

    Hallo..
    Bij mij ging de gist niet schuimen en de deeg is niet gaan rijsen wat heb ik fout gedaan ?.

    1. N.

      30 september 2016 at 17:06

      Ik heb de gist met lauw warm water gedaan en 20 min met de hand gekneed…

    2. xfaatje

      30 september 2016 at 20:54

      Hallo Natascha,

      Welke gist heb je gebruikt als ik vragen mag? Geen paniek hoor, de volgende keer zal het je vast lukken!

      1. N.

        30 september 2016 at 21:24

        Precies de zelfde als op jou plaatje. De zakjes van de ah.

      2. xfaatje

        1 oktober 2016 at 07:21

        Hallo Natascha,

        Nou bij gist zit het zo. Als het water te warm is, dan dood je in werkelijkheid de gist en dan zal de gist zijn werk ook niet meer doen. Als het water te koud is, dan gebeurd er eigenlijk ook niks. De gist komt dan niet in zijn werking. Wat je de volgende keer kunt proberen is om de gist gewoon bij de bloem toe te voegen en het water erbij te gieten wanneer je het deeg gaat kneden. Het water moet echt lauwwarm zijn. Hopelijk lukt het de tweede keer perfect! Gr.

  • Aaliyah

    8 oktober 2016 at 15:42

    Sala faatje ik Heb vandaag je broodjes gemaakt alleen ze zijn wat hard geworden?jou broodjes zien er lekker zacht uit dus ik Heb geen idee wat er mis is geweest, ik heb de broodjes lang genoeg laten kneden in de kneedmachine en wat betreft het rijzen kwamen ze ook heel hoog uit jij enig idee wat verkeerd is gegaan?

    1. xfaatje

      10 oktober 2016 at 06:46

      Alaikoem salaam Aaliyah,

      Welke gist heb je gebruikt meis?

      1. Aaliyah

        11 oktober 2016 at 08:13

        Ik heb de droge gist van de marokkaanse winkel gebruikt? En ook nieuw uit verpakking. ..

  • nour

    11 oktober 2016 at 12:14

    kan je de ei weglaten of moet dat erin

    1. xfaatje

      11 oktober 2016 at 12:19

      Ik zal het ei wel gewoon gebruiken voor het deeg. Je proeft er niks van terug.

  • A

    15 oktober 2016 at 10:47

    Hii!, hoeveel stuks haal je uit dit recept?
    Liefs xx

    1. Fatima

      15 oktober 2016 at 17:47

      Hoi,

      Je haalt er 15 rolls uit. Xx

  • Simoena

    17 oktober 2016 at 03:58

    Salaammm, weer zo een heerlijk recept! Ik ga deze zeker binnen kort uitproberen!!
    Vraagje kan je die monchou vervangen zo ja met war allemaal?

    Groetjess

    1. Fatima

      17 oktober 2016 at 06:18

      Alaikoem salaam Simoena,

      Ja hoor dat kan met gewone roomkaas(die geen kruiden bevat) Dankjewel meis! Xx

  • Aatje

    18 oktober 2016 at 11:42

    hoi, op welke stand moet ik het deeg kneden?

    1. Fatima

      18 oktober 2016 at 13:40

      Hallo Aatje,

      Ik kneed deeg altijd op de hoogste stand.

  • salma

    22 oktober 2016 at 20:05

    Jammie jammie ziet er heerlijk uit.
    Voorlopig stop ik mijn dieet wel ergens in de vriezer. Ben helemaal gek op taarten en vooral als er chocolade bij zit.
    Deze ga ik ook proberen inshallah.

    1. Fatima

      24 oktober 2016 at 09:04

      Hallo Salma,

      Hahaha zo grappig! Nou probeer van alles uit zou ik zeggen hihi! Xx

  • salma

    22 oktober 2016 at 20:07

    Bedoel de cinnamonrolls.
    Ik vind het heerlijk met chocola erop jammie.
    En ook die driptaart ga ik inshallah uitproberen.

    1. Fatima

      24 oktober 2016 at 09:05

      Lekker lekker haha!

  • Rajaw

    14 november 2016 at 17:12

    Hoi faatje. Ik heb de cinnamonrolls gemaakt, alleen nog niet afgebakken en mijn bezoek gaat onverwachts niet door ? wat kan ik het beste doen? Vandaag afbakken en morgen opwarmen of kan ok ze ongebakken in de koeling bewaren tot morgen?? Help!

    1. Fatima

      15 november 2016 at 11:59

      Hallo Rajaw,

      Ik zou ze gewoon afbakken en bewaren meis. Wanneer je er zin in hebt even opwarmen in de oven. Xx

      1. Rajae

        15 november 2016 at 12:36

        Hoi faatje,

        Bedankt voor je reactie maar had ze al in d’e koeling gedaan ? ik hoop dat ze nog goed zijn als ik ze vanaf afbak haha xx

      2. Fatima

        16 november 2016 at 13:28

        Hallo Rajae,

        Ben benieuwd meis! Xx

  • Sara

    12 februari 2017 at 17:29

    Ik heb 25 stuks uit het recept kunnen krijgen! Bedankt voor je recept.

  • Isa

    20 februari 2017 at 12:40

    Dank je voor dit recept! Ik ben een absolute kluns in de keuken, maar de broodjes zijn goed gelukt en heerlijk opgegeten door mijn gezin. Barak Allah fik!

  • Ahlam

    20 maart 2017 at 20:29

    Wauwwwieee heeerlijk ze zijn goed gelukt ik vind jou echt een top mens! Super ga zo door! Door jou voel ik me een keukenprinsses 😮

  • Nauwar

    26 maart 2017 at 14:19

    Dit ziet er weer heerlijk uit zoals altijd?. Ik wil ze in sha Allah vanavond maken om morgen op bezoek mee te nemen. Is het dan aan te raden om de frosting vandaag er al overheen te doen, of morgen pas? Meer tips over hoe ik de cinnamon Rolls het lekkerst kan bewaren tot morgen zijn welkom❤

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2017 at 11:19

      Hallo Nauwar,

      Dankjewel lieve schat! Je kunt de Cinnamon rolls altijd een dag van te voren maken en zelfs de frosting er al op doen. Ik dek de broodjes af met een plastic zak en hierover wikkel ik nog een theedoek.

      Liefs,
      Fatima

      1. Nauwar

        27 maart 2017 at 16:38

        Dankjewel voor je reactie! Ik heb ze gisteren met frosting gemaakt en vandaag waren ze nog heerlijk alhamdolillah! Zeker voor herhaling vatbaar❤❤

      2. Fatima El Irari

        29 maart 2017 at 06:08

        Hallo Nauwar,

        Ah super meid! Heel graag gedaan natuurlijk.

        Liefs,
        Fatima

  • Siham

    5 juni 2017 at 17:10

    Sallaam! Ik heb enkel bakpoeder, kan ik dit gebruiken ipv gist?
    Groetjes,

    Siham

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 07:07

      Alaikoem salaam Siham,

      Ik raad je toch aan om gist te gebruiken hoor. Van bakpoeder zal het deeg niet gaan rijzen.

      Liefs,
      Fatima

      1. Siham

        6 juni 2017 at 11:57

        Super ze zijn alsnog gelukt. Heb idd gwn gist gehaald. Ik heb ze gisteren gemaakt en vroeg me af of ze terug opgewarmd kunnen worden. Zo ja, in de magnetron of oven? Heb schrik dat ze hard zijn geworden.

      2. Fatima El Irari

        6 juni 2017 at 13:48

        Hallo Siham,

        Ah super meid! Je kunt de broodjes rustig in de oven opwarmen op 100 graden.

        Liefs,
        Fatima

  • Jamila

    13 juni 2017 at 18:18

    Ben het nu aan het maken maat straks met al magreb weten hoe het smaakt ze rijzen nu 30 minuten en dan gaan ze de oven in ze zien er wel goed uit moet ik zegen , subhannallah jou recepten lukken altijd bij mij

    Groetjes Jamila

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2017 at 13:00

      Hallo Jamila,

      Ah wat goed zeg! Ik ben blij dat je zo enthousiast bent alhamdoelilah!

      Liefs,
      Fatima

  • Romaisa

    14 oktober 2017 at 06:14

    Zou je deze kunnen invriezen?
    Ik krijg 15 namelijk nooit op in me eentje ?

    1. Fatima El Irari

      14 oktober 2017 at 16:48

      Hallo Romaisa,

      Ja hoor dat kan zeker. En je kunt ook het recept halveren als je dat wilt. Xx

  • Lau

    18 oktober 2017 at 07:28

    Heerlijk en makkelijk recept. De geur ?? en de smaak is nog beter, je blijft ervan eten

    1. Fatima El Irari

      18 oktober 2017 at 07:46

      Hallo Lau,

      Lekker hé haha! Vooral wanneer de cinnamon rolls nog in de oven zitten ruikt de hele keuken lekker haha! Xx

  • Haiba

    11 december 2017 at 10:36

    Ik heb geen monchou kan ik het ook gewoon met suiker doen?

    1. Fatima El Irari

      12 december 2017 at 16:40

      Hallo Haiba,

      Jazeker, je hoeft niet perse monchou te gebruiken. Xx

  • A

    26 mei 2018 at 21:42

    Hoi lieve Fatima,
    Allereerst wil ik je bedanken voor al je heerlijke recepten. Dankzij jou ben ik begonnen met koken en smaakt het ook echt lekker!! 🙂 ik heb wel een vraagje, ik zie vaak dat veel van jou heerlijke baksels gist bevatten. Is er een mogelijkheid dat ik gist door iets anders kan vervangen? (Bijv bij de Cinnamon Rolls) wegens een allergie van mijn moeder. Dankjewel alvast,
    Groet een trouwe volger xx

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 11:46

      Hi lieve A,

      Wat leuk om te lezen zeg! Dankjewel lieve schat en ik doe het echt met alle liefde! Ik gebruik altijd gedroogde gist in deeg recepten, zodat het deeg lekker luchtig wordt. Als je gist weglaat, dan krijg je helaas niet zulke luchtige broodjes. Ik heb het zelf nog nooit zonder gist geprobeerd, maar je zou het misschien kunnen vragen? Xx

      1. Sara

        4 april 2020 at 12:07

        Hallo fatima,
        Ik hb thuis alleen verse gist ipv droge gist, hoeveel moet ik daarvan gebruiken?

      2. Fatima El Irari

        5 april 2020 at 21:13

        Hi Sara,

        Je gebruikt dan de helft van het blokje verse gist. Xx

  • A

    29 mei 2018 at 21:36

    Hey fatima,
    Een vraagje, er staat 100 gram poedersuiker bij de frosting maar dat komt niet overeen met hoeve je hebt gebruikt op de foto. 100 gram is echt veel meer en daarom heb ik nu heel veel klontjes. Echt heel jammer, hoop dat de kaneelbroodjes wel zullen smaken, ze ruiken wel heel lekker.

    Groetjea.

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2018 at 10:39

      Hi A,

      Ik gebruik in totaal 100 gram, maar ik voeg dat niet in een keer toe. Daarom zie je op de foto iets minder dan 100 gram en de klontjes komen niet door de poedersuiker, maar dit kan eerder komen doordat de monchou nog te koud is. Ik hoop dat het heeft gesmaakt inschAllah.

  • A

    10 juli 2018 at 21:09

    Hey Salaam alaikoum Fatima,

    Ik vroeg me af of ik het deeg er avond ervoor kan maken zodat ik.het in.de ochtend gelijk.kan afbakken?
    Zo ja, bewaar ik het deeg dan afgedekt met folie in de koelkast of afgedekt in bijv. Uitstaande oven?
    En hoe bewaar je de afgebakken cinnamonrolls(met frosting)? Afgedekt in de koelkast of buiten de koelkast? Ivm de monchou in de frosting vroeg ik me namelijk af of het wel buiten de koelkast kan blijven?

    Groetjes A

    1. Fatima El Irari

      11 juli 2018 at 06:11

      Alaikoem salaam A,

      Ik raad nooit aan om deeg met gist een dag van tevoren te maken en deze te bewaren tot de volgende dag. Je kunt de cinnamon rolls wel een dag van tevoren maken en afbakken en dan afgedekt in de koelkast bewaren(i.v.m. de warmte) Voor het serveren kun je de cinnamon rolls voor ongeveer 10 minuten op 100 graden even verwarmen in de oven en ook dan zijn ze nog lekker vers en zacht. Succes ermee!

      Liefs,
      Fatima

      1. A

        11 juli 2018 at 20:12

        Dankjewel Fatima! Ik heb ze al eerder gemaakt en ze zijn heerlijk!
        Mijn zoontje is er ook gek op en vroeg mij om ze te maken ala we een dagje weggaan in de zomervakantie. Dan is de frosting geen goed idee ivm de mogelijke warmte, wat zou ik als vervanging kunne gebruike dat ze nog steeds zoet zijn?
        Normale suiker? Poedersuiker? Chocolade of chocolade pasta? Of £
        Is er een andere optie die jou beter lijkt?
        En dankjewel trouwens voor je snelle reactie!
        Groetjes A

      2. Fatima El Irari

        16 juli 2018 at 07:36

        Hi A,

        Je kunt de cinnamon rolls ook vullen met bijvoorbeeld Nutella of je gebruikt extra kristalsuiker voor in het deeg. Persoonlijk vind ik Nutella echt lekker voor in de rolls. Dankjewel lieverd! Xx

      3. A

        18 juli 2018 at 16:42

        Dankjewel Fatima! Super. Ik ga het uitproberen!

  • Mariam

    11 juli 2018 at 15:03

    Hii fatima,

    Waar heb je de bloemetjes borden vandaan wat op je laatste foto te zien is?
    Het is trouwens echt een toprecept!

    liefs,
    Mariam

    1. Fatima El Irari

      16 juli 2018 at 07:35

      Hi Mariam,

      Dankjewel lieverd! Die heb ik een tijd geleden gekocht bij de Blokker. Xx

  • Samira

    21 september 2018 at 18:28

    Salaam ou 3alaikoum fatima

    Kan ik ook amandelmeel gebruiken glutevrij.hoveel meel moet ik dan gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      25 september 2018 at 06:04

      Alaikoem salaam Samira,

      Jazeker, ook dan gebruik je dezelfde hoeveelheid. Xx

    2. Safae

      5 april 2020 at 16:29

      Al 3 maal de gistmengsel opnieuw gemaakt het wil maar niet schuimen.
      1 keer met warm melk
      Ander keer echt goed lauw
      En 2 maal verschillende gist gebruikt die zeker nog op datum zijn snap er echt niets van😭

      1. Fatima El Irari

        5 april 2020 at 21:02

        Hi Safae,

        Als de gist niet wilt schuimen, dan kan de melk of te koud zijn of juist weer te warm. Maar al schuimt je gist niet, dan kun je het alsnog gewoon gebruiken en verder gaan met het recept. Xx

  • Samira

    23 september 2018 at 06:39

    Salaam fatima

    Kan ik ook gluten vrije meel gebruiken. Zoals amandelmeel. En welke verhouding moet ik dan nemen.

  • Laura

    21 oktober 2018 at 18:54

    Hey Fatima,
    Ik heb al supervaak jouw cinnamon rolls gemaakt en ook nu had ik er zo’n zin in maar geen melk en monchou in huis. Heb de melk door amandelmelk vervangen en de monchou door volle yoghurt. En ze zijn super lekker geworden! Supergoed gerezen en luchtig als altijd (heb iets meer meel als normaal moeten toevoegen)
    Thanks voor al je gerechten ! Xxx

    1. Fatima El Irari

      22 oktober 2018 at 11:45

      Hi Laura,

      wat goed dat je de ingredienten hebt weten te vervangen en het uiteindelijk toch nog is gelukt! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en natuurlijk heel graag gedaan! Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Halima

    25 augustus 2019 at 19:48

    Fatima,
    Hoe lang ongeveer eerste keer het deeg kneden met hand? Kan ik de rolls ook gewoon op een bakblik leggen ipv schaal?
    Bedankt weer ☺

    1. Fatima El Irari

      27 augustus 2019 at 08:40

      Hi Halima,

      Als je het deeg echt soepel mrt se hand wilt kneden, dan ben je zeker 5 minuten bezig. Jazeker, het kan ook op een bakplaat.?

  • Halima

    28 augustus 2019 at 06:45

    Salam alaikum,,

    Wat is de lengte en breedte na het uitrollen van het deeg ongeveer? Kan ik de rolls ook zo op het bakblik leggen of moet ik ze echt in een vorm doen?

    Bedankt weer ?

    1. Fatima El Irari

      28 augustus 2019 at 21:25

      Alaikoem salaam Halima,

      Het deeg is ongeveer 2 cm dik. Jazeker, je kunt het deeg ook op een bakplaat/bakblik leggen.

  • Safiya

    1 februari 2020 at 13:52

    Ze zijn erg lekker, heb ze nu al een aantal keer gemaakt.
    Wat ik me afvroeg, zou het ook mogelijk zijn om ze de avond van te voren al voor te bereiden en in de ochtend af te bakken?

    1. Fatima El Irari

      2 februari 2020 at 11:59

      Hi Safiya,

      Aah goed om te horen! Ja, alleen dan raad ik je aan om de ongebakken cinnamon Rolls wel in de koekast te laten, zodat het deeg langzaam door blijft rijzen. Xx

  • Romey

    15 mei 2020 at 12:07

    Salam alaikom!

    Ik heb de rolls gisteren gemaakt en ze waren erg lekker! Heb alleen twee vragen:

    1) ik merkte dat het deeg niet echt rijzen net als bij jouw op de foto, hoe komt dat?

    2) toen ze uit de oven kwamen, waren ze lekker zacht, maar daarna gingen ze langzamerhand wat harder en droger worden, heb ik wat verkeerds gedaan?

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2020 at 10:38

      Alaikoem salaam Romey,

      Als het deeg niet rijst kan dat verschillende oorzaken hebben. De melk/water kan te warm zijn of juist weer te koud, hierdoor zal het deeg niet veel rijzen. Je hebt het deeg niet goed afgedekt en op een warme plek laten rijzen. En de gist kan over datum zijn. Als de broodjes uit de oven komen en ze zijn iets afgekoeld kun je ze het beste met een plastic zak en theedoek afdekken. Op deze manier blijven ze lekker zacht.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept