Pak de wafelijzer er maar bij, want deze churros wafels wil je dit weekend echt maken! Deze wafels zijn aan de buitenkant lekker krokant en van binnen zijn ze heerlijk zacht! Lekker voor het ontbijt of voor de lunch.
Churros Wafels
Prep time: 10 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 10 stuks
Churros Wafels
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 40 minuten
- Aantal personen: 10 stuks
Ingrediënten:
Wafel beslag:
- 200 gram bloem
- 50 gram maizena
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel baking soda
- 1/4 theelepel zout
- 350 ml karnemelk
- 50 ml gesmolten roomboter
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eetlepels kristalsuiker
Kaneelsuiker:
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 1 eetlepel kaneel
Bereidingswijze:
Wafel beslag:
- 1)
Roer in een kom de bloem, maizena, bakpoeder, kaneel, baking soda en het zout samen. Zet opzij.
- 2)
Mix in een maatbeker de karnemelk, gesmolten roomboter, eieren, vanillesuiker en de kristalsuiker samen.
- 3)
Giet de natte ingrediënten bij de droge in de kom en mix het met een garde tot een glad beslag.
- 4)
Dek het beslag af en zet het opzij voor minstens 10 minuten.
Wafels bakken:
- 1)
Verwarm de wafelijzer en schep in elke vorm ongeveer twee volle eetlepels beslag.
- 2)
Bak de wafels in 2-3 minuten goudbruin en gaar.
- 3)
Roer de kristalsuiker en de kaneel samen.
- 4)
Leg de warme wafels in de kaneelsuiker en druk ze aan beide kanten lichtjes aan.
- 5)
Serveer de wafels warm met een toef slagroom of stroop, eet smakelijk!
28 Comments
Fadoua
26 september 2020 at 09:13
Salaam fatima,
Kun je hier ook donuts van maken in een donut apparaat?
Liefs Fadoua
Fatima El Irari
30 september 2020 at 09:47
Alaikoem salaam Fadoua,
Yes, dat kan zeker! Xx
Zarina
26 september 2020 at 10:22
Hoi Fatima,
Kan je ook bijv volle melk gebruiken ipv karnemelk? Smeer je de wafelijzer in met boter?
Fatima El Irari
30 september 2020 at 09:47
Hi Zarina,
Ja hoor je kunt ook melk gebruiken. Ik vet de wafelijzer niet in, omdat er al boter in het beslag zit.
hanane Zaid
26 september 2020 at 12:31
Salaam, kan ik ook melk gebruiken ipv karnemelk? En zonnebloemolie staat er niet tussen 🙈. Hoeveel zonnebloemolie mogen we gebruike ? Alvast bedankt!
Fatima El Irari
30 september 2020 at 09:46
Alaikoem salaam Hanane,
Ja hoor je kunt ook melk gebruiken. Je kunt zowel olie als boter gebruiken, maar ik gebruikte 50 gram gesmolten roomboter. Xx
Hanane
1 oktober 2020 at 02:21
Salaam Fatima,
Ik heb ze gemaakt en ze zijn echt heerlijk! Bedankt om alles altijd zo mooi uit te typen voor ons met zeer duidelijke foto’s. Dat maakt het extra gemakkelijk 🥰. Xxx
Fatima El Irari
2 oktober 2020 at 11:53
Alaikoem salaam Hanane,
Ah wat leuk om te horen dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan lieverd en jij bedankt voor de lieve waardering. Xx
Selma
26 september 2020 at 21:00
Hey Fatima!
Kunnen we ipv karnemelk, halfvolle melk gebruiken?
Groetjes! X
Fatima El Irari
30 september 2020 at 09:46
Hi Selma,
Ja, hoor dat kan ook.
Yasmina
26 september 2020 at 22:22
Salaam faatje,
Ziet er heerlijk uit. Heb een ander recept van je jou website gemaakt de smaak was erg lekker alleen het bleef een beetje witjes de wafel niet mooi goud bruin. Smeer je de ijzerwaren met olie? Ik zie dat jij maatregel gebruikt. wat voor maat is het?
Yasmina
26 september 2020 at 22:26
Ik zie dat je zonnebloem olie ook gebruikt staat niet op ingrenten. Hoeveel zonnebloem olie gebruik je ?
Fatima El Irari
30 september 2020 at 09:45
Hi Yasmina,
Je kunt zowel olie als boter gebruiken, maar ik gebruikte 50 gram gesmolten roomboter dus de olie kun je weglaten. Xx
Ashley
4 oktober 2020 at 23:14
Als je liever zonnebloemolie gebruikt, hoeveel gebruik je dan ipv roomboter?
Fatima El Irari
5 oktober 2020 at 10:54
Hi Ashley,
Je gebruikt dan precies dezelfde hoeveelheid. Xx
Fatima El Irari
30 september 2020 at 09:46
Alaikoem salaam Yasmina,
Als de wafels ietsjes wit blijven, dan moet je ze gewoon iets langer doorbakken. Ik gebruik een maatlepel die ongeveer vergelijkbaar is aan twee eetlepels.
Fatma
27 september 2020 at 09:46
Ik ben bezigmet deze maken, alleen zie ik bij de ingrediënten roomboter staan en bij de omschrijving zonnebloemolie. Kun je me misschien vertellen wat het precies moet zijn?
Fatima El Irari
30 september 2020 at 09:44
Hi Fatma,
Je kunt zowel olie als boter gebruiken, maar ik gebruikte 50 gram gesmolten roomboter. Xx
Khadija
20 december 2020 at 15:38
Salamoulikom Fatima,
Graag wil ik deze maken, alleen heb ik geen baksoda. Hoe kan je deze vervangen?
Dank je wel voor je antwoord.
Groetjes,
Khadysa
Fatima El Irari
21 december 2020 at 12:00
Aalikoem salaam Khadija,
Die kun je dan ook weglaten. Xx
Nabila
28 september 2020 at 19:20
Hoi Fatima,
Ik zou dit recept graag willen uitproberen. Alleen zie ik in het recept 50 gram gesmolten boter en in de bereidingswijze zonnebloemolie. Welke moet ik aanhouden?
Groetjes
Fatima El Irari
30 september 2020 at 09:43
Hi Nabila,
Sorry je hebt 50 gram gesmolten roomboter nodig en geen olie.
Soumaya
29 september 2020 at 23:42
Hoi er staat zonnebloemolie in de uitleg alleen kan ik niet vinden hoeveel ml. Kan je me dit vertellen? Dankje !
Fatima El Irari
30 september 2020 at 09:44
Hi Soumaya,
Je kunt zowel olie als boter gebruiken, maar ik gebruikte 50 gram gesmolten roomboter. Xx
Fatima
12 november 2020 at 18:11
Hallo,
Kan ik het recept ook maken zonder Bakingsoda?
Groetjes,
Fatima
Fatima El Irari
22 november 2020 at 19:52
Hi Fatima,
Ja, kan ook. Xx
Nicky
20 november 2020 at 09:47
Goedemorgen,
Hoelang kun je het beslag bewaren?
Groetjes Nicky
Fatima El Irari
22 november 2020 at 20:06
Hi Nicky,
Zelf heb ik het weleens voor 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaard.