Churros Bites met Lotus
Prep time: 20 minuten
Cook time: 10 minuten
Serves:
Churros Bites met Lotus
- Voorbereidingstijd 20 minuten
- Kooktijd 10 minuten
- Totale tijd 30 minuten
Ingrediënten:
Churros beslag:
- 250 ml water
- 50 gram roomboter, ongezout
- 50 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1/4 theel. zout
- 150 gram bloem
- 1 ei , maat L
- 1/2 theel. kaneel
Ook nodig:
- olie , om in te frituren
- 100 gram fijngemalen Lotus koekjes
Bereidingswijze:
- 1)
Doe het water, roomboter, kristalsuiker, vanillesuiker en het zout in een steelpan en verhit op laag vuur.
- 2)
Zodra de roomboter gesmolten is voeg je de bloem er in een keer bij en roer net zo lang tot het deeg bij elkaar komt.
- 3)
Haal de steelpan van het vuur en laat voor 2-3 minuten afkoelen.
- 4)
Voeg het ei en de kaneel erbij en roer het door het deeg tot je een glad en stevig beslag hebt.
- 5)
Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur.
- 6)
Schep het beslag in een spuitzak met spuitmondje en spuit het deeg in stroken van circa 5 cm in de hete olie.
- 7)
Bak de churros in 4-5 minuten goudbruin en gaar.
- 8)
Laat de churros uitlekken op keukenpapier en hussel ze door de verkruimelde Lotus koekjes. Enjoy!