Maken jullie tijdens de ramadan enkel harira of kmaken jullie ook weleens andere soepje? Ook tijdens de ramadan probeer ik thuis te variëren met gerechten, dus ook voor de iftar probeer ik elke keer weer wat anders te serveren. Deze chorba met kip en groenten is zo simpel klaar te maken en staat echt binnen een mum van tijd op tafel. Een lekker licht soepje die je makkelijk een paar minuten voor de iftar nog even snel kunt klaarmaken!
Ingrediënten: (4 personen)
- 2 etl. zonnebloemolie
- 200 gr. kipdijfilet
- 2 uien, fijngesneden
- 1 knoflookteentje, uitgeperst
- 1 prei, in schijfjes
- 2 wortelen, in blokjes gesneden
- 2 tomaten, fijngesneden
- 1 tl. tomatenpuree
- 2 etl. peterselie, fijngesneden
- 1.5 liter kokend water
- 1 blokje kippenbouillon
- 2 etl. vermicelli
Kruiden:
- 1 tl. gemberpoeder
- 1 tl. zout
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 tl. kurkuma
Bereiding:
Stap 1.
Verwarm de zonnebloemolie in de soeppan en voeg de ui en de knoflook toe. Bak de ui tot die iets zachter is en voeg dan de kip erbij. Roer het door en bak op middelhoog vuur voor ongeveer 2 a 3 minuten. Voeg de prei, wortelen en de tomaten erbij en roer het door. Schep de tomatenpuree, peterselie en de kruiden erbij en roer nog eens door en bak het aan voor 2 a 3 minuten.
Stap 2.
Verkruimel het blokje kippenbouillon bij het kokend water en mix het samen. Giet de bouillon in de pan en breng de soep voor 10 minuten aan de kook op middelhoog vuur. Voeg na 10 minuten de vermicelli erbij en laat nog eens voor 5 minuten koken. Strooi voor het serveren eventueel wat extra fijngesneden peterselie erbij en serveer de soep lekker warm!
Extra tips&tricks:
- Vervang de kip door lamsvlees, gehakt of laat het vlees geheel weg.
- Vervang vermicelli door parelcouscous of rijst.
15 Comments
isetta
4 mei 2019 at 09:50
ziet er héérlijk uit! maar zou ik de wortel ook weg kunnen laten? hou daar helaas niet van. xxxx
Fatima El Irari
4 mei 2019 at 10:11
Hi Isetta,
Jazeker, wortel kun je weglaten hoor.❤️
Hayat
4 mei 2019 at 10:48
Staan al jouw recepten die je nu plaatst van Snapchat in de kookboek?
Fatima El Irari
4 mei 2019 at 13:11
Hi Hayat,
Nee, recepten die in het boek staan plaats ik niet op Social media. Die je daar voorbij ziet komen, die komen hier op de blog.??❤️
J.
4 mei 2019 at 16:25
Hoi! Ik heb hem zojuist gemaakt. Ik vond alleen dat er veel stukken in zaten. Wortel, ui, prei. Ik heb de stukjes kip eruit gevist, de rest in de blender gedaan en daarna alles samen in de pan. De kids vinden hem heerlijk!
Fatima El Irari
5 mei 2019 at 09:37
Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Het is inderdaad en soep moet stukjes groenten, maar je kunt de groenten altijd natuurlijk fijner snijden of zelfs fijnmalen.??❤️
Mila_rose
5 mei 2019 at 08:57
Hoi lieve Fatima,
Weet jij met wat ik bouillon kan vervangen?
Groetjes,
Mila
Fatima El Irari
5 mei 2019 at 09:33
Hi Mila,
Je kunt die ook weglaten en enkel water gebruiken.??❤️
Hayat
10 mei 2019 at 06:19
Hoi Fatima
Kan je ook kipfilet gebruiken? Of is dat te droog?
Ik hoor graag van je
Fatima El Irari
10 mei 2019 at 08:26
Hi Hayat,
Ja, hoor kun je ook gebruiken.
Ilknur
14 mei 2019 at 14:14
Hi! Heb je die kip voorgekookt? En hoe heb je het erin gedaan in stukjes?
I
14 mei 2019 at 15:17
Hi Fatima! Mag ik weten of je de kip hebt voorgekookt? Hoe heb je dat erbij gedaan anders, in blokjes of heel en klein etc.?
Fatima El Irari
14 mei 2019 at 15:32
Ik heb de kip biet voorgekookt, maar gewoon in dezelfde pan aangebakken. De kip heb ik inderdaad in kleine stukjes gesneden.
I
14 mei 2019 at 17:45
Bedankt! Zojuist van de vuur afgehaald!! Ben benieuwd hoe het is geworden?
Fatima El Irari
14 mei 2019 at 17:51
Geniet ervan!?