Chocolate Chips Pancakes

14 februari 2021Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 10 stuks

Er gaat niks boven een grote stapel pancakes, toch? Vooral deze luchtige chocolate chips pancakes moet je gewoon een keertje maken! Je kunt het beslag makkelijk een paar uur van tevoren klaarmaken en afgedekt in de koelkast bewaren. Op deze manier kun je op elk moment van de dag genieten van lekkere pancakes.

Print recept

Chocolate Chips Pancakes

  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

Pancake beslag:

  • 2 eieren
  • 2 eetl. kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eetl. gesmolten roomboter
  • 180 gram bloem, gezeefd
  • 1 eetl. bakpoeder
  • 1/2 theel. zout
  • 200 ml karnemelk
  • 100 gram chocolate chips

Ook nodig:

  • vers frui

Bereidingswijze:

  • 1)

    Klop de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker in 1-2 minuten tot een romig mengsel.

  • 2)

    Voeg de gesmolten roomboter toe en mix het nog even door.

  • 3)

    Voeg de bloem, bakpoeder, zout en de karnemelk toe en mix dit samen tot een egaal beslag.

  • 4)

    en paar klontjes in het beslag is niet erg. Dek het beslag af voor 10 minuten en zet het opzij.

  • 5)

    Nadat het beslag iets zwaarder is geworden roer je de chocolate chips erdoor.

  • 6)

    Verwarm een koekenpan met anti aanbaklaag op middelmatig vuur.

  • 7)

    Verdeel in de koekenpan hoopjes beslag en bak de pancakes aan beide kanten in circa 1 minuut goudbruin en gaar.

  • 8)

    Serveer de pancakes warm met fruit en stroop, eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept