Afgelopen week maakte ik chocolate chips muffins en oh wat waren ze lekker! Ik maakte de muffins speciaals voor de dames die aanwezig waren bij de kookworkshop als bedankje na afloop. Dit recept is super simpel om zelf de lekkerste chocolate chips muffins te kunnen bakken!
Ingrediënten: (10 stuks)
Beslag:
- 250 gr. bloem
- 2 tl. bakpoeder
- 1/2 tl. baking soda
- snufje zout
- 100 gr. zachte roomboter
- 2 etl. zonnebloemolie
- 200 gr. kristalsuiker
- 3 eieren
- 125 gr. sour cream
- 200 chocolate chips
Bereiding:
- Meng in een ruime kom de bloem samen met de bakpoeder en de baking soda en zet de kom dan even opzij.
- Schep de zachte roomboter in de kom en giet ook de zonnebloemolie erbij. Mix met de elektrische handmixer voor ongeveer 60 seconden romig.
- Voeg dan de kristalsuiker en het zout erbij en mix het nogmaals samen.
- Breek de eieren er per een bij en mix de eieren bij het beslag.
- Schep de helft van de bloem en de helft van de sour cream in de kom en mix op lage snelheid samen.
- Voeg dan de overige bloem en de sour crème toe en mix het weer samen op lage snelheid.
- Ga met de spatel even door het beslag heen en voeg de chocolate chips toe. Roer vervolgens de chocolate chips met de spatel bij het beslag.
- Verdeel de muffin papiertjes over de bakvorm en schep in elk papiertje 1 volle eetlepels van het beslag. Verdeel bovenop de muffins nog wat extra chocolate chips en druk deze ietsjes aan.
- Bak de chocolate chips muffins af in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 20 a 30 minuten mooi goudbruin en gaar.
- Wanneer de muffins gaar zijn laat je ze voor 5 minuten afkoelen in de bakvorm en daarna verplaats de muffins naar een rooster en laat je ze verder afkoelen.
Extra tips&tricks:
- Kun je geen chocolate chips vinden? Gebruik dan een chocoladereep en hak de chocolade in grove stukjes.
- Geen sour cream in huis? Vervang deze dan door 100 ml melk.
- Heb je geen baking soda? Gebruik dan 2.5 tl. bakpoeder
86 Comments
Rola
3 maart 2018 at 11:05
Wooww mashallah?? ga ik zeker uitproberen inshallah, dank je wel voor het delen van het recept
Fatima El Irari
4 maart 2018 at 08:39
Graag gedaan lieve Rola! Xx
eli
27 januari 2024 at 13:59
Ik heb geen baking soda, is het mogelijk zonder baking soda de muffins te maken?
jumaanah
3 maart 2018 at 12:10
zal ik proberen
super lekker!!
Fatima El Irari
4 maart 2018 at 08:41
Dankjewel lieverd! Xx
Selin
1 mei 2021 at 23:42
Hebt u de chocolate chips die u op de cupcakes strooit, eerst nog door bloem gerold? Het zag er zo uit in de video, maar ik las er niks over terug in het recept.
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 13:00
Hi Selin,
Nee dit heb ik niet gedaan, omdat het beslag best stevig is en de chocolaatjes daardoor niet naar beneden kunnen zakken.
Hanane
3 maart 2018 at 12:26
Bij nr.3 bereidingswijze bedoel je denk ik seconden? Hoop ik? Hahah
Fatima El Irari
3 maart 2018 at 18:40
Hi Hanane,
Ja lieverd 3 seconden staat er ook..:p
samia
3 maart 2018 at 16:05
hey fatima,
ik vroeg me af of je ook normale boter zou kunnen gebruiken inplaats van roomboter.
groetjes Samia
Fatima El Irari
4 maart 2018 at 08:46
Hi Samia,
Voor het bakken van cakes/muffins/ cupcakes raad ik altijd of zonnebloemolie aan of roomboter. Zelf gebruik ik nooit smeerboel om te bakken. Je zou de roomboter kunnen vervangen met 180 ml zonnebloemolie. Xx
Roxanna
16 maart 2018 at 22:00
Ik wil me er niet mee bemoeien maar ik persoonliik gebruik Wajang ipv roomboter, en heb er nooit klachten over gehad dat het anders zou smaken. (Ik gebruik het zelfs in de Pilav en bak er een eitje in)
Het is ook niet erg duur om een keer te proberen. 🙂
Liefs
Fatima El Irari
17 maart 2018 at 20:49
Hallo Roxanne,
Wat is Wajang precies? Nog nooit eerder gehoord.
Roxanna
4 april 2018 at 10:42
Ik heb verkeerd gelezen hahaha sorry dames!! ?Wajang is plantaardige boter, als je roomboter wilt vervangen (of moet voor allergie) xxx liefsss
Renee
3 maart 2018 at 18:12
Hoi Fastima,
Is het ook mogelijk muffin papiertjes te maken van bak papier .
Welke maat moet ik aan houden.
Fatima El Irari
5 maart 2018 at 07:33
Hallo Renee,
Jazeker, je kunt de papiertjes ook makkelijk zelf maken. Op de website van Culy zag ik hier een leuk DIY van; https://www.culy.nl/inspiratie/deze-papieren-muffinvormpjes-maak-je-heel-gemakkelijk-zelf/
Liefs,
Fatima
Amira
3 maart 2018 at 21:22
Kan dat ook zonder baking soda
Fatima El Irari
4 maart 2018 at 08:47
Hi Amira,
Ja hoor die kun je weglaten. Xx
Dalal
4 maart 2018 at 00:06
Hoi meis,
Hoe kom je aan die muffinpapiertjes?
Ik ken alleen muffinvormen maar deze zijn veeel leuker!
Fatima El Irari
4 maart 2018 at 08:49
Hi Dalal,
Leuk hè haha! Deze kun je bestellen bij http://www.bouwhuis.com
Onur
4 maart 2018 at 00:23
Bedankt voor het recept Fatima ?
Fatima El Irari
4 maart 2018 at 08:49
Graag gedaan Onur!
Hasna
4 maart 2018 at 06:45
Salam,vanwaarheb je die papieren vormpjes vandaan?en wat is sour cream?
Ziet er alvast heerlijk uit
Fatima El Irari
4 maart 2018 at 08:51
Alaikoem salaam Hasna,
Sour crème is zure room en die kun je o.a. bij de Albert Heijn en bij de Jumbo vinden. De papiertjes kun ne bestellen bij http://www.bouwhuis.com
Liefs,
Fatima
Oumniya
4 maart 2018 at 08:59
Ziet er super lekker uit!
Alleen 2 vraagjes.. waar koop jij je chocolate chips, en onder welk kopje op die site kan ik deze papiertjes vinden!
Keep up the good work! Xoxo
Fatima El Irari
4 maart 2018 at 12:17
Dankjewel lieve schat! De chocolate chips kun je vinden bij de Jumbo. Zie hier de link; https://www.bouwhuis.com/culpitt-baking-cups-tulp-donkerbruin-85-mm-50-stuks
Liefs,
Fatimw
Hanantje
5 maart 2018 at 07:48
Hallo Faatje,
Wij houden van jouw blog! Ga ik vandaag maken met mijn zusje haha.
Liefs,
Hanan
Fatima El Irari
5 maart 2018 at 07:50
Hallo Hanan,
Haha wat lief! Dankjewel lieve schat en heel veel bak plezier toegewenst met je zusje.
Liefs,
Fatima
Nihad
5 maart 2018 at 07:49
Fatima, super bedankt voor het recept! Ik was ook aanwezig bij de Workshop en de muffin was echt heerlijk. Nu kan ik het zelf maken voor thuis.
Xoxo Nihad
Fatima El Irari
5 maart 2018 at 07:51
Hallo Nihad,
Aah wat leuk zeg! Ik ben blij dat de muffin in de smaak is gevallen hihi. Heel graag gedaan lieverd en veel bak plezier. Xx
Liefs,
Fatima
Amira
5 maart 2018 at 12:56
Hallo,
Ik had een vraagje in verband met die chocoladechips.
Zijn deze melkchocolade of zwarte chocolade?
Shokrane
Amira
5 maart 2018 at 13:00
Het staat er gewoon!
Mijn excuses!
Fatima El Irari
5 maart 2018 at 13:31
Haha is niet erg hoor! Xx
Fatima El Irari
5 maart 2018 at 13:31
Hi Amira,
Ik gebruik pure chocolate chips, maar je zou ook melkchocolade kunnen gebruiken. Xx
Fatima El Irari
5 maart 2018 at 14:14
Hi Amira,
Voor dit recept gebruik ik pure chocolate chips, maar je mag ook melkchocolade gebruiken.
umm sarah
7 maart 2018 at 15:29
salaam alaykum wa rahmatullahi
lieve fatima heel erg bedankt voor al je leuke recepten en mooie videos altijd.
ik wilde vragen of ik de sour cream zou kunnen vervangen voor iets anders? of t helemaal weg kunnen laten. omdat ik t hier niet kan krijgen waar ik woon.
hoor t graag van je!
sukran!
liefs umm sarah
Fatima El Irari
7 maart 2018 at 15:43
Alaikoem salaam Umm Sarah,
Heel graag gedaan lieve schat! Ja hoor je kunt de sour crème weglaten en vervangen door 100 ml melk. Succes lieverd! Xx
umm sarah
7 maart 2018 at 15:51
dankje wel voor je snelle reactie!
?
Fatima El Irari
7 maart 2018 at 16:00
Graag gedaan! Xx
Maya
9 maart 2018 at 09:09
Hoi Fatima, Kan ik dit recept ook in een cakevorm doen? Ik wil hier namelijk 1 groot cake van maken.
Fatima El Irari
10 maart 2018 at 09:44
Hallo Maya,
Jazeker, dat kan ook hoor. Xx
Samia
9 maart 2018 at 11:10
Salam alleikoum lieve Faatje, ik heb een tip. Als je de choc chips eerst in een beetje bloem ‘coat’ voordat je ze aan het beslag toevoegt, dan zullen ze tijdens het bakken niet gaan zakken. Dan blijven ze mooi gelijkmatig verspreid in het cakeje. Wellicht een goede tip voor de rest van de abonnees.
xxx Samia
Fatima El Irari
10 maart 2018 at 09:44
Alaikoem salaam Samia,
Dit is zeker een goede tip! Normaal gesproken doe ik dit wel altijd als ik bijvoorbeeld bak met fruit, maar bij chocolate chips heb ik dit nog nooit eerder gedaan. En de chocolade was gelukkig ook niet gezakt, maar ik ga het de volgende keer eens proberen. Xx
Amoula
11 maart 2018 at 20:21
Ze waren heerlijk ! Bedankt! Ik vraag me alleen af hoe ik het voor elkaar krijg dat ze nooit mooi hoog worden, of ik nou de papiertjes vul of niet, krijg hetzelfde resultaat. Waar zou t aan liggen?
Fatima El Irari
12 maart 2018 at 07:13
Hallo Amoula,
Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Door de bakpoeder en de baking soda rijzen de muffins mooi in de oven. Heb je beide gebruikt?
Salma
16 maart 2018 at 14:34
Hi ik zag op je snap dat je ook die chocolate chips van de Lidl had! Ik heb ze ook gehaald maar ze leken me heeeel klein toen ik thuis kwam. Zijn die van die Jumbo niet veel groter? Want anders ga ik nog even langs de Jumbo
X Salma
Fatima El Irari
16 maart 2018 at 19:54
Hi Salma,
Klopt, die van de Lidl zijn kleiner maar net zo goed hoor. Ik gebruik de kleinere altijd voor extra bovenop de muffins. Xx
Mama27
17 maart 2018 at 09:47
Hoi Fatima!
Bedankt voor dit heerlijke recept. Gisteren gemaakt en heerlijk waren ze, lekker luchtig ook. Heb zure room vervangen door melk.
Echter, uit dit recept haalde ik er 15 stuks uit wat natuurlijk alleen maar goed is Haha!
Fatima El Irari
17 maart 2018 at 20:52
Hallo lieverd,
Ah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Haha alleen maar beter! Dan was jouw beslag iets lichter, vandaar dat je meerdere muffins had. Xx
Zakia
29 maart 2018 at 16:53
Als je sour cream vervangt door melk verschilt dat ieta met de muffins?
Fatima El Irari
30 maart 2018 at 07:37
Hi Zakia,
Je kunt beide gebruiken, maar eerlijk gezegd vind ik met sour crème wel het lekkerst. Je hebt dan echt zo’n volle smaak in je muffins. Xx
Fatine
30 maart 2018 at 15:08
Hi lieverd!
Bak je ze in een hete lucht oven of gewoon boven en onder warmte?
Fatima El Irari
30 maart 2018 at 15:45
Hi Fatine,
Ik gebruik altijd de boven en onder warmte. Xx
Sona
1 april 2018 at 00:51
Hoi Fatima,
Hoe kan het dat de muffin/cupcake papiertjes van jouw cupcakes nooit vettig worden? Ik heb werkelijk allerlei soorten vormpjes geprobeerd maar letterlijk na het bakken zit het onder het vet en zie je de mooiheid er helemaal niet meer van.
Liefs Sona
Fatima El Irari
1 april 2018 at 09:37
Hi Sona,
Welke papiertjes gebruik je? En zijn ze vettig nadat ze zijn afgekoeld of nadat ze uit de oven komen?
Rabia
5 april 2018 at 19:20
Wil je aub chebakia voor onze makken.dank
Fatima El Irari
7 april 2018 at 14:01
Hi Rabia,
Ja ga ik zeker doen inschAllah! Xx
laila
12 april 2018 at 11:44
hee fatima,
kan ik dit recept ook gebruiken voor je bakvorm ? in plaats van cupjes?
Fatima El Irari
12 april 2018 at 11:45
Hi Laila,
Ja, hoor je kunt ook een bakvorm gebruiken. Als je een ronde bakvorm wilt gebruiken, dan raad ik je eentje aan met een diameter van 22 of 24 cm. Succes! Xx
Merve
14 juli 2018 at 17:48
Hoi fatima,
Kan ik i.p.v. sour cream
Cream fresh gebruiken?
Gr,
Merve
Fatima El Irari
16 juli 2018 at 07:38
Hi Merve,
Jazeker, dat kan ook! Xx
Serap
17 juli 2018 at 12:36
Wat kan ik ipv baking soda gebruiken?
Fatima El Irari
17 juli 2018 at 12:43
Hi Serap,
Je kunt ook gewoon bakpoeder gebruiken.
Souad
25 augustus 2018 at 14:41
Hoi fatima
Dank je voor het recept
Ik wilde het net maken maar helaas is mijn kristalsuiker bijna op.kan ik ook basterdsuiker gebruiken en moet ik dan ook 200 gr of minder gebruiken.
Alvast bedankt
Fatima El Irari
3 september 2018 at 07:10
Hi Souad,
Allereerst excuses voor mijn late reactie. Je kunt ook prima basterdsuiker gebruiken hoor en dan gewoon precies dezelfde hoeveelheid. Xx
Nata
20 september 2018 at 19:03
Hey de roomboter is het gezouten of ongezouten roomboter?
Groetjes
Fatima El Irari
21 september 2018 at 14:57
Hi Nata,
Ik gebruik ongezouten roomboter, maar je kunt ook prima de gezouten gebruiken hoor. Xx
Mona
22 oktober 2018 at 07:03
Hoi Fatima,
Ik heb een vraagje, ik wil graag weten of ik de choco chips kan vervangen door m&ms (choco). Alvast bedankt.
Fatima El Irari
22 oktober 2018 at 11:07
Hi Mona,
Jazeker, je kunt ook M&M’s gebruiken, lekker! Xx
Samia
18 november 2018 at 08:42
Salam Fatima,
Wat betreft de oven, doe je bij de muffins van boven en onder aan of alleen 1 kant?
En de taarten/cake is dat boven en onder of een kant of heteluchtoven?
Groeten,
Samia
Fatima El Irari
19 november 2018 at 10:10
Alaikoem salaam Samia,
Voor alle cakes en cupcakes gebruik ik altijd de boven en onder stand van de oven. De hetelucht functie gebruik ik eigenlijk nooit voor cakes.??❤️
Safae
17 december 2018 at 19:40
Salam lieverd waar kan ik die chocolade chips kopen heb overal bijna gezocht:(
Fatima El Irari
17 december 2018 at 20:05
Alaikoem salaam Safae,
De Jumbo verkoopt ze ook of je kunt ze online bestellen bij de Notenshop.nl ❤️
Leyla
1 mei 2020 at 13:41
Hey Fatima, ik vroeg me af hoe sour cream smaakt in een cake. Ik heb dit namelijk nog nooit eerder gebruikt. Smaakt de cake dan ook zuur of proef je er helemaal niks van?
Fatima El Irari
2 mei 2020 at 10:42
Hi Leyla,
Oh nee hoor je proeft zeker geen zure smaak. Smaakt gewoon lekker romig, niet zuur. Xx
Fadoua
10 juni 2019 at 17:52
Salaam oualaikoem fatima.
Ik heb geen chocolade chips in huis maar wel een reep melk chocolade. Kan ik daar iets mee?
Liefs Fadoua
Fatima El Irari
10 juni 2019 at 21:12
Alaikoem salaam Fadoua,
Jazeker, je kunt de chocolade reep in stukjes snijden en die gebruiken gebruiken in plaats van chocolate chips.
Lisa van der Aa
1 juli 2020 at 12:57
Hi fatima,
Ik wil dit recept graag gebruiken om er een grote tulband cake van te maken, de tulband is 2,4 liter (nordic ware) denk je dat ik het recept dan misschien x 2 moet doen?
kaoutar
8 augustus 2020 at 21:54
Salaam,
gebruik je de gewone bakvorm en papiertjes zoals die van de cupcakes?
liefs
Fatima El Irari
19 augustus 2020 at 17:46
Alaikoem salaam Kaoutar,
Klopt, die gebruik ik inderdaad. Xx
Esma
21 augustus 2020 at 09:19
Salaam fatima,
Deze recept ziet er ook weer heerlijk uit!. Ik heb een vraagje.. bij jumbo verkopen ze chocolade muffin met aan de binnenkant gesmolte witte chocola🤤. Weet je hoe je dat kan maken? zelf had ik al geprobeerd met een stukje reep chocola maar dat smelt dan niet. Wou deze recept met dat chocola proberen. Ben benieuwd!
Groetjes Esma
Fatima El Irari
25 augustus 2020 at 12:59
Alaikoem salaam Esma,
Bedankt lieverd! Uhm ik ken die muffins niet, maar ik denk dat je dan echt smelt chocolade nodig hebt, die je speciaal voor het bakken kunt gebruiken. Ik zal eens kijken of ik die zelf kan maken. Xx
Esma
26 augustus 2020 at 12:19
Die moet je proberen, komt wel uit de vriezer. Vaak is die uitverkocht maar dan kan je het aan de medewerker vragen bij de broodafdeling. Het is egt supper lkkr en zacht met kruimels aan de bovenkant.
Ooh oke ik zal dat dan ook proberen. Super lief van je. Ik volg je zowiso haha☺. Ik zag dat je die cocolade cake heb geplaatst. Ik zal het vrijdag maken inshahallah die ziet er ook zalig uit.🤤
Xxx Esma
Fatima El Irari
27 augustus 2020 at 11:47
Hi Esma,
Bedankt lieverd! En die chocoladecake moet je echt eens proberen, heerlijk! Xx
Chaimae
12 maart 2021 at 15:00
Hello fatima,
Dankjewel voor je recepten 😍
Maar Hellas heb ze twee keer gemaakt en ze lukken niet 🥺
Heb ik misschien iets verkeerd of zo ?
Ik gebruik trouwens die normaal papieren cupcakes en Niet zoals die van je !
Alvast bedankt en groetjes
Chaimae,
Fatima El Irari
14 maart 2021 at 20:10
Hi Chaimae,
Nee, ligt vast niet aan de papiertjes die je gebruikt. Wat lukt er precies niet?