De echte chocoladeliefhebber ga ik zo gelukkig maken met het recept van deze chocoladetaart! Een heerlijke no bake chocoladecake met romige chocolade ganache en zoet fruit, dé ferfecte combinatie als je het mij vraagt! Volgens mijn familie is deze taart absoluut voor herhaling vatbaar (het liefst zo snel mogelijk) dus hup de keuken in en verras ook jouw familie/vrienden met dit lekkers!
Ingrediënten: (6 personen)
- 260 gr. Oreo koekjes (24 stuks)
- 80 gr. gesmolten roomboter, ongezouten
- 250 ml verse slagroom
- 300 gr. pure chocolade
- 1 etl. Lotus speculoos pasta
- vers fruit naar keuze
Bereiding:
Stap 1.
Maal de Oreo koekjes fijn in de keukenmachine en roer de gesmolten roomboter erdoor. Stort de kruimels op de bodem van de taartvorm en druk de koek met de onderkant van een glas stevig tegen de bodem en de zijkanten. Zet de vorm in de tussentijd in de koelkast.
Stap 2.
Hak de chocolade in stukjes en plaats ze in een kom. Giet de slagroom in een steelpannetje en breng de slagroom licht aan de kook. Zodra je bubbeltjes aan de zijkanten ziet haal je de pan van het vuur. Giet de warme slagroom direct bij de chocolade en laat het staan voor 2 minuten. Roer het vervolgens goed door tot de chocolade volledig is gesmolten en je een egale chocoladesaus hebt.
Stap 3.
Giet de chocolade ganache in de taartvorm en zet de taart voor zeker 3 uur in de koelkast. Smelt de Lotus speculoos pasta au bain Marie en laat het afkoelen. Giet het vervolgens in een boterhamzakje, knip de zijkanten open en maak zigzaggende bewegingen boven de taart. Zet de taart voor 5 minuten in de koelkast, top de taart met vers fruit naar keuze en smullen maar!
Extra tips&tricks:
- Ik gebruik een vorm met een losse bodem, zodat ik de taart vanaf de onderzijde er makkelijk uit kan drukken.
- Je kunt de taart ook voor een hele nacht in de koelkast laten staan.
Liefs,
Fatima
102 Comments
Sanae
15 augustus 2019 at 11:05
Hoi Fatima,
Is dit een springvorm met mooie zijkant of is het gewoon een bakvorm. En welke maat is dit ?
Groet,
Sanae
Fatima El Irari
15 augustus 2019 at 13:24
Hi Sanae,
Dit is de vorm; https://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/gereedschappen/bakvormen/bakvorm-rond/wilton-perfect-results-round-tart-quiche-pan-23cm
Lara
15 januari 2021 at 10:34
Hoi Fatima,
Ik ben momenteel deze taart aan het maken. Ik heb zojuist de ganache in de vorm gegoten en hij staat nu in de koelkast. Vanwege het feit dat ik een iets grotere vorm heb gebuikt, vind ik de taart wat te laag geworden. Is het mogelijk dat ik extra ingredienten haal en dan de ganache nogmaals maak en over de eerste laag ganache heen giet? Hij staat zeker nog 6 uurtjes in de koelkast daarna.
Ik hoor het heel graag. Dankjewel voor je reactie alvast 🙂
Liefs,
Lara
Fatima El Irari
4 februari 2021 at 23:24
Hi Lara,
Als je een grotere vorm gebruikt, dan wordt de taart altijd lager. Je zou het recept kunnen verdubbelen om een hoge taart te krijgen. Mocht de ganache nog niet hard zijn, dan kun je er nog wel wat bijdoen.
Hanane
15 augustus 2019 at 11:24
Ziet er heerlijk uit! Welke diamer van taartvorm heb je gebruikt?
Fatima El Irari
15 augustus 2019 at 13:24
Hi Hanane,
Dankjewel lieverd! Ik gebruik een taartvorm met een diameter van 23 cm. Xx
Abida
17 oktober 2020 at 18:06
Hoi Fatima,
Ik zie alleen een taartbodem met een doorsnede van 20 cm, 24cm, 25 cm maar geen 23 cm.
Fatima El Irari
19 oktober 2020 at 18:31
Hi Abida,
Dan hebben ze die niet meer. Je zou ook eentje van 24 kunnen gebruiken.
Ilana
18 september 2021 at 08:44
Hi Fatima,
de gesmolten boter ..is dat gewoon zacht geworden boter of moet ik deze verwarmen?
ZaRa
15 augustus 2019 at 11:37
Ziet er lekker uit maa shaa Allah , maa hoe haal je de taart van deze bakvorm zonder dat het stuk gaat? Alvast bedankt
Fatima El Irari
15 augustus 2019 at 13:20
Dankjewel Zara! De springvorm heeft een losse bodem, dus je kunt de taart er zo uitschuiven. Xx
Ihsane
15 augustus 2019 at 11:41
Hoi Fatima,
Welke taartvorm heb jij hiervoor gebruikt?
Het ziet er heerlijk uit !
Fatima El Irari
15 augustus 2019 at 13:19
Hi Ihsane,
Dankjewel lieverd! Ik gebruik deze vorm; https://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/gereedschappen/bakvormen/bakvorm-rond/wilton-perfect-results-round-tart-quiche-pan-23cm
sarah
15 augustus 2019 at 11:59
Waarmee zou ik de boter mee kunnen vervangen ?
Fatima El Irari
15 augustus 2019 at 13:19
Hi Sarah,
Je zou ook margarine kunnen gebruiken.
Amira
12 mei 2020 at 10:38
Salam alaikoum Fatima
Ik heb deze bak vorm alleen zonder losse bodem hoe kan ik hem er uit halen zonder het kapot te maken
Fatima El Irari
13 mei 2020 at 13:34
Alaikoem salaam Amira,
Die vorm raad ik eerlijk gezegd niet aan. Je kunt dan beter een springvorm gebruiken als je die hebt.
Yasmina
15 augustus 2019 at 12:16
Waar haal jij de bakvorm die je hier hebt gebruikt?
Fatima El Irari
15 augustus 2019 at 13:18
Hi Yasmina,
Dit is de vorm; https://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/gereedschappen/bakvormen/bakvorm-rond/wilton-perfect-results-round-tart-quiche-pan-23cm
Ava
15 oktober 2020 at 12:19
Hi Fatima heerlijk recept ik kan alleen niet terug vinden waar ik de boter voor moet gebruiken.
Fatima El Irari
19 oktober 2020 at 18:22
Hi Ava,
De gesmolten roomboter roer je bij de koekkruimels.
Ikram
15 augustus 2019 at 12:46
Ziet er heerlijk uit Fatima! Welke bakvorm heb jij gebruikt en wat is de afmeting?
Fatima El Irari
15 augustus 2019 at 13:16
Hi Ikram,
Ik heb een bakvorm gebruikt met een losse bodem. De diameter is ongeveer 23 cm. Xx
Rajae
15 augustus 2019 at 13:06
Hiiii geweldig gewoon deze ga ik zeker maken. Je gebruikt geen bakpapier hé. En is de vorm van onderen naar boven te halen.dus de bodem?die heb ik namelijk ook.
Fatima El Irari
15 augustus 2019 at 13:16
Hi Rajae,
Dankjewel! Klopt, dit is een bakvorm met een losse bodem. Xx
Hind
15 augustus 2019 at 15:45
Hoi Fatima. Je taart ziet er super lekker uit! Ik heb dezelfde bakvorm maar dan zonder losse bodem. Zou ik de bakvorm dan ook kunnen gebruiken? Daarnaast zou ik graag willen weten welke chocolade je hebt gebruikt? Xx Hind
Fatima El Irari
15 augustus 2019 at 21:16
Hi Hind,
Dankjewel lieve schat! Zelf heb ik zulke taarten echt nog nooit in een vorm zonder losse bodem gemaakt, omdat je de taart er bijna gewoon niet uitkrijgt. Je zou ook een springvorm kunnen gebruiken mocht je die ook in huis hebben. Ik gebruik pure chocolade van Jumbo merk.
Hanne
15 augustus 2019 at 14:41
Hey hey, ziet er heerlijk uit… zouden we de oreo koekjes kunnen vervangen door iets anders? Niemand hier in huis lust oreo…. heb je andere voorstellen?
Fatima El Irari
15 augustus 2019 at 21:14
Hi Hanne,
Ja, hoor je zou bijvoorbeeld Bastonge of Maria koekjes kunnen gebruiken. Xx
Hind
15 augustus 2019 at 15:49
Hoi Fatima,
Ziet er heerlijk uit! Ik heb dezelfde bakvorm maar dan zonder losse bodem. Zou ik die ook kunnen gebruiken? Daarnaast vroeg ik mij af welk (merk) chocolade jij hebt gebruikt?
Xx Hind
Fatima El Irari
15 augustus 2019 at 21:17
Hi Hind,
Dankjewel lieve schat! Zelf heb ik zulke taarten echt nog nooit in een vorm zonder losse bodem gemaakt, omdat je de taart er bijna gewoon niet uitkrijgt. Je zou ook een springvorm kunnen gebruiken mocht je die ook in huis hebben. Ik gebruik pure chocolade van Jumbo merk.
Hayat
19 mei 2020 at 23:13
Hoi Fatima,
Bedankt voor alle fijne recepten die je met ons deelt. Ze lukken altijd; dankjewel!
Vraagje mbt deze taart. Zou je de Lotuspasta ook door iets anders kunnen vervangen?
Liefs,
Hayat
Fatima El Irari
20 mei 2020 at 09:56
Hi Hayat,
Bedankt lieve schat! Wil je een andere pasta gebruiken of helemaal geen?
Hayat
20 mei 2020 at 10:10
Hoi Fatima,
Als het kan een andere pasta. Niemand bij ons thuis eet Lotuspasta. Ik vind het jammer om een pot te kopen voor alleen 1 eetlepel voor dit recept.
Liefs,
Hayat
Fatima El Irari
21 mei 2020 at 11:21
Hi Hayat,
Je kunt ook Oreo pasta gebruiken of gewoon normale chocoladepasta.
Burc
15 augustus 2019 at 16:03
Hoi,
Zou ik het ook in een andere bakvorm kunnen doen met bakpapier? En zodra het klaar is met bakpapier eruit halen.
Fatima El Irari
15 augustus 2019 at 21:17
Hi Burc,
Je kunt een springvorm gebruiken en de bodem bedekken met bakpapier.
Ibtissam
15 augustus 2019 at 16:38
Hey Fatima,
Kan je ook iets anders gebruiken dan oreo koekjes? (Ik lust het niet). Zo ja? Welke koekjes kan ik dan gebruiken?
Groetjes uit België.
Fatima El Irari
15 augustus 2019 at 21:18
Hi Ibtissam,
Ja, je zou Maria koekjes kunnen gebruiken of Bastonge koekjes. Xx
Danielle
15 augustus 2019 at 18:11
Hoi Fatima,
Dankjewel dat je zulke heerlijke recepten deelt! Ik ga deze morgen meteen maken! Ziet er echt geweldig uit!
Fatima El Irari
15 augustus 2019 at 21:19
Hi Danielle,
Heel graag gedaan! Geniet ervan!
Liefs,
Fatima
Sanne
15 augustus 2019 at 18:13
Hoi misschien beetje een rare vraag maar, kan ik ook melk chocolade of witte chocolade erop gebruiken ipv puur?
Fatima El Irari
15 augustus 2019 at 21:23
Hi Sanne,
Is geen rare vraag hoor. Als je witte chocolade ganache wilt maken, dan kun je het beste 300 gram witte chocolade nemen en 150 gram slagroom.
Myriam
15 augustus 2019 at 19:16
Hey Fatima! Welke slagroom en roomboter heb je gebruikt? En waar kan ik deze vinden? ?
Fatima El Irari
15 augustus 2019 at 21:23
Hi Myriam,
Ik gebruik ongezouten roomboter van Jumbo merk en de slagroom is ook van de Jumbo. Xx
Yasmine
14 maart 2021 at 17:32
Hoi Fatima,
Ik wilde deze taart graag maken maar dan in het klein. Ik heb kleine taartvormpjes gekocht en ik vroeg mij af of hoe de bodem in werkelijkheid is. Is het stevig genoeg om uit mini taartvormpjes te halen zonder dat ze kapot gaan of zijn ze erg breekbaar?
Alvast bedankt!
Fatima El Irari
14 maart 2021 at 20:48
Hi Yasmine,
Als de de taart goed koelt, dan wordt ook de koekjes bodem goed stevig. Wanneer je de taart uit de vorm haalt kan een stukje koek van de rand afbreken, maar niet een hele grote stuk hoor.
A
15 augustus 2019 at 19:52
Kan je ook gewoon een ronde spring vorm gebruiken ipv een vorm met losse bodem ? Van 22 of 24 cm
Fatima El Irari
15 augustus 2019 at 21:24
Hi A,
Jazeker, je kunt ook een springvorm gebruiken.
Inaya
16 augustus 2019 at 05:25
Salam
Is het mogelijk om dit met melk choco te maken ?
Is het dan dezelfde werkwijze?
Dankjewel
Fatima El Irari
16 augustus 2019 at 07:38
Alaikoem salaam Inaya,
Je kunt dan het beste 300 gr. melk chocolade nemen en 200 ml slagroom. Xx
Nees
16 augustus 2019 at 08:39
Voor de mensen die een taartvorm willen gebruiken waarvan de bodem er niet uit kan: een andere vaak gebruikte methode is de vorm licht invetten met boter of bakspray, hem vervolgens bekleden met twee à drie lagen vershoudfolie en genoeg over de rand laten vallen zodat je de taart later makkelijk uit de vorm kan trekken als hij klaar is.
Fatima El Irari
16 augustus 2019 at 08:51
Hi Nees,
Wat een goede tip, dankjewel!
Esra
16 augustus 2019 at 14:42
Hoe kun je het beste de randen met oreo aanpakken + hoe kun je ervoor zorgen dat je egale chocolade krijgt zonder bubbetljes ?
Fatima El Irari
16 augustus 2019 at 17:20
Hi Esra,
Je kunt de randen het beste aandrukken met de knokkels van je handen, zodat ze in de randen komen. En als je de chocolade ganache in de vorm giet kun je de vorm even een paar keer tikken op je werkblad, zodat de luchtbelletjes eruit gaan. Xx
Melikd
17 augustus 2019 at 10:17
Hoii Fatima,
Is het ook mogelijk om deze te gebruiken?
https://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/gereedschappen/bakvormen/quiche-bakvorm/patisse-quichevorm-losse-bodem-24cm
Fatima El Irari
17 augustus 2019 at 12:02
Hi Melikd,
Jazeker, die kun je ook gebruiken.
Ghizlan
17 augustus 2019 at 15:09
Kan ik dit ook met witte choco maken ?
Fatima El Irari
18 augustus 2019 at 15:10
Hi Ghizlan,
Ja, dat kan maar let er wel op dat witte chocolade ganache zoeter is. Je neemt dan 300 gram witte chocolade en 150 gram slagroom. Xx
Karla
1 april 2020 at 18:10
Van de Oreo koekjes, mix je ook de witte vulling van de Oreo koekjes daar bij of gooi je die weg?
Fatima El Irari
2 april 2020 at 09:24
Hi Karla,
Ja, ik mix ook de witte vulling erbij.
Asma
18 augustus 2019 at 11:03
Salaam lieve Fatima,
Kan dit recept ook met witte chocolade i.p.v. pure chocolade?
Liefs Asma
Fatima El Irari
18 augustus 2019 at 15:06
Alaikoem salaam Asma,
Ja, hoor als je witte chocolade ganache wilt maken dan kun je het beste 300 gram witte chocolade nemen en 150 gram slagroom.
Di
18 augustus 2019 at 20:13
Hi Fatima,
Ik heb alleen een vorm van 28cm, veranderd er dan veel in het recept?
Fatima El Irari
18 augustus 2019 at 21:18
Hi Di,
Je kunt het recept aanhouden, maar dan krijg je wel echt een lage vulling omdat de vorm te groot is. Je zou de hoeveelheden van de chocolade ganache en misschien ook voor de koekjes bodem kunnen verdubbelen.
Marije
19 augustus 2019 at 10:59
Hoi Fatima! Lekker zeg. Smeer jij jouw bakvorm eerst in, voordat de Oreo erin wordt geplaatst?
Fatima El Irari
19 augustus 2019 at 12:30
Hi Marije,
Nee, omdat de bakvorm een anti aanbak laag heeft. Xx
Gülsüm
23 augustus 2019 at 23:50
Hoi Fatima! Ziet er heerlijk uit. Welke merk pure chocola gebruik jij? Ben niet echt een fan van puur kan ik ook melk chocola gebruiken?
Fatima El Irari
24 augustus 2019 at 17:36
Hi Hülsüm,
Ik gebruik de chocolade van Jumbo merk. Je kunt ook melk chocolade gebruiken alleen dan kun je het beste 300 gr. melk chocolade nemen en 200 ml slagroom. Xx
Ilhame
6 september 2019 at 18:58
Hi Fatima,
Kan ik deze gebakjes ook een dagje van te voren maken?
Ik hoor graag van jou..
Liefs,
Ilhame
Fatima El Irari
6 september 2019 at 21:03
Hi Ilhame,
Jazeker, dat kan en dan gewoon in de koelkast bewaren. Xx
Nesfin
27 september 2019 at 22:26
Hallo guten abend kann mann die seite nicht auf deutsch ändern ich finde es sehr schadddeeee😥😥😥
Fatima El Irari
28 september 2019 at 09:51
Hi Nesfin,
Auf der rechten Seite der Website haben Sie eine Übersetzungsfunktion, mit der Sie die Rezepte ins Deutsche übersetzen können.
Yanisa
11 april 2021 at 14:10
Hoi Fatima,
Jij komt ook altijd met de leukste recepten LOVE IT!
Ik ben van plan om een mix van 200 gram melk chocolade en 100 gram pure chocolade te gebruiken (of is dat raar? 😂…)
Hoeveel ml slagroom kan ik dan het beste toevoegen?
X. Yanisa
Fatima El Irari
13 april 2021 at 12:09
Hi Yanisa,
Haha waarom wil je het mixen dan? Je zou ook gewoon melkchocolade kunnen gebruiken. Xx
Tugce
10 november 2019 at 22:23
Hoi Fatima,
Ik heb de chocoladetaart nu al 2 keer gemaakt en ik ben er helemaal weg van!!
Ik heb alleen een vraagje..
Mijn chocolade smelt heel snel! Als ik hem uit de koelkast haal begint de taart al te smelten.
Ik gebruik melkchocolade ipv puur.
Doe ik iets verkeerd?
Groetjes,
Tugce
Fatima El Irari
12 november 2019 at 08:41
Hi Tugce,
Ah goed om te horen lieverd! Welk merk chocolade gebruik je? Xx
Cennet
14 november 2019 at 00:07
Hoi Fatıma,
Een vraag je
Haal je die witte vulling weg wat er tussen de oreo koekjes?
Groetjes cennet
Fatima El Irari
14 november 2019 at 12:17
Hi Cennet,
Nee, je kunt de vulling er gewoon inlaten hoor.
Siham
18 januari 2020 at 19:04
Hoi Fatima,
Zelf heb ik geen keukenmachine, zou ik de oreo zelf kunnen fijnstampen?
Fatima El Irari
21 januari 2020 at 10:18
Hi Siham,
Ja, hoor dat kan zeker. Je kunt de koekjes in een diepvries zakje stoppen, dichtmaken en met een deegroller fijnmalen/stampen. Xx
Hamida
3 februari 2020 at 10:17
Hoi dames,
Ik had deze cake ook gemaakt hij was heeerlijk. Maar ik ben er zojuist achter gekomen dat oreo niet halal is.
Hierbij gebruik dus een ander lekker koekje!
Fatima de recepten zijn de best. Ik ga je tweede kookboek kopen!!!
Fatima El Irari
3 februari 2020 at 12:40
Hi Hamida,
Wat lief, bedankt lieverd! Oreo heeft geen halal certificaat vandaar dat ze aangeven dat Oreo niet halal is. Oreo is wel vegan, dus ik denk dat er dan niks geks inzit wat wij niet mogen. Xx
Hamida
3 februari 2020 at 13:24
Wanneer komt je tweede boek eigenlijk uit?
Fatima El Irari
3 februari 2020 at 13:38
Hi Hamida,
Volgend jaar pas inschAllah!
Hanin
8 augustus 2020 at 13:57
Hallo Fatima,
Kan ik het recept aanhouden met een springvorm van 18cm?
Fatima El Irari
19 augustus 2020 at 17:45
Hi Hain,
Ja, hoor die vorm kun je ook gebruiken.
Saliha
6 september 2020 at 16:25
Hoi Fatima,
Welke spuitzak gebruik je ? Ik heb die van exenos gehaald, die van de action en het doet het gewoon niet goed. Ik krijg de room niet uit het vormpje zoals het hoort. Waar kan ik zo’n spuitzak halen die jij gebruikt?
Fatima El Irari
8 september 2020 at 12:44
Hi Saliha,
Ik bestel mijn spuitzakken bij http://www.cakemusthaves.nl. Het zijn wegwerp spuitzakken. Xx
Saliha
14 september 2020 at 23:55
Dankjewel voor je reactie! En die metalen ding waar het vormpje uitkomt, koop je die ook van die website of koop je dat ergens anders? Alvast bedankt voor je reactie
Fatima El Irari
16 september 2020 at 07:37
Hi Saliha,
Die kocht ik ook via de webshop. Xx
Mirjam
22 december 2020 at 15:10
Hi Fatima,
Kan ik de oreo koekjes ook vervangen door lotus koekjes? En de pure chocolade door witte chocolade?
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:39
Hi Mirjam,
Ja hoor kan beide. Xx
Janna
21 januari 2021 at 22:47
Hallo Fatima,
Kan je de taart ook invriezen?
Fatima El Irari
4 februari 2021 at 23:38
Hi Janna,
Als je de taart goed inpakt of afdekt, dan kun je de taart prima invriezen.
Wim Rietveldt
4 februari 2021 at 18:10
Hallo Fatima,
Ik heb siliconen taartvormen gekocht van het merk Pavoni. Mijn eerste taart maakte ik met deze vorm, door canache erin te gieten. De verhouding was 1 deel slagroom en 1,5 deel witte chocolade. Nadat ik de taart had voltooid heb ik hem gedurende een nacht in de vriezer geplaatst. Echter bij het lossen uit de vorm bleek de canache nog zacht en bleef plakken aan de vorm. De taart was dus mislukt. Zou je mij kunnen vertellen hoe ik dit kan oplossen? Alvast bedankt voor je uitleg.
Vriendelijke groet, Wim Rietveldt
Fatima El Irari
5 februari 2021 at 00:04
Hi Wim,
Had je op de bodem geen koekjes gebruikt? Als de ganache nog te vloeibaar is, dan moet die wellicht nog iets langer in de koelkast.
Yanisa
14 april 2021 at 19:04
Hoi Fatima,
Bedankt voor reactie!
Ik dacht dat de chocolade dan niet te puur zou smaken maar wel nog een beetje van de rijke chcolade smaak zou hebben, maarja ik ben ook aan het vasten dus mij lijkt alles nu een goed plan.. 😂
Raad je het mij niet aan om de pure en melk chocolade te mixen? (200 gram melk en 100 gram puur)
Fatima El Irari
20 april 2021 at 11:06
Hi Yanisa,
Ik heb het zelf nog nooit gemixt, maar misschien is het wel heel erg lekker hoor! Ps; wat heb je een leuke naam haha. Ons zoontje heet Yanis.
Suzanne
26 september 2021 at 21:04
Wat ik me afvraag, het valt me op dat je geen suiker in de ganache doet, maar wordt alleen slagroom en pure chocolade niet heel bitter?
Hanna
11 juni 2022 at 13:19
Het is een hele lekkere eten taart maar het is te veel voor 6 personen want het valt een beetje zwaar.
Kristel
19 december 2023 at 17:31
Hoi Fatima,
Mijn quichevorm heeft gaatjes. Dat lijkt me niet handig, of wel?