Chocoladetaart met Mascarpone

11 juni 2015Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten: (8 personen)
  • 350 gram bloem
  • 25 gram cacao
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 gram roomboter (gesmolten)
  • 375 ml melk
  • 200 gram chocoladedruppels
  • 30 gram roomboter
Vulling van Mascarpone:
  • 250 gram Mascarpone 
  • 70 gram poedersuiker 
  • 30 ml slagroom
  • pure chocolade
  • aardbeien 
  • kersen

IMG_7854

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zeef de bloem boven een beslagkom samen met de cacaopoeder en de bakpoeder. Je kunt de bloem, cacao en bakpoeder altijd beter zeven om er lucht door te krijgen, hierdoor wordt het beslag ook luchtiger. Zeef de bloem, cacao en bakpoeder door een zeef boven een wijde kom en roer met een spatel of met een lepel het erdoorheen. Je kunt ook met je rechterhand tegen de zeef aan blijven tikken, totdat alles door de zeef is. Je zult merken dat er kleine blokjes in de zeef achterblijven. Deze druk je met de spatel plat door de zeef heen. Zet dan de bloem mengsel even apart en ga dan verder met de rest van het recept.

IMG_7866

Klop de eieren samen met de kristalsuiker in een beslagkom tot een luchtig, schuimig beslag. Je klopt de eieren en de kristalsuiker voor ongeveer 5 minuten op hoge snelheid. Je kunt hier ook prima een handmixer voor gebruiken.

IMG_7875

IMG_7879

Giet vervolgens de zonnebloemolie erbij en de gesmolten roomboter. Normaal gesproken zit er of zonnebloemolie in het recept of roomboter, maar dit keer heb ik het net iets anders gedaan. De zonnebloemolie maakt de cake lekker zacht en de roomboter geeft de cake een extra lekkere smaak. Mix de zonnebloemolie en de roomboter vervolgens door het beslag.

IMG_7898

IMG_7908

Pak vervolgens de bloemmengsel die je van te voren hebt gezeefd en doe hier de helft van bij het beslag. Giet dan de helft van de melk erbij en mix dit samen, totdat je zit dat de bloem volledig is opgenomen. Probeer het beslag niet te over mixen. Doe dan de rest van de bloemmengsel bij het beslag en de rest van de melk. Mix dit vervolgens weer samen, totdat de bloem volledig is opgenomen.

IMG_7926

Je hebt normaal gesproken nu al een lekkere chocoladebeslag, maar de extra stap om de gesmolten chocolade erbij toe te voegen, maakt deze chocoladetaart net iets lekkerder.

Smelt de chocoladedruppels samen met 30 gram roomboter au bain-marie en blijf voortdurend roeren . Laat de gesmolten chocolade goed afkoelen, voordat je deze bij het beslag giet. Giet dan de gesmolten chocolade bij het beslag en mix dit kort door .

IMG_7933

Wanneer je klaar bent met het beslag zet je dit even apart. Pak dan de bakblik erbij en vet deze met ongeveer 1 eetlepel zonnebloemolie in. Gooi dan 2 eetlepels cacaopoeder in de bakblik en verdeel deze over de bakblik. Ga dan nog een keer kort door het beslag heen met een spatel en giet vervolgens het beslag in de bakblik.

IMG_7946

Stop vervolgens de bakblik in de oven zoals bovenvermeld op 180 graden voor 40 minuten. Houd de chocoladecake ondertussen wel goed in de gaten, want elke oven verschilt qua temperaturen. Wanneer de cake voor 30 minuten in de oven zit, kun je checken of de cake gaar is. Voor het controleren van de cake steek ik een houten spies stokje in de cake en als deze er droog uitkomt, dan is de cake gaar vanbinnen. Komt de spies stokje er nat uit, dan is de cake nog niet gaar en moet die nog in de oven voor een paar minuten doorbakken.

IMG_7957

IMG_7960

Wanneer de chocoladecake gaar is haal je deze uit de oven en zet je deze op een rooster. Laat de chocoladecake voor 10 minuten in de bakvorm afkoelen. Ga dan met een mes langs de zijkanten van de vorm en open vervolgens de bakblik en haal de chocoladecake eruit. Laat vervolgens de chocoladecake op een rooster verder afkoelen. De chocoladecake moet echt volledig afgekoeld zijn, want anders zal de vulling die je er straks op gaat smeren smelten!

IMG_7973

Zorg ervoor dat je de mascarpone voor gebruik zeker een uur van te voren uit de koelkast hebt gehaald, zodat de mascarpone goed op kamertemperatuur is.

IMG_7998

Haal met behulp van een spatel de mascarpone uit het kuipje en doe deze in een beslagkom. Doe hierbij dan de 70 gram poedersuiker en meng dit met de spatel goed samen door de mascarpone, totdat je ziet dat de poedersuiker goed is opgenomen door de mascarpone.

IMG_8000

IMG_8002

IMG_8006

Giet hier dan de 30 ml slagroom bij en mix dit dan met behulp van een handmixer goed stijf. Je kunt hier natuurlijk ook een garde voor gebruiken, alleen zal het iets langer duren voordat de Mascarpone goed stijf is. Wanneer de mascarpone goed stijf is stop je direct met het mixen, anders ontstaat er een vloeibaar mengsel in plaats van een stevige topping! Dek de Mascarpone dan af met een stuk aluminiumfolie en zet het in de koelkast voor ongeveer 20 minuten zodat de Mascarpone goed kan verder kan opstijven.

IMG_8011

IMG_8016

Pak de chocoladecake erbij en snijd deze in drie of vier gelijke stukken. Ik heb hier een taartenzaag voor gebruikt, want deze snijd de cake goed recht. Maar je kunt natuurlijk een ook groot mes gebruiken als je geen taartenzaag hebt. 

IMG_8018

IMG_8025

Schep dan wat Mascarpone op de bodem van de eerste laag en verdeel deze over de laag cake heen met een spatel of met de achterkant van een eetlepel. Je kunt ervoor kiezen om de Mascarpone binnen de randen te smeren of je laat de Mascarpone iets buiten de randen. Pak dan vervolgens voorzichtig de andere cakelaag en leg deze bovenop de vulling en druk het ietsjes aan.

IMG_8028

IMG_8030

Verdeel vervolgens ook weer hierop een laag van de Mascarpone vulling en leg er dan de andere cake laag bovenop. Druk het de cake dan weer ietsjes aan.

IMG_8031

IMG_8032

Verdeel de overgebleven Mascarpone over de bovenste laag, zodat hier straks de aardbeien en de kersen op kunnen blijven plakken. Je kunt er ook voor kiezen om de gehele chocoladecake af te smeren met de Mascarpone, maar dan zou ik wel de Mascarpone vulling verdubbelen andere heb je te weinig.

IMG_8033

Verdeel vervolgens de aardbeien en de kersen over de bovenkant van de Chocoladetaart. Je kunt de aardbeien natuurlijk ook in plakjes snijden als je dit leuker vindt. Je kunt er ook nog eens voor kiezen om tussen de lagen de aardbeien en de kersen te stoppen. Alles kan haha!

IMG_8035

IMG_8036

Als laatste heb ik nog wat pure chocolade over de Chocoladetaart geraspt. Dit doe je door een chocoladereep te pakken die goed koud is en met behulp van een aardappelschiller de chocolade te raspen. 

IMG_8040

IMG_8062 ff1

Print recept

Nutrition

89 Comments

  • zohra

    11 juni 2015 at 17:01

    Oh mij god wat heerlijk ziet dat er uit ik ga dat zeker uit proberen inchallah top werk meid bedankt voor moeite dat je dit wil delen

    Keep up the good work

    Xx

    1. xfaatje

      11 juni 2015 at 21:19

      Hallo Zohra, haha super lief. Bedankt voor je lieve compliment, en heel erg graag gedaan hoor hihi. <3

  • fatima

    11 juni 2015 at 17:46

    Beste faatje, welke chocolade gebruik je? Puur of melk chocolade?
    Groetjes fatima.

    1. Lisa

      24 december 2017 at 05:40

      Puur lees maar terug

  • Natalie

    11 juni 2015 at 19:12

    Wauw dit recept is zo goed uitgelegd en ziet er lekker uit! Bedankt voor het delen Fatima. Groetjes.

    1. xfaatje

      11 juni 2015 at 21:18

      Hallo Natalie, erg lief van je bedankt hoor! <3

  • Zekie

    11 juni 2015 at 19:13

    Ga dit recept zeker uitproberen. Bedankt!

    1. xfaatje

      11 juni 2015 at 21:18

      Hallo Zekie, moet je zeker doen haha! Graag gedaan hoor.

  • Fadoua

    11 juni 2015 at 21:40

    Salaam oualaikoem,

    BarakaAllahofeeki voor het recept lijkt me heeerlijk!

    Even een vraag, vanwaar heb je die taartensnijder?
    Lijkt wel een zaagje, superhandig;)

    1. Siham

      12 juni 2015 at 17:11

      Ziet er heeerlijk uit,zeker de moeite waard om een keer te maken in sha Allaah , Hoeveel cm is de bakblik ??

      1. xfaatje

        13 juni 2015 at 08:56

        Hallo Siham, bedankt voor je lieve reactie. Bakblik die ik heb gebruik is 18 cm doorsnee, maar je kunt ook een bakblik van 24 cm doorsnee gebruiken of 26 cm doorsnee. <3

      2. Kauter

        26 augustus 2020 at 16:42

        Hoi fatima. Kan ik ook een bakblik van 22 cm gebruiken, of is de cake dan te laag?

      3. Fatima El Irari

        27 augustus 2020 at 11:56

        Hi Kauter,

        Ja hoor die kun je ook gebruiken. Als je de vorm maar voor ongeveer 2 cm onder de rand vult met het beslag. Xx

    2. Souad

      12 juni 2015 at 18:19

      Salamwalaykom,

      Jou recepten zijn erg duidelijk en het ziet er allemaal deliciouss ga zo door!
      Even een vraagje
      Hoe groot is jou bakblik en waar hem je ‘m vandaag ik heb er alleen 1van 26cm.. een beetje te groot denk ik hihi.
      ik hoor graag van je,
      Liefs

      1. xfaatje

        13 juni 2015 at 08:55

        Salaam Souad, Allereerst bedankt voor je super lieve reactie! Voor dit recept heb ik een bakblik van 18 cm doorsneee gebruikt, maar normaal gesproken gebruik ik altijd een bakblik van 24 cm doorsnee. Je kunt ook een bakblik van 26 cm doorsnee gebruiken, want wanneer ik een bakblik van 24 cm doorsnee gebruik houd ik altijd beslag over. Haha hoop dat je het begrijpt, anders hoor ik het graag van je. Succes. <3

  • Fatima

    13 juni 2015 at 08:13

    Salaam Faatje!
    Het ziet er yummi uit dit recept! Wou het vandaag eens uitproberen.

    Had een vraagje: hoe groot is je bakvorm? Want had gezien op de foto’s dat het een kleine is.
    Ik heb er 1 van 26cm. Moet ik dan het dubbele nemen van de ingridienten?

    Grt

    1. xfaatje

      13 juni 2015 at 08:19

      Salaam Fatima, bedankt voor je lieve complimenten meid. Voor dit recept heb ik een bakblik van 18 cm doorsnede gebruikt, maar normaal gesproken gebruik ik altijd een bakblik van 24 cm doorsnede. Je kunt ook een bakblik van 26 cm doorsnede gebruiken, want wanneer ik een bakblik van 24 cm doorsnede gebruik houd ik altijd beslag over. Haha hoop dat je het begrijpt tussen alle bakblik maten heen haha. Succes meid en ik ben benieuwd wat je ervan vindt. <3

      1. Fadoua

        13 juni 2015 at 08:39

        Haha je antwoord nu op fatima niet op mij. Hoop nog een reactie van je tegemoet te zien.

        Liefs Fadoua

      2. xfaatje

        13 juni 2015 at 08:53

        Haha klopt ik heb het direct gewijzigd. Ik zal nu even op jouw bericht reageren meis. <3

      3. Fadoua

        13 juni 2015 at 15:02

        Haha okee,
        Ik ben benieuwd waar ie vandaan komt!

        Liefs Fadoua

  • ahlam

    15 juni 2015 at 10:35

    Wauwww tbarkallah 3lik!!
    ziet er echt lovelyy uitt♥
    Hield jij beslag over?
    Of kon al het beslag in de 18cm bakblik?

    Choukran alvast!

    1. xfaatje

      17 juni 2015 at 12:56

      Hallo Ahlam, haha super lief van je! Ik had beslag over, want dit recept gebruik ik normaal gesproken voor mijn bakblik van 24cm doorsnee. Ik heb met de bakblik van 18cm doorsnee 2 cakes kunnen maken. Bedankt lieve meid. <3

  • Fadoua

    17 juni 2015 at 14:12

    Ik heb nog geen reactie van je gekregen dus laat ik het nog maar een keer vragen;
    Waar komt de taartsnijder vandaan?

    Liefs Fadoua

    1. merel

      3 juli 2015 at 09:22

      Ik heb hem gister voor 3,50 bij een kookwinkel gekocht. Volgens mij heet ie bak&co. je kan ze ook online bestellen maar dan zijn ze duurder.

      1. Warda

        3 juli 2016 at 10:23

        Ik heb er eentje van de Casa gekocht. Superhandig!

    2. Amal

      30 maart 2018 at 15:58

      Je kan het ook bij de xenos halen.

  • fatima

    19 juni 2015 at 15:50

    Machallah wat ziet dat er lekker uit. Ik heb wel een vraagje van waar heb je die taart snijder.

    Xx fatima

    1. xfaatje

      20 juni 2015 at 16:29

      Hallo Fatima, Allah ibarkfiek! De taartsnijder komt van de Xenos meis. <3

  • Meryem

    23 juni 2015 at 10:43

    Ziet er echt lekker uit ga het zeker proberen had een vraag moet je persee die maskerpone gebruiken? Kan je ipv dat roomkaas gebruiken?

    Liefs Meryem xx

    1. xfaatje

      24 juni 2015 at 09:11

      Hallo Meryem, Bedankt voor je lieve reactie. Je kunt ook roomkaas gebruiken inderdaad, net zoals je bij monchoutaart doet. Succes. <3

  • Nahid

    26 juni 2015 at 15:16

    Mijn hemel. ik ga het zeker uitproberen. Kun je ipv suiker ook bastarssuiker gebruiken?? of heeft dat een ander effect/smaak?

    gr

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:09

      Hallo Nahid, haha leuke reactie! Je kunt ook basterdsuiker gebruiken is ook lekker. Succes!

  • bouchra belzaar

    30 juni 2015 at 06:23

    Beste Faatje,

    Jouw website geeft exact de juiste instructies voor beginnelingen! Ik kan eindelijk met een gerust hart lekkere dingen klaarmaken! Keep up the amazing work!!

    1. xfaatje

      30 juni 2015 at 08:22

      Hallo Bouchra, Aah dat vind ik echt super lief van je. Ben blij dat je geniet van mijn blog! Als je ooit vragen hebt, dan weet je mij te vinden. Veel kookplezier. <3

  • Aitt

    11 juli 2015 at 04:56

    Salaam topper <3
    Gebruik je gezouten of ongezouten boter? Xx

    1. xfaatje

      13 juli 2015 at 11:38

      Salaam Alaikoum lieve schat, ik gebruik ongezouten roomboter.

  • Amal

    11 juli 2015 at 14:21

    Salam,

    Ik had een vraag over de roomboter, gebruik je gezouten of ongezouten boter?
    Alvast bedankt! X

    1. xfaatje

      13 juli 2015 at 11:01

      Hallo Amal, ik gebruik de ongezouten roomboter. Graag gedaan.

  • Ilhem

    25 augustus 2015 at 16:10

    Hey ik had een vraagje over de chocoladed die in de cake beslag zit ,,is dat pure chocolade of melk chocolade?

    Groetjes.
    Keep up the good work !

    1. xfaatje

      14 september 2015 at 13:06

      Hallo Ilhem, dit is pure chocolade. Bedankt meid. <3

  • Elhamdullah

    19 september 2015 at 12:58

    Salam zietber heeerljjk uit?kan ik alleen slagroom met kolpfix en vannile suiker gebruiken zonder mascarpone?

    1. xfaatje

      19 september 2015 at 13:22

      Salaam Alaikoem, ja hoor dat kan zeker! Je kunt de mascarpone gewoon weglaten.

  • Amal A

    28 september 2015 at 13:58

    Salam lieve meid, het ziet er heerlijk uit. Ik had een vraagje. Kan je ipv mascarpone monchou gebruiken?

    1. xfaatje

      28 september 2015 at 14:59

      Salaam Alaikoem Amal, bedankt voor je compliment! Ja hoor dta kan zeker. Succes hoor!

  • Sarah

    20 oktober 2015 at 22:55

    Salaamoe alaikoem lieve faatje, erg bedankt voor dit heerlijke recept. De taart is een plaatje opzich die ik graag wil uitproberen. Wat bedoel je met 200 gram chocoladedruppels? Alvast hartelijk dank voor je antwoord. Veel liefs van je fan!

    1. xfaatje

      21 oktober 2015 at 06:47

      Salaam Alaikoem Sarah, super lief van je bedankt! Met 200 gram chocoladedruppels bedoel ik, de chocoladestukjes die je gaat smelten. Je kunt deze kopen bij de Jumbo. Zijn gewoon chocoladestukjes. Lijken iets op m&m’s haha. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel Xx

  • ahlam

    5 november 2015 at 22:12

    salam whalikom lieve faatje
    Op het eerste gezicht dat ik jou website zie ben ik al zo verliefd op het werk dat je levert machallah ik ga inshallah alles eens uitproberen
    veel liefs van je fan Xx<3

    1. xfaatje

      6 november 2015 at 08:44

      Salaam Alaikoem Ahlam, allereerst bedSalaam Alaikoem Ahlam, allereerst bedankt voor je super lieve compliment! Alahoema ameen lieve meid. Veel plezier met het uitproberen van min recepten hihi Xxankt voor je super lieve compliment! Allahoema ameen lieve meid. Veel plezier met het uitproberen van min recepten hihi Xx

  • Senna

    30 november 2015 at 17:30

    Salam Faatje!

    Tbarkellah 3lik. Ook ik ben een fan van je pagina en heb al meerdere recepten van je geprobeerd. Vandaag heb ik ook deze uitgeprobeerd, alleen bij het snijden van de taart (om de mascarpone te besmeren) kruimelde en brak mijn taart 🙁
    Wat zou er mis zijn gegaan? Heb het 40 min in de oven gebakken. Ik heb je recept exact gevolgd, duidelijker kun je het niet uitleggen. Ga zo door!

    Liefs,

    Senna

    1. xfaatje

      1 december 2015 at 11:14

      Salaam Alaikoem Senna,

      Allereerst bedankt voor je lieve compliment en Allah ibarkfiek! Heb je de chocoladecake volledig laten afkoelen voordat je die ging snijden? Als je dit niet doet, dan kan de cake gaan kruimelen. Wat ook kan is dat je de cake te lang in de oven hebt laten staan en hierdoor wordt de cake krokant en zal die ook geen kruimelen.

      1. Senna

        2 december 2015 at 17:28

        Nee waarschijnlijk niet lang genoeg gelaten om af te koelen. Ik zou volgende keer trouwens ook beter een bakblik nemen v 18 cm. Hij was namelijk beetje laag. Voor een mooi hoog effect als die van jou gebruik ik hetzelfde dan:-) groetjes!

  • Dilara

    17 december 2015 at 18:25

    Ik heb het denet nagemaakt en het is mislukt, de cake is veelste dun geworden

    1. xfaatje

      17 december 2015 at 18:37

      Hallo Dilara,

      Wat is er precies verkeerd gegaan?

  • Melisa

    26 maart 2016 at 14:16

    Salaam,
    Kan je de taart ook een dag van te voren maken? En moet je hem in de koelkast bewaren of juist niet?

    1. xfaatje

      26 maart 2016 at 20:41

      Alaikoem salaam Melisa,

      Je kunt de cake in de koelkast bewaren, maar dat hoeft niet. Als je maar van te voren de mascarpone in de koelkast laat opstijven.

  • Ouaffa

    8 april 2016 at 14:18

    Hoi Fatima,

    Heb vandaag je chocolade taart met mascarpone gemaakt.. helaas is die by mij gezakt! Heb je advies gevolgd de eerste 30 min niet de oven openen..

    Gr ouaffa

    1. xfaatje

      12 april 2016 at 08:09

      Hallo Ouaffa,

      Was de cake gezakt nadat je de oven had geopend?

  • Ouaffa

    16 april 2016 at 12:54

    Daarna ja.

    Gr

  • Hanna

    17 juni 2016 at 18:51

    Hoi faatje, ik heb een vraagje. Kan ik de cake ook een dag van tevoren maken ?

    1. xfaatje

      20 juni 2016 at 10:26

      Hallo Hanna,

      Ja hoor dat kan! Xx

  • K.

    28 juni 2016 at 14:28

    OMG wat doe ik mezelf aan. #ramadanstruggles

    1. xfaatje

      28 juni 2016 at 14:56

      Hahaha sorry!!

  • Ikram

    5 juli 2016 at 15:58

    Hey faatje,

    Gebruik je volle melk of half volle melk?

    Gr. Ikram

    1. xfaatje

      7 juli 2016 at 06:58

      Hallo Ikram,

      Ik gebruik volle melk.

  • Zahra

    6 juli 2016 at 03:33

    Hey Faat,
    Ik ben er nu mee bezig, maar heel mijn taart deeg valt niet te snijden. Alles valt eruit en is heel kruimelig.. 🙁
    Weet jij misschien hoe dat komt?

    1. xfaatje

      7 juli 2016 at 11:33

      Hallo Zahra,

      Oh dat is minder! Was de cake wel gewoon gaar van binnen?

      1. Zahra

        12 juli 2016 at 00:23

        Ja dat wel! Zag er gewoon goed uit tot ik het moest gaan snijden. Maar mijn moeder zei dat ik de fout in ben gegaan tijdens het snijden. De cake was nog te warm. Denk daar om

  • U

    7 juli 2016 at 01:48

    Heb de taart ook gemaakt maar vond hem erg droog helaas. Ik had verwacht dat hij lekker zacht en smeuig zou zijn..

    1. xfaatje

      7 juli 2016 at 11:42

      Hallo,

      Deze taart is juist smeuïg en door de creme wordt de taart nog voller van smaak. Hoe lang heb je de cake gebakken?

      1. U

        7 juli 2016 at 12:42

        Dankjewel voor de snelle reactie:) Iets meer als 30min heb ik de cake gebakken. Had met 30min gecheckt met satestokje maar die kwam er toen nog wat vochtig uit. Toen heb ik het na ong 3 min er uit gehaald. Dus weet niet zo gauw wat de reden kan zijn dat de cake zo droog was..

  • sila

    24 juli 2016 at 20:34

    Hoi Faatje

    heerlijk stuk taart, helaas was de mascarpone-beslag die je tussenin doet niet voldoende voor de bovenkant. Die heb ik maar met slagroom besmeerd, niemand die iets merkte :))

  • Sofhia

    23 augustus 2016 at 17:54

    De cake valt uit elkaar te kruimelig en de mascarpone vulling was te weinig voor de bovenkant 🙁

    1. xfaatje

      24 augustus 2016 at 06:43

      Hallo Sofhia,

      Als de cake te kruimelig is, dan heb je deze waarschijnlijk te lang in de oven laten staan en is die uitgedroogd. Welke maat vorm heb je gebruikt?

      1. Sofhia

        24 augustus 2016 at 09:45

        Maat 26cm.
        Het moest wel langer in de oven want na 40 min check bewoog de cake als een kwarktaart En de saté prikker kwam er te nat uit

      2. xfaatje

        24 augustus 2016 at 11:38

        Ja, dan moet de cake inderdaad nog langer in de oven. Als je de volgende keer merkt dat de cake aan de bovenkant wel goed gaar is, dan kun je er een stuk aluminiumfolie opleggen. Zo zal de cake bovenop niet meer bakken maar aan de binnenkant wel.

  • Hakima

    29 augustus 2016 at 15:20

    Bij mij ook mislukt Fatima, hij was mooi hoog maar na 1 uur afkoeling heb ik die gesneden en is die volledig uit elkaar gevallen en afgebroken en de vulling was veel te weinig om erboven af te smeren.

    1. xfaatje

      2 september 2016 at 08:20

      Hallo Hakima,

      Als je taart kruimelt en uit elkaar valt, dan is deze te hard geworden in de oven. Dit komt waarschijnlijk doordat de cake te lang in de oven heeft gestaan. Ik raad je dus aan om de volgende keer de cake iets korter in de oven te zetten en de temperatuur misschien lager te zetten. Topping kun je altijd meer maken. Welke maat vorm heb je gebruikt?

  • Simoenaa

    11 september 2016 at 22:06

    Salaam! Ik wil de cake nu gaan maken voor morgen voor 3eid. Maar ik ben de chocolade druppels vergeten is het een must? Of kan ik die weg laten zo ja is het dan nog wel zelfde even lekker??

    Alvast bedankt x

    1. xfaatje

      15 september 2016 at 14:13

      Alaikoem salaam,

      Sorry voor mijn late reactie. Je kunt de cake ook prima zonder de chocolade druppels maken. Is het nog gelukt?

  • Amoula

    26 februari 2018 at 23:18

    Kan een bakblik van 20 cm? Waar koop jij die druppels? Kan er ook gewoon normaal chocolade In?

    1. Fatima El Irari

      27 februari 2018 at 07:17

      Hi Amoula,

      Ja hoor je kunt ook een bakvorm van 20 cm gebruiken. De chocolate chips kun je bij de Jumbo halen, maar je zou ook een chocoladereep in stukjes kunnen snijden. Xx

  • Naghame

    28 maart 2018 at 04:48

    Ik heb de cake gisteren gemaakt alles is goed gegaan alleen de cake misvormde in de oven hij werd puntig van boven . Hoe kan ik dit de volgende keer voorkomen ?

    1. Fatima El Irari

      29 maart 2018 at 07:42

      Hallo Naghame,

      En hoe was de cake nadat je deze uit de oven haalde? Het kan zo zijn dat de cake in de oven iets op bolt, maar zodra je de cake uit de oven haalt zakt deze ietsjes in. Ik hoor het graag!

      Liefs,
      Fatima

  • Sana

    25 mei 2018 at 06:59

    Hi Fatima,

    Kan ik iets (dadels, walnoten etc.) In het cakebeslag doen of werkt dat niet?
    Zo ja, heb je suggesties (behalve dadels en walnoten dan haha).

    Liefs,
    Sana

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2018 at 08:07

      Hi Sana,

      Jazeker, dat kan hoor! Als je de stukjes maar even mengt met 1 theelepel bloem en het dan pas door het beslag mengt dan moet het helemaal goed komen. Succes lieverd! Xx

  • Fien

    8 december 2018 at 21:49

    Salam,allereerst dankje voor het heerlijke recept!
    Ik heb vandaag voor de eerste keer de taart gemaakt, alles is perfect behalve dat hij aangebrand was. Na 30 min baktijd op 180• was het al van dat en de binnenkant was nog helemaal vloeibaar.. ik heb de cake afgedekt en laten verder bakken tot hij klaar was. Van binnen was ie nochtans super lekker van smaak! Ik dacht ik probeer het ineens nog eens, mss had ik iets over het hoofd gezien.. zo gezegd zo gedaan, en ja hoor opnieuw hetzelfde .. ik heb de cake beter in de gaten gehouden en sneller afgedekt dat hij boven niet kon aanbranden, maar hij is alsnog aan de zijkanten en onderkant een beetje verbrand, en heeft bijna dubbel zo lang in de over gemoeten. Heb je soms een idee aan wat het ligt? Ik heb de eerste keer een bakvorm gebruikt van 24 en de 2 e keer van 18.. bedankt alvast !

    1. Fatima El Irari

      10 december 2018 at 09:22

      Alaikoem salaam Fien,

      Dankjewel lieverd! Als ik je berichtje zo lees, dan is 180 graden voor jouw oven iets te hoog. Misschien een idee om de volgende keer de cake op 150 graden te bakken? Want heb je dit probleem ook met andere cakes of?

  • Asma

    29 augustus 2020 at 16:55

    Salaam, Fatima is het mogelijk om deze taart in een rechthoekige bakvorm te bakken? De bakvorm is 28cm lang en 18 breed.

    Groetjes Asma

    1. Fatima El Irari

      30 augustus 2020 at 17:45

      Hi Asma,

      Ja hoor dat kan, maar de cake zal wel iets lager worden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept