Chocolademousse
Prep time:
Cook time:
Serves: 4 stuks
Chocolademousse
- Aantal personen: 4 stuks
Ingrediënten:
- 4 eidooiers
- 50 gram kristalsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- 250 ml slagroom
- mespunt zout
- 200 gram pure chocolade , 70%
- 250 ml extra slagroom
Bereidingswijze:
- 1)
Klop de eidooiers met de kristalsuiker en de vanillesuiker in 2-3 minuten op hoge snelheid tot een lichtgeel mengsel.
- 2)
Verwarm de slagroom met het zout in een steelpannetje op laag vuur. Let erop dat de melk niet mag koken!
- 3)
Giet de warme slagroom voorzichtig bij het eimengsel in de kom, terwijl je het mengsel goed blijft kloppen.
- 4)
Giet vervolgens het mengsel terug in de steelpan en kook het mengsel op laag vuur terwijl je blijft roeren.
- 5)
Doe dit net zo lang (circa 4-5 min) tot je merkt dat het mengsel dikker begint te worden.
- 6)
Hak de chocolade in kleine stukjes en voeg deze toe bij de crème in de pan.
- 7)
Roer het goed door tot je ziet dat de chocolade volledig is gesmolten.
- 8)
Giet het mengsel in een schaal en laat het afkoelen voor 10-15 minuten.
- 9)
Klop de extra slagroom stijf en spatel de slagroom door het chocolademengsel tot het goed gemengd is.
- 10)
Verdeel het chocolademengsel in glaasjes en zet ze voor minstens 1 uur in de koelkast.
4 Comments
Zrina
29 oktober 2021 at 07:29
Heeeerlijk! Ik ga het vanavond maken, hoeveel gr chocola gaat er in? Ik denk pure chocola? Kan het niet in de tekst vinden. Alvast bedankt!
Angele
29 oktober 2021 at 07:56
Hoeveel chocolade gaat erin?
Dominique
30 oktober 2021 at 09:32
Recettes délicieuses
Derya
14 november 2021 at 21:41
Hi Fatima,
weet jij of dit recept te consumeren is voor de zwangeren? Ivm het gebruik van ei, wordt het genoeg verhit?