Chocolademousse

28 oktober 2021Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 4 stuks

Chocoladeliefhebbers opgelet! Hier kan ik zo van genieten: een fluweelzachte chocolademousse, die op de tong smelt! Met slechts een paar ingrediënten (die je vast al in huis hebt) kan jij dit weekend ook deze hemels zachte chocolademousse klaarmaken. Succes gegarandeerd, een traktatie voor jong en oud!

Print recept

Chocolademousse

  • Aantal personen: 4 stuks

Ingrediënten:

  • 4 eidooiers
  • 50 gram kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 250 ml slagroom
  • mespunt zout
  • 200 gram pure chocolade , 70%
  • 250 ml extra slagroom

Bereidingswijze:

  • 1)

    Klop de eidooiers met de kristalsuiker en de vanillesuiker in 2-3 minuten op hoge snelheid tot een lichtgeel mengsel.

  • 2)

    Verwarm de slagroom met het zout in een steelpannetje op laag vuur. Let erop dat de melk niet mag koken!

  • 3)

    Giet de warme slagroom voorzichtig bij het eimengsel in de kom, terwijl je het mengsel goed blijft kloppen.

  • 4)

    Giet vervolgens het mengsel terug in de steelpan en kook het mengsel op laag vuur terwijl je blijft roeren.

  • 5)

    Doe dit net zo lang (circa 4-5 min) tot je merkt dat het mengsel dikker begint te worden.

  • 6)

    Hak de chocolade in kleine stukjes en voeg deze toe bij de crème in de pan.

  • 7)

    Roer het goed door tot je ziet dat de chocolade volledig is gesmolten.

  • 8)

    Giet het mengsel in een schaal en laat het afkoelen voor 10-15 minuten.

  • 9)

    Klop de extra slagroom stijf en spatel de slagroom door het chocolademengsel tot het goed gemengd is.

  • 10)

    Verdeel het chocolademengsel in glaasjes en zet ze voor minstens 1 uur in de koelkast.

4 Comments

  • Zrina

    29 oktober 2021 at 07:29

    Heeeerlijk! Ik ga het vanavond maken, hoeveel gr chocola gaat er in? Ik denk pure chocola? Kan het niet in de tekst vinden. Alvast bedankt!

  • Angele

    29 oktober 2021 at 07:56

    Hoeveel chocolade gaat erin?

  • Dominique

    30 oktober 2021 at 09:32

    Recettes délicieuses

  • Derya

    14 november 2021 at 21:41

    Hi Fatima,

    weet jij of dit recept te consumeren is voor de zwangeren? Ivm het gebruik van ei, wordt het genoeg verhit?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept