Chocolade Oreo Dessert (no bake)

5 mei 2020Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time:

Serves: 6 stuks

Deze chocolade toetje met Oreo is het perfecte dessert voor de echte chocolade liefhebbers! Een lekker romig toetje, die je heel simpel een paar uur of zelf een dag van tevoren kunt klaarmaken, ik zeg maken!

Print recept

Chocolade Oreo Dessert

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Aantal personen: 6 stuks

Ingrediënten:

Chocolade crème:

  • 250 gram mascarpone, koud
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 80 gram chocolade, melk

Slagroom:

  • 250 ml slagroom, koud
  • 1 zakje klopfix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel kristalsuiker

Extra:

  • 1 rol Oreo, fijngemalen
  • opgeklopte slagroom

Bereidingswijze:

Chocolade crème:

  • 1)

    Schep de mascarpone in een kom en voeg de poedersuiker erbij.

  • 2)

    Roer de mascarpone en de poedersuiker met een spatel goed glad en romig.

  • 3)

    Breek de chocolade in stukjes en leg deze in een hitte bestendige kom.

  • 4)

    Zet de kom op een pan met licht kokend water en smelt de chocolade op laag vuur.

  • 5)

    Haal de gesmolten chocolade van het vuur en laat het volledig afkoelen.

  • 6)

    Giet de chocolade in stappen toe bij de mascarpone en mix de crème glad. Zet de kom in de tussentijd in de koelkast.

Slagroom kloppen:

  • 1)

    Giet de koude slagroom in de kom.

  • 2)

    Voeg de klopfix, vanillesuiker en de kristalsuiker erbij en mix de slagroom stijf.

  • 3)

    Schep de slagroom bij de chocolade crème en vouw de slagroom met een spatel erbij.

  • 4)

    Schep de chocoladecrème in een spuitzak en zet het opzij.

Glazen vullen:

  • 1)

    Verkruimel de Oreo koekjes en verdeel ongeveer 2 eetlepels op de bodem van een glas.

  • 2)

    Spuit in het glas een hoeveelheid van de crème en verdeel bovenop de Oreo kruimels.

  • 3)

    Herhaal deze stap en eindig met een laag chocoladecrème.

  • 4)

    Garneer de toetjes met wat extra geklopte slagroom en spuit bovenop een mooi toefje.

  • 5)

    Zet de toetjes voor minstens 30 minuten in de koelkast en serveer het toetje koud.

29 Comments

  • Seno

    5 mei 2020 at 15:38

    Hoi Fatima,

    Kan je ook in plaats van mascarpone roomkaas gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2020 at 23:09

      Hi Seno,

      Ja hoor je kunt ook roomkaas gebruiken.

      1. Annam

        7 mei 2020 at 03:26

        Salam Fatima!

        Er staat geen roomkaas bij ingredienten moet er ook roomkaas bij zo ja hoeveel 🙂 dankjewel !

      2. Fatima El Irari

        8 mei 2020 at 10:25

        Alaikoem salaam Annam,

        Sorry je hebt mascarpone nodig en geen roomkaas. Typ foutje, maar ik heb het aangepast. Xx

  • Angela Willems

    5 mei 2020 at 20:35

    Wat lekker! En fijn dat het van te voren te maken is. Deze sla ik op, bedankt!

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2020 at 23:13

      Hi Angela,

      Graag gedaan!

    2. Ikram

      6 mei 2020 at 21:09

      Hi Fatima,

      Heerlijk ziet het eruit! Mag ik vragen waar je deze glazen vandaan hebt?

      1. Fatima El Irari

        8 mei 2020 at 10:21

        Hi Ikram,

        Bedankt lieverd! Glazen zijn van de Blokker. Xx

      2. Osan

        16 mei 2020 at 12:22

        Vraagje waar koop je al die mooie dessert cupjes of glazen ??

      3. Fatima El Irari

        16 mei 2020 at 12:29

        Hi Osan,

        Bij de Blokker en Xenos heb je altijd mooie glazen.

  • ilham

    5 mei 2020 at 21:25

    Salaam lieve Fatima,

    Het toetje ziet er weer prachtig uit ma sha allah!

    Graag zou ik willen weten waar jouw slagroom spuitzak/mondjes vandaan komen.

    Ik hoor het graag shokran xxxilham

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2020 at 23:14

      Alaikoem salaam Ilham,

      Ik gebruik de wegwerp spuitzakken van de Wibra en het spuitmondje van Wilton de 2D en 1M.

    2. Sarah

      6 mei 2020 at 21:53

      Hi Fatima, bij de ingredienten staat mascarpone en daarna in het receptvroomkaas. Gebruik je nou beiden?

      1. Fatima El Irari

        8 mei 2020 at 10:22

        Hi Sarah,

        Nee lieverd ik gebruik echt enkel mascarpone. Sorry twee woorden door elkaar gehaald. Xx

  • Ikram

    5 mei 2020 at 21:40

    Ziet er heerlijk uit! Lieverd waar komen je glaasjes vandaan?

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2020 at 23:14

      Hi Ikram,

      Bedankt lieverd! Deze komen van de Blokker. Xx

  • Katja

    7 mei 2020 at 18:04

    Ziet er weer heerlijk uit! Ga deze snel maken!

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2020 at 10:30

      Bedankt Katja! Xx

  • Mariam

    8 mei 2020 at 18:11

    Selaam lieve Fatima,

    Ben een enorme fan.

    Waarom staan jouw cheesecake recepten niet meer online?

    Hoop hoor ik gauw van je

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2020 at 22:22

      Alaikoem salaam Mariam,

      Bedankt lieve schat! Oh jawel hoor ze staan er allemaal nog. Welke zoek je precies?

  • Leila

    9 mei 2020 at 13:17

    Ik heb deze gisteren gemaakt voor na de iftar en iedereen vond het lekker! Echt een lekkere volle romige smaak. Dit recept bewaar ik
    Thanx lieve Fatima

    1. Fatima El Irari

      10 mei 2020 at 11:09

      Hi Leila,

      Wat fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan lieverd. Xx

  • Sumeyra

    12 mei 2020 at 17:06

    Heb je een link van de glaasjes, kan ze namelijk niet vinden. 😊

    1. Sumeyra

      17 mei 2020 at 16:59

      Heb je een link van de glaasjes, kan ze namelijk niet vinden. 😊

      1. Fatima El Irari

        18 mei 2020 at 09:05

        Hi Sumeyra,

        Sorry, kan ze ook niet vinden op de site.

  • samara

    18 mei 2020 at 12:44

    Hey!
    Kan het zonder klopfix?

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2020 at 20:26

      Hi Samara,

      Ja, kan ook.

  • Cherry

    3 juni 2020 at 21:08

    Hoi meis, kan je deze chocolade creme ook gebruiken voor het vullen van taarten?
    Dankjewel!!

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2020 at 13:57

      Hi Cherry,

      Ja, hoor kan prima. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept