Chocolade Milka Cupcakes

19 juli 2020Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 25 minuten

Serves: 12 sruks

En lekker dat deze cupcakes waren! Een zachte en sticky chocolade cupcake met romige Milka chocolade crème, te lekker! Is zondag bij jou ook vaak eenbakdag? Dan komen deze cupcakes als geroepen!

Print recept

Chocolade Milka Cupcakes

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 25 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 12 sruks

Ingrediënten:

Cupcake beslag:

  • 120 gram roomboter, of margarine
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 40 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 ml melk

Milka topping:

  • 250 gram mascarpone, koud
  • 100 gram Milka chocoladepasta, koud

Bereidingswijze:

Cupcake beslag:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de mascarpone en de Milka chocolade in de koelkast.

  • 2)

    Mix in een kom de roomboter, kristalsuiker en de vanillesuiker romig voor 1-2 minuten.

  • 3)

    Breek de eieren erbij en mix de eieren er op middelhoge snelheid bij.

  • 4)

    Plaats een zeef boven de kom en voeg er de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in.

  • 5)

    Zeef de droge ingrediënten in de kom en giet de melk erbij.

  • 6)

    Mix het beslag op lage snelheid door tot alles goed is opgenomen.

Cupcakes bakken:

  • 1)

    Verdeel de cupcake papiertjes over de vorm en vul de vormpjes tot 2 cm onder de rand.

  • 2)

    Bak de cupcakes in de oven op 180 graden in 18-20 minuten lichtbruin en gaar.

  • 3)

    Plaats de cupcakes nadat ze gaar zijn op een rooster en laat ze volledig afkoelen.

  • 4)

    Het is belangrijk dat de cupcakes volledig zijn afgekoeld, voordat je de topping erop doet.

Milka topping:

  • 1)

    Schep de koude mascarpone en de Milka chocolade in de beslagkom.

  • 2)

    Mix met de elektrische handmixer op middelhoge snelheid voor 1 minuut.

  • 3)

    Ga met de spatel nog extra langs de zijkanten en bodem van de kom.

  • 4)

    Dek de kom af en zet de crème voor minstens 30 minuten in de koelkast.

  • 5)

    Schep de Milka crème in de spuitzak en spuit bovenop de cupcakes een mooie toef.

  • 6)

    Garneer de cupcakes extra naar wens en genieten maar!

6 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept