Ik heb weer een lekker koekjes recept voor jullie, die ook voor het Suikerfeest een hit zullen zijn! Deze lekkere koekjes zijn gevuld met speculoos pasta en overgoten met gesmolten chocolade! Heel simpel om te maken en met deze koekjes ga je zeker punten scoren!
Ingrediënten: (20 stuks)
.
- 120 gr. Becel margarine
- 1 eidooier
- 100 gr. kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 etl. maizena
- 200 gr bloem
Extra:
.
- Lotus speculoos pasta
- 200 gr. pure chocolade
- 2 etl. zonnebloemolie
Bereiding:
.
Stap 1.
.
Mix de margarine, eidooier, kristalsuiker, vanillesuiker en de maizena mooi glad. Voeg de bloem erbij en kneed het deeg tot een samenhangend koekjesdeeg. Pak het deeg in met huishoudfolie en zet voor 15 minuten in de koelkast.
Stap 2.
.
Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 0.5 cm. Steek de gewenste vormpjes uit het deeg en plaats ze op een bekleed bakplaat. Bak de koekjes op 160 graden voor 10 à 15 minuten gaar. Laat de koekjes vervolgens volledig afkoelen op een rooster.
Stap 3.
.
Verdeel in het midden van het koekjes wat speculoos pasta en plaats er een koekje bovenop. Smelt de chocolade met de zonnebloemolie in een steelpannetje op laag vuur en blijf roeren. Dompel de koekjes in de chocolade en zet ze direct op een rooster en zet ze voor 15 minuten in de koelkast. Smelt ongeveer 1 eetlepel speculoos op laag vuur en doe het mengsel in een boterhamzakje. Knip het puntje eraf en maak zigzaggende bewegingen bovenop de koekjes. Even weer laten opstijven in de koelkast en smullen maar!
Extra tips&trics:
.
- Je kunt de koekjes afgedekt het beste op een koele plek bewaren of in de koelkast.
- De pure chocolade is te vervangen door melkchocolade of witte chocolade.
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.
24 Comments
Janine
28 mei 2019 at 10:45
Wat ziet dat er lekker uit Fatima! Dankjewel! Twee vraagjes: 1) je steekt dus 20 koekjes uit? Dat staat er nu niet heel duidelijk, vandaar de vraag. En 2) heb je tips voor het dompelen in de chocolade? Is dat handig met behulp van een vork bijvoorbeeld? Dankjewel en groetjes!
Fatima El Irari
28 mei 2019 at 10:48
Hi Janina,
Dankjewel! Klopt, ik haal in totaal 20 koekjes uit het deeg en op elk koekjes plaats ik nog een koekjes, dus 10 in totaal. Ik gebruik altijd een vork om de koekjes in de chocolade te dompelen of je plaatst de koekjes op een rooster en giet de chocolade eroverheen. Ik ga het er even bijzetten, dankjewel!
Liefs,
Fatima
Souad
28 mei 2019 at 16:50
Waarom is mijn bericht verwijderd? Over de lotus en de margarine?
Fatima El Irari
28 mei 2019 at 22:12
Hi Souad,
Berichten moeten eerst gelezen en goedgekeurd worden voordat jij ze kan zien. Ik heb geantwoord op je bericht en het bericht dus niet verwijderd.
Liefs,
Fatima
Souad
28 mei 2019 at 11:58
Heel onduidelijk. Er staat margarine maar wat voor margarine en welk merk? Daarnaast staat er lotus speculoos? Wat bedoel je, de koekjes of de pasta?
Fatima El Irari
28 mei 2019 at 22:01
Margarine kun je van elk merk gebruiken, maar als je precies dezelfde wilt gebruiken dan kun je die van Becel original gebruiken. En ik bedoel lotus speculoos pasta.
FATIMA
28 mei 2019 at 14:36
hi! your book in spanish? thanks!
Fatima El Irari
28 mei 2019 at 22:06
Hi Fatima,
No, sorry only in Dutch.
mimi
28 mei 2019 at 18:51
lieve faatje.
je krijgt dus 10 stuks uit het recept. als k het goed hem
Fatima El Irari
28 mei 2019 at 22:13
Hi Mimi,
In totaal haal je 20 stukjes deeg uit het deeg en als je ze daarna op elkaar plakt heb je er 10. Xx
Sherine
28 mei 2019 at 22:33
Hi Faatje,
Vandaag boodschappen gedaan en ga ze morgen maken. Dankje weer voor dit lekkere recept!
Liefs,
Sherine
Fatima El Irari
28 mei 2019 at 22:38
Graag gedaan Sherine en geniet ervan! Xx
Kenza
28 mei 2019 at 22:34
Super lekker! Vandaag gemaakt en de helft is alweer op HAHA! Namens mijn zusje en ik BEDANKT!
Liefs Kenza
Fatima El Irari
28 mei 2019 at 22:37
Hi Kenza,
Haha, begrijp ik wel hoor! Geniet ervan dames en heel graag gedaan! Xx
Nouzha
28 mei 2019 at 22:35
Koekjes alvast gebakken en ik ga ze straks vullen en chocolade erop gieten. Kan ik ze ook buiten de koelkast bewaren?
Liefs,
Fatima
Fatima El Irari
28 mei 2019 at 22:36
Hi Nouzha,
Goed bezig! Dat kan, maar dan wel op een koele plek i.v.m. de chocolade. Xx
Ahlam
29 mei 2019 at 06:08
Hoi, welke vormpjes heb je gebruikt? En komt er nog een filmpje online bij dit recept?
Fatima El Irari
29 mei 2019 at 10:23
Hi Alham,
Ik heb hetzelfde vormpje gebruikt als bij de Nutella koekjes. Je kunt hier ook de werkwijze zien; https://uitdekeukenvanfatima.nl/nutella-koekjes-met-pistache/
Chaimae
29 mei 2019 at 09:57
Hoi Faatje,
Is het erg als ik bijvoorbeeld roomboter gebruik in plaats van margarine? Trouwens ik hou echt van je recepten! ? keep the good job!
Dikke kus Chaimae ?
Fatima El Irari
29 mei 2019 at 10:25
Hi Chaimae,
Nee, hoor je kunt ook roomboter gebruiken. Dankjewel lieve schat!
Khadija
1 juni 2019 at 06:33
Salam alaikoum Fatima,
Welke chocolade gebruik jij om te smelten? Van welk merk/ winkel. Alvast bedankt.
Ps: ik hou van je recepten!
Liefs
Fatima El Irari
1 juni 2019 at 23:57
Alaikoem salaam Khadija,
Dankjewel lieverd! Ik gebruik de chocolade van de Lidl, smelt perfect!
zainab
3 juni 2019 at 11:18
kan ik ze ook maken zonder ze te vullen?
Fatima El Irari
3 juni 2019 at 16:46
Hi Zainab,
Ja, hoor dat kan prima.