CHOCOLADE KOEKJES

2 oktober 2014Fatima El Irari
Ingrediënten:
.
voor het koekjesdeeg:
.
  • 80 gr. zachte roomboter
  • 1 ei
  • 80 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 130 gr. maïzena
  • 100 gr. bloem
  • 1/2 tl. bakpoeder
  • roze kleurstof
Voor de garnering:
.
  • 1 reep melk chocolade
  • 1 reep witte chocolade
  • 6 etl. zonnebloemolie

Bereiding:

Pak een diepe kom en mix hierin de zachte roomboter samen met de suiker, vanillesuiker en het ei tot een lichtgeel mengsel. Doe dan de maizena erbij en meng dit goed samen door het mengsel. Hier doe je dan beetje bij beetje de bloem en de bakpoeder bij en kneed het deeg ondertussen goed door. Als je deeg wat aan de plakkerige kant is, dan kun je je handen insmeren met een klein beetje zonnebloemolie en hiermee het deeg insmeren. Als laatste doe je er ongeveer 3 druppels kleurstof bij en meg je dit goed door het deeg totdat de kleurstof goed is opgenomen en het deeg overal gelijk is gekleurd.

Vorm het deeg tot een bal en maak deze met je handen plat en pak het deeg in met plastic folie. Leg het deeg dan voor ongeveer 10 minuten in de koelkast zodat het kan rusten.

DSCN1561

Koekjes vormen:
.

Strooi wat bloem op je werkblad en leg hierop het plak deeg dat je uit de koelkast hebt gehaald. Strooi een beetje bloem op de bovenkant van het deeg en rol het deeg met behulp van een deegroller uit tot een plak van ongeveer 1 cm. Steek met behulp van een ronde vorm of met een dop van een fles rondje uit het deeg. Leg de ronde vormpjes op een bakplaat die je van te voren hebt bekleed met bakpapier. Werk zo de rest af totdat je heel het deeg hebt gehad.

3

Stop de bakplaat met de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20/30 minuten in de oven totdat je ziet dat de koekjes een beetje verkleuren.

Wanneer de koekjes gaar zijn haal je ze uit de oven en laat je ze volledig afkoelen voordat je gaat beginnen met de chocolade! Doe je dit niet dan zal je chocolade direct smelten en dit is niet de bedoeling haha.

DSCN0037

Smelt ondertussen de melk chocolade au-bain-marie met 3 eetlepels olie en dompel hier de afgekoelde koekjes in. Haal de koekjes met behulp van een vork uit de chocolade en laat ze even boven de chocolade uitlekken. Laat de koekjes vervolgens op je bakplaat met bakpapier in de koelkast hard worden.

IMG_3542

Smelt dan de witte chocolade met de rest van de olie en roer het goed door. Als de chocolade naar jouw gevoel dik is, doe je hier nog wat zonnebloemolie bij. Haal de koekjes dan weer uit de koelkast en neem een theelepeltje en pak wat van de melkchocolade en maak zigzaggende bewegingen boven de koekjes zodat er mooie streepjes op de koekjes ontstaan.

Zet de bakplaat met de koekjes dan weer in de koelkast zodat de witte chocolade ook goed kan koelen voordat je de koekjes opdient.

DSCN00844

Deze koekjes zijn niet normaal lekker! Wanneer je een hapje neemt van het koekje zul je de roze binnenkant zien van het koekje, wat erg mooi is haha! Ben je een chocolade liefhebber, dan zijn deze koekjes iets voor jou! 

Bron: Ellouisa 
Print recept

46 Comments

  • Oemsafiy

    2 oktober 2014 at 22:10

    Selaaamoe alakoem bedankt voor alle jouw recepten die je met ons deelt ! Ben een groot fan van jouw
    Had een vraagje waar kan je roze kleur stof hallen en heb je mischien een foto hoe het eruit ziet بارك الله فيك allahie fiki moge Allah jouw belonen met het goede!

    1. xfaatje

      14 oktober 2014 at 16:53

      Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! Je kunt kleurstof halen bij de Jamin van het merk Wilton en bij de Toko heb je ook kleurstof meid. Echt super lief van je dankjewel lieve meid! <3

    2. houdaatjee

      10 september 2016 at 14:22

      euh vraagje hoelang moete de koekjes in de koelkast voordat je er de witte melk opdoet??

    3. houdaatjee

      10 september 2016 at 14:23

      euh vraagje hoelang moete de koekjes in de koelkast voordat je er de witte melk opdoet??

      1. xfaatje

        15 september 2016 at 13:55

        Ongeveer 20 minuten.

  • Carmen

    3 oktober 2014 at 08:41

    Hoe kan de deeg opeens roze zijn? En als je hem uit de oven haalt dan is die weer donker?? Xx

    1. xfaatje

      14 oktober 2014 at 16:57

      Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! Je gebruikt kleurstof in het deeg daardoor wordt het roze meid. Als je de koekjes te lang in de oven laat staan, dan kunnen ze inderdaad donker kleuren.

  • lovee

    3 november 2014 at 14:40

    Heey schat,
    Moet het perse roomboter zijn of mag het gewoon ook normale boter zijn en ik hou van je recepten echt ga zo door schat

    1. xfaatje

      5 november 2014 at 18:11

      Hallo Lovee, dankjewel lieve meid! Je kunt voor dit recept het beste roomboter gebruiken, want dit proef je ook echt terug in de koekjes <3

  • anoniem

    8 november 2014 at 18:42

    ik wou wat vragen. ik zie dat je roze stukjes snijd uit iets ik denk dat dat fondant is maar waar gebruik je die voor?

    1. xfaatje

      15 november 2014 at 13:09

      Haha nee dat is geen fondant, maar gewoon het koekjes deeg die ik roze heb gekleurd. Als je goed het recept leest zie je dat ik na het kneden van het deeg er roze kleurstof aan toevoeg :p

      1. Lamyae

        28 juni 2016 at 09:28

        Salaam, mag ik vragrn waarom jij dit recept kleurt?

      2. xfaatje

        28 juni 2016 at 09:43

        Ik kleur de koekjes, want wanneer je de in chocolade dept en je later een hap neemt, dan zie je die leuke kleur in het midden. Maar je kunt het kleuren ook weglaten hoor.

      3. Sab

        5 juli 2016 at 10:15

        Kan het ook zonder kleurstof of is die nodig voor de smaak ofzo?

      4. xfaatje

        5 juli 2016 at 11:07

        Kan ook zonder kleurstof. Kleurstof is meer voor de kleur en niet echt voor de smaak.

  • Carmen

    15 januari 2015 at 12:20

    Hee meid! Wat is Maizena? En waar kan ik dat halen? Xxx blijf zo doorgaan!

    1. xfaatje

      18 januari 2015 at 13:27

      Allereerst sorry voor mijn late reactie. Maizena is een soort bindmiddel die je kunt gebruiken voor soepen, maar je kunt het ook gebruiken voor koekjes, cakes en biscuit. Je kunt het gewoon halen bij de supermarkt meid AH,Plus, Dirk, Hoogvliet etc. Je moet dan kijken bij de soepen. <3

  • Meid

    13 maart 2015 at 11:16

    Waarom noem je iedereen meid?

    Groetjes Meid

    (Ironisch genoeg is dit mijn echte naam… O_O)

    1. xfaatje

      13 mei 2015 at 17:45

      Hahaha! Uhm ja weet het eigenlijk niet. Als ik zie dat de persoon geen naam heeft ingevuld noem ik hem maar meid. Haha is denk ik mijn stopwoordje. oh wat leuk je heet Meid? Nooit eerder gehoord eigenlijk hihi <3

  • ellouisa

    29 juni 2015 at 19:10

    Wat leuk.om deze weer hier terug te zien!ik heb ze zo lang niet gemaakt!zien er goed uit! Groetjes

    1. xfaatje

      30 juni 2015 at 07:17

      Hallo lieverd! Ja, deze zijn van jou keukenprinses! Ik weet nog dat ik net was begonnen met koken&bakken en ik deze koekjes maakten haha. Heerlijk! TbarkAllah 3liek. <3

  • Ikram

    10 juli 2015 at 17:49

    Hoi Fatima, dit recept wil ik morgen ga uitproberen in shaAllah! Vroeg me alleen af als je de chocola smelt (au bain marie), doe je dan de chocola in een kom boven een pan met water? Want dat is au bain marie, volgens mij.. en waar zet je de olie dan precies, in het water?
    Groetjes en bshaha strakjes!

  • Sarah

    16 oktober 2015 at 18:47

    Hai,

    Ik heb een vraagje, ik heb de koekjes gemaakt en alles is prima gelukt… Enkel, de chocolade om de koekjes blijft smelten… Ik heb ze extra lang in de koelkast laten staan, maar zodra ik ze er uit haal smelten ze na een kleine tien minuten weer. Weet jij waar het aan kan liggen? Groet Sarah

    1. xfaatje

      17 oktober 2015 at 16:54

      Hallo Sarah, Welke chocolade heb je gebruikt als ik vragen mag?

      1. Sarah

        1 november 2015 at 11:50

        Oh dat weer ik echt niet meer! Welke raad je aan?

  • Layla

    1 februari 2016 at 21:18

    Kan ik de chocolade weg laten??

    1. xfaatje

      2 februari 2016 at 13:51

      Hallo Layla,

      Jazeker, dat kan.

  • Mariam

    14 maart 2016 at 09:49

    Beste Fatima,

    Jouw recepten lukken mij altijd,
    graag had ik het recept van chamia (gebak ramadan) gemaakt van samida, ,
    heb het meermaals gemaakt mislukt mij altijd,
    Bij ons thuis zijn ze zot op chamia ,, spijtig alleen te verkrijgen tijdens de maand ramadan.

    Groetjes

    1. xfaatje

      14 maart 2016 at 10:51

      Hallo Mariam,

      Dankjewel lieve meid erg lief van je! Sorry, maar ik weet eigenlijk niet wat Chamia is? Kun je misschien iets specifieker zijn aub. x

  • Nora

    31 maart 2016 at 12:49

    Hoi faatje,

    Moet de rode kleurstof er perse bij ?

    1. xfaatje

      31 maart 2016 at 14:44

      Hallo Nora,

      Nee, hoor dat hoeft zeker niet perse!

  • Naoual

    30 juni 2016 at 17:44

    Salaamu ‘Alaykoum,

    Klinkt erg lekker!

    Mag ik vragen waar jij die ronde uitsteekvorm vandaan hebt?

    1. xfaatje

      1 juli 2016 at 13:04

      Alaikoem salaam Naoual,

      Deze komt van de Xenos meis Xx

  • youssra

    1 juli 2016 at 14:34

    Salam waleikom zuster
    Jou recept is egt geweldig ziet er heerlijk uit en k wil ze ook ga maken maar hb een vraagje moet je persie die roze kleurstof zijn of kan dat ook in andere kleur??
    Alvast bedankt!

    1. xfaatje

      3 juli 2016 at 10:12

      Alaikoem salaam Youssra,

      Bedankt lieve meid! Nee, hoor kan ook in een andere kleur. Succes Xx

  • esma

    4 juli 2016 at 17:34

    Salam halykom ik ben al hele dag vanalles aant maken vr l aid en nu wou ik deze chocolade koekjes maken mn man is nog snel even enkele ingredienten gaan halen maar ben maizena vergeten te vragen en hij neemt zn gsm niet op 🙁 wat nu?? Kan dat ook zonder maizena?? Groetjesss en bedankt vr het delen van je lekkernijen alles is tot nu toe heeel erg goed gelukt en iedereen is tevreden xx

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 08:16

      Alaikoem salaam, Je kunt dan ook gewoon bloem gebruiken, geen probleem. Succes meis en bedankt! Xx

  • Hida

    5 juli 2016 at 10:01

    Salam!

    Kan je ook 2 ‘platen’ met koekjes tegelijk in de oven doen? Of moet je lading na lading apart in de oven doen?

    Xx

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 11:07

      Alaikoem salaam Hida, Als jouw oven dit kan, dan is er geen probleem. Je kunt ze ook tegelijk bakken.

  • Sab

    5 juli 2016 at 10:17

    Waar is de kleurstof voor ?

  • Rania

    25 februari 2018 at 09:01

    Kan je de kleurstof ook halen bij een supermarkt of beter niet

    1. Fatima El Irari

      26 februari 2018 at 07:39

      Hi Rania,

      Zover ik weet kun je geen kleurstof bij de supermarkt halen. Ik raad je echt de kleurstof van Wilton aan.

      Liefs,
      Fatima

  • Malu

    9 september 2018 at 16:12

    Hoi hoi,
    Ik heb vandaag deze koekjes gemaakt met me dochtertje. Nou vind ik ze erg droog. Ze brokkelen af als je een hapje neemt.. Heb jij een idee wat ik verkeerd heb gedaan? Heb in principe gewoon je recept gevolgt..
    Of horen de koekjes zo. Dat kan natuurlijk ook haha.
    Liefs Malu

    1. Fatima El Irari

      10 september 2018 at 11:32

      Hi Malu,

      Als de koekjes te droog zijn, dan hebben ze iets te lang in de oven gezeten. Deze koekjes horen ietsjes knapperig te zijn, maar totaal niet droog. Voor hoe lang heb je ze in totaal in de oven gebakken?

      1. Malu

        12 september 2018 at 08:21

        Hoi,
        20 minuten ongeveer. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik van alles kan maken. Maar simpele koekjes zijn me nog nooit gelukt hihi

      2. Fatima El Irari

        12 september 2018 at 08:31

        Hi Malu,

        Is niet erg hoor, want alles kan de eerste keer mislukken! Hopelijk lukken ze je de tweede keer perfect!

        Groetjes,
        Fatima

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept