CHOCOLADE-KERSENTAART

15 april 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Voor alle chocoladeliefhebbers heb ik vandaag een heerlijk recept in peto! Deze chocolade kersentaart moet je als echte chocoladeliefhebber zeker eens proberen! De chocoladetaart is lekker smeuïg en bevat een volle smaak van chocolade met een vulling van kersen en slagroom, kan dus niet anders dan heel erg lekker zijn!

Ingrediënten: (10 personen)
Voor de chocoladecake:
  • 300 gr. bloem
  • 130 gr. cacaopoeder, gezeefd
  • 300 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 4 eieren
  • 250 ml melk
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 125 gr. sour cream
  • 150 ml kokend water
  • 2 etl. oploskoffie (Nescafé)
Taart vulling:
  • 500 gr. slagroom
  • 4 etl. kristalsuiker
  • 2 zakjes klopfix
  • 1 blik vlaaifruit
Taart garnering:
  • slagroom
  • chocolade schaafsel
  • kersen of frambozen
Bereiding:
  1. Meng de bloem, gezeefde cacaopoeder en de kristalsuiker in de kom.
  2. Voeg de bakpoeder en het zout erbij en mix nogmaals samen.
  3. Klop de eieren los en giet het eimengsel, melk, zonnebloemolie en de sour cream in de kom.
  4. Mix het geheel samen op lage snelheid voor ongeveer 60 seconden of tot de droge ingrediënten zijn opgenomen in het beslag.
  5. Ga met de spatel nog even langs de zijkanten en langs de bodem van de kom.
  6. Voeg de oploskoffie toe bij het kokend water en mix het even samen. Giet de warme koffie bij het beslag en roer de koffie met de garde bij het beslag. Het chocoladebeslag hoort erg vloeibaar te zijn!
  7. Pak de bakvormen erbij en plaats een stuk bakpapier op de bodem van elke vorm. Verdeel het beslag gelijkmatig over de drie bakvormen.
  8. Bak de chocoladecakes op 180 graden voor 30 a 40 minuten gaar.
  9. Wanneer de cakes gaar zijn laat je deze voor 5 minuten afkoelen in de bakvorm. Verwijder dan de cakes uit de bakvorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Slagroom en suikersiroop:
  1. Giet de koude slagroom in een koude kom en voeg de kristalsuiker en de klopfix erbij.
  2. Mix de slagroom op hoge snelheid mooi stijf voor ongeveer 1 a 2 minuten. Schep wat slagroom apart die je straks kunt gebruiken voor de toefjes bovenop de taart.
Taart vullen en afwerken:
  1. Plaats op de bodem van de taartenplateau twee stukken bakpapier, zodat de plateau tijdens het vullen van de taart schoon blijft en je die straks onder de taart vandaan kunt trekken.
  2. Pak de afgekoelde cakes erbij en schep op de eerste laag ongeveer 2 volle eetlepels slagroom.
  3. Strijk de slagroom glad en verdeel ongeveer 2 volle eetlepels kersen vlaaifruit bovenop de slagroom.
  4. Schep bovenop de kersen nogmaals 2 volle eetlepels slagroom en strijk de slagroom glad.
  5. Plaats de tweede cake laag bovenop en druk deze ietsjes aan.
  6. Verdeel nogmaals wat slagroom en de kersen vlaai bovenop de cake en strijk weer glad.
  7. Plaats de laatste cake laag bovenop en schep wat slagroom bovenop de taart. Verdeel ook wat slagroom aan de zijkanten van de taart en smeer de gehele taart af.
  8. Rasp met een dunschiller wat pure chocoladeschiffels van de chocoladereep en druk de chocoladeschiffels tegen de zijkanten van de taart aan.
  9. Schep de slagroom die net apart hebt gehouden in de spuitzak en spuit bovenop de taart mooie
    toefjes slagroom.
  10. Verdeel bovenop de toefjes slagroom eventueel nog wat kersen of frambozen en strooi in het midden van de taart wat melk chocoladeschiffels.
Extra tips&tricks:
.
  • Je kunt ook een springvorm van 24 cm gebruiken en de cake in drie gelijke delen snijden.
  • Vervang de chocolade schaafsel door nougatine of gehakte hazelnoten.
  • Als je minder tijd hebt kun je ook kant en klare geklopte slagroom gebruiken.
  • Vervang de kersen vlaai vulling door verse aardbeien of ander soort fruit.
  • Dit chocoladebeslag kun je ook gebruiken om cupcakes te maken.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

 

Print recept

Nutrition

45 Comments

  • Hanane

    15 april 2018 at 12:00

    Waaauuuwww dit ziet er echt heerlijk uit! Tbark Allah 3lik.

    1. Fatima El Irari

      15 april 2018 at 12:18

      Allahibarkfiek lieve Hanane! Xx

  • jumaanah

    15 april 2018 at 12:10

    super lekker
    zal ik proberen inschalla ♥

    1. Fatima El Irari

      15 april 2018 at 12:18

      Dankjewel lieve schat, inschAllah! Xx

  • Ceylan

    15 april 2018 at 12:24

    Ziet er weer verrukkelijk uit! Waar heb je die bakvormen vandaan?

    Liefs,
    Ceylan

    1. Fatima El Irari

      15 april 2018 at 12:37

  • Najoua

    15 april 2018 at 12:24

    Heey ziet er super lekker uit tbarkelah 3lik.
    Maar even een vraagje over de bakvormen waar heb je ze vandaan gekocht?

    1. Fatima El Irari

      15 april 2018 at 12:37

  • Saida

    15 april 2018 at 12:43

    Ziet er heerlijk uit !!!

    Kun je ook 1 bakvorm gebruiken ipv 3?

    1. Fatima El Irari

      15 april 2018 at 12:46

      Hi Saida,

      Dankjewel lieverd! Jazeker, dat kan ook. Je kunt een bakvorm gebruiken met een diameter van 26 cm en dan de cake in drie delen snijden. Xx

  • Aïsha

    15 april 2018 at 15:05

    Salaam alaikum Fatima,

    Dit recept lijkt me heerlijk!! Welke Sour cream gebrijk jij?

    Liefss Aïsha xx

    1. Fatima El Irari

      15 april 2018 at 16:34

      Alaikoem salaam Aisha,

      Dankjewel lieverd! Ik gebruik de sour cream van de Albert Heijn. Xx

  • Samira

    15 april 2018 at 19:47

    Salam ailakoem fatima ,
    Ziet er lekker uit!!
    Vraagje kan je de koffie en heet water weglaten ?

    Wa Ailakoem Asalam,
    Samira

    1. Fatima El Irari

      16 april 2018 at 06:01

      Alaikoem salaam Samira,

      Dankjewel lieverd! Ja, hoor je kunt de koffie en heet water weglaten. Succes! Xx

  • Sanae

    15 april 2018 at 19:51

    Hi Fatima,
    Super leuk recept ik probeer het deze week uit !!!
    Alleen wil ik vragen waarom je geen video’s meer maakt voor je recepten ? komt het omdat je het te druk hebt (wat ik wel begrijp) met video’s vind ik het namelijk veel makkelijker dan lezen. Ik ben niet echt een lees persoon Haha ! Ik hoop dat je weer tijd hebt voor filmpjes ! Love jouw lekkere recepten!! Groetjes, sanae

    1. Fatima El Irari

      16 april 2018 at 05:58

      Hi Sanae,

      Dankjewel lieve schat! Haha, klopt lieverd ik heb de laatste tijd iets minder tijd en in video’s maken zit toch iets meer tijd, maar ik wil het inschAllah wel weer oppakken! Bedankt voor je bericht en lieve complimentjes! Xx

  • Samira

    15 april 2018 at 20:05

    Ziet er heerlijk uit.. ga ik zeker proberen!!

    1. Fatima El Irari

      16 april 2018 at 05:57

      Dankjewel lieve Samira! Xx

    2. Karima

      7 april 2020 at 14:27

      Hey,

      Kun je die sour crème door iets anders vervangen? Groetjes Karima

      1. Fatima El Irari

        7 april 2020 at 15:44

        Hi Karima,

        Je kunt het vervangen door roomkaas. Xx

  • Fatma Kaçmaz

    16 april 2018 at 11:26

    Verrukkelijk.. ik ga deze zeker proberen. Heeeel erg bedankt ?

    1. Fatima El Irari

      16 april 2018 at 12:19

      Dankjewel Fatma en heel graag gedaan! Xx

  • Nadia

    16 april 2018 at 15:50

    Salam Fatima bedankt voor de recepten zal ze allemaal uitproberen inchallah ?

    1. Fatima El Irari

      17 april 2018 at 06:37

      Alaikoem salaam Nadia,

      Aah wat lief! Heel graag gedaan lieverd en inschallah! Xx

  • Sel

    21 april 2018 at 17:48

    Salam Fatima, gebruik je die dunne zakjes oploskoffie?

    1. Fatima El Irari

      21 april 2018 at 21:19

      Hi Sel,

      Nee ik gebruik de oploskoffie uit een potje, maar je kunt ook de zakjes gebruiken hoor. Xx

      1. Sel

        22 april 2018 at 20:46

        Bedankt voor je snelle reactie. De bakvormen die je gebruikt zijn 20 cm toch of 26 cm?

      2. Fatima El Irari

        24 april 2018 at 06:28

        Hi Sel,

        De bakvorm die ik gebruik heeft een diameter van 22 cm. Je zou ook een vorm van 26 kunnen gebruiken, maar dan komt de cake er wel iets lager uit.

        Liefs,
        Fatima

  • Shayma

    20 mei 2018 at 09:24

    Ziet er heerlijk uit!!
    Als je de cakevorm van 26cm gebruikt en daarna de taart snijd.. hoe snij je die dan?
    Want altijd als ik taart snij krijg ik hem er scheef uit haha, ik wil hem gewoon helemaal recht hebben. Misschien tips?

    Gr Shayma

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2018 at 00:09

      Hi Shayma,

      Als je taarten echt recht wilt snijden, dan raad ik je echt een taartenzaag aan. Deze kun je online bestellen of eventueel kopen bij de Xenos. Werk echt super handig! Xx

  • youss

    10 juni 2018 at 14:12

    hey fatima, deze wil ik heel graag gaan maken voor een verjaardag, alleen vraag ik me af of ik de oploskoffie in iets anders kan vervangen?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:06

      Hi Youss,

      Je kunt enkel het water gebruiken en de oploskoffie weglaten. Xx

  • Farah

    14 juni 2018 at 14:09

    Salaam Fatima

    Ik vind je reactie super dankjewel dat je tijd voor ons neemt kan ik het ook zonder chocolade doen heb een broertje die een allergie heeft voor chocolade en cacao poeder

    Groetjes farah

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2018 at 09:48

      Alaikoem salaam Farah,

      Ja, hoor lieverd dat kan zeker. Je mag het weglaten. Xx

    2. Karima

      7 april 2020 at 14:28

      Hey,

      Kun je die sour crème door iets anders vervangen? Groetjes Karima

      1. Fatima El Irari

        7 april 2020 at 15:45

        Hi Karima,

        Je kunt het vervangen door roomkaas. Xx

  • Farah

    2 juli 2018 at 16:31

    Salaam faatje

    Heb een vraag kan ik die sour cream weg laten of iets anders inplaats der van gebruiken

    Groetjes farah

    1. Fatima El Irari

      3 juli 2018 at 06:07

      Alaikoem salaam Farah,

      Ja, hoor. Je kunt sour cream bijvoorbeeld vervangen door Griekse yoghurt.

      Liefs,
      Fatima

  • Safa

    18 februari 2019 at 08:27

    Salaam Fatima, Ik wil graag de taart maken met een 20 cm bakvorm is dat mogelijk en moet ik dan het beslag in 1 keer erin doen of ook verdelen?

    1. Fatima El Irari

      18 februari 2019 at 16:26

      Hi Safa,

      Jazeker, alleen zorg er wel voor dat je de vorm voor ongeveer 2 cm onder de rand vult met het beslag. Je zult wel wat beslag overhouden, maar daar zou je eventueel nog cupcakes van kunnen bakken.❤️

  • Lili

    19 mei 2019 at 20:37

    Hoi Lieve Fatima,

    Ik volg je recepten altijd met veel plezier! ? , ik wil ook een taart maken, de toefjes op deze taart zien er zo mooi uit . Ik gebruik de spuitmond met kartelrandjes, maar mijn toefjes zakken altijd gigantisch in bij het op spuiten al. Heb jij daar misschien een tip voor?
    Alvast bedankt, groetjes Lili

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2019 at 11:46

      Hi lieve Lili,

      Dankjewel lieve schat! Ik gebruik altijd het spuitmondje van Wilton 1 M. En om echt stevige slagroom te krijgen mix ik 250 ml koude slagroom met 2 eetlepels kristalsuiker en 1 zakje klopfix. Zorg ervoor dat de gardes van je handmixer en de kom goed koud zijn. Op deze manier wordt de slagroom echt goed stijf. Zet ze bijvoorbeeld voor 5 minuten voordat je begint in de koelkast. Xx

      1. Lili

        22 mei 2019 at 12:19

        Hoi lieve Fatima,

        Allereerst dank je wel dat je altijd de tijd neemt om te reageren. ? , en dank je wel voor de tip ik ga het proberen.

        Een fijne “vast” dag vandaag.
        Liefs Lili

  • Fatima

    11 juni 2019 at 16:49

    Salaam fatima
    Deze taart proberen ook taarten club een keer maand deze gekozen
    Hoop gaat lukken inch allha
    Groetjes fatima xxxx

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2019 at 16:56

      Alaikoem salaam Fatima,

      Wat leuk een tarten club! Geniet ervan.??❤️

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept