CHOCOLADE HAZELNOOTCAKE

3 augustus 2014Fatima El Irari

Wat heb je nodig? (10 personen)

 • 4 eieren
 • 200 ml melk
 • 200 ml zonnebloemolie
 • 200 gram suiker
 • Zakje vanillesuiker
 • 180 gram bloem
 • 4 eetlepel Cacao poeder
 • Zakje bakpoeder
 • Snufje zout
 • Hazelnoten

Topping

 • 100 gram melk chocolade
 • Eetlepel zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Scheid het eiwit van het eigeel en klop het eiwit met de helft van de kristalsuiker (100 gr) op tot een stevig witte schuim en zet het dan even apart.

Pak nu het eigeel dat je hebt gescheiden en klop het samen met de andere helft van de kristalsuiker (100 gr) en de vanillesuiker tot een licht gele massa.

Te bewerken en nog op blog plaatsen15Te bewerken en nog op blog plaatsen17Meng de bloem , cacaopoeder, zout en het zakje bakpoeder samen en zet dit dan even apart. Zorg er wel voor dat er geen hele brokjes cacao meer zichtbaar zijn. Als je merkt dat je cacao veel brokjes bevat kun je het even door een zeef halen. Pak dan de zonnebloemolie erbij en giet dit voorzichtig bij het geklopte eigeel en mix dit dan weer samen totdat alles goed is opgenomen.

Te bewerken en nog op blog plaatsen18

Doe er dan de helft van het bloem mengsel bij en de helft bij van de melk en mix dit dan op de hoogste snelheid voor ongeveer 2 minuten totdat je ziet dat alles is opgenomen. Doe er dan de overige  bloem en melk bij en mix dit dan ook weer samen tot een gladde massa.

Te bewerken en nog op blog plaatsen19
Pak dan een handje vol hazelnoten erbij en snijd deze in grove of fijne stukjes en gooi dit in het beslag. Meng dit dan weer even kort samen door het beslag. Wat ik wel doe is de hazelnoten van te voren roosteren in de oven met een eetlepel suiker, want dan worden ze lekker krokant en dat proef je zeker terug in de chocoladecake, heerlijk!

Pak dan de geklopte eiwit erbij en spatel het dan voorzichtig door het beslag. Dit mag je echt niet gaan mixen, maar je moet het er echt gewoon rustig doorheen spatelen. Je maakt zeg maar elke keer een ronde beweging en als je dit blijft herhalen zie je dat het eiwit word opgenomen en je kunt dan al in het beslag kleine belletjes zien. Hieraan zie je dat het een echt luchtige cake gaat worden haha.

Te bewerken en nog op blog plaatsen20

Vet je  een springvorm in van 24 cm en bestrooi je vorm met 2 eetlepels bloem en verdeel dit over de springvorm. Giet hier dan voorzichtig het chocoladebeslag in en stop de springvorm in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten. Houd de chocoladecake ondertussen wel in de gaten, want elke oven verschilt en het kan zo zijn dat de chocoladecake bij jou langer in de oven moet zitten of juist wat korter.

Te bewerken en nog op blog plaatsen21

Wat ik zelf doe is de cake 10 minuten voordat de cake echt helemaal gaar is uit de oven te halen, omdat je dan een chocoladecake krijgt die van binnen nog een heel klein beetje nat is van het chocoladebeslag! Zelf vind ik dat echt lekker haha, maar zelf hoef je dat natuurlijk niet te doen!

Als de cake gaar is haal je deze uit de oven en laat je de chocoladecake zeker 15 minuten in de springvorm afkoelen. Haal dan de chocoladecake uit de springvorm en laat het nog een voor 15 minuten afkoelen.

Chocolade topping

Vul een steelpannetje voor de helft met water en zet deze op een laag vuurtje. Pak er dan nog een steelpannetje bij en leg deze op het andere steelpannetje dat je hebt gevuld met water.

Breek de chocolade in stukjes en leg deze in het steelpannetje samen met de de eetlepel zonnebloemolie. Blijf ondertussen de chocolade roeren en je zult zien dat de chocolade beetje bij beetje begint te smelten. Zorg er wel voor dat je het vuur zacht hebt staan anders gaat het water in de onderste pan koken en dan kan het voorkomen dat het water begint te springen en dit terecht komt in de gesmolten chocolade! Als je merkt dat de chocolade nog steeds een beetje dik is dan kun je er nog een klein beetje zonnebloemolie bijdoen.

Chocoladecake afwerken

Pak de gesmolten chocolade erbij en giet dit voorzichtig over de chocoladecake heen. Met behulp van een spatel of met de achterkant van een lepel verdeel je de gesmolten chocolade over de chocoladecake heen.

Zoekresultaten van Te bewerken en nog op blog

Werk de chocoladecake af met wat hazelnoot stukjes en je heerlijke Smeuige chocolade-Hazeltnootcake is klaar om opgegeten te worden! Zelf laat ik de cake nog even staan totdat de gesmolten chocolade een beetje is afgekoeld en dan is het tijd om een heerlijke stuk chocolade-Hazeltnootcake voor jezelf aan te snijden. Of in mijn geval twee heerlijke stukken chocoladecake plakjes haha!

Smakelijk ❤

IMG_35755

IMG_35822

 

 

 

Print recept

69 Comments

 • Umm Sawdah

  3 augustus 2014 at 15:08

  Salaamoe aleeykoem, super lekker! Je bent een topperd, BarakAllaahu feeki xxx

  1. xfaatje

   3 augustus 2014 at 20:11

   Super lief van je! Dankjewel lieverd <3

 • Farhat

  3 augustus 2014 at 16:08

  Hallo,

  Dat ziet er erg lekker uit!
  Één vraagje: kan je de taart ook maken zonder hazelnoten?

  1. xfaatje

   3 augustus 2014 at 20:09

   Hallo meid, bedankt! Ja dat kan zeker hoor! Je kunt de hazelnoten prima weglaten <3

 • hmama

  6 augustus 2014 at 11:51

  ga deze recept zeker proberen tbarkelah volg je al heel lang

  1. xfaatje

   6 augustus 2014 at 12:09

   Allah ibarkfiek lieve meid! <3

   1. Visagiste

    16 november 2014 at 08:35

    Jij bent geweldig! Tbarkeallah. Alles ziet er zo mooi en lekker uit

   2. xfaatje

    18 januari 2015 at 12:55

    Allah ibarkfiek lieverd shokran! <3

 • asma

  13 augustus 2014 at 17:40

  massalah ziet er heerlijk uit al je recepten

 • Amina

  15 augustus 2014 at 10:15

  Heerlijk! Ik heb een klein vraagje.. Waar heb jij de hazelnoten gekocht? Ik heb ze bij de AH en Lidl niet kunnen vinden helaas.

  1. xfaatje

   18 augustus 2014 at 17:28

   Dankjewel meid! Ik heb deze gewoon bij de AH gehaald in een klein potje verkopen ze deze. Gewoon bij de bakspullen afdeling en dan in een plastic bakje 😉

 • Maysae

  7 september 2014 at 15:54

  Salaam meid

  Ziet er top uit vraagje hoelang mix je ongv het eiwit

  Liefs

  1. xfaatje

   27 september 2014 at 19:37

   3likoem salaam meid! Ik mix het voor ongeveer 3 minuten meid, totdat het wat stevig is! <3

 • sofia

  15 september 2014 at 10:12

  hey,

  als je de chocolade erop hebt gedaan en je eet hem paar uur later. wordt de chocolade dan hard zoals glazuur of blijft hij zo ‘gesmolten’

  1. xfaatje

   27 september 2014 at 19:31

   Hallo meid, de chocolade wordt niet hard zoals glazuur, maar als je de cake in de koelkast zet dan wordt de chocolade wel wat harder 😉

 • Sannaetje

  3 oktober 2014 at 14:24

  Hey meid,

  Ik heb een vraagje, ik heb de cake gemaakt, alleen hij zakte bij mij in nadat ik hem uit de oven had gehaald. Heb je misschien een tip om dit te voorkomen?

  Alvast bedankt! 🙂

  1. xfaatje

   14 oktober 2014 at 17:02

   Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! Was de cake goed gaar voordat je deze uit de oven had gehaald? Wat ik altijd doe is, wanneer de cake uit de oven is hier een theedoek op te leggen. Bij mij zakt de cake tijdens het afkoelen ook altijd wel een klein beetje in meid! <3

 • Chaima

  27 oktober 2014 at 22:18

  Bij mij is ie dus totaal mislukt, terwijl ik elke stap zorgvuldig heb gevolgd. Weet niet wat er mis is gegaan, maar m’n cake kwam er ten eerste niet zo donker uit (was best licht van binnen) en de binnenkant bleef zelfs na een uur in de oven (op voorgeschreven temperatuur) gewoon nat/klef. Niet gebakken dus. Heel jammer :/ had er zo een zin in. Ik baal..

  1. xfaatje

   1 november 2014 at 11:11

   Hallo meid! Mag ik vragen wat voor een oven je hebt? En hoe was het beslag voordat je het in de vorm had gedaan? Jammer om te lezen dat het niet is gelukt meid! 🙁

 • haffie

  23 november 2014 at 15:21

  salam wil deze cake vandaag graag maken maar heb alleen witte chocola in huis kan dat ook voor de rest heb ik alles

  1. xfaatje

   18 januari 2015 at 13:11

   Allereerst sorry voor mijn late reactie. Dat kan zeker meid! Hoop dat het is gelukt <3

 • haliema

  30 januari 2015 at 13:17

  Assalaamoe alaykoum ziet er super lekker uit. Gaat dit ook met andere noten. X

  1. xfaatje

   13 mei 2015 at 18:10

   Salaam 3likoem Haliema, super lief van je! Dankjewel meid. <3

 • Rowwie

  12 februari 2015 at 14:50

  Ik heb hem net gemaakt en er ipv hazelnoot Bosbessen en stukjes pure chocolade in gedaan. Heerlijk! Bedankt voor het recept!

  1. xfaatje

   13 mei 2015 at 18:02

   Hallo Rowwie, wat leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt. Hmm jouw combinatie lijkt me ook erg lekker. <3

 • Haliemah

  20 mei 2015 at 18:58

  Assalaamoe alaykoum heb de cake gemaakt maar de cake is helemaal ingezakt hij was helemaal goed toen ik hem eruit wou halen heb er direct een theedoek over gedaan maar alsnog helemaal ingezakt het was uiteindelijk een heerlijke brownie . Had wel geen cacao in huis heb daarom chocola gebruikt kan et hiermee te maken hebben. Sorry voor de veele vragen.<3

  1. xfaatje

   29 mei 2015 at 19:54

   Salaam Haliemah, heb je tijdens het bakken van de cake de oven geopend? Ik hoor het graag van je, dan kan ik je helpen. Ben blij te lezen, dat het alsnog heeft gesmaakt. <3

 • Haliemah

  22 juni 2015 at 06:15

  Assalaamoe alaykoum ja heb tijdens het bakken de oven wel geopend om de cake te bedekken want opp. de een of andere manier zijn men cakes altijd veel vroeger klaar dan in een recept staan soms scheelt het echt 20minuten hoe et komt allahoe allem. Moet wel zegge heb de cake nog eens geprobeerd deze keer wel echt met cacao En hij zakte minder in nog niet zoals die van jou maar wel al beter. Xx

  1. xfaatje

   22 juni 2015 at 08:54

   Salaam 3likoem Haliemah, ik weet dat elke oven anders is, maar dat het 20 minuten scheelt heb ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord. Is de cake wel gewoon gaar? Dan is het eigenlijk geen probleem toch. Mijn cakes zakken nadat ik ze uit de oven haal ook altijd een klein stukje in. inschAllah lukt het je de volgende keer perfect. <3

 • Laila

  16 juli 2015 at 10:53

  Heeey ik wil de taart vandaag in de avond maken , en dan bewaren in de koelkast om het morgen op te eten .. kan dat ? of is de cake dan niet lekker

  1. xfaatje

   16 juli 2015 at 14:42

   Hallo Laila, Jawel hoor dat kan zeker. Haal de taart morgen een uur voor serveren uit de koelkast, zodat de taart op kamertempratuur kan komen.

 • Siham

  7 oktober 2015 at 10:38

  Salam!

  Super! Ga dit straks maken in sha allah.. Kunnen walnoten ook?

  Groetjrs

  1. xfaatje

   8 oktober 2015 at 06:44

   Salaam Alaikoem Siham, Jazeker je kunt ook walnoten gebruiken. Succes!

 • sisi

  30 oktober 2015 at 19:21

  Salaam alaikoum,

  Ziet er goed uit. Maar ik heb een gasoven oubollig weet ik haha. Maar hoelang moet je dan deze cake bakken in een gasoven en op welke temperatuur?

  Alvast bedankt xx

  1. xfaatje

   2 november 2015 at 09:56

   Salaam Alaikoem Sisi, haha niks mis met een gasoven hoor! Ik zou dan de temperatuur op 150 graden houden en in de tussentijd de cake gewoon in de gaten houden. Sowieso de eerste 20 minuten de oven niet openen. Heb je nog nooit een cake gebakken in deze oven?

   1. sisi

    3 november 2015 at 15:03

    Wa alaikoum salaam.

    Thnx voor het reageren. Ik durf gwn haast niet cakes enz te bakken in die oven omdat ik gwn niet weet wat de juiste temperatuur is voor om te bakken. Ik heb eens een cake gebakken compleet mislukt was nog nat en niet luchtig ook.. gwn geprakte bruin iets was het leek gewoon op niks pff. Sindsien heb ik het eigenlijk opgegeven. Maar wil het toch ook wel keer proberen.

   2. xfaatje

    3 november 2015 at 20:57

    Hallo Sisi, ik begrijp je wel hoor. Wij hebben vroeger ook eens een gasoven gehad en dat was ook niet altijd feest haha. Wat ik toen deed is de cake de eerste paar minuten op een iets lagere temperatuur bakken. Zo wordt de cake gaar van binnen. De laatste paar minuten zette ik de temperatuur iets hoger, zodat de cake ook aan de buitenkant mooi kleurde. Je moet het gewoon blijven proberen hoor meid, want ook met een gasoven moet het lukken. Ik heb zelfs een hele lange tijd cakes gebakken in zo’n kleine oven en zelfs dat lukte. Dus het moet jou ook lukken hoor. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag van je. Succes Xx

 • sisi

  3 november 2015 at 21:58

  Hey,
  lief van je reactie. Je hebt me zojuist gemotiveerd om toch maar is aan de slag te gaan.
  Fijn om te weten dat je me toch wel begrijpt.
  Dus temperatuur op 150 graden en daarna iets hoger 180 graden? Maakt dat geen verschil in bakblik in zo n oven? Klinkt gek. Maar als ik bijvoorbeeld ovenschaal gebruik van glas voor ovenschotels dan kan ik best die temperatuur regelen maar een cake in een bakblik is wat lastiger..

 • Anissa

  28 november 2015 at 12:04

  Hoi Faatje,
  Bedankt voor alle recepten. Ik vroeg me af als ik een springvorm van 26 cm gebruik of de cake dan dun wordt of kan ik beter een tulband gebruiken?

  1. xfaatje

   29 november 2015 at 13:05

   Hallo Anissa,

   Als je een vorm gebruikt van 26cm, dan wordt de cake inderdaad iets lager. Ja, hoor je kunt ook een tulband vorm gebruiken. Bedankt voor je lieve compliment meid! Xx

 • salma

  3 februari 2016 at 05:09

  ik ga deze cake ook maken.
  ziet er heerlijk uit

  1. xfaatje

   3 februari 2016 at 07:48

   Dankjewel Salma! Xx

 • salma

  4 februari 2016 at 13:05

  heeu meid kan er ook chocolademelk poeder erin? want heb geen cacao poeder in huis.
  en ik wil het graag nu maken.

  1. xfaatje

   10 februari 2016 at 18:18

   Hallo Salma,

   Ja, dat kan ook, maar dan wordt de cake niet zo donker als met cacaopoeder.

 • Soumaya

  21 mei 2016 at 21:06

  Hoi,

  Kan ik ook een bakblik gebruiken van 20 cm?

  Liefs Soumaya

 • nora

  10 juli 2016 at 12:32

  salaam fatima, ik heb een hetelucht oven, op hoeveel graden moet hij dan en hoelang?

  groetjes

  1. xfaatje

   10 juli 2016 at 15:59

   Hallo Nora,

   Op 180 graden voor ongeveer 30 minuten Xx

   1. nora

    11 juli 2016 at 19:25

    dat had ik gedaan toen ik de taart had gemaakt, en van de buitenkant was hij goed maar van binnen nog helemaal nat, dus heb em veel langer in de oven gedaan en op een andere temperatuur. uiteindelijk was de taart goed en hij was erg lekker! dankjewel voor je recepten.

   2. xfaatje

    12 juli 2016 at 06:34

    Hallo Nora,

    Dan was de cake inderdaad nog niet gaar. Goed dat je de cake opnieuw in de oven hebt gestop! Xx

 • Berkane

  26 juli 2016 at 21:08

  De cake zit er nu bijna een uur in en hij is nog steeds niet gaar. Wat heb ik fout gedaan?

  1. xfaatje

   27 juli 2016 at 11:26

   Hallo,

   Op hoeveel graden heb je de oven gezet en wat voor een oven heb je?

 • yasmina

  18 augustus 2016 at 10:19

  Welke bakblik gebruik je ?

  1. xfaatje

   18 augustus 2016 at 11:17

   Een springvorm van 24 cm.

 • yousraa

  10 oktober 2016 at 17:36

  kan ik het ook maken zonder cacao poeder

  1. xfaatje

   11 oktober 2016 at 06:08

   Ja hoor dat kan!

 • An

  12 augustus 2017 at 14:29

  Hoi schat vraagje
  Moet k de hazelnoten pellen?? Heb ze zo gevonden hoop dat je w
  Bel antwoord wil t maken

  Groeten

  1. Fatima El Irari

   13 augustus 2017 at 11:55

   Hallo An,

   Ja, ik zou ze inderdaad wel pellen. Succes!

   Liefs,
   Fatima

   1. An

    13 augustus 2017 at 21:52

    Hoi Fatima, ik heb t gemaakt is perfect gelukt niet afgezakt en super lekker.bedankt voor recept

   2. Fatima El Irari

    14 augustus 2017 at 06:18

    Hallo An,

    Wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieve schat.

    Liefs,
    Fatima

 • Malu

  24 maart 2018 at 10:40

  Lieve Fatima,
  Wirdt de chocolade toplaag weer hard of blijft dat vloeibaar?
  Liefs Malu

  1. Fatima El Irari

   24 maart 2018 at 13:06

   Hallo Malu,

   De chocolade wordt op een gegeven moment wel iets harder.

 • Ghizlan

  23 mei 2018 at 13:58

  Hoi! Kan je ook amandelmelk gebruiken?

  1. Fatima El Irari

   23 mei 2018 at 14:57

   Hi Ghizlan,

   Ja, hoor dat kan ook. Xx

 • Noor

  18 november 2018 at 10:55

  Hoi Fatima

  Ik heb geen vanille suiker is dat een probleem?

  1. Fatima El Irari

   19 november 2018 at 10:17

   Hi Noor,

   Nee hoor is niet erg.❤️

 • Assia

  30 april 2019 at 08:21

  Salam fatima, ik wou je even vragen als ik deze heerlijke cake vandaag maak en morgen opdien blijft die even lekker?

  1. Fatima El Irari

   30 april 2019 at 09:42

   Alaikoem salaam Assia,

   Jazeker, de cake is morgen zelfs nog lekkerder.♥️

 • Asma

  31 augustus 2019 at 22:00

  Salam Fatima,
  Ik heb vandaag eindelijk de cake gemaakt in een tulband. Zeer goed gelukt en in de smaak gevallen bij iedereen tijden de picknick. De cake was luchtig en heerlijk. Bedankt voor het recept.
  Groetjes,
  Asma

  1. Fatima El Irari

   1 september 2019 at 12:38

   Alaikoem salaam Asma,

   Wat goed om te horen! Heel graag gedaan lieverd. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept