CHOCOLADE DRIP TAART

1 oktober 2016Fatima El Irari

Soms heb ik van die dagen dat ik van alles wil bakken, maar geen keus kan maken tussen al het lekkers. Nou stond de Chocolade drip taart al een tijdje op mijn ‘to bake’ lijstje. Je weet wel van die onwijs mooie, hoge taarten die je bij de Amerikaanse bloggers/Youtubers voorbij ziet komen op internet en in magazines. Gisteren besloot ik dus ook maar eens met zo’n prachtige soort taart aan de slag te gaan en lekker te vullen met een mascarpone crème. Ik heb de taart achteraf pas kunnen proeven, omdat deze meeging op visite en ik kan je vertellen dat de taart er niet alleen mooi uitziet, maar de taart is ook nog eens erg lekker is!

Ingrediënten: (15 personen)
.111
Voor het beslag:
  • 6 eieren
  • 350 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 350 ml melk
  • 400 gr. bloem
  • 2 zakjes bakpoeder
  • snufje zout
Mascarpone crème:
  • 500 gr. mascarpone
  • 100 gr. poedersuiker
  • 500 ml verse slagroom
  • 2 zakjes klop-fix
  • 2 zakjes vanillesuiker
Extra:
  • pure chocolade
  • hagelslag
  • oreo’s
Bereiding:
.
  1. Klop in een ruime kom de eieren samen met de kristalsuiker en de vanillesuiker lekker romig. Giet vervolgens de zonnebloemolie bij het beslag en mix nog even kort samen.
  2. Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg deze toe aan het mengsel. Giet ook de melk erbij en mix dit samen tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Ga met een spatel nog even kort door het beslag heen en zet de kom even apart.
  3. Vet de bakvorm in en bestuif  met 1 eetlepel bloem. Giet het beslag in de vorm en bak de cake op 180 graden voor 30-40 minuten gaar.
  4. Laat de cake wanneer die gaar is voor 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
  5. Ik heb twee aparte vanillecakes gemaakt, dus ik bak twee keer een cake met het beslag, zodat je een mooie hoge taart krijgt. Wil je een niet al te hoge taart, dan halveer je de ingrediënten en bak je een cake. 
Mascarpone crème
.
  1. Mix de mascarpone flink samen met de poedersuiker tot een glad mengsel zonder klontjes. 
  2. Giet de koude slagroom in de kom en voeg de kristalsuiker en de klopfix toe. Mix met de elektrische handmixer de slagroom net niet stijf.
  3. Schep de slagroom bij de de mascarpone en vouw met de spatel de slagroom door de mascarpone heen.
  4. Zet de mascarpone crème voor zeker 30 minuten in de koelkast, zodat deze goed kan opstijven.
Taart vullen en afsmeren
.
  1. Snijd beide cake doormidden en plaats ze op een taarten rooster.  
  2. Verdeel op de eerste laag 2 volle eetlepels van de mascarpone crème en strijk de crème glad.
  3. Plaats de tweede plak cake bovenop en verdeel hier weer 2 eetlepels van de mascarpone crème op en strijk deze weer glad.Herhaal deze stappen totdat je alle 4 de lagen hebt gehad.
  4. Smeer als laatste de gehele taart af met een dun laagje van de crème en strijk deze weer glad. Zet de taart in de koelkast voor 10 minuten.
  5. Haal de taart uit de koelkast en verdeel weer een laagje van de crème over de taart en strijk deze weer glad.
  6. Houd wat mascarpone crème apart voor de rozetten bovenop de taart.
  7. Breek de chocolade in een steelpannetje en giet hier een eetlepel zonnebloemolie bij. Laat de chocolade op een laag vuurtje smelten en blijf ondertussen doorroeren. Laat de gesmolten chocolade afkoelen. 
  8. Giet de chocolade bovenop de taart en verdeel deze over de oppervlakte van de taart. Je zult nu zien dat de chocolade aan de zijkanten naar beneden zal druppen.
  9. Zet de taart voor 10 minuten in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden.
  10. Als laatste spuit je bovenop de taart rozetten en garneer je deze met half gesneden oreo’s.
  11. Verdeel de hagelslag aan de onderkant van de taart. Zo werk je eventuele oneffenheden weg haha!

Heb je binnenkort een leuk feestje, krijg je speciaal bezoek of wil je gewoon jezelf verwennen? Maak dan deze taart en echt waar je familieleden/vrienden zullen nog denken dat je de taart even snel bij de bakker hebt gehaald

Veel bakplezier en geniet er lekker van!

Liefs,
Fatima

111

Print recept

153 Comments

  • Saadia

    1 oktober 2016 at 08:09

    Ziet er erg lekker uit.. Zeker een keer uitproberen. Komt er nog een filmpje bij, of laat je het zo? ?

    1. xfaatje

      2 oktober 2016 at 09:55

      Dankjewel meis! Van deze taart heb ik geen video gemaakt helaas. Misschien maak ik er nog een inschAllah xx

      1. Fatima

        26 november 2019 at 19:35

        Assalamoe Alaykoem Fatima er staat 2 zakjes bakpoeder. Houd dat in 2x16gr? Dus samen 32gr bakpoeder?xx

      2. Fatima El Irari

        27 november 2019 at 12:31

        Alaikoem salaam Fatima,

        Klopt helemaal. Xx

  • Yasmine

    1 oktober 2016 at 08:33

    Oooh Fatima zet er aub een filmpje bij!

    1. xfaatje

      2 oktober 2016 at 09:54

      Haha hier komt geen video van. Misschien maak ik nog een video inschAllah.

  • Dina

    1 oktober 2016 at 09:46

    Op de laatste afbeelding ziet de taart er hoog en klein uit, dan de eerste foto? Hoe zou dat komen??

    1. aatje

      1 oktober 2016 at 11:08

      Ze heeft 2 cakes gebakken. Zie bereiding.

      1. xfaatje

        2 oktober 2016 at 09:52

        Thanks schat♥️

    2. xfaatje

      2 oktober 2016 at 09:54

      Dit komt enkel door hoe de foto is genomen. Het is gewoon een hoge taart.

      1. Hasna

        25 oktober 2016 at 08:08

        Ik wil 1vanille en 1chocoladecake met zelfde beslag lukt dit?en hoeveel cacaopoedrr dan?
        Bednkt

  • Hanae

    1 oktober 2016 at 09:59

    Hey Faat! Ziet er super lekker uit! Tbark Allah 3lik! Ik heb wel een vraagje namelijk: Als je klaar bent met het mixen van beslag mix, giet je dan de helft daarvan in een bakvorm en laat je de rest staan totdat de eerste cake klaar is OF halveer je gewoon de ingredienten en doe je eerst de eerste cake en mix je later de andere helft van de ingredienten en dan de 2e cake?

    Let me know xx

    1. Souhaila

      1 oktober 2016 at 12:27

      Dit wil ik ook weten?

      1. Yvonne

        1 oktober 2016 at 12:52

        Dat zat ik me inderdaad ook af te vragen hahaha

      2. xfaatje

        2 oktober 2016 at 09:56

        Zie hierboven het antwoord haha.

      3. Hanan

        11 oktober 2016 at 16:54

        Sorry maar ik zie nergens het antwoord…

      4. xfaatje

        12 oktober 2016 at 06:08

        Sorry je vraag was?

    2. xfaatje

      2 oktober 2016 at 09:52

      Allah ibarkfiek lieve meid! Ik mix de bovenstaande ingrediënten in een keer en verdeel het beslag over twee vormen. Dus je bakt twee cakes apart. Xx

  • Mies Finke

    1 oktober 2016 at 12:12

    Hallo, ik wil de helft gebruiken dus voor 7,8 personen, moet ik dan ook de helft van de bak tijd asnhouden,

    1. xfaatje

      2 oktober 2016 at 09:56

      Hallo Mies,

      Nee de baktijd blijft hetzelfde. De rest van de ingrediënten kun je halveren.

  • Oumniya

    1 oktober 2016 at 17:40

    Super lekker!! ?

    Een vraagje, de bovengenoemde cake ingrediënten zijn die dan voor 1 cake, of 2?

    Alvast bedankt!
    ?

    1. xfaatje

      2 oktober 2016 at 09:50

      Dankjewel meis! De ingrediënten zijn voor 2 cakes xx

  • Rabia

    2 oktober 2016 at 14:42

    Selamun aleykum fatima,

    Kan je ook voor dit recept biscuitmix gebruiken?

    Groeten,

    Rabia

    1. xfaatje

      3 oktober 2016 at 06:19

      Alaikoem salaam Rabia,

      Jazeker dat kan ook.

  • Rabia

    3 oktober 2016 at 10:42

    Dank u wel Fatima.

    Mvg,

    Rabia

    1. xfaatje

      3 oktober 2016 at 11:04

      Graag gedaan meis!

  • Hind

    3 oktober 2016 at 11:29

    Salam Fatima,

    Wat een plaatje is je dripcake! Ik heb alleen wel een vraagje, ik heb namelijk een hoge springvorm van 20 cm. Kan ik dan de hoeveelheid van jouw biscuit mix aanhouden, zonder dat ik twee aparte taarten bak? Dus dat ik met dezelfde hoeveelheid gewoon 1 taart bak? Liefs Hind

    1. xfaatje

      3 oktober 2016 at 14:28

      Alaikoem salaam Hind,

      Dankjewel lieve meid! Hoe hoog is je springvorm ongeveer? Want die van mij is ook best hoog hoor, maar als je het beslag in een keer erin giet dan loopt het beslag zeker over. Dus ik raad je echt aan om de cakes apart te bakken. Xx

      1. Hind

        3 oktober 2016 at 17:19

        Bedankt voor je snelle reactie! Mijn sprinvorm is 10 cm hoog. Denk je dat ik het daarmee ga redden? Anders is het inderdaad verstandig om 2 aparte taarten te bakken. Xx Hind

      2. xfaatje

        4 oktober 2016 at 06:13

        Ik zou echt 2 aparte cakes maken meis. Dan weet je zeker dat het goed gaat haha! Succes Xx

  • Rachel

    3 oktober 2016 at 20:18

    Hoi Fatima!

    Super mooie taart!
    Mag ik weten waar je de hoge bakvorm vandaan hebt?

    Groet Rachel

    1. xfaatje

      4 oktober 2016 at 06:15

      Hallo Rachel,

      Dankjewel hoor! De bakvorm komt van de Jamin en je kunt deze ook bestellen op http://www.deleukstetaartenshop.nl

  • Ouafa

    4 oktober 2016 at 18:52

    Ga deze zeker uitproberen! ? Vind jouw gerechten altijd heerlijk!! Ga vooral zo door?

    1. xfaatje

      5 oktober 2016 at 06:02

      Dat is lief Ouafa, dankjewel! Xx

  • Fedoua

    5 oktober 2016 at 08:06

    Hey Fatima!
    De dripcake ziet er verrukkelijk uit! Hoeveel gram pure chocolade heb je nodig voor de ‘drips’?

    1. xfaatje

      6 oktober 2016 at 06:12

      Hallo Fadoua,

      Dankjewel meis! Je hebt 100 gram chocolade nodig Xx

  • Rachida

    7 oktober 2016 at 13:52

    Hey Xfaatje,

    Ik heb enkel bakvormen van 26cm, lukt het me met de bovenstaande ingredienten?

    Danku!

    1. xfaatje

      10 oktober 2016 at 05:59

      Hallo Rachida,

      Kan wel, alleen je zult wel een lagere cake krijgen.

  • Rachida

    7 oktober 2016 at 13:54

    Of kan je me de hoeveelheid geven voor de vormen van 26 cm..

    Thanlx

  • Sabah

    8 oktober 2016 at 08:14

    Super leuk en lekker ziet het er uit! Ps: ik hou van je filmpjes? ??

    1. xfaatje

      10 oktober 2016 at 06:01

      Dankjewel lieve Sabah! Haha dat is lief. Ik heb alweer een tijdje geen video’s meer gemaakt, maar dat komt wel weer inschAllah Xx

  • leila

    8 oktober 2016 at 15:20

    Salam fatima Ik heb de cake gemaakt maar die was te lopend de cake was bruin van buiten maar lopend van binnen??

    1. xfaatje

      10 oktober 2016 at 06:45

      Alaikoem salaam Leila,

      Dan was de cake nog niet gaar. Voor de volgende keer, als je ziet dat de cake aan de buitenkant wel goed bruin is maar de binnenkant nog niet gaar is, dan kun je op de cake een stuk aluminiumfolie leggen. Zo zal de cake alleen nog maar aan de binnenkant garen.

  • najlae

    12 oktober 2016 at 12:56

    Salaam wa3laikoem Fatima,
    Ik wil graag de cake maken maar is 30 minuten bakken wel voldoende. Ik bak mijn cake normaal altijd 40 tot 45 minuten ook op 180 graden.

    1. xfaatje

      12 oktober 2016 at 14:52

      Alaikoem salaam Najlae,

      Elk oven is anders, dus de baktijd kan soms verschillen. Als je merkt dat je cake nog niet gaar is, laat je de cake nog even doorbakken.

  • Aatje

    15 oktober 2016 at 10:47

    Heb em gemaakt, en was goed gelukt voor een eerste keer dripcake en smaakte heerlijk. Bedankt voor het delen.

    1. Fatima

      15 oktober 2016 at 17:47

      Hallo Aatje,

      Ah super! Graag gedaan hoor!

      1. Aatje

        15 oktober 2016 at 21:27

        Wil je een foto sturen van het eindresultaat, maar lukt me niet echt.

      2. Fatima

        17 oktober 2016 at 06:06

        Hallo Aatje,

        Die kun je sturen naar info@uitdekeukenvanfatima.nl

  • Imane

    16 oktober 2016 at 15:10

    Ziet er lekker uit! Als ik er Snickers wil bij mengen in die mascarpone mengsel hoe kan ik dat het best doen?

    Xxx

    1. Fatima

      17 oktober 2016 at 06:12

      Hallo Imane,

      Hmm dat klink goed! Je kunt de snicker goed fijnsnijden en vervolgens door de mascarpone mengen. De mascarpone even laten opstijven in de koelkast en daarna gebruiken. Xx

  • Khadija

    16 oktober 2016 at 16:43

    Salaamo3alekoem Fatima,

    Allereerst het ziet er heerlijk uit Allahoema Baarek!

    Is de zonnebloemolie ook te vervangen met roomboter? En weet je dan ook misschien hoeveel er in kan?

    Alvast bedankt voor je reactie baarakAllahoefeeki

    1. Fatima

      17 oktober 2016 at 06:13

      Alaikoem Salaam Khadija,

      Dankjewel lieverd! Ja hoor dat kan ook. Smelt dan precies dezelfde hoeveelheid roomboter zoals de zonnebloemolie.

  • Miriam

    19 oktober 2016 at 21:31

    Voor hoeveel personen is dit ongeveer?

    1. Fatima

      20 oktober 2016 at 06:36

      Hallo Miriam,

      Dit is een best hoge taart, dus sowieso is deze taart voor meer dan 10 personen. Voor hoeveel personen heb je een taart nodig?

  • Nahid

    21 oktober 2016 at 20:02

    Heeyy meid!!

    Wat ziet het er prachtig uit. Ik had een vraagje zou de cake ook met banketbakkersroom gevuld kunnen worden?

    1. Fatima

      22 oktober 2016 at 11:51

      HAllo Nahid,

      Super lief, bedankt! Ja hoor dat is ook mogelijk.

  • May

    24 oktober 2016 at 18:18

    Hoi Fatima,

    Kan ik cacao erbij toevoegen om het in een chocolade taart te veranderen.. zo ja hoeveel?

    Alvst bedankt

    1. Fatima

      25 oktober 2016 at 06:08

      Hallo May,

      Ik zou dan 100 gram bloem vervangen door 100 gram cacaopoeder. Succes! Xx

      1. Hasna

        25 oktober 2016 at 08:09

        Ik wil eentje met cacao doen lukt dit?

  • Saliha

    26 oktober 2016 at 13:15

    Salaam alaykum Fatima!
    Wat een makkelijk recept! Cant wait to try it out!

    Alleen een vraagje; ik wil de bescuitmix van FunCakes gebruiken (geen meel in huis) hoe moet ik dat verwerken in je recept? Of moet ik de hoeveelheden aanhouden van bescuitmix zelf? Zo ja, krijg ik dan ook zo’n hoge taart? Of moet ik 2 keer 20 cm hoeveelheid aanhouden? Of kan ik ook de hoeveel van bijv 30 cm aanhouden en dan door 2 delen?

    Ik hoop dat je me begrijpt hihi! Ik hoor t gauw van je! Liefs Saliha

    1. Fatima

      27 oktober 2016 at 13:18

      Alaikoem salaam Saliha,

      Als je de biscuitmix van Funcakes gebruikt, dan kun je die inderdaad gewoon aanhouden. Zelf vind ik mooi om twee keer een biscuit van 20 cm te maken en deze op elkaar te stapelen. Je kunt ook een ker een biscuit maken van 30 cm, dan wordt de taart niet zo heel hoog maar de smaak zal alsnog lekker zijn. Succes meis! Xx

  • Anissa

    27 oktober 2016 at 19:30

    Assalamou alaykoum Fatima

    Ik ga insha allah deze recept uit proberen want het ziet er echt geweldig uit allahouma baarik.
    Ik had nog een vraagje, ik wil een nieuwe bakvorm kopen om deze recept uit te proberen maar ik weet niet welke de goeie afmetingen (diameter , hoogte) zijn voor een bakvorm voor dit recept?

    Alvast bedankt xxx

  • Rabia

    2 november 2016 at 14:45

    Zijn deze ingrediënten voor 2 cakes

    1. Fatima

      2 november 2016 at 15:09

      Ja klopt.

  • Ouarda

    4 november 2016 at 14:20

    Hoi Fatima,

    Ziet er heel goed uit! En lekker natuurlijk. Hoop dat die van mij ook meteen de eerste keer lukt.

    Kan ik de taart ook alvast vandaag maken voor morgen?
    Liefs van Ouarda

    1. Fatima

      7 november 2016 at 12:14

      Hallo Ouarda,

      Dankjewel lieve meid. Ja hoor je kunt de taart altijd een dag van te voren klaarmaken. Xx

  • Demos

    24 december 2016 at 09:45

    Ben helemaal bij met jouw site ! Taart gemaakt in hartjesvorm, geweldig. Thanks!

    1. Fatima El Irari

      27 december 2016 at 09:44

      Hallo Demos,

      Oh wat leuk zeg! Dankjewel voor je lieve compliment!

  • Ikrame

    26 december 2016 at 19:59

    Hoe heb je de taart zo strak afgestreken?

    1. Fatima El Irari

      27 december 2016 at 09:16

      Hallo Ikrame,

      Hier gebruik ik een spatel voor.

  • Sabah

    3 januari 2017 at 14:12

    Hallo, ik had een vraagje met wat spuit je de slagroom erop? En van waar heb je die gekocht aub? Xx

    1. Fatima El Irari

      9 januari 2017 at 14:55

      Hallo Sabah,

      Met een spuitzak lieve schat. Je kunt eentje kopen bij deleukstetaartenshop.nl Liefs Fatima

  • SabahBZ

    6 januari 2017 at 17:14

    Wat een prachtige taart! Ik ga um inchallah maandag maken. Leuke site heb je! Mijn complimenten voor al het lekkers dat je maakt!

    1. Fatima El Irari

      9 januari 2017 at 15:00

      Hallo Sabah,

      Dankjewel lieve schat!

      Liefs Fatima

  • Halina

    15 januari 2017 at 17:22

    Ik heb je taart gemaakt helaas ging het mis

  • Halina

    15 januari 2017 at 17:23

    De mascarpone creme was hartstikke zacht en de chocola dripte niet 🙁 het leek alsof mn taart gesmolten was. Wat heb ik verkeerd gedaan

    1. Fatima El Irari

      17 januari 2017 at 08:29

      Hallo Halina,

      Heb je de mascarpone wel laten opstijven in de koelkast dan? En was de chocolade niet te dik? Hierdoor kan de chocolade ook niet drippen naar beneden. Ik hoor het graag van je.

      Liefs Fatima

  • Halina

    17 januari 2017 at 15:01

    Hallo,
    Ik heb de mascarpone bij de slagroom gedaan en toen in de koelkast gezet. Het bleef zacht. Ik had wel van te voren de slagroom en mascarpone lange tijd uit de koelkast. Zou het daardoor komen? Ik ga het morgen weer eens proberen en dit keer met witte chocola, heb nu 2 repen ipv 1 hoop dat het dan niet misgaat. Liefs halina

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2017 at 08:12

      Hallo Halina,

      Ik raad je aan om de slagroom in de koelkast te laten staan tot het moment je het wilt gebruiken. De mascarpone kun je wel van te voren eruit halen, zodat je er makkelijk mee kunt werken. Succes meis en inschAllah lukt het je de tweede keer perfect!

      Liefs Fatima

  • Safiera

    24 maart 2017 at 07:40

    Mag ik je misschien een tip geven?
    is het misschien handig om een foto te maken van alle producten die u gebruikt?
    ik vind dat persoonlijk heel fijn.

    dus bij deze, mag ik tevens ook weten welke bloem u voor dit recept hebt gebruikt?

    Groetjes,

    Uw trouwste volger.

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2017 at 11:11

      Hallo Safiera,

      Tips zijn altijd welkom hihi! Normaal gesproken laat ik ook zie welke producten ik gebruik, alleen bij dit recept had ik niet zoveel tijd helaas. Ik gebruik de bloem van de Lidl.

      Liefs,
      Fatima

  • Soraya

    17 april 2017 at 16:50

    Salaam aleikoum,

    Bedankt voor je mooie/lekkere recepten lieverd.

    Moet ik het recept 2x maken? of een keer en het in twee delen om ook zo een hoge taart als jou te krijgen?
    En is het crème recept genoeg voor de twee taarten(net als die van jou) of moet ik die ook dubbel maken?

    1. Soraya

      17 april 2017 at 17:28

      Ik bedoel: het recept 1x maken dan het beslag in twee bakvormen verdelen van 20cm?

      Of: het recept 2x maken en twee taarten maken?

      Of: het is het recept al dubbel en moet ik het dus 1x maken en maar in bakvorm maken?

      En de crème recept 1x of 2x maken?

      Ik voel me zo echt dom dat ik het niet begrijp hahaha!! Sorrryy

      1. Fatima El Irari

        18 april 2017 at 12:58

        Hallo Soraya,

        Haha is helemaal niet erg gekkie! Ik heb zojuist geantwoord op je vorige vraag(ik begreep het gewoon hoor hihi)

        Liefs,
        Fatima

    2. Fatima El Irari

      18 april 2017 at 12:55

      Alaikoem salaam Soraya,

      Heel graag gedaan lieve schat! Je maakt in totaal 2 cakes(zoals ik ook heb gedaan) en de crème is wel genoeg voor de 2 taarten op elkaar. Dus die hoef je niet 2 keer te maken, alleen de cake mak je twee keer schat. Succes!

      Liefs,
      Fatima

      1. Soraya

        24 april 2017 at 11:27

        Ah super lief, bedankt! als ik hem gemaakt heb stuur ik een foto

      2. Fatima El Irari

        24 april 2017 at 13:02

        Hallo Soraya,

        Dat is leuk. Succes lieverd!

        Liefs,
        Fatima

  • Amira

    23 juni 2017 at 09:28

    Hallo,

    Je zet bij de mascarpone: 2 kuipjes.
    Wil dit zeggen dat je 2x mascarpone van 500 gram moet gebruiken?