Chocolade Drip Taart

1 oktober 2016Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Soms heb ik van die dagen dat ik van alles wil bakken, maar geen keus kan maken tussen al het lekkers. Nou stond de Chocolade drip taart al een tijdje op mijn ‘to bake’ lijstje. Je weet wel van die onwijs mooie, hoge taarten die je bij de Amerikaanse bloggers/Youtubers voorbij ziet komen op internet en in magazines. Gisteren besloot ik dus ook maar eens met zo’n prachtige soort taart aan de slag te gaan en lekker te vullen met een mascarpone crème. Ik heb de taart achteraf pas kunnen proeven, omdat deze meeging op visite en ik kan je vertellen dat de taart er niet alleen mooi uitziet, maar de taart is ook nog eens erg lekker is!

Ingrediënten: (15 personen)
.111
Voor het beslag:
  • 6 eieren
  • 350 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 350 ml melk
  • 400 gr. bloem
  • 2 zakjes bakpoeder
  • snufje zout
Mascarpone crème:
  • 500 gr. mascarpone
  • 100 gr. poedersuiker
  • 500 ml verse slagroom
  • 2 zakjes klop-fix
  • 2 zakjes vanillesuiker
Extra:
  • pure chocolade
  • hagelslag
  • oreo’s
Bereiding:
.
  1. Klop in een ruime kom de eieren samen met de kristalsuiker en de vanillesuiker lekker romig. Giet vervolgens de zonnebloemolie bij het beslag en mix nog even kort samen.
  2. Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg deze toe aan het mengsel. Giet ook de melk erbij en mix dit samen tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Ga met een spatel nog even kort door het beslag heen en zet de kom even apart.
  3. Vet de bakvorm in en bestuif  met 1 eetlepel bloem. Giet het beslag in de vorm en bak de cake op 180 graden voor 30-40 minuten gaar.
  4. Laat de cake wanneer die gaar is voor 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
  5. Ik heb twee aparte vanillecakes gemaakt, dus ik bak twee keer een cake met het beslag, zodat je een mooie hoge taart krijgt. Wil je een niet al te hoge taart, dan halveer je de ingrediënten en bak je een cake. 
Mascarpone crème
.
  1. Mix de mascarpone flink samen met de poedersuiker tot een glad mengsel zonder klontjes. 
  2. Giet de koude slagroom in de kom en voeg de kristalsuiker en de klopfix toe. Mix met de elektrische handmixer de slagroom net niet stijf.
  3. Schep de slagroom bij de de mascarpone en vouw met de spatel de slagroom door de mascarpone heen.
  4. Zet de mascarpone crème voor zeker 30 minuten in de koelkast, zodat deze goed kan opstijven.
Taart vullen en afsmeren
.
  1. Snijd beide cake doormidden en plaats ze op een taarten rooster.  
  2. Verdeel op de eerste laag 2 volle eetlepels van de mascarpone crème en strijk de crème glad.
  3. Plaats de tweede plak cake bovenop en verdeel hier weer 2 eetlepels van de mascarpone crème op en strijk deze weer glad.Herhaal deze stappen totdat je alle 4 de lagen hebt gehad.
  4. Smeer als laatste de gehele taart af met een dun laagje van de crème en strijk deze weer glad. Zet de taart in de koelkast voor 10 minuten.
  5. Haal de taart uit de koelkast en verdeel weer een laagje van de crème over de taart en strijk deze weer glad.
  6. Houd wat mascarpone crème apart voor de rozetten bovenop de taart.
  7. Breek de chocolade in een steelpannetje en giet hier een eetlepel zonnebloemolie bij. Laat de chocolade op een laag vuurtje smelten en blijf ondertussen doorroeren. Laat de gesmolten chocolade afkoelen. 
  8. Giet de chocolade bovenop de taart en verdeel deze over de oppervlakte van de taart. Je zult nu zien dat de chocolade aan de zijkanten naar beneden zal druppen.
  9. Zet de taart voor 10 minuten in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden.
  10. Als laatste spuit je bovenop de taart rozetten en garneer je deze met half gesneden oreo’s.
  11. Verdeel de hagelslag aan de onderkant van de taart. Zo werk je eventuele oneffenheden weg haha!

Heb je binnenkort een leuk feestje, krijg je speciaal bezoek of wil je gewoon jezelf verwennen? Maak dan deze taart en echt waar je familieleden/vrienden zullen nog denken dat je de taart even snel bij de bakker hebt gehaald

Veel bakplezier en geniet er lekker van!

Liefs,
Fatima

111

Print recept

Nutrition

163 Comments

  • Saadia

    1 oktober 2016 at 08:09

    Ziet er erg lekker uit.. Zeker een keer uitproberen. Komt er nog een filmpje bij, of laat je het zo? ?

    1. xfaatje

      2 oktober 2016 at 09:55

      Dankjewel meis! Van deze taart heb ik geen video gemaakt helaas. Misschien maak ik er nog een inschAllah xx

      1. Fatima

        26 november 2019 at 19:35

        Assalamoe Alaykoem Fatima er staat 2 zakjes bakpoeder. Houd dat in 2x16gr? Dus samen 32gr bakpoeder?xx

      2. Fatima El Irari

        27 november 2019 at 12:31

        Alaikoem salaam Fatima,

        Klopt helemaal. Xx

      3. Milla

        23 april 2020 at 21:40

        Misschien kijk ik er overheen , maar ik zie geen maat van de bakvorm. Welke gebruik je hiervoor ?

      4. Fatima El Irari

        24 april 2020 at 00:50

        Hi Milla,

        Ik gebruik een bakvorm van 24 cm. Xx

  • Yasmine

    1 oktober 2016 at 08:33

    Oooh Fatima zet er aub een filmpje bij!

    1. xfaatje

      2 oktober 2016 at 09:54

      Haha hier komt geen video van. Misschien maak ik nog een video inschAllah.

    2. leonita hajzeraj

      2 september 2020 at 18:18

      Super mooi😍. Heb het zelf ook geprobeerd vandaag maar hoe kan het dat mijn cake super dun is geworden. Ik heb precies de ingrediënten gebruikt als beschreven maar mijn 2 cakjes samen zijn net 4/5 vingers hoog. Toen het in de over zat werd ook echt alleen het middenstuk opgeblazen en de randjes bleven gewoon heel plat. Daarna heb ik de bolling weg gesneden waardoor het nu echr heel dun is.

      1. Fatima El Irari

        6 september 2020 at 11:08

        Hi Leonita,

        Hoe groot is de bakvorm die je hebt gebruikt?

      2. leonita hajzeraj

        15 september 2020 at 23:17

        Heyy super bedankt voor je reactie, ik zie het namelijk nu pas🙈. Mijn bakvorm was 24 cm ik dacht dat jij ook de zelefde bakvorm had? Maar het is zo raar dat mijn cake alleen un het midden dik werd en aan de randjes helemaal niet.
        Groetjes,
        Leonita

      3. Fatima El Irari

        16 september 2020 at 07:41

        Hi Leonita,

        Je zou ook een vorm van 24 cm kunnen gebruiken, alleen dan wordt die iets lager. Maar als de cake alleen in het midden naar boven is gekomen, dan kan het waarschijnlijk dat de bakpoeder niet goed genoeg is geroerd.

  • Dina

    1 oktober 2016 at 09:46

    Op de laatste afbeelding ziet de taart er hoog en klein uit, dan de eerste foto? Hoe zou dat komen??

    1. aatje

      1 oktober 2016 at 11:08

      Ze heeft 2 cakes gebakken. Zie bereiding.

      1. xfaatje

        2 oktober 2016 at 09:52

        Thanks schat♥️

    2. xfaatje

      2 oktober 2016 at 09:54

      Dit komt enkel door hoe de foto is genomen. Het is gewoon een hoge taart.

      1. Hasna

        25 oktober 2016 at 08:08

        Ik wil 1vanille en 1chocoladecake met zelfde beslag lukt dit?en hoeveel cacaopoedrr dan?
        Bednkt

  • Hanae

    1 oktober 2016 at 09:59

    Hey Faat! Ziet er super lekker uit! Tbark Allah 3lik! Ik heb wel een vraagje namelijk: Als je klaar bent met het mixen van beslag mix, giet je dan de helft daarvan in een bakvorm en laat je de rest staan totdat de eerste cake klaar is OF halveer je gewoon de ingredienten en doe je eerst de eerste cake en mix je later de andere helft van de ingredienten en dan de 2e cake?

    Let me know xx

    1. Souhaila

      1 oktober 2016 at 12:27

      Dit wil ik ook weten?

      1. Yvonne

        1 oktober 2016 at 12:52

        Dat zat ik me inderdaad ook af te vragen hahaha

      2. xfaatje

        2 oktober 2016 at 09:56

        Zie hierboven het antwoord haha.

      3. Hanan

        11 oktober 2016 at 16:54

        Sorry maar ik zie nergens het antwoord…

      4. xfaatje

        12 oktober 2016 at 06:08

        Sorry je vraag was?

    2. xfaatje

      2 oktober 2016 at 09:52

      Allah ibarkfiek lieve meid! Ik mix de bovenstaande ingrediënten in een keer en verdeel het beslag over twee vormen. Dus je bakt twee cakes apart. Xx

  • Mies Finke

    1 oktober 2016 at 12:12

    Hallo, ik wil de helft gebruiken dus voor 7,8 personen, moet ik dan ook de helft van de bak tijd asnhouden,

    1. xfaatje

      2 oktober 2016 at 09:56

      Hallo Mies,

      Nee de baktijd blijft hetzelfde. De rest van de ingrediënten kun je halveren.

  • Oumniya

    1 oktober 2016 at 17:40

    Super lekker!! ?

    Een vraagje, de bovengenoemde cake ingrediënten zijn die dan voor 1 cake, of 2?

    Alvast bedankt!
    ?

    1. xfaatje

      2 oktober 2016 at 09:50

      Dankjewel meis! De ingrediënten zijn voor 2 cakes xx

  • Rabia

    2 oktober 2016 at 14:42

    Selamun aleykum fatima,

    Kan je ook voor dit recept biscuitmix gebruiken?

    Groeten,

    Rabia

    1. xfaatje

      3 oktober 2016 at 06:19

      Alaikoem salaam Rabia,

      Jazeker dat kan ook.

  • Rabia

    3 oktober 2016 at 10:42

    Dank u wel Fatima.

    Mvg,

    Rabia

    1. xfaatje

      3 oktober 2016 at 11:04

      Graag gedaan meis!

  • Hind

    3 oktober 2016 at 11:29

    Salam Fatima,

    Wat een plaatje is je dripcake! Ik heb alleen wel een vraagje, ik heb namelijk een hoge springvorm van 20 cm. Kan ik dan de hoeveelheid van jouw biscuit mix aanhouden, zonder dat ik twee aparte taarten bak? Dus dat ik met dezelfde hoeveelheid gewoon 1 taart bak? Liefs Hind

    1. xfaatje

      3 oktober 2016 at 14:28

      Alaikoem salaam Hind,

      Dankjewel lieve meid! Hoe hoog is je springvorm ongeveer? Want die van mij is ook best hoog hoor, maar als je het beslag in een keer erin giet dan loopt het beslag zeker over. Dus ik raad je echt aan om de cakes apart te bakken. Xx

      1. Hind

        3 oktober 2016 at 17:19

        Bedankt voor je snelle reactie! Mijn sprinvorm is 10 cm hoog. Denk je dat ik het daarmee ga redden? Anders is het inderdaad verstandig om 2 aparte taarten te bakken. Xx Hind

      2. xfaatje

        4 oktober 2016 at 06:13

        Ik zou echt 2 aparte cakes maken meis. Dan weet je zeker dat het goed gaat haha! Succes Xx

  • Rachel

    3 oktober 2016 at 20:18

    Hoi Fatima!

    Super mooie taart!
    Mag ik weten waar je de hoge bakvorm vandaan hebt?

    Groet Rachel

    1. xfaatje

      4 oktober 2016 at 06:15

      Hallo Rachel,

      Dankjewel hoor! De bakvorm komt van de Jamin en je kunt deze ook bestellen op http://www.deleukstetaartenshop.nl

  • Ouafa

    4 oktober 2016 at 18:52

    Ga deze zeker uitproberen! ? Vind jouw gerechten altijd heerlijk!! Ga vooral zo door?

    1. xfaatje

      5 oktober 2016 at 06:02

      Dat is lief Ouafa, dankjewel! Xx

  • Fedoua

    5 oktober 2016 at 08:06

    Hey Fatima!
    De dripcake ziet er verrukkelijk uit! Hoeveel gram pure chocolade heb je nodig voor de ‘drips’?

    1. xfaatje

      6 oktober 2016 at 06:12

      Hallo Fadoua,

      Dankjewel meis! Je hebt 100 gram chocolade nodig Xx

  • Rachida

    7 oktober 2016 at 13:52

    Hey Xfaatje,

    Ik heb enkel bakvormen van 26cm, lukt het me met de bovenstaande ingredienten?

    Danku!

    1. xfaatje

      10 oktober 2016 at 05:59

      Hallo Rachida,

      Kan wel, alleen je zult wel een lagere cake krijgen.

  • Rachida

    7 oktober 2016 at 13:54

    Of kan je me de hoeveelheid geven voor de vormen van 26 cm..

    Thanlx

  • Sabah

    8 oktober 2016 at 08:14

    Super leuk en lekker ziet het er uit! Ps: ik hou van je filmpjes? ??

    1. xfaatje

      10 oktober 2016 at 06:01

      Dankjewel lieve Sabah! Haha dat is lief. Ik heb alweer een tijdje geen video’s meer gemaakt, maar dat komt wel weer inschAllah Xx

  • leila

    8 oktober 2016 at 15:20

    Salam fatima Ik heb de cake gemaakt maar die was te lopend de cake was bruin van buiten maar lopend van binnen??

    1. xfaatje

      10 oktober 2016 at 06:45

      Alaikoem salaam Leila,

      Dan was de cake nog niet gaar. Voor de volgende keer, als je ziet dat de cake aan de buitenkant wel goed bruin is maar de binnenkant nog niet gaar is, dan kun je op de cake een stuk aluminiumfolie leggen. Zo zal de cake alleen nog maar aan de binnenkant garen.

  • najlae

    12 oktober 2016 at 12:56

    Salaam wa3laikoem Fatima,
    Ik wil graag de cake maken maar is 30 minuten bakken wel voldoende. Ik bak mijn cake normaal altijd 40 tot 45 minuten ook op 180 graden.

    1. xfaatje

      12 oktober 2016 at 14:52

      Alaikoem salaam Najlae,

      Elk oven is anders, dus de baktijd kan soms verschillen. Als je merkt dat je cake nog niet gaar is, laat je de cake nog even doorbakken.

  • Aatje

    15 oktober 2016 at 10:47

    Heb em gemaakt, en was goed gelukt voor een eerste keer dripcake en smaakte heerlijk. Bedankt voor het delen.

    1. Fatima

      15 oktober 2016 at 17:47

      Hallo Aatje,

      Ah super! Graag gedaan hoor!

      1. Aatje

        15 oktober 2016 at 21:27

        Wil je een foto sturen van het eindresultaat, maar lukt me niet echt.

      2. Fatima

        17 oktober 2016 at 06:06

        Hallo Aatje,

        Die kun je sturen naar info@uitdekeukenvanfatima.nl

  • Imane

    16 oktober 2016 at 15:10

    Ziet er lekker uit! Als ik er Snickers wil bij mengen in die mascarpone mengsel hoe kan ik dat het best doen?

    Xxx

    1. Fatima

      17 oktober 2016 at 06:12

      Hallo Imane,

      Hmm dat klink goed! Je kunt de snicker goed fijnsnijden en vervolgens door de mascarpone mengen. De mascarpone even laten opstijven in de koelkast en daarna gebruiken. Xx

  • Khadija

    16 oktober 2016 at 16:43

    Salaamo3alekoem Fatima,

    Allereerst het ziet er heerlijk uit Allahoema Baarek!

    Is de zonnebloemolie ook te vervangen met roomboter? En weet je dan ook misschien hoeveel er in kan?

    Alvast bedankt voor je reactie baarakAllahoefeeki

    1. Fatima

      17 oktober 2016 at 06:13

      Alaikoem Salaam Khadija,

      Dankjewel lieverd! Ja hoor dat kan ook. Smelt dan precies dezelfde hoeveelheid roomboter zoals de zonnebloemolie.

  • Miriam

    19 oktober 2016 at 21:31

    Voor hoeveel personen is dit ongeveer?

    1. Fatima

      20 oktober 2016 at 06:36

      Hallo Miriam,

      Dit is een best hoge taart, dus sowieso is deze taart voor meer dan 10 personen. Voor hoeveel personen heb je een taart nodig?

  • Nahid

    21 oktober 2016 at 20:02

    Heeyy meid!!

    Wat ziet het er prachtig uit. Ik had een vraagje zou de cake ook met banketbakkersroom gevuld kunnen worden?

    1. Fatima

      22 oktober 2016 at 11:51

      HAllo Nahid,

      Super lief, bedankt! Ja hoor dat is ook mogelijk.

  • May

    24 oktober 2016 at 18:18

    Hoi Fatima,

    Kan ik cacao erbij toevoegen om het in een chocolade taart te veranderen.. zo ja hoeveel?

    Alvst bedankt

    1. Fatima

      25 oktober 2016 at 06:08

      Hallo May,

      Ik zou dan 100 gram bloem vervangen door 100 gram cacaopoeder. Succes! Xx

      1. Hasna

        25 oktober 2016 at 08:09

        Ik wil eentje met cacao doen lukt dit?

  • Saliha

    26 oktober 2016 at 13:15

    Salaam alaykum Fatima!
    Wat een makkelijk recept! Cant wait to try it out!

    Alleen een vraagje; ik wil de bescuitmix van FunCakes gebruiken (geen meel in huis) hoe moet ik dat verwerken in je recept? Of moet ik de hoeveelheden aanhouden van bescuitmix zelf? Zo ja, krijg ik dan ook zo’n hoge taart? Of moet ik 2 keer 20 cm hoeveelheid aanhouden? Of kan ik ook de hoeveel van bijv 30 cm aanhouden en dan door 2 delen?

    Ik hoop dat je me begrijpt hihi! Ik hoor t gauw van je! Liefs Saliha

    1. Fatima

      27 oktober 2016 at 13:18

      Alaikoem salaam Saliha,

      Als je de biscuitmix van Funcakes gebruikt, dan kun je die inderdaad gewoon aanhouden. Zelf vind ik mooi om twee keer een biscuit van 20 cm te maken en deze op elkaar te stapelen. Je kunt ook een ker een biscuit maken van 30 cm, dan wordt de taart niet zo heel hoog maar de smaak zal alsnog lekker zijn. Succes meis! Xx

  • Anissa

    27 oktober 2016 at 19:30

    Assalamou alaykoum Fatima

    Ik ga insha allah deze recept uit proberen want het ziet er echt geweldig uit allahouma baarik.
    Ik had nog een vraagje, ik wil een nieuwe bakvorm kopen om deze recept uit te proberen maar ik weet niet welke de goeie afmetingen (diameter , hoogte) zijn voor een bakvorm voor dit recept?

    Alvast bedankt xxx

  • Rabia

    2 november 2016 at 14:45

    Zijn deze ingrediënten voor 2 cakes

    1. Fatima

      2 november 2016 at 15:09

      Ja klopt.

  • Ouarda

    4 november 2016 at 14:20

    Hoi Fatima,

    Ziet er heel goed uit! En lekker natuurlijk. Hoop dat die van mij ook meteen de eerste keer lukt.

    Kan ik de taart ook alvast vandaag maken voor morgen?
    Liefs van Ouarda

    1. Fatima

      7 november 2016 at 12:14

      Hallo Ouarda,

      Dankjewel lieve meid. Ja hoor je kunt de taart altijd een dag van te voren klaarmaken. Xx

  • Demos

    24 december 2016 at 09:45

    Ben helemaal bij met jouw site ! Taart gemaakt in hartjesvorm, geweldig. Thanks!

    1. Fatima El Irari

      27 december 2016 at 09:44

      Hallo Demos,

      Oh wat leuk zeg! Dankjewel voor je lieve compliment!

  • Ikrame

    26 december 2016 at 19:59

    Hoe heb je de taart zo strak afgestreken?

    1. Fatima El Irari

      27 december 2016 at 09:16

      Hallo Ikrame,

      Hier gebruik ik een spatel voor.

  • Sabah

    3 januari 2017 at 14:12

    Hallo, ik had een vraagje met wat spuit je de slagroom erop? En van waar heb je die gekocht aub? Xx

    1. Fatima El Irari

      9 januari 2017 at 14:55

      Hallo Sabah,

      Met een spuitzak lieve schat. Je kunt eentje kopen bij deleukstetaartenshop.nl Liefs Fatima

  • SabahBZ

    6 januari 2017 at 17:14

    Wat een prachtige taart! Ik ga um inchallah maandag maken. Leuke site heb je! Mijn complimenten voor al het lekkers dat je maakt!

    1. Fatima El Irari

      9 januari 2017 at 15:00

      Hallo Sabah,

      Dankjewel lieve schat!

      Liefs Fatima

  • Halina

    15 januari 2017 at 17:22

    Ik heb je taart gemaakt helaas ging het mis

  • Halina

    15 januari 2017 at 17:23

    De mascarpone creme was hartstikke zacht en de chocola dripte niet 🙁 het leek alsof mn taart gesmolten was. Wat heb ik verkeerd gedaan

    1. Fatima El Irari

      17 januari 2017 at 08:29

      Hallo Halina,

      Heb je de mascarpone wel laten opstijven in de koelkast dan? En was de chocolade niet te dik? Hierdoor kan de chocolade ook niet drippen naar beneden. Ik hoor het graag van je.

      Liefs Fatima

  • Halina

    17 januari 2017 at 15:01

    Hallo,
    Ik heb de mascarpone bij de slagroom gedaan en toen in de koelkast gezet. Het bleef zacht. Ik had wel van te voren de slagroom en mascarpone lange tijd uit de koelkast. Zou het daardoor komen? Ik ga het morgen weer eens proberen en dit keer met witte chocola, heb nu 2 repen ipv 1 hoop dat het dan niet misgaat. Liefs halina

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2017 at 08:12

      Hallo Halina,

      Ik raad je aan om de slagroom in de koelkast te laten staan tot het moment je het wilt gebruiken. De mascarpone kun je wel van te voren eruit halen, zodat je er makkelijk mee kunt werken. Succes meis en inschAllah lukt het je de tweede keer perfect!

      Liefs Fatima

  • Safiera

    24 maart 2017 at 07:40

    Mag ik je misschien een tip geven?
    is het misschien handig om een foto te maken van alle producten die u gebruikt?
    ik vind dat persoonlijk heel fijn.

    dus bij deze, mag ik tevens ook weten welke bloem u voor dit recept hebt gebruikt?

    Groetjes,

    Uw trouwste volger.

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2017 at 11:11

      Hallo Safiera,

      Tips zijn altijd welkom hihi! Normaal gesproken laat ik ook zie welke producten ik gebruik, alleen bij dit recept had ik niet zoveel tijd helaas. Ik gebruik de bloem van de Lidl.

      Liefs,
      Fatima

  • Soraya

    17 april 2017 at 16:50

    Salaam aleikoum,

    Bedankt voor je mooie/lekkere recepten lieverd.

    Moet ik het recept 2x maken? of een keer en het in twee delen om ook zo een hoge taart als jou te krijgen?
    En is het crème recept genoeg voor de twee taarten(net als die van jou) of moet ik die ook dubbel maken?

    1. Soraya

      17 april 2017 at 17:28

      Ik bedoel: het recept 1x maken dan het beslag in twee bakvormen verdelen van 20cm?

      Of: het recept 2x maken en twee taarten maken?

      Of: het is het recept al dubbel en moet ik het dus 1x maken en maar in bakvorm maken?

      En de crème recept 1x of 2x maken?

      Ik voel me zo echt dom dat ik het niet begrijp hahaha!! Sorrryy

      1. Fatima El Irari

        18 april 2017 at 12:58

        Hallo Soraya,

        Haha is helemaal niet erg gekkie! Ik heb zojuist geantwoord op je vorige vraag(ik begreep het gewoon hoor hihi)

        Liefs,
        Fatima

    2. Fatima El Irari

      18 april 2017 at 12:55

      Alaikoem salaam Soraya,

      Heel graag gedaan lieve schat! Je maakt in totaal 2 cakes(zoals ik ook heb gedaan) en de crème is wel genoeg voor de 2 taarten op elkaar. Dus die hoef je niet 2 keer te maken, alleen de cake mak je twee keer schat. Succes!

      Liefs,
      Fatima

      1. Soraya

        24 april 2017 at 11:27

        Ah super lief, bedankt! als ik hem gemaakt heb stuur ik een foto

      2. Fatima El Irari

        24 april 2017 at 13:02

        Hallo Soraya,

        Dat is leuk. Succes lieverd!

        Liefs,
        Fatima

  • Amira

    23 juni 2017 at 09:28

    Hallo,

    Je zet bij de mascarpone: 2 kuipjes.
    Wil dit zeggen dat je 2x mascarpone van 500 gram moet gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2017 at 11:31

      Hallo Amira,

      Klopt helemaal.

      Liefs,
      Fatima

    2. soeki

      14 juli 2017 at 14:52

      Je gebruikt 2 kuipjes van 250 gram of 1 kuipje van 500 gram. Dus maar 500 gramin totaal GEEN twee keer 500 want Dan heb je 1 kg mascarpone. .

      1. Fatima El Irari

        17 juli 2017 at 05:48

        Hallo Soeki,

        Ik gebruik 2 kuipjes mascarpone van 250 gram, dus 500 gram in TOTAAL.

        Liefs,
        Fatima

  • Maha

    11 juli 2017 at 20:09

    Dag Fatima, Allereerst wilde ik jou heel erg bedanken voor al jouw geweldige en smaakvolle recepten! Jazaak allahu khairaan. Ik volg je al heel lang op instagram, je blog en Snapchat. Kijk met plezier naar jou?. Daarnaast had ik een vraagje, kan ik ook houdbare melk gebruiken voor de biscuit ipv verse melk?
    Hoor graag van je!
    Groetjes Maha

    1. Fatima El Irari

      12 juli 2017 at 06:14

      Hallo Maha,

      Aah wat onwijs lief zeg! Dankjewel lieve schat. Jazeker, je kunt ook houdbare melk gebruiken hoor. Succes ermee!

      Liefs,
      Fatima

  • Halima

    10 augustus 2017 at 12:44

    Zou ik dit recept (dus van 2 cakes) kunnen gebruiken voor een normale laag taart van 28 cm?? Ik wil het namelijk maken voor de babyfeest van mijn broertje, dus een geboorte taart met muisjes en lange vingers als jr begrijpt wat ik bedoel. Ik hoop dat je snel reageertGroetjes Halima (15 jaar)

    1. Fatima El Irari

      10 augustus 2017 at 13:56

      Hallo Halima,

      Zelf heb ik een vorm van 24 cm doorsnede gebruikt. Als je een vorm van 28 cm gebruikt, dan moet je er wel rekening mee houden dat beide cakes wel lager worden. Maar aangezien je 2 cakes gaat maken krijg je sowieso wel een hogere taart. Succes ermee en ben benieuwd naar het resultaat!

      Liefs,
      Fatima

  • Halima

    10 augustus 2017 at 14:31

    Sorry maar ik denk niet dat je mij hebt begrepen, ik wil zegmaar jou recept van 2 cakes dus met 6 eieren enz. In 1 bakvorm stoppen van 28 cm. Zou dat kunnen? Krijg ik dan een normale laag taart?
    Groetjes Halima

    1. Fatima El Irari

      11 augustus 2017 at 10:55

      Hallo Halima,

      Oh sorry ik heb je inderdaad verkeerd begrepen. Het gehele beslag in een keer bakken gaat helaas niet lukken in een vorm van 26 cm, want dan zal het beslag overlopen in de oven. Ik raad je aan om dan twee keer een cake te bakken met het beslag. Dus verdeel het beslag in tweeën en bak 2 keer een cake. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag.

      Liefs,
      Fatima

  • Halima

    16 augustus 2017 at 23:33

    Je hebt me nog steeds niet begrepen ?. Er stond een bakvorm van 28 cm, ik heb het in 1 keer geprobeerd en het is gelukt. Alleen duurde het wel wat langer bakken.

    Groetjes halima

    1. Fatima El Irari

      17 augustus 2017 at 06:14

      Hallo Halima,

      Oh wat erg zeg! Ik begrijp het nu pas sorry haha! Ik ben blij dat het is gelukt lieverd.

      Liefs,
      Fatima

  • thouria

    9 september 2017 at 16:42

    Lieve fatima,

    kan ik ook cacao poeder toevoegen in het beslag zodat het een chocolade taart wordt?

    Liefs thouria

    1. Fatima El Irari

      11 september 2017 at 06:04

      Hallo Thouria,

      Jazeker, dat kan ook.

      Liefs,
      Fatima

  • thouria

    10 september 2017 at 17:03

    en kan ik trouwens ook ipv zelf de cake samenstellen ook twee biscuit pakken van dr oetker gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      11 september 2017 at 12:28

      Hallo Thouria,

      Ja, dat is ook mogelijk. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Layla

    7 oktober 2017 at 09:10

    Aaah wat ziet het er heerlijk uit

    Kan je hiervan een filmpje van maken wanneer je het weer gaat maken.

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      9 oktober 2017 at 07:24

      Hallo Layla,

      Dankjewel lieverd! Ja, zal ik doen zodat het nog duidelijker is inschAllah. Xx

      Liefs,
      Fatima

  • soeki

    2 december 2017 at 06:42

    Slm fatima.

    Eerst en vooral nogmaals dank voor u zalige recepten.ik wil dit graag vandaag maken inchallah. Nu was mijn vraag.de chocolade op het einde echt koud laten worden voor je die op je cake doet?mijn bezorgdheid is dat hij niet zal lopen maar terug hard word….ghair inchallah

    1. Fatima El Irari

      2 december 2017 at 09:27

      Alaikoem salaam Soeki,

      Heel graag gedaan lieverd! Je laat de chocolade ietsjes afkoelen, maar de chocolade dient nog wel lekker vloeibaar te zijn. Anders dript de chocolade inderdaad niet van de cake af haha. Succes lieverd! Xx

      1. soeki

        2 december 2017 at 18:27

        Dank u voor u snelle reactie?❤?.ik heb alvast de biscuit gemaakt en morgen ga ik aF werken inchallah. Heel graag wil ik u ook het resultaat laten zien inchallah.nogmaals dank…je bent top gewoon.tbarkellah 3lik ! Xx

      2. Fatima El Irari

        4 december 2017 at 07:40

        Hallo Soeki,

        En heeft het gesmaakt lieverd? Xx

  • soeki

    6 december 2017 at 05:12

    Slm fatima. Het was heerlijk.helaas heb ik er geen foto meer van kunnen nemen…maar das een reden om hem nog een te maken?.iedereen vond het heerlijk!wat een smaken en hij was zo hoog en zag er “professioneel ” uit…hahha.nogmaals de smaken waren super,ook de smaak van de cake was top! Ik heb twee lagen gewone room gedaan zoals je en de twee andere lagen heb ik gemixt met kruimels van oreo…super gewoon.nogmaals dank fatima.dank u zo dat je steeds je heerlijke recepten met ons deeld.machallah 3lik!dikke knuffel

    1. Fatima El Irari

      6 december 2017 at 07:04

      Alaikoem salaam Soeki,

      Aah super leuk om te lezen lieverd! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en dat je zo tevreden bent. Allah ibarkfiek lieverd en heel graag gedaan natuurlijk! Xx

  • soeki

    10 december 2017 at 22:45

    Slm lieve zuster ,
    Hoe kan ik een foto doorsturen naar jou?
    Had de cake nogmaals gemaakt vandaag en dit keer wel een foto van kunnen trekken..graag wil.ik.u het resultaat laten zien.klein beetje andere versie maar heerlijk dankzij jou!.xxc

    1. Fatima El Irari

      12 december 2017 at 16:40

      Alaikoem salaam Soeki,

      Je kunt de foto mailen naar info@uitdekeukenvanfatima.nl

      Dankjewel lieverd! Xx

  • Esma

    25 mei 2018 at 12:06

    Hey Faat,
    Kan ik ook voor dit recept een 18cm springvorm gebruiken? Of een 22 cm?

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2018 at 08:11

      Hi Esma,

      Ja, hoor dat kan als je de bakvorm maar voor ongeveer 2 cm onder de rand vult met het beslag.❤️

  • Sarah

    7 juni 2018 at 19:43

    Ik heb een vraagje. Gebruik je nou 2 cake. die je dan door 2 deelt. Dus je hebt er dan vier?? Of is het een cake die je door 2 deelt?? ☺️☺️Ik ga deze zeker weten een keer maken.❤️❤️

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 06:33

      Hi Sarah,

      Ik bak met dit recept 2 keer een cake en die plaats ik boven elkaar.??❤️

  • Faat

    4 juli 2018 at 23:25

    Hey Fatima! Salamalaikom,

    Heb je de ingrediënten twee keer apart gebakken? Of heb je alleen wat je nu hebt aangegeven in de omschrijving gedaan en dan niet alles in zo’n bakvorm doen zegmaar…?

    1. Fatima El Irari

      8 juli 2018 at 07:54

      Alaikoem salaam Faat,

      Met dit recept heb ik 2 keer een cake gebakken. Dus ik heb het beslag in tweeën gesplitst en daarmee twee keer een cake gebakken. Xx

  • Zahra

    24 oktober 2018 at 14:42

    Een vraagje zou je ook in de beslag oreo kunnen stoppen?

    1. Fatima El Irari

      24 oktober 2018 at 15:10

      Hi Zahra,

      Ja, je zou ook het beslag Oreo kunnen toevoegen maar dan raad ik je wel aan om de Oreo iets fijn te hakken voordat je deze bij het beslag doet.

  • Leyla

    26 november 2018 at 06:32

    Hoi Faatje, ziet er heerlijk uit en deze wil ik graag proberen voor een feest. Ik heb wel 2 vragen. Hoe zou ik de mascarpone creme nog witter van kleur kunnen krijgen? En ik zou de chocolade drip donkerblauw willen maken, adviseer je dan kleurstof te gebruiken, of candy melts? Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      26 november 2018 at 10:18

      Hi Leyla,

      Ik heb eerlijk gezegd zelf nooit een crème witter gemaakt, maar dit is eerlijk gezegd ook niet nodig bij mascarpone want die is al wit genoeg. Verder raad ik je aan om kleurstof te gebruiken voor de drips. Kleurstof van het merk Wilton werkt erg goed. Succes! Xx

      1. Leyla

        5 december 2018 at 20:16

        Hoi faatje, dank voor je reactie! Is het ook mogelijk om stukjes chocola toe te voegen aan de tussen lagen, samen met de creme? Zo ja, wat voor chocola adviseer je ? Alvast bedankt !

      2. Fatima El Irari

        5 december 2018 at 21:45

        Hi Leyla,

        Ja, hoor dat kan zeker. Je kunt elke chocolade gebruiken die je lekker vindt en de chocolade dan even in grove stukken hakken.❤️

  • Sima

    26 december 2018 at 13:18

    Salam elikom lieverd,
    Kan ik ook de biscuitmix gebruiken? En dat 2 pakken?

    1. Fatima El Irari

      26 december 2018 at 19:46

      Alaikoem salaam Sima,

      Jazeker, en aan een biscuitmix heb je genoeg als je een vorm van 22 of 24 cm gebruikt.?

      1. Sima

        29 december 2018 at 14:58

        Moet ik het dan in 2 springvormen verdelen ? Of echt 2 pakken gebruiken zodat ik 4 cakes heb ? Xx

      2. Fatima El Irari

        29 december 2018 at 16:12

        Sorry, bedoel je als je 2 biscuits wilt bakken of?

      3. Sima

        29 december 2018 at 20:15

        Sorry voor onduidelijke vraag lieverd, ja als ik 2 biscuit wil maken, want uit 1 pak kan ik 2 snijden, en als ik 2 pakken bak dan krijg ik totaal 4 biscuits, wat ik Op elkaar kan stapelen xx

      4. Fatima El Irari

        31 december 2018 at 12:31

        Hi Sima,

        Is niet erg hoor. Als je 2 aparte biscuits wilt bakken, dan moet je deze in twee keer bakken. Dus twee keer een springvorm gebruiken. Daarna snijd je de biscuit in 2 delen of je kunt de biscuit ook in 3 snijden.❤️

  • Hind

    27 december 2018 at 14:42

    Heey taart ziet er mooi uit! is de mascarpone crème wel zoet?

    1. Fatima El Irari

      27 december 2018 at 18:18

      Hi Hind,

      Dankjewel lieverd! De crème is zoet, maar zeker niet te zoet.❤️

  • Hind

    27 december 2018 at 14:44

    En als ik 1 cake wil maken moet ik het recept dan halveren?

    1. Fatima El Irari

      27 december 2018 at 18:18

      Hi Hind,

      Ja, dan halveer je het recept.??❤️

  • Leyla

    8 februari 2019 at 13:51

    Hoi faatje,
    Allereerst: gefeliciteerd met de kleine!!
    Ik heb je taart eerder gemaakt en het is zeer en zeeeer goed bevallen! Dank voor je recept. Nu wil ik het nogmaals maken, maar ik wil in de tussenlagen op de room kersenvlaai (HAK) smeren. Zal dat mogelijk zijn? Of zal de creme/room dan gaan mengen met die vlaai?

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2019 at 11:26

      Hi Leyla,

      Dankjewel lieve schat! Jazeker, dat is mogelijk hoor. Zie onderstaand recept daar heb ik ook kersenvlaai van hak gebruikt. Xx
      https://uitdekeukenvanfatima.nl/chocolade-kersentaart/

  • Karima

    20 mei 2019 at 15:02

    hey fatima ik vroeg me af of ik ook roomkaas kan gebruiken in plaats van mascerpone

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2019 at 17:49

      Hi Karima,

      Jazeker, kan ook.??

      1. Sara

        22 mei 2019 at 21:03

        Hey Fatima

        Kan ik de klopfix vervangen door iets anders (niet in huis)..?

        Groetjes
        Sara

      2. Fatima El Irari

        23 mei 2019 at 11:27

        Hi Sara,

        Je kunt de klopfix ook gewoon weglaten.

  • Jelena

    26 mei 2019 at 20:47

    Hi Fatima, ik heb een klein vraagje. Duidelijk is dat er met de ingrediënten voor het beslag 2 cakes de oven in gaan, snijd je deze daarna nogmaals doormidden (in totaal 4 lagen)? Uit de instructies kreeg ik die indruk, ik hoor het graag zodat ik het kan uitproberen. Liefs!

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2019 at 08:25

      Hi Jelena,

      Klopt, je bak dus 2 cake en die snijd je beide doormidden. Dus dan heb je in totaal 4 plakken cakes voor 4 lagen.

  • Jelena

    4 juni 2019 at 20:18

    Hoi Fatima, ben ik weer?. Ik vroeg me af of ik bij het recept van de mascarponecreme frambozen kan toevoegen en of het dan qua smaak zal lijken op het recept van de brownie met frambozen? Deze vulling zal zijn voor een taart, alvast bedankt voor je advies!❤️

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2019 at 09:44

      Hi Jelena,

      Jazeker, dat kan maar dep de frambozen eventueel wel eerst goed droog mochten ze beetje nat zijn.

  • Amira

    22 september 2019 at 20:09

    Hoi Fatima. Je hebt chocola gebruikt als drip zie ik. Hoe zou ik hiervan de kleur blauw of roze kunnen maken? Moet ik dan gewoon chocola gebruiken en dan een kleurstof er door heen? Alvast bedankt voor je antwoord.

    1. Fatima El Irari

      22 september 2019 at 20:29

      Hi Amira,

      Je kunt witte chocolade smelten en er gel kleurstof doorheen mixen. Of je kunt gekleurde candy melis gebruiken. Xx

      1. Amira

        23 september 2019 at 05:58

        Bedankt voor je snelle reactie! Ik neem aan dan de kleurstof van Wilton? In welke winkel kan ik die kopen, weet je dat toevallig?

      2. Amira

        24 september 2019 at 10:16

        Bedankt voor je snelle reactie. Waar kan ik Wilton kleurstof kopen?

      3. Fatima El Irari

        25 september 2019 at 10:41

        Hi Amira,

        Ik bestel deze altijd bij deleukstetaartenshop.nl

  • sali

    30 december 2019 at 22:14

    Slm zou graag de exacte afmetingen van je bakvormen hebben merci.

    1. Fatima El Irari

      2 januari 2020 at 11:35

      Hi Sali,

      Deze bakvorm heeft een afmeting van 24 cm. Xx

  • Esmeralda Hack

    12 augustus 2020 at 20:52

    Vraagje, kan je deze ook maken met biscuitdeeg ??

    1. Fatima El Irari

      19 augustus 2020 at 17:41

      Hi Esmeralda,

      Ja, hoor die kun je ook prima gebruiken.

  • Vaneysha

    22 september 2020 at 10:27

    Hoi Fatima, wat heb je een leuke website!
    Ik volg je al een tijdje en geniet van de recepten die je plaatst.

    Ik wil binnenkort een dripcake maken en dan ook 2 bakvormen gebruiken, zoals jij hebt gedaan. Een vraagje, doe je de 2 bakvormen tegelijk in de oven of wacht je totdat 1 cake klaar is? Zo ja, kan het beslag wat al bereid is voor de 2e cake gewoon in de kom gelaten worden en wachten totdat deze in de oven gaat? Of gaat de kwaliteit van het beslag dan achteruit?
    In mijn oven passen helaas net geen 2 ronde cakevormen.

    Dankjewel alvast!

    1. Fatima El Irari

      25 september 2020 at 19:58

      Hi Vaneysha,

      Wat lief dankjewel! Ik bak een cake tegelijk in de oven en dan laat ik de andere vorm gewoon afgedekt op mijn werkblad, kan niks mee gebeuren. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept