Chocolade Cakerol met Bosvruchten
Prep time: 20 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves:
Chocolade Cakerol met Bosvruchten
- Voorbereidingstijd 20 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 40 minuten
Ingrediënten:
Voor de chocoladecake:
- 3 eieren
- 150 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 ml zonnebloemolie
- 50 ml melk
- 80 gram bloem
- 30 gram cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
Voor de vulling:
- 200 ml verse slagroom
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 150 gram Taart & Vlaaifruit Bosvruchten
Voor de afwerking:
- gesmolten chocolade
- poedersuiker
Bereiding:
Chocoladecake bakken:
- 1)
Verwarm de oven voor op 180°C (boven-onder warmte).
- 2)
Bekleed een bakplaat (45 x 30 x 2 cm) met bakpapier. Zet opzij.
- 3)
Klop met de mixer de eieren en kristalsuiker in 2-3 minuten licht en luchtig.
- 4)
Voeg de zonnebloemolie en de melk erbij en mix hier kort samen.
- 5)
Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout samen in een andere kom.
- 6)
Spatel de droge ingrediënten met een spatel voorzichtig door het eimengsel.
- 7)
Giet het beslag op de bakplaat en verdeel het met de spatel gelijkmatig.
- 8)
Bak de cake 10-12 minuten in de voorverwarmde oven totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.
- 9)
Haal de cake uit de oven en laat deze 5 minuten in de bakplaat afkoelen.
- 10)
Leg een stuk bakpapier op je werkblad en draai de cake voorzichtig om.
- 11)
De cakerol vullen en oprollen:
- 1)
Klop de slagroom met de kristalsuiker en vanille extract bijna stijf. Zet opzij.
- 2)
Als de cake volledig is afgekoeld, rol je de cake voorzichtig uit.
- 3)
Smeer een laag van de slagroom over de cake, maar laat de randen vrij.
- 4)
Smeer vervolgens een laag van het bosbessen vlaaifruit op de slagrom.
- 5)
Rol de cake weer op en zet de rol met de naad naar beneden. Zet even in de koelkast om op te stijven.
- 6)
- 7)
Bestuif de bovenkant van de cakerol met poedersuiker en garneer naar wens.
- 8)
Snijd de rol in mooie plakjes en serveer. Eet smakelijk!