Chocolade Cakerol met Bosvruchten

8 december 2024Fatima El Irari

Prep time: 20 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves:

Met deze feestelijke chocolade-cakerol met bosbessenvlaaivulling en slagroom maak je gegarandeerd indruk, en het mooie is: hij is verrassend eenvoudig te maken! Deze heerlijke traktatie ziet eruit om van te watertanden en is perfect voor een speciale gelegenheid, een gezellig feestje of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Eén hap en je bent meteen verkocht!

Print recept

Chocolade Cakerol met Bosvruchten

  • Voorbereidingstijd 20 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten:

Voor de chocoladecake:

  • 3 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 50 ml melk
  • 80 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout

Voor de vulling:

  • 200 ml verse slagroom
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram Taart & Vlaaifruit Bosvruchten

Voor de afwerking:

  • gesmolten chocolade
  • poedersuiker

Bereiding:

Chocoladecake bakken:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180°C (boven-onder warmte).

  • 2)

    Bekleed een bakplaat (45 x 30 x 2 cm) met bakpapier. Zet opzij.

  • 3)

    Klop met de mixer de eieren en kristalsuiker in 2-3 minuten licht en luchtig.

  • 4)

    Voeg de zonnebloemolie en de melk erbij en mix hier kort samen.

  • 5)

    Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout samen in een andere kom.

  • 6)

    Spatel de droge ingrediënten met een spatel voorzichtig door het eimengsel.

  • 7)

    Giet het beslag op de bakplaat en verdeel het met de spatel gelijkmatig.

  • 8)

    Bak de cake 10-12 minuten in de voorverwarmde oven totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.

  • 9)

    Haal de cake uit de oven en laat deze 5 minuten in de bakplaat afkoelen.

  • 10)

    Leg een stuk bakpapier op je werkblad en draai de cake voorzichtig om.

  • 11)

    Verwijder het bakpapier en rol de cake met het andere bakpapier op. Laat de cake in het bakpapier afkoelen.

De cakerol vullen en oprollen:

  • 1)

    Klop de slagroom met de kristalsuiker en vanille extract bijna stijf. Zet opzij.

  • 2)

    Als de cake volledig is afgekoeld, rol je de cake voorzichtig uit.

  • 3)

    Smeer een laag van de slagroom over de cake, maar laat de randen vrij. 

  • 4)

    Smeer vervolgens een laag van het bosbessen vlaaifruit op de slagrom.

  • 5)

    Rol de cake weer op en zet de rol met de naad naar beneden. Zet even in de koelkast om op te stijven.

  • 6)

    Doe de gesmolten chocolade in een zakje, knip het hoekje af en zigzag over de cakerol.

  • 7)

    Bestuif de bovenkant van de cakerol met poedersuiker en garneer naar wens.

  • 8)

    Snijd de rol in mooie plakjes en serveer. Eet smakelijk!

3 Comments

  • Marion

    11 december 2024 at 22:26

    Wat een geweldig recept.
    Ik durf het alleen bijna niet te maken omdat mijn slagroom bijna altijd of schift, of als ik het uit de bak wil.scheppen te dun word. Heb je tips voor mij? Wat kan ik verkeerd doen?

    Groetjes

  • Haleema

    21 januari 2025 at 03:21

    Hello
    I love watching your recipes, came across your chocolate cake roll reel, however is it Possible to see it in English translation please? So I can follow them.

    Please let me know if there is any translation next recipe I can get.

    Many thanks

    1. Fatima El Irari

      6 februari 2025 at 08:50

      Hi Haleenma,

      Aah thank you! See here the recipe in English:

      INGREDIENTS:
      For the chocolate cake:

      3 eggs
      150 grams granulated sugar
      1 packet vanilla sugar
      50 ml sunflower oil
      50 ml milk
      80 grams flour
      30 grams cocoa powder
      1 teaspoon baking powder
      1/4 teaspoon salt
      For the filling:

      200 ml fresh whipping cream
      2 tablespoons granulated sugar
      1 teaspoon vanilla extract
      150 grams Cake & Pie Fruit Forest Fruits
      For the finishing touch:

      melted chocolate
      powdered sugar

      PREPARATION:
      Baking the chocolate cake:

      Preheat the oven to 180°C (top and bottom heat).

      Line a baking sheet (45 x 30 x 2 cm) with parchment paper. Set aside.

      Beat the eggs and granulated sugar with a mixer for 2-3 minutes until light and fluffy.

      Add the sunflower oil and milk, then briefly mix together.

      Sift the flour, cocoa powder, baking powder, and salt together in another bowl.

      Gently fold the dry ingredients into the egg mixture using a spatula.

      Pour the batter onto the baking sheet and spread it evenly with a spatula.

      Bake the cake for 10-12 minutes in the preheated oven until a toothpick comes out clean.

      Remove the cake from the oven and let it cool in the baking sheet for 5 minutes.

      Place a piece of parchment paper on your work surface and carefully flip the cake over.

      Remove the parchment paper and roll up the cake with another piece of parchment paper. Let it cool while rolled up.

      Filling and rolling the cake roll:

      Whip the heavy cream with the granulated sugar and vanilla extract until nearly stiff. Set aside.

      Once the cake has completely cooled, carefully unroll it.

      Spread a layer of whipped cream over the cake, leaving the edges free.

      Then, spread a layer of the forest fruit pie filling over the whipped cream.

      Roll the cake back up and place it seam-side down. Refrigerate briefly to set.

      Pour the melted chocolate into a small piping bag, cut off the tip, and drizzle over the cake roll in a zigzag pattern.

      Dust the top of the cake roll with powdered sugar and decorate as desired.

      Slice into beautiful pieces and serve. Enjoy!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept