Chocolade Cakerol met Bosvruchten

8 december 2024Fatima El Irari

Prep time: 20 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves:

Met deze feestelijke chocolade-cakerol met bosbessenvlaaivulling en slagroom maak je gegarandeerd indruk, en het mooie is: hij is verrassend eenvoudig te maken! Deze heerlijke traktatie ziet eruit om van te watertanden en is perfect voor een speciale gelegenheid, een gezellig feestje of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Eén hap en je bent meteen verkocht!

Print recept

Chocolade Cakerol met Bosvruchten

  • Voorbereidingstijd 20 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten:

Voor de chocoladecake:

  • 3 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 50 ml melk
  • 80 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout

Voor de vulling:

  • 200 ml verse slagroom
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram Taart & Vlaaifruit Bosvruchten

Voor de afwerking:

  • gesmolten chocolade
  • poedersuiker

Bereiding:

Chocoladecake bakken:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180°C (boven-onder warmte).

  • 2)

    Bekleed een bakplaat (45 x 30 x 2 cm) met bakpapier. Zet opzij.

  • 3)

    Klop met de mixer de eieren en kristalsuiker in 2-3 minuten licht en luchtig.

  • 4)

    Voeg de zonnebloemolie en de melk erbij en mix hier kort samen.

  • 5)

    Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout samen in een andere kom.

  • 6)

    Spatel de droge ingrediënten met een spatel voorzichtig door het eimengsel.

  • 7)

    Giet het beslag op de bakplaat en verdeel het met de spatel gelijkmatig.

  • 8)

    Bak de cake 10-12 minuten in de voorverwarmde oven totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.

  • 9)

    Haal de cake uit de oven en laat deze 5 minuten in de bakplaat afkoelen.

  • 10)

    Leg een stuk bakpapier op je werkblad en draai de cake voorzichtig om.

  • 11)

    Verwijder het bakpapier en rol de cake met het andere bakpapier op. Laat de cake in het bakpapier afkoelen.

De cakerol vullen en oprollen:

  • 1)

    Klop de slagroom met de kristalsuiker en vanille extract bijna stijf. Zet opzij.

  • 2)

    Als de cake volledig is afgekoeld, rol je de cake voorzichtig uit.

  • 3)

    Smeer een laag van de slagroom over de cake, maar laat de randen vrij. 

  • 4)

    Smeer vervolgens een laag van het bosbessen vlaaifruit op de slagrom.

  • 5)

    Rol de cake weer op en zet de rol met de naad naar beneden. Zet even in de koelkast om op te stijven.

  • 6)

    Doe de gesmolten chocolade in een zakje, knip het hoekje af en zigzag over de cakerol.

  • 7)

    Bestuif de bovenkant van de cakerol met poedersuiker en garneer naar wens.

  • 8)

    Snijd de rol in mooie plakjes en serveer. Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept