Brownie Cupcakes

13 december 2021Fatima El Irari

Prep time: 20 minuten

Cook time: 15 minuten

Serves: 12 stuks

Voor alle brownie lovers staat er een onweerstaanbaar lekker recept klaar van deze chocolade brownie cupcakes! Deze beauties zijn gemakkelijk te maken met maar een paar simpele ingrediënten, dé perfecte mix van een brownie en een cupcake in een! Afgemaakt met een romige chocolade botercrème frosting, geloof mij dit wil je!

Print recept

Chocolade Brownie Cupcakes

  • Voorbereidingstijd 20 minuten
  • Kooktijd 15 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
  • Aantal personen: 12 stuks

Ingrediënten:

Brownie beslag:

  • 200 gram pure chocolade
  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 3 eieren
  • 180 gram kristalsuiker
  • 100 gram bloem
  • 80 gram cacaopoeder
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1/4 theel. zout

Chocolade botercrème frosting:

  • 250 gram mascarpone, koud
  • 100 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 1 theel. vanille extract
  • 1/4 theel. zout
  • 300 gram poedersuiker
  • 60 gram cacaopoeder

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Verdeel de tien muffinvormpjes over de bakvorm en zet opzij.

  • 3)

    Smelt de chocolade met de roomboter in een steelpannetje op laag vuur en blijf roeren.

  • 4)

    Breek de eieren in een ruime kom en voeg de kristalsuiker erbij.

  • 5)

    Mix het samen op hoge snelheid voor circa 3-4 minuten tot een luchtig mengsel.

  • 6)

    Verlaag de snelheid en voeg de chocolademengsel er aan toe en mix het tot een geheel.

  • 7)

    Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout erbij.

  • 8)

    Gebruik een spatel om de droge ingrediënten erdoor te vouwen. 

  • 9)

    Verdeel het beslag over de munffin papiertjes en bak de brownie cupcakes in 13-15-minuten gaar.

  • 10)

    De brownie cupcakes zijn gaar wanneer je een spies erin steekt en deze er nog ietsjes nattig uitkomt.

Chocolade botercrème frosting:

  • 1)

    Klop de mascarpone en de roomboter met de handmixer in 5-6 minuten wit van kleur en klontvrij.

  • 2)

    Voeg de vanille-extract en het zout erbij en mix het voor nog eens 1-2 minuten.

  • 3)

    Voeg vervolgens geleidelijk de poedersuiker toe en mix de crème door tot het volledig is gemengd.

  • 4)

    Zeef de cacaopoeder erbij en mix het door tot het volledig is opgenomen.

  • 5)

    Schraap met een spatel de zijkanten en de bodem van de kom en mix nog eens kort door.

  • 6)

    Doe de chocolade crème in een spuitzak en spuit boven de afgekoelde cupcakes toefjes crème.

  • 7)

    Garneer de brownie cupcakes naar wens en smullen maar!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept