Chocolade Bananencake

26 juni 2022Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 40 minuten

Serves: 6 personen

Een gezondere Chocolade Bananencake, die een stuk minder suiker bevat dan een normale cake maar minstens zo lekker is! Door de zoete rijpe bananen en de chocolade wordt de cake heerlijk smeuïg, smaken die wat mij betreft ontzettend goed samen gaan! Lekker voor bij de thee of gewoon als tussendoortje.

Print recept

Chocolade Bananencake

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 40 minuten
  • Totale tijd 55 minuten
  • Aantal personen: 6 personen

Ingrediënten:

Cakebeslag:

  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 4 eetl. honing
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 100 ml melk
  • 200 gram bloem
  • 5 eetl. cacaopoeder
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 theel. zout
  • 50 gram chocolate chips

Ook nodig:

  • bakvorm 25 cm
  • keukenmachine

Bereidingswijze:

Chocoladebeslag:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakvorm van 25 cm in. Zet opzij.

  • 2)

    Pel de bananen en voeg ze samen met de eieren, honing, zonnebloemolie en de melk toe in de keukenmachine. Mix het fijn.

  • 3)

    Voeg dan ook de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout toe en mix voor 1-2 minuten of tot alles is opgenomen.

  • 4)

    Roer vervolgens met een spatel de chocolate chips er doorheen en giet het beslag in de bakvorm.

  • 5)

    Zet de cake voor 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.

  • 6)

    Na 35 minuten kun je met een satéprikker checken of de cake gaar is. Als de prikker er nat uitkomt dan moet de cake nog voor circa 5 minuten bakken.

  • 7)

    Laat de cake voor 20 minuten afkoelen in de vorm voordat je de cake op een rooster stort.

  • 8)

    Serveer de cake lauwwarm met eventueel wat chocoladesaus. Enjoy!

10 Comments

  • Hendrik de groot

    8 oktober 2022 at 11:04

    Slecht recept! De taart is mislukt!
    Aanrader gebruik deze website niet!

  • Rianti

    28 oktober 2023 at 14:19

    Lekker zeg. Niet te zoet. Ik heb de melk vervangen door karnemelk (was over) en de honing vervangen door Steviala. 2 schepjes whey poeder erdoor voor extra proteïne.
    Deze ga ik vaker maken!!!!
    Bedankt!

    1. Fatima El Irari

      31 oktober 2023 at 11:07

      Hi Rianti,

      Goed om te horen dat het heeft gesmaakt!

    2. Pauline

      13 oktober 2024 at 14:02

      Dit is wel een goed recept, wij gebruiken dit zo vaak!

      1. Fatima El Irari

        16 oktober 2024 at 10:04

        Hi Pauline,

        Fijn om te lezen dat het recept zo goed in de smaak valt!

  • sofie

    20 maart 2024 at 12:05

    hey,

    bij de ingrediënten staat bloem gaat dit dan over gewone patisserie of zelfrijdende bloem…

    groeten sofie

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2024 at 15:42

      Hi Sofie,

      Ik gebruik gewoon normale bloem.

  • Milena

    12 augustus 2024 at 13:25

    Lekker gebak, de afwezigheid van suiker geeft het wel een heel andere smaak dan cake. Het is eerder hartig zoals bananenbrood.

  • Pauline

    13 oktober 2024 at 14:00

    Zo goed ,tweede keer dat we dit maken beste cake ooit

    1. Fatima El Irari

      16 oktober 2024 at 10:04

      Aah leuk!!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept