Chocolade Bananencake

Prep time: 15 minuten
Cook time: 40 minuten
Serves: 6 personen

Chocolade Bananencake
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 40 minuten
- Totale tijd 55 minuten
- Aantal personen: 6 personen
Ingrediënten:
Cakebeslag:
- 2 rijpe bananen
- 3 eieren
- 4 eetl. honing
- 180 ml zonnebloemolie
- 100 ml melk
- 200 gram bloem
- 5 eetl. cacaopoeder
- 1 zakje bakpoeder
- 1/2 theel. zout
- 50 gram chocolate chips
Ook nodig:
- bakvorm 25 cm
- keukenmachine
Bereidingswijze:
Chocoladebeslag:
- 1)
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakvorm van 25 cm in. Zet opzij.
- 2)
Pel de bananen en voeg ze samen met de eieren, honing, zonnebloemolie en de melk toe in de keukenmachine. Mix het fijn.
- 3)
Voeg dan ook de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout toe en mix voor 1-2 minuten of tot alles is opgenomen.
- 4)
Roer vervolgens met een spatel de chocolate chips er doorheen en giet het beslag in de bakvorm.
- 5)
Zet de cake voor 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
- 6)
Na 35 minuten kun je met een satéprikker checken of de cake gaar is. Als de prikker er nat uitkomt dan moet de cake nog voor circa 5 minuten bakken.
- 7)
Laat de cake voor 20 minuten afkoelen in de vorm voordat je de cake op een rooster stort.
- 8)
Serveer de cake lauwwarm met eventueel wat chocoladesaus. Enjoy!
10 Comments
Hendrik de groot
8 oktober 2022 at 11:04
Slecht recept! De taart is mislukt!
Aanrader gebruik deze website niet!
Rianti
28 oktober 2023 at 14:19
Lekker zeg. Niet te zoet. Ik heb de melk vervangen door karnemelk (was over) en de honing vervangen door Steviala. 2 schepjes whey poeder erdoor voor extra proteïne.
Deze ga ik vaker maken!!!!
Bedankt!
Fatima El Irari
31 oktober 2023 at 11:07
Hi Rianti,
Goed om te horen dat het heeft gesmaakt!
Pauline
13 oktober 2024 at 14:02
Dit is wel een goed recept, wij gebruiken dit zo vaak!
Fatima El Irari
16 oktober 2024 at 10:04
Hi Pauline,
Fijn om te lezen dat het recept zo goed in de smaak valt!
sofie
20 maart 2024 at 12:05
hey,
bij de ingrediënten staat bloem gaat dit dan over gewone patisserie of zelfrijdende bloem…
groeten sofie
Fatima El Irari
21 maart 2024 at 15:42
Hi Sofie,
Ik gebruik gewoon normale bloem.
Milena
12 augustus 2024 at 13:25
Lekker gebak, de afwezigheid van suiker geeft het wel een heel andere smaak dan cake. Het is eerder hartig zoals bananenbrood.
Pauline
13 oktober 2024 at 14:00
Zo goed ,tweede keer dat we dit maken beste cake ooit
Fatima El Irari
16 oktober 2024 at 10:04
Aah leuk!!