Frambozen met Chocolade

12 februari 2025Fatima El Irari

Prep time: 40 minuten

Cook time:

Serves:

Mijn hele for you page op Instagram en TikTok staat vol met die heerlijke frambozen gedompeld in chocolade en ik kon het niet langer laten om ze zelf te maken. Het resultaat? Zo ontzettend lekker! Perfecte combinatie van het frisse van de framboos en de romige chocolade. Echt een must-try!

Print recept

Frambozen met Chocolade

  • Voorbereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gram verse frambozen
  • 200 gram witte chocolade
  • 200 gram melk chocolade
  • sateprikker

Bereiding:

  • 1)

    Was de frambozen voorzichtig en laat ze volledig drogen. 

  • 2)

    Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet opzij.

  • 3)

    Smelt de witte chocolade au bain-marie en blijf roeren.

  • 4)

    Prik een framboos op een satéprikker en doop elke framboos in de gesmolten witte chocolade.

  • 5)

    Laat overtollige chocolade goed eraf druipen.

  • 6)

    Plaats ze op het bakpapier en zet ze 10-15 minuten in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden.

  • 7)

    Je kunt ze ook in de vriezer zetten voor een stevigere en ijzigere textuur.

  • 8)

    Smelt in de tussentijd de melkchocolade op dezelfde manier als de witte chocolade.

  • 9)

    Doop vervolgens de frambozen met de witte chocoladelaag in de melkchocolade.

  • 10)

    Plaats ze terug op het bakpapier en laat opnieuw opstijven in de koelkast (ongeveer 20-30 minuten).

  • 11)

    Haal ze net voor het serveren uit de koelkast en smullen maar!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept