Choco Pinda Bites

6 oktober 2022Fatima El Irari

Prep time: 40 minuten

Cook time:

Serves: 6 stuks

Deze lekkere granola bites met 100% pindakaas, pure chocolade en zeezout zijn perfect als gezonder tussendoortje. Een handige snack waarmee je er weer een paar uur tegenaan kunt. Een heerlijke smaak combinatie voor de zoete trek.
Print recept

Choco Pinda Bites

  • Voorbereidingstijd 40 minuten
  • Aantal personen: 6 stuks

Ingrediënten:

  • 100 gram walnoten
  • handvol gepofte rijst
  • 100 gram pinda's, ongezouten
  • 100 gram pecannoten
  • 80 gram chocolate chips
  • 80 gram zadenmix
  • 80 gram geraspte kokos
  • 100 gram honing
  • 200 gram pindakaas, (100% pinda)
  • 200 gram pure chocolade

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor 0- 180 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Neem een kom en roer daarin alle ingrediënten behalve de pindakaas en chocolade.

  • 3)

    Neem een muffinvorm, het liefst een siliconen vorm en verdeel het mengsel over 6 holtes.

  • 4)

    Als je merkt dat het mengsel niet plekkerig genoeg is, dan voeg je extra honing toe.

  • 5)

    Druk het mengsel met een eetlepel stevig tegen de bodem aan.

  • 6)

    Bak de granola cups in 20-25 minuten goudbruin van kleur. Laat de granola cups volledig afkoelen.

  • 7)

    Smelt de pindakaas en verdeel over de granola cups. Zet in de koelkast voor minimaal 15 min.

  • 8)

    Smelt de chocolade en verdeel bovenop de pindakaas laag. Zet nogmaals voor 15 min. in de koelkast.

  • 9)

    Druk de granola cups uit de muffinsvorm en garneer met zeezoutvlokken. Enjoy!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept