Chili Kip met Komkommersalade

15 mei 2025Fatima El Irari

Prep time: 20 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Zin in iets makkelijks, maar boordevol smaak? Deze bowl is het perfecte doordeweekse gerecht: sappige sticky chili kip met een zoet pittige saus, frisse komkommersalade en zachte rijst als basis. Super simpel om te maken, en zó lekker dat je ‘m gegarandeerd vaker gaat maken!

Print recept

Chili Kip met Komkommersalade

  • Voorbereidingstijd 20 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 50 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Komkommersalade:

  • 1 komkommer, in dunne plakjes
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes

Chili Kip:

  • 500 gram kippendijfilet, in stukjes
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 eetlepels Sriracha mayo
  • 2 eetlepels Hoisin saus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 80 ml water
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepels peterselie , gehakt

Bereiding:

Komkommersalade:

  • 1)

    Meng in een kom de sesamolie, sojasaus, basterdsuiker, azijn, sesamzaadjes, knoflook en de chilivlokken tot de suiker is opgelost.

  • 2)

    Voeg de komkommerplakjes en de rode ui toe en schep alles goed om.

  • 3)

    Strooi de sesamzaadjes bovenop en zet even weg in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken.

Chili Kip met Rijst:

  • 1)

    Meng in een kom de kipstukjes met zout, peper, knoflookpoeder en maizena.

  • 2)

    Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip goudbruin aan alle kanten.

  • 3)

    Haal de kip uit de pan en zet apart.

  • 4)

    In dezelfde pan: voeg de roomboter toe en fruit de knoflook kort aan.

  • 5)

    Voeg dan Sriracha mayo, Hoisin saus, sojasaus, honing, water en de chilivlokken toe.

  • 6)

    Laat de saus voor 3-5 minuten inkoken op middel vuur en voeg daarna de kip weer toe.

  • 7)

    Schep alles goed om tot de kip sticky en glanzend is.

  • 8)

    Voeg de gehakte peterselie toe en schep nog een keer alles goed om.

  • 9)

    Schep rijst in een kom, leg de sticky chili kip erbij en maak het af met een flinke lepel frisse komkommersalade.

    Bekijk de bereidingswijze in mijn Instagram Reels-video: uitdekeukenvanfatima

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept