Chili Con Carne

13 oktober 2020Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 4 personen

Een perfect recept na een drukke werkdag: een chili con carne uit de oven! Een heel erg lekker en snel gerecht voor doordeweeks. En mocht je nou wat restjes overhebben? De dag erna smaakt dit gerecht nog lekkerder!

Print recept

Chili Con Carne uit de Oven

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Voor de chili con carne:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 stuk rode ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 300 gram rundergehakt
  • 500 gram tomatenblokjes, uit een pakje
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 200 gram mais, uit blik
  • 225 gram bruine bonen
  • 2 eetlepels zoete Sriracha saus

Kruiden:

  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel kerrie poeder

Overig:

  • tortilla vellen
  • geraspte kaas

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verhit de olijfolie in de pan en bak de ui, knoflook en de paprika voor 2-3 minuten op matig vuur.

  • 2)

    Leg het gehakt in de pan en bak het rul voor 1-2 minuten.

  • 3)

    Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, peterselie en de kruiden erbij en roer alles goed door elkaar.

  • 4)

    Plaats de deksel schuin op de pan en kook voor 8-10 minuten op matig vuur.

  • 5)

    Voeg de mais, bruine bonen en de Sriracha saus erbij en roer het door.

  • 6)

    Laat het mengsel met de deksel op de pan op laag vuur pruttelen voor 2-3 minuten.

In de ovenschaal!

  • 1)

    Verdeel een pollepel van het mengsel op de bodem van de schaal.

  • 2)

    Leg er een tortilla vel bovenop en herhaal dit tot het mengsel op is.

  • 3)

    Verdeel de geraspte kaas bovenop en zet de schaal in de oven op 200 graden voor 10-12 minuten.

  • 4)

    Serveer de chili con carne met een groene salade of laat de tortilla weg en serveer met rijst!

     

     

30 Comments

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept