Chili Cheese Nuggets

2 mei 2020Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 5 minuten

Serves: 20 stuks

Wie kent de chili cheese nuggets van de Burger King nou niet! Deze krokante nuggets met gesmolten cheddar kaas en pittige groene chili pepers zijn dé snack voor de pittige types! Haal je boodschappen in huis en ga vandaag nog aan de slag met dit lekkers!

Print recept

Chili Cheese Nuggets

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 5 minuten
  • Totale tijd 35 minuten
  • Aantal personen: 20 stuks

Ingrediënten:

Cheese vulling:

  • 8 plakken cheddar kaas
  • 1/2 Jalapeño , fijngesneden
  • 1/2 rode peper , fijngesneden

Nuggets paneren:

  • 300 gram bloem
  • 300 gram Panko kruimels
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 4 eieren

Bereidingswijze:

Cheese vulling:

  • 1)

    Verwijder het plasticfolie van de cheddar kaas en leg ze bovenop elkaar.

  • 2)

    Snijd de cheddar kaas in blokjes en leg de blokjes in een kom.

  • 3)

    Zet de kom bovenop een steelpannetje die je voor de helft hebt gevuld met water.

  • 4)

    Smelt de cheddar kaas au bain-marie op matig vuur terwijl je blijft roeren.

  • 5)

    Haal de kom van het steelpannetje en laat de kaas volledig afkoelen.

  • 6)

    Snijd de Jalapeño en de rode peper fijn.

  • 7)

    Voeg de Jalapeño en de rode peper toe bij de kaas en roer het door.

  • 8)

    Roer het kaas mengsel goed samen en laat het volledig afkoelen.

Nuggets vormen & paneren:

  • 1)

    Vorm van het kaas mengsel kleine balletjes en zet ze op een bord met bakpapier.

  • 2)

    Pak een balletje kaas en haal deze eerst door de bloem en klop overtollig bloem eraf. Als het blijft plakken kun je wat water gebruiken om je vingers nat te maken.

  • 3)

    Leg het balletje vervolgens in het ei mengsel en laat overtollig ei afdruppen.

  • 4)

    Breng de panko op smaak met peper en zout en haal het balletje door de panko.

  • 5)

    Leg het balletje nog eens in het ei mengsel en daarna nog een keer in de panko kruimels.

  • 6)

    Als je de balletjes meerdere keren paneert zullen ze straks niet opengaan in de hete olie.

  • 7)

    Zet de cheese nuggets voor zeker 15 minuten in de koelkast.

Cheese Nuggets frituren:

  • 1)

    Verwarm een hoeveelheid zonnebloemolie in een diepe pan op middelhoog vuur.

  • 2)

    Bak de cheese nuggets aan beide kanten mooi goudbruin van kleur.

  • 3)

    Leg de Chili Cheese nuggets op een bord met keukenpapier en laat ze even uitlekken van de olie.

  • 4)

    Serveer de Chili Cheese Nuggets warm en smullen maar!

66 Comments

  • Lam

    2 mei 2020 at 17:58

    Hii Fatima! Weet jij waar ik de Panko broodkruimels kan krijgen? X

    1. Fatima El Irari

      3 mei 2020 at 10:56

      Hi Lam,

      Deze kun je vinden bij de Jumbo of Albert Heijn. Xx

  • Dilek

    2 mei 2020 at 18:19

    Ooeh ziet er heerlijk uit gelijk even proberen❤️! Even een vraagje kan je ze misschien ook invriezen?

    1. Fatima El Irari

      3 mei 2020 at 10:57

      Hi Dilek,

      Ze waren ook echt heerlijk! Jazeker, je kunt ze invriezen nadat je ze hebt gepaneerd.

      1. char

        5 mei 2020 at 16:26

        Hoi Fatima! Wat zien ze er heerlijk uit! Ik wil ze nu gaan maken maar heb jalapenos uit een potje gekocht is dit ook goed? X char

      2. Fatima El Irari

        5 mei 2020 at 23:12

        Hi Char,

        Ja hoor die kun je ook prima gebruiken. Xx

    2. Azura

      3 mei 2020 at 17:53

      Heey! Kan je paneermeel gebruiken ipv panko?

      Groetjes

      1. Fatima El Irari

        4 mei 2020 at 12:36

        Hi Azura,

        Ja, hoor je kunt ook prima paneermeel gebruiken.

  • Sofia

    3 mei 2020 at 07:59

    Salaam ou alaikoum dame,

    Waar haal jij de panko vandaan? Ken alleen die van de Saitaku die bij de AH verkrijgbaar is. Op foto lijkt de panko die jij hebt gebruikt iets fijner.

    Met vriendelijke groet,

    Sofia

    1. Fatima El Irari

      3 mei 2020 at 11:02

      Alaikoem salaam Sofia,

      Ik haal deze altijd bij de Jumbo, maar die van de Albert Heijn is hetzelfde hoor.

    2. Safae

      3 mei 2020 at 18:17

      Hi Fatima, bij mij kreeg ik het kaasmengsel niet in een goed balletje. Het bleef te plakkerig en kleefde aan mijn handen. Heb je hier tips tegen?

      1. Fatima El Irari

        4 mei 2020 at 12:37

        Hi Safae,

        Je kunt je vingers altijd ietsjes nat maken met water, zodat het mengsel niet aan je handen blijft plakken.

  • Safiera

    3 mei 2020 at 10:35

    Ziet er weer goed uit! Ik heb geen plakjes cheddar maar een blok. Weet je hoeveel gram cheddar kaas ik dan nodig heb?

    1. Fatima El Irari

      3 mei 2020 at 11:03

      Hi Safiera,

      Je hebt dan 200 gram nodig. Xx

      1. Senna

        17 mei 2020 at 15:10

        ik heb geen bloem alleen meel, kan dit ook?

      2. Fatima El Irari

        17 mei 2020 at 16:48

        Hi Sennam

        Ja, meel kun je ook gebruiken hoor.

  • Sevval

    3 mei 2020 at 12:06

    Kan je ze ook in de oven bakken ipv frituren?

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 10:52

      Hi Serval,

      Heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar je kunt het proberen. Ik zou ze dan wel even in sprayen met extra olie zodat ze goudbruin bakken.

      1. Sum

        17 mei 2020 at 12:56

        Hi!

        Als ik er balletjes van maak en ze neerleg, dan worden ze al snel plat. De kaas is wel volledig afgekoeld… weet je waardoor dit komt?

      2. Fatima El Irari

        17 mei 2020 at 16:41

        Hi Sum,

        Je kunt ze dan gewoon in de koelkast zetten en als je ze eruit haalt kun je ze makkelijk rond rollen.

    2. Siham

      14 mei 2020 at 16:07

      Salaam Fatima!
      Alweer een heerlijk receptje !! Love it!
      Vraagje, kan je de nuggets na het paneren in de koeling bewaren om deze morgen te nuttigen? Of moet het per se in de vriezer?
      Dankjewel!
      Siham

      1. Fatima El Irari

        14 mei 2020 at 17:26

        Hi Siham,

        Bedankt lieverd! Ja, hoor je kunt ze gewoon afgedekt in de koelkast bewaren tot de volgende dag.

  • Selma

    3 mei 2020 at 12:48

    Hey Fatima!

    Thuis houden ze niet zo van pikant 😔 weet je toevallig door wat ik de pepers kan vervangen ?

    Merciiiikes!

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 10:53

      Hi Selma,

      Kun je vervangen door bijvoorbeeld stukjes zoete paprika. Xx

      1. Rana

        5 mei 2020 at 10:05

        Hoi Fatima,

        Ik heb er mooie balletjes van gemaakt maar vervolgens werden het allemaal ronde platte vormpjes. Weet jij hoe het komt dat ze inzakken? Smaak was overigens heerlijk! Is goed bevallen!

      2. Fatima El Irari

        5 mei 2020 at 23:03

        Hi Rana,

        Heb je het mengsel volledig laten afkoelen?

  • Ozlem

    3 mei 2020 at 13:02

    Hi!
    Ziet er heerlijk uit.
    Ik heb wel een vraag.
    Kan ik inplaats van panko ook paneelmeel gebruiken?

    Alvast bedankt voor je reactie!

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 10:54

      Hi Ozlem,

      Ja, hoor je kunt ook prima paneermeel gebruiken. Xx

  • Sultan

    3 mei 2020 at 15:11

    Hoi fatima,
    kan ik ook ipv cheddar kaas andere kaas gebruiken behalve mozarrella en cheddar? en kan ik ook ipv panko normale paneermeel gebruiken?

    Alvast bedankt.

    Ziet er goed uit!😘

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 11:20

      Hi Sultan,

      Ja, hoor je kunt ook normale kaas gebruiken en paneermeel kun je ook prima gebruiken hoor.

  • Malika

    3 mei 2020 at 16:09

    Hoe zorg je dat het niet aan je handen blijft plakken?

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 11:30

      Hi Malika,

      Je kunt je handen ietsjes nat maken met water zodat het niet blijft plakken.

  • Ibtissam

    3 mei 2020 at 16:20

    Assalam oe alaikoem fatima,
    Kan het ook zonder jalapenos.

    Gr. Ibtissam

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 12:27

      Alaikoem salaam Ibtissam,

      Ja, hoor kan ook.

  • amira

    3 mei 2020 at 18:58

    Hi Fatima,
    ik vraag me af hoe je er een balletje van kunt maken bij mij is het veelste waterig?
    groetjes.

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 12:39

      Hi Amira,

      Hoe bedoel je waterig? Als de kaas afkoelt, dan wordt die automatisch stevig.

  • Fatima

    4 mei 2020 at 10:06

    Hoi ik vroeg me af hoe je de bolletjes zo mooi rond houd bij mij zakte ze namelijk in ongeacht of de kaas wat kouder was

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 12:43

      Hi Fatima,

      Als je ze hebt gepaneerd kun je ze nog eens even kort rollen en dan in de koelkast zetten.

  • Naima

    4 mei 2020 at 11:49

    Hi Fatima,

    Ik probeer de balletjes te maken, maar de kaas blijft zo plakken aan m’n handen en zodra ik de balletjes gemaakt heb zakken ze in, misschien doordat ze nog iets te warm zijn.

    Heb je tips daarvoor? En welke cheddar raad je aan?

    Dank voor je reactie en je altijd super recepten!

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 12:44

      Hi Naima,

      Je moet de kaas wel echt volledig laten afkoelen voordat je er balletjes van rolt, want anders kunnen ze inderdaad inzakken. Ik gebruik de cheddar kaas van de Jumbo, eigen merk. Xx

  • Selin

    4 mei 2020 at 14:09

    Hi Fatima,

    Ik heb ze gisteren gemaakt hoor! Ze waren echt overheerlijk. Mijn moeder, broer en ik zijn fan.
    Bedankt, door jou heb ik echt ontdekt dat ik best goed ben in koken. <3

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2020 at 22:44

      Hi Selin,

      Ah fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! Aah wat lief! Leuk om te lezen dat je koken nu leuk vindt. Xx

  • AA

    4 mei 2020 at 15:02

    Kan je dit ook in de airfryer doen in plaats van frituren?

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2020 at 22:45

      Ja, kan alleen dan zou ik de balletjes wel even in sprayen met olie voor een goudbruine kleur.

  • Yasmin

    4 mei 2020 at 23:07

    Hoi Fatima,

    Ziet er heerlijk uit ga t zeker proberen binnenkort. Maar heb wel een vraagje. Kan je ook cheddar mengen met goudse kaas (heb ze allebei in huis en wil deze opmaken:)) en wat is het verschil tussen panko en panneermeel?

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2020 at 23:18

      Hi Yasmin,

      Ja, hoor je kunt er ook normale kaas bij doen. Panko is iets grover dan paneermeel en na het bakken ook krokanter.

  • Najima

    5 mei 2020 at 22:39

    Gisteren gemaakt en ze waren heerlijk! Ik heb ook Panko gebruikt en ze voor de zekerheid drie keer gepaneerd en ze gingen niet open. Chokran!

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2020 at 23:15

      Hi Najima,

      Wat goed! Leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt, graag gedaan! Xx

  • Siham

    5 mei 2020 at 22:40

    Bedankt voor dit recept Fatima! Vanavond gemaakt en we hebben gesmuld! Pas wel op met de warme kaas hoor, bijna verbrand whahaha!

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2020 at 23:15

      Hi Siham,

      Ben blij te lezen dat het heeft gesmaakt! Haha, ja de kaas is wel echt mega heet! Xx

  • Julie

    5 mei 2020 at 22:41

    We hebben gesmuld, bedankt! Bij mij ging er gelukkig maar eentje open, denk dat ik die niet goed genoeg had gepaneerd. Kan ik de volgende keer extra peper gebruiken voor meer pittigheid?

    Liefs,
    Julie

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2020 at 23:16

      Hi Jullie,

      Ja, hoor je kunt zeker extra peper gebruiken. Xx

  • Salma

    6 mei 2020 at 19:40

    Zou dit ook in de airfryer gemaakt kunnen worden? Zoja, op hoeveel graden en voor hoelang?

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2020 at 10:20

      Hi Salma,

      Ja, dat kan. Ik weet niet tot hoeveel graden jouw airfryer gaat, maar je kunt ze op ongeveer 200 graden afbakken voor 15 a 20 minuten. Eigenlijk totdat ze mooi goudbruin zijn, want de binnenkant is al gaar.

  • Yasmina

    7 mei 2020 at 18:28

    Salam aleikoem Fatima !

    Ik heb een vraagje,
    Ik had geen plakjes maar een blok cheddar gebruikt (200 gram) hij was gesmolten en toen probeerde ik de peper erdoor te roeren maar het bleef meer aan de buitenkant ? Heel veel stukjes peper vielen eraf. En toen ik hem had laten afkoelen kreeg ik er geen mooie balletjes van het was erg moeilijk te vormen het waren meer stukken die niet aan elkaar wouden blijven plakken. Ook was er veel olie ? Uit de kaas getrokken.

    Wat heb ik fout gedaan ? Heb ik de kaas niet lang genoeg laten smelten ? Of iets anders

    Ook kreeg ik er maar 8 balletjes uit door al dit gedoe ipv 20 hahahaha

    Ps. Ik hou van je gerechten ze zijn heerlijk en elk gerecht die ik van je maak lukt altijd perfect ! (Op deze na) hahahah

    Liefs yasmina

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2020 at 22:16

      Alaikoem salaam Yasmina,

      Ik heb toevallig nog van iemand gehoord dat het met verse cheddar kaas niet was gelukt, omdat het een brok werd. Ik heb het zelf nog niet eerder met verse cheddar kaas geprobeerd, dus ik weet niet hoe de structuur dan is. Ging het smelten wel goed of bleven er toch nog hele stukjes in?

  • Denise

    13 mei 2020 at 07:53

    Hoi Fatima,

    Ik heb deze nu al tweemaal gemaakt maar bij beide keren gaan ze open in de olie waardoor alles er uit loopt.
    Ik heb de kaas geheel laten afkoelen, twee maal gepaneerd en daarna in de koelkast gezet.

    Hoe kan dit? Moeten de balletjes in een frituurpan worden gebakken zodat ze geheel gebakken worden ipv in een pan waar ze voor de helft maar in liggen.

    Het verandert niets aan de smaak gelukkig, maar als er te veel kaas uit loopt zit er niks meer in de balletjes. Erg zonde.. hoe kan ik dit voorkomen?

    Alvast bedankt !

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2020 at 13:41

      Hi Denise,

      Wat jammer! Het licht sowieso niet aan de pan waarin je frituurt. Gebruik je paneermeel of panko?

      1. Denise

        13 mei 2020 at 18:52

        Ik heb panko gebruikt zoals het recept.

      2. Fatima El Irari

        14 mei 2020 at 17:20

        Hi Denise,

        Misschien kun je ze de volgende keer voor de zekerheid toch drie keer paneren. Ik durf zo echt niet te zeggen waar het aan kan liggen. De kaas moet goed afgekoeld zijn, balletjes moeten goed gepaneerd worden het liefst twee keer, goed koud laten worden in de koelkast en de olie moet goed heet zijn.

      3. Denise

        18 mei 2020 at 07:50

        Bedankt voor je reactie!
        Alles wat je noemt heb ik wel gedaan dus ik vind het ook vreemd.
        Ik weet helaas ook niet waar het dan aan kan liggen.
        Zou ik het kunnen proberen in een friet pan?

      4. Fatima El Irari

        18 mei 2020 at 08:57

        Hi Denise,

        Ja, hoor je kunt ze ook proberen in een frietpan.

  • Am

    15 mei 2020 at 17:01

    Hallo Fatima,

    Kan ik ze ook vantevoren frituren en later weer opwarmen?

    Chokran

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2020 at 14:07

      Hi Am,

      Dat kan, maar raad ik je niet aan. Net gefrituurd zijn ze echt het lekkerst en krokant.

  • Am

    15 mei 2020 at 19:25

    Salaam Fatima,

    Kan ik ze frituren en later weer opwarmen? Blijven ze dan ook lekker?

    Chokran

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2020 at 15:35

      Alaikoem salaam An,

      Raad ik je eerlijk gezegd niet aan. Net uit de frituur zijn ze echt het lekkerst.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept