Chiapudding met Rood Fruit en Granola

9 oktober 2024Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 2 uur

Serves: 4 stuks

Deze chiapudding met rood fruit, Griekse yoghurt en granola is een heerlijke combinatie van romige texturen en een knapperige bite. Dit recept is perfect als ontbijt, lunch of een gezond tussendoortje, en je kunt het gemakkelijk de avond ervoor klaarmaken voor een snelle en voedzame start van de dag.

Print recept

Chiapudding met Rood Fruit en Granola

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 2 uur
  • Totale tijd 2 uur 15 minuten
  • Aantal personen: 4 stuks

Ingrediënten:

Chiapudding:

  • 300 ml halfvolle melk
  • 200 gram rood fruit, vers of uit de diepvries
  • 4 eetl. chiazaad
  • Griekse yoghurt
  • granola

Bereiding:

  • 1)

    Doe het rood fruit en de melk in een blender en blend dit tot je een glad papje. ⁠

  • 2)

    Mocht het papje iets te dik zijn, dan kun je iets meer melk toevoegen en weer mixen.

  • 3)

    Voeg de chiazaad toe en roer het met een lepel goed door.

  • 4)

    Dek het af, zet in de koelkast en laat de chiapudding voor minimaal 2 uur staan.

  • 5)

    Haal de chiapudding uit de koelkast en roer het goed door.

  • 6)

    Vind je de chiapudding iets te dik? Voeg dan een scheutje melk toe en roer goed door.

  • 7)

    Schep een laag chiapudding in een glas en verdeel daarop een laagje Griekse yoghurt.

  • 8)

    Eindig met een schep granola en garneer wat verse stukjes fruit. Eet smakelijk!

     

     

     

     

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept