Cheesecake met Paaseieren

25 maart 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Gisteren maakte ik een no bake cheesecake om mee te nemen op visite en wat hebben wij gesmuld! De Cheesecake vulde ik met lekker veel chocolade paaseitjes, en deze taart is een blijvertje!

Ingrediënten: (8 personen)
Voor de koekjes bodem:
  • 400 gr. biscuitkoekjes, gemalen
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 250 gr. ongezouten roomboter, gesmolten
  • springvorm 22 cm
Cheesecake vulling:
  • 300 ml verse slagroom
  • 3 etl. kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 400 gr. Philadelphia roomkaas of monchou
  • 3 etl. kristalsuiker
  • 10 paaseieren
Voor de topping:
  • 250 ml verse slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • paaseieren
  • chocoladekrullen
Bereiding:
Stap 1.

Vet de bodem en de randen van de springvorm in met roomboter en bekleed met bakpapier. Zet even apart. Voeg de kristalsuiker en de gesmolten roomboter toe bij de koekkruimels en mix het samen. Schep de kruimels in de springvorm en druk het met behulp van een maatlepel de kruimels tegen de bodem en de randen. Zet de springvorm in de koelkast.

Stap 2.

Voeg de kristalsuiker en de klopfix bij de slagroom in een kom en mix de slagroom met de elektrische handmixer op middelhoge snelheid mooi stijf. Zet de slagroom even opzij. Mix in een andere kom de Philadelphia roomkaas met de kristalsuiker mooi glad voor ongeveer 60 seconden. Ga met de spatel langs de zijkanten van de kom en mix nogmaals samen tot een mooi glad mengsel zonder klontjes.

Stap 3.

Schep de helft van de geklopte slagroom bij de roomkaas en vouw de slagroom met een spatel bij de roomkaas. Schep de overige slagroom er dan ook bij en vouw deze weer met de spatel bij de crème. Snijd ongeveer 10 paaseitjes in grove stukjes en roer deze met de spatel door de cheesecake crème.

Stap 4.

Schep de cheesecake crème in de vorm en strijk de crème met de spatel mooi glad. Dek de springvorm af met plasticfolie en zet de springvorm voor zeker 5 a 8 uur in de koelkast. Haal de springvorm uit de koeling en verplaats de cheesecake naar een taart plateau.

Stap 5.

Mix de overige slagroom stijf met de vanillesuiker en de klopfix en schep de slagroom in de spuitzak. Spuit mooie toefjes bovenop de cheesecake en garneer de toefjes met paaseitjes. Strooi in het midden van de cheesecake eventueel wat geraspte chocolade en smullen maar!

Extra tips&tricks:
.
  • Vervang Philadelphia roomkaas door monchou of door huismerk roomkaas.
  • Vervang de paaseitjes door stukjes chocolade of vers fruit.
  • Voor een extra stevige cheesecake raad ik je aan om de cheesecake voor een nacht in koeling te zetten.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Deze4

 

 

 

Print recept

Nutrition

68 Comments

  • Siham

    25 maart 2018 at 09:24

    Salaam Fatima,

    Wow wat ziet dit er lekker uit! Ik ga het van de week proberen te maken, thanks!

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2018 at 09:30

      Alaikoem salaam Siham,

      Dankjewel lieve schat! Xx

  • Nathalie

    25 maart 2018 at 09:25

    Hi Fatima,

    Wat ziet die cheecake er lekker en mooi uit! Ik ga deze denk ik maken voor de paas brunch. Bedankt!

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2018 at 09:29

      Hi Nathalie,

      Dankjewel hoor! En het lijkt me zeker een leuk idee om de cheesecake voor de brunch te maken. Succes! Xx

  • Selma

    25 maart 2018 at 09:25

    Mmmm lekker! En wat leuk dat je het hebt gemixt met paaseieren, en de topping is ook super schattig!
    Dankjewel lieve Fatima ik ga m volgend weekend lekker maken.

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2018 at 09:29

      Hi Selma,

      Haha dankjewel lieve schat! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Succes! Xx

  • Nima

    25 maart 2018 at 09:26

    Goedemorgen Fatima,

    Ziet er lekker uit! Kan ik ook monchou gebruiken en dan ook gewoon 400 gram? En leuk dat je er weer stappen foto’s bijdoet.

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2018 at 09:28

      Hi Nima,

      Ja, je kunt ook monchou gebruiken en dan precies dezelfde hoeveelheid 400 gram. xx

  • Nawar

    25 maart 2018 at 09:27

    Fatima, kan ik ook geklopte slagroom van de AH gebruiken?

    Groetjes,
    Nawar

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2018 at 09:27

      Hi Nawar,

      Ja die kun je ook gebruiken! Xx

  • Saatje

    25 maart 2018 at 09:28

    Ziet er weer heerlijk uit! Nu heb ik meteen een taartje voor de paasbrunch! Dank je wel lieve Fatima!

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2018 at 09:31

      Dankjewel lieve Saatje en heel graag gedaan! Succes lieverd. Xx

  • Nadia

    25 maart 2018 at 09:41

    Hi Fatima,

    Ziet er elegant uit! Klop of mix jij se alagroom en voor hoe lang doe je dit? Bij mij wordt het zo vaak een botermengsel (geschift)…

    1. Fatima El Irari

      26 maart 2018 at 05:56

      Hi Nadia,

      Dankjewel lieve schat! Een super tip die ik ooit ergens las op internet werkt echt goed voor het mixen van slagroom. Voordat je begint met het mixen van de slagroom zet je de kom en de garde in de diepvries voor ongeveer 10 minuten. Op deze manier zijn ze beide lekker koud en wordt de slagroom echt snel stijf. Zelf mix ik de slagroom voor ongeveer 1 a 2 minuten op hoge snelheid stijf. Xx

  • najwa

    25 maart 2018 at 10:32

    Hallo Fatima,

    Ik ben helemaal in love met dit recept!!!

    Groetjes Najwa
    #lerenkokenvanjou!!!!

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2018 at 11:58

      Hallo Najwa,

      Haha aah super lief zeg! Bedankt voor je lief berichtje! Xx

  • Fatje

    25 maart 2018 at 10:42

    Masha allah ziet er echt uit als een lentetaart haha, en lijkt me heerlijk. Ik zag wel dat je bij de ingredientenlijst bij de vulling geen paaseieren hebt vermeld, wat ik raar vond haha. Maar verderop in de tekst kom je het wel tegen. Maar misschien wel handig om ze ook in het rijtje te vermelden:) super bedankt voor je heerlijke en makkelijke recepten!

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2018 at 11:57

      Hi Fatje,

      Dankjewel lieverd! Klopt, ik heb ze er gelijk even bijgezet. Xx

  • Nimet

    25 maart 2018 at 11:08

    Hoii Fatıma ? ziet er super schattig uit ?van waar heb je de gekleurde paaseitjes zonder papiertje?

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2018 at 11:57

      Hallo Nimet,

      Dankjewel lieve schat! De paaseitjes kreeg ik op werk en eerlijk gezegd weet ik niet waar ze die hebben gekocht, maar ik zal het even navragen. Xx

      1. Siham

        29 maart 2018 at 02:14

        Salam faat
        Ik heb de paaseitjes gezien in kruitvat voor 2euro?

      2. Fatima El Irari

        29 maart 2018 at 07:37

        Ah super! Dankjewel voor de tip lieve Siham! Xx

    2. Kaoutar

      25 maart 2018 at 18:01

      Je kan ze denk ik ook gewoon bij de AH enz kopen.

    3. Fatje

      26 maart 2018 at 15:09

      Bekeek net de folder van de Aldi en zag die paaseitjes daarin! Dus je kunt ze zoiezo bij de Aldi vinden!

      1. Fatima El Irari

        27 maart 2018 at 06:50

        Ah super! Bedankt voor de tip. Xx

  • Kaoutar

    25 maart 2018 at 11:12

    Hi lieve fatima,

    Ik zie nergens bij de ingrediënten dat je paaseitjes benoemd? De 10 stukjes en plus zie ik dubbel 3 etl kristalsuiker staan. ♥️

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2018 at 11:56

      Hi Kaoutar,

      Je gebruikt 3 eetlepels suiker voor de slagroom en 3 eetlepels voor de Philadelphia roomkaas. Ik heb de paaseieren erbij gezet, dankjewel lieverd! Xx

      1. Kaoutar

        25 maart 2018 at 14:48

        Dankjewel lieverd!! ?

      2. Fatima El Irari

        25 maart 2018 at 15:11

        Graag gedaan! Xx

  • Amal

    25 maart 2018 at 11:25

    Hoi fatima , de taart ziet heel lekker uit, ga ik zeker maken.
    Kan ik mascarpone gebruiken?
    Bedankt?

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2018 at 11:52

      Dankjewel lieve Amal! Jazeker, mascarpone kan ook! Xx

  • Nisrine

    25 maart 2018 at 12:07

    Dag lieve Fatima,
    Bedankt voor de recept
    Ff vraagje kan ik de paas eitjes ook weglaten uit het beslag zo ja moet ik iets veranderen aan beslag.

    Liefst nisrine

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2018 at 15:07

      Hallo Nisrine,

      Ja hoor je kunt de paaseitjes weglaten en voor de rest hoef je niks aan het recept te veranderen. Xx

  • Nadia

    25 maart 2018 at 14:20

    Hmm verukelijk lekker ik heb er ook zin tbark allah ik ga dat zeker proberen ik hou van u recepten

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2018 at 15:09

      Dankjewel lieve Nadia! Ontzettend lief! Xx

  • Yasmina

    25 maart 2018 at 15:22

    Salaam aleikom meid, die taart ziet er heerlijk uit ?? Een vraagje: is die klopfix echt essentieel? Ik heb het gevoel dat ik dat nergens in de buurt kan halen haha ? Is het te vervangen door iets anders? Thankssss! ?

    1. Fatima El Irari

      26 maart 2018 at 05:53

      Alaikoem salaam Yasmina,

      Dankjewel lieve schat! De klopfix die verstevigd de slagroom, maar je zou de slagroom ook enkel kunnen koppen met kristalsuiker hoor. Woon je in het buitenland? Misschien dat het daar een andere naam heeft.

      Liefs,
      Fatima

  • Samira

    26 maart 2018 at 06:29

    Hey fatima,
    Ziet er verukkelijkkk uit!!!

    Alleen ben ik niet echt voor cheesecake wou je vragen of ik eventueel en andere vulling kan maken iets dat je me kan aanraden mss? Grtjs

    1. Fatima El Irari

      26 maart 2018 at 07:10

      Hallo Samira,

      Dankjewel lieverd! Uhm bedoel je dat je een compleet andere taart wilt maken?

      1. Samira

        9 maart 2019 at 12:41

        Nee ik bedoel ik hou niet van paaseieren kan ik wat anders er in doen

      2. Fatima El Irari

        9 maart 2019 at 20:24

        Andere chocolade of?

  • Fatima

    26 maart 2018 at 20:31

    Salam lieverd,

    Ik heb een totaal andere vraag maar wanneer komt de marokkaanse kip in de oven, die recept online ?

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2018 at 06:49

      Alaikoem salaam Fatima,

      Is niet erg hoor. Ik zal dit recept inschAllah zo snel mogelijk delen op de blog. Waarschijnlijk maak ik het dit weekend nog. Xx

      1. Fatima

        28 maart 2018 at 20:04

        Ooh super om te horen ! Ik kijk er al naar uit ? xx

  • Nisrine

    26 maart 2018 at 20:43

    Dag Fatima,
    Ik heb jou cheese cake gemaakt
    Hij is heerlijk ben er nu van aant eten?
    Alleen koekkruimels breken helemaal niet vast
    Ook met snijden alles valt er half af
    Heb precies alles gedaan zoals het recept

    Liefst nisje

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2018 at 06:48

      Hallo Nisrine,

      Aah wat goed! Het kan zo zijn dat de bovenzijde van de koekkruimels iets afbreekt, omdat deze gedeelte beste dun is. Je zou de volgende keer de rand iets dikker kunnen aandrukken met meer kruimels. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Ilhame

    27 maart 2018 at 07:17

    Hee Fatima,

    De taart ziet er super lekker uit maar dat zijn jou recepten altijd.
    Ik heb een taartvorm van 26 cm, hoeveel moet dan van alles zijn….

    Liefs ilhame

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2018 at 09:14

      Hallo Ilhame,

      Dankjewel lieve schat! Je kunt precies het recept aanhouden en alsnog de springvorm van 26 cm gebruiken, alleen wordt de cheesecake dan iets lager dan die van mij. Succes! Xx

      1. Ilhame

        27 maart 2018 at 10:18

        Dankje schat voor je reactie

      2. Fatima El Irari

        27 maart 2018 at 12:59

        Graag gedaan lieverd!

  • MeryemT

    27 maart 2018 at 13:12

    Ik krijg hier honger van ? wil het zeker eens uitproberen ♥️??

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2018 at 13:49

      Haha sorry Meryem! Moet je zeker doen, echt het proberen waard! Xx

  • Ebru

    30 maart 2018 at 22:32

    Hoi Fatima,

    De cheesecake ziet er geweldig uit! Heb je een foto van de biscuitkoekjes? Weet niet zo goed welke je bedoelt. Xx

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2018 at 07:36

      Hallo Ebru,

      Dankjewel lieverd! Zie hieronder een link; https://gewoonvegan.nl/ah-basic-mariabiscuit/

  • Sou

    1 april 2018 at 21:11

    Heerlijk joh! Kan ik ook die goedkope roomkaas gebruiken? Zuivelspread van de AH bijvoorbeeld?

    Liefs
    Xxx

    1. Fatima El Irari

      2 april 2018 at 08:57

      Hi Sou,

      Ja hoor dat kan ook, maar eerlijk gezegd raad ik je dan eerder de roomkaas aan van de Lidl.(grijze verpakking) Succes! XX

  • Youssra

    2 april 2018 at 12:13

    Hoiii lieve Fatimaa!
    Ziet er erg lekker uit allahoema bareek en ga ik zeker uit proberen. Vraagje: kan je de biscuitkoeken ook vervangen door andere koek of maakt dat het minder lekker? Ik zou dan graag bastognekoeken of zo willen gebruiken. Kan dat?

    Alvast bedankt ♡

    1. Fatima El Irari

      2 april 2018 at 12:21

      Hallo lieve Youssra,

      Dankjewel lieve schat! Ja hoor je kunt bastognekoekjes gebruiken, maar dan heb je wel minder roomboter nodig. Ik zou dan 150 gram roomboter gebruiken, omdat de koekjes zelf al vettig zijn en verder geen extra kristalsuiker toevoegen. Xx

  • Kaoutar

    2 april 2018 at 15:00

    He Faat,

    Ik heb een vraagje..ik heb namelijk de cake gemaakt en hij staat inmiddels al 4 uur in de koelkast. Maar nu vraag ik mij af of de vulling hard moet worden of toch een beetje zachtjes?
    Ik hoor graag van je!

    x Ko

    1. Fatima El Irari

      2 april 2018 at 16:12

      Hi Kaoutar,

      De Cheesecake vulling wordt stevig, maar niet echt hard. Als en de Cheesecake een dag in de koelkast laat staan, dan is die vaak wel goed stevig. Xx

  • Hajar

    6 april 2018 at 07:03

    Hey Fatima,
    Kan je ook springvorm 26cm gebruiken ? Ziet er lekker uit Cxx

    1. Fatima El Irari

      7 april 2018 at 14:08

      Hi Hajar,

      Ja hoor die kun je ook gebruiken. Xx

  • Seb

    20 november 2018 at 07:22

    Overheerlijk!
    Maar kan ik i.p.v. de biscuitkoekjes gewoonweg speculoos gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      20 november 2018 at 08:57

      Dankjewel Seb! Jazeker, je kunt ook andere koekjes gebruiken.❤️

  • Samira

    9 maart 2019 at 06:09

    Salam Fatima als je geen paaseieren lekker vind wat kan je doen heb jij misschien idee wat ik in plaats van paaseieren in plaats van wat anders

    1. Fatima El Irari

      9 maart 2019 at 10:06

      Alaikoem salaam Samira,

      Je kunt M&M’s gebruiken of stukjes kitkat, snickers en eigenlijk gewoon alle chocolade die je lekker vindt. Xx

  • Marloes

    24 maart 2019 at 13:58

    Deze taart ziet er echt heerlijk uit! Kan je ook nog gesmolten witte chocolade toevoegen aan het mengsel? Zodat je een soort white chocolade Cheesecake krijgt, of kan dit alleen wanneer je de versie maakt die je moet bakken?

    (Voor mijn verjaardag 12 april maak ik jouw raffaelo taart voor de eerste keer, ik ben zeer benieuwd hoe deze smaakt ?)

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2019 at 16:02

      Hi Marloes,

      Jazeker, je kunt er gesmolten chocolade aan toevoegen. Als je de chocolade maar eerst even goed laat afkoelen natuurlijk. De raffaelo taart is echt heeeeeeerlijk!?♥️

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept