Frambozen Cheesecake

13 maart 2020Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 4 uur

Serves: 6 personen

Deze frisse cheesecake met frambozensaus past precies bij het mooie weer dat eraan zit te komen! No bake cheesecake, dus de oven heb je niet nodig!

Print recept

Cheesecake met Frambozen Swirl

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 4 uur
  • Totale tijd 4 uur 30 minuten
  • Aantal personen: 6 personen

Ingrediënten:

Koekjes bodem:

  • 260 gram Oreo koekjes, 24 stuks
  • 80 gram roomboter, ongezouten

Cheesecake beslag:

  • 200 gram roomkaas
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom, ongeklopte
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix

Frambozensaus

  • 100 gram frambozen, diepvries
  • 1 theelepel kristalsuiker

Bereidingswijze:

Koekjes bodem:

  • 1)

    Maal de Oreo fijn in de keukenmachine en roer de gesmolten roomboter erbij.

  • 2)

    Stort de koekjes in een vorm van 25 cm en druk de koekjes met de achterkant van een lepel stevig aan. Zet de springvorm in de tussentijd afgedekt in de koelkast.

Frambozensaus:

  • 1)

    Leg de frambozen in een steelpannetje en voeg de kristalsuiker erbij. Roer de frambozen op laag vuur tot een glad mengsel voor ongeveer 2-3 minuten.

  • 2)

    Wrijf de frambozensaus door een zeef, zodat de pitjes achterblijven. Laat de saus volledig afkoelen.

Cheesecake beslag:

  • 1)

    Klop de roomkaas met de basterdsuiker glad en romig. Klop in een aparte kom de koude slagroom met de kristalsuiker en de klopfix stijf.  Zet ongeveer 100 gram apart voor de garnering. 

  • 2)

    Vouw de geklopte slagroom met een spatel door de roomkaas tot een egale crème. Verdeel de crème in de vorm en strijk het mooi glad. 

  • 3)

    Schep met een theelepel druppels van de afgekoelde frambozensaus op de cheesecake.

  • 4)

    Ga met een sateprikker door de frambozen druppels en maak een paar ronde bewegingen voor een swirl effect.

  • 5)

    Schep de slagroom die je apart had gezet in een spuitzak en spuit bovenop de cheesecake een paar toefjes slagroom. Laat de cheesecake voor minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer de cheesecake met verse frambozen en smullen maar!

16 Comments

  • Sanne

    13 maart 2020 at 12:20

    Salam Aleykoem,
    Leuk recept! Net gemaakt samen met de kleine man 😊.

    Kleine opmerking.
    In de ingrediëntenlijst staat een zakje vanillesuiker en bij de bereiding klopfix bij het stukje cheescake beslag.

    1. Fatima El Irari

      13 maart 2020 at 14:51

      Alaikoem salaam Sanne,

      Ah wat leuk zeg! Bedankt voor het doorgeven ik heb het zojuist erbij gezet. Geniet ervan! Xx

  • M

    13 maart 2020 at 12:32

    Welke roomkaas gebruik jij altijd precies?

    1. M

      13 maart 2020 at 13:35

      Ik pak zelf vaak monchou in een wikkel en haal deze een uur van te voren uit de koelkast, maar het wilt nooit helemaal zacht worden. Ik krijg dan altijd brokken kaas in het beslag.

      1. Fatima El Irari

        13 maart 2020 at 14:22

        Hi M,

        Je kunt dan de volgende keer de roomkaas au bain-marie verwarmen en blijven roeren. Op deze manier gaan de brokjes er snel uit. Xx

      2. Amira

        17 maart 2020 at 15:50

        Hallo deze cheesecake ziet er heerlijk uit. Ik heb niet zo’n bakvorm is het ook mogelijk om het in een ander bakvorm te doen? Waar bijvoorbeeld de bodem niet af kan? Moet ik dat eventueel invette of niet. Heb wel eentje met van die ribbels aan de rand? Sorry voor al mijn vragen

      3. Fatima El Irari

        18 maart 2020 at 11:34

        Hi Amira,

        Je zou ook een springvorm kunnen gebruiken. Of je gebruikt een ovenschaal en bekleed deze met bakpapier die een beetje boven de randen uitsteekt. Op deze manier kun je de cheesecake eruit tillen door het bakpapier op te tillen.

    2. Fatima El Irari

      13 maart 2020 at 14:23

      Ik gebruikte in de recept Philadelphia, maar je zou ook monchou of een ander soort naturel roomkaas kunne gebruiken.

      1. Amira

        18 maart 2020 at 12:56

        Hallo Fatima,
        Bedankt voor je antwoord stel dat ik het in een springvorm wil doen moet in dan de zijkanten ook met oreo doen of alleen de bodem?

      2. Fatima El Irari

        18 maart 2020 at 15:03

        Hi Amira,

        Graag gedaan! Je kunt het beste alleen de bodem bedekken met Oreo.

  • Amal

    14 maart 2020 at 08:16

    Hi Fatima, wat ziet deze cheese cake er zo vrolijk uit dank je wel daarvoor.
    My question is, welke maat springvorm is dit en waar heb je die vandaan.

    Baraka Allaho fik💋
    Liefs Amal

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2020 at 14:55

      Hi Amal,

      Bedankt lieve schat! De vorm is 25 cm. 🥰❤️

      1. Douae

        14 maart 2020 at 20:02

        Assalaam ou alaikom! Ziet er super mooi en lekker uit masha Allah! Zou de witte basterdsuiker ook vervangen kunnen worden door iets anders of weg gelaten worden? Wa salaam xx

      2. Fatima El Irari

        14 maart 2020 at 21:35

        Alaikoem salaam Douae,

        Bedankt! Ja, je kunt de basterdsuiker vervangen door kristalsuiker of poedersuiker. Xx

  • Auatif

    14 maart 2020 at 12:32

    Hoi fatima,

    Vraagje hoe groot is je bakvorm?
    Ziet er overigens heerlijk uit😍

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2020 at 14:54

      Hi Auatif,

      Bedankt! De vorm is 25 cm. 💛

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept