CHEESECAKE CUPCAKES

22 juni 2017Fatima El Irari

Wie mij iets langer kent weet dat Cheesecakes een van mijn favorieten desserts/taarten zijn. Dit mag dan wel geen no bake cheesecake zijn, maar alsnog is het een simpel maar vooral erg lekker lekkernij. Binnen een mum van tijd staat dit lekkers ook bij jou op tafel en eet je er gemakkelijk een paar achter elkaar op! 

Ingrediënten (15 stuks)
.
Cheesecake beslag:
.
  • 200 gr. Maria koekjes
  • 100 gr. gesmolten roomboter
  • 200 gr. monchou
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 200 gr. crème fraîche
  • 1 etl. maïzena
Extra:
.
  • frambozen
  • blauwe bessen
Bereiding:
.
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en giet de gesmolten roomboter erbij. Mix het samen en verdeel en schep in elk cupcake vormpje een volle eetlepel van de koekkruimels. Druk de koekkruimels goed tegen de bodem.
  3. Zet de bakvorm in de oven voor 10 minuten, zodat de koekjesbodem goed stevig kan bakken.
  4. Voeg de zachte monchou samen met de vanillesuiker, kristalsuiker en het zout toe in de kom en mix het samen tot een romig mengsel. Ik ben helaas de stap van de kristalsuiker vergeten te filmen, maar de kristalsuiker moet er dus wel bij!
  5. Voeg de eieren per een toe bij het beslag en mix het door. Zodra je ziet dat het ei is opgenomen voeg je het tweede ei toe en mix je het weer samen.
  6. Schep de crème fraîche erbij en mix dit ook weer door het beslag heen.
  7. Voeg als laatste de maïzena toe en mix het weer door tot de maizena is opgenomen. Ga met de spatel door het beslag en vul elk vormpje tot net onder de rand met het beslag.
  8. Bak de cheesecakes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20-30 minuten. De cheescakes zijn gaar als ze aan de bovenkant stevig ogen en niet meer nat zijn.
  9. Wanneer de cheesecakes gaar zijn zet je de oven uit en laat je ze voor 10 minuten in de oven zitten. Zet vervolgens de oven op een kiertje en laat ze nog eens voor 15 minuten in de oven zitten.
  10. Plaats de cheesecakes vervolgens in de koelkast voor zeker 3 a 5 uur in de koelkast, zodat de cheesecakes goed kunnen opstijven. 
  11. Verwijder de papiertjes voordat je de cheesecakes serveert en smullen maar!
Extra tips&trics:
.
  • Voor perfecte stevige cheesecakes raad ik je aan om de cheesecakes voor een dag in de koelkast te zetten.
  • Met dit recept kun je ook 1 grote cheesecake bakken in een bakvorm van 20 of 22 cm.

Zie hier foto’s van foodies die de Cupcake Cheesecakes al hebben uitgeprobeerd.

Liefs,
Fatima

Print recept

159 Comments

  • Lilie

    22 juni 2017 at 21:03

    Hoi faatje, bedankt voor het delen van het recept, ik ga het zeker uit proberen. Is het een idee om het in de avond te maken en het de volgende dag mee te nemen op bezoek!

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2017 at 11:39

      Hallo Lillie,

      Jazeker, dat kan. Dat is ook het fijne aan zulke cheesecake recepten, want je kunt ze altijd een dag van te voren maken en in de tussentijd in de koelkast laten staan.

      Liefs,
      Fatima

    2. Fatima El Irari

      9 juli 2017 at 15:38

      Hallo Emine,

      Mag ik vragen hoe lang je de cheesecakes in de koelkast hebt gezet?

  • Amal

    22 juni 2017 at 21:39

    Salaam Faatje, ik zou deze graag in 1 grote rechthoekige Springvorm willen maken afm: LxBxH 42 x 29x 7cm welke verhouding van de ingrediënten zou ik het beste kunnen doen?

    Superlief voor al je genomen moeite om iedereen hier te helpen om verrukkelijke maaltijden, desserts enz… te maken
    Moge Allah ﷻ je rijkelijk belonen?

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2017 at 11:37

      Alaikoem salaam Amal,

      Als je deze hoeveelheden aanhoudt dan ben ik bang dat je een lage taart krijgt, dus ik raad je aan om het recept te verdubbelen. Allahoema ameen lieve schat dankjewel!

      Liefs,
      Fatima

    2. Faiza

      29 juni 2017 at 09:31

      Hallo heb de cheesecake cupcakes gemaakte maar mijn koekenbodem is heel hard hoe komt dat ? Danku

      1. Fatima El Irari

        29 juni 2017 at 13:49

        Hallo Faiza,

        Als de cheesecakes uit de koelkast komen is de bodem inderdaad iets hard. Je kunt de cheesecakes het beste even op kamertemperatuur laten komen.

  • Hajar

    22 juni 2017 at 21:43

    Ik ga het zeker uit proberen zit er heerlijk uit.
    Wat ben jij toch een geweldig dame??

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2017 at 11:36

      Hallo Hajar,

      Bedankt lieve schat! Erg lief van je.

      Liefs,
      Fatima

  • Sarah

    22 juni 2017 at 22:07

    Welke afmeting heeft deze bakvorm (en de bakvormpjes erin)? En als ik er 1 gehele cheesecake van wil maken, welke bakvorm kan ik dat het best gebruiken qua afmeting? Dank!

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2017 at 11:35

      Hallo Sarah,

      Ik zou dan een bakvorm van 20 of 24 cm gebruiken.

      Liefs,
      Fatima

      1. Sanae

        21 oktober 2017 at 09:50

        Haai lieve Fatima Hoelang moet het dan in de oven?

      2. Fatima El Irari

        23 oktober 2017 at 06:20

        Hallo lieverd,

        De cheesecakes gaan voor ongeveer 20 a 30 minuten in de oven. Het kan zo zijn dat ze bijvoorbeeld in jouw oven iets langer moeten bakken, maar dit kun je na 20 minuten checken. Als de bovenkant van de cheesecakes niet meer nat is dan zijn de cheesecakes gaar.

      3. Ibtiessem

        28 juni 2018 at 12:03

        Salam alaykoum fatima, mag ik vragen hoe lang de cheesecake dan in de oven moet? In geval je het beslag dus in een springvorm van 22 cm doet?

      4. Fatima El Irari

        29 juni 2018 at 14:09

        Alaikoem salaam Iebtiessem,

        Jazeker, je bakt de Cheesecake dan voor ongeveer 40 a 50 minuten in de voorverwarmde oven.❤️

  • Merjem

    22 juni 2017 at 22:07

    Hmmm zien er heerlijk uit! Ga deze zeker uitproberen! Kun je deze ook een dag van te voren maken? En hoeveel cheesecakjes krijg je met dit recept?

    1. Kimaa

      22 juni 2017 at 22:59

      Salam ou alaikoum,

      Boven de opsomming van de ingrediënten staat tussen haakjes 15 stuks.?

      1. Fatima El Irari

        23 juni 2017 at 11:33

        Bedankt voor je hulp lieverd!

    2. Fatima El Irari

      23 juni 2017 at 11:34

      Hallo Merjem,

      Jazeker, je kunt ze een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren. Je krijgt uit dit recept 15 stuks.

      Liefs,
      Fatima

  • Fadoua

    22 juni 2017 at 22:57

    Salaam faatje bedankt om het met ons te delen. Ik was aan het wachten op het receptje om die te maken voor el3ied. Je inspireert ons Allah ej3awnek moge Allah u belonen inschallah wat ben jij een pracht van een dame machallah xx

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2017 at 11:34

      Alaikoem salaam lieve Fadoua,

      Aah wat onwijs lief zeg! Dankjewel hbiba en Allahoema ameen lieve schat! Ik hoop inschAllah dat jullie er allemaal van zullen genieten inschAllah!

      Liefs,
      Fatima

      1. Hanane

        24 juni 2019 at 07:02

        Hoi Fatima! Ik heb dezs cakejes al een paar x gemaakt en ze vallen echt in fe smaak! Ik heb echter een vraagje; bij mij zakken de cakjes elke keer en blijven ze niet mooi recht van boven zoals die van jou. Er komt als het ware een soort van kuiltje in, wat weer vervelend is als ik de cakejes wil versieren. Weet jij misschien waar het door komt en wat ik ertegen kan doen?

        Veel liefs,
        Hanane

      2. Fatima El Irari

        24 juni 2019 at 10:22

        Hi Hanane,

        Wat leuk om te lezen! Haal jij de cheesecakes nadat ze gaar zijn direct uit de oven? Xx

  • La violetta

    22 juni 2017 at 23:02

    Zoet er echt OVERHEEEEELIJK UIT. Ik ben echt zoooo geen keuken prinses maar dit vind ik de moeite waard om het uit te proberen❤️❤️❤️ Dank je wel voor het delen❤️❤️

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2017 at 11:33

      Hallo La violetta,

      Wat lief zeg! Je moet het zeker eens proberen, want het is echt niet moeilijk. Succes ermee!

      Liefs,
      Fatima

  • Ihsane

    23 juni 2017 at 08:35

    Kan ik de maizena vervangen door bloem?

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2017 at 11:31

      Hallo Ihsane,

      Jazeker, dat kan ook.

      Liefs,
      Fatima

  • Sousou

    23 juni 2017 at 10:10

    Hoi faatje, ik zie dat er kristalsuiker bij het recept hoort maar waar heb je dat bij toegevoegd? of bedoelde je daar mee peodersuiker ? groetjes Sousou.

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2017 at 11:29

      Hallo Sousou,

      De kristalsuiker gaat in het beslag voor de cupcakes lieverd. De poedrsuiker is voor de topping.

      Liefs,
      Fatima

      1. Samira

        23 juni 2017 at 15:42

        Hi Faat,

        Dit zie ik niet terug op het filmpje, ook niet tussen de bereidingswijze. Dit heb ik namelijk niet gedaan :(. Is dat een probleem?

        Xx Samira

      2. Fatima El Irari

        27 juni 2017 at 13:45

        Hallo Samira,

        Sorry lieverd maar ik weet even niet waar je het over hebt?

      3. Mine

        24 juni 2017 at 16:49

        Aha, kijk nu snap ik het. Misschien dat daarom mijn cheesecakes niet zo mooi zijn geworden :(. Er zit letterlijk een gat tussen het beslag en de koekjesbodem.

  • Jihane

    23 juni 2017 at 11:53

    Salam alaikoum

    Wat ziet dit er overheerlijk uit! Kan ik feb monchou ook vervangen door wat anders? Shoukran

    1. Jihane

      23 juni 2017 at 11:54

      Sorry bedoelde het monchou

    2. Fatima El Irari

      27 juni 2017 at 13:42

      Alaikoem salaam Jihane,

      Dankjewel lieve schat. Je kunt monchou vervangen door roomkaas.

      Liefs,
      Fatima

  • Laila

    23 juni 2017 at 15:12

    Sallaam Wa alaikoem Fatima,

    Heb je misschien andere ideetjes wat ik er boven op kan doen.. hou niet zo van fruit ?

    Liefs Laila

    1. Fatima El Irari

      27 juni 2017 at 13:44

      Alaikoem salaam Laila,

      Je kunt gesmolten chocolade boven de cheesecakes gieten.

      Liefs,
      Fatima

  • Sousou

    23 juni 2017 at 15:50

    Hi, ben ik weer , ze plakken aan de vormpjes ik krijg ze er niet heel erg uit maar kapot… heb ik wat verkeerds gedaan?

    1. Fatima El Irari

      27 juni 2017 at 13:46

      Hallo Sousou,

      Ik denk dat de cheesecakes niet lang genoeg in de koelkast zijn gekoeld. Hoe lang heb je ze in de koelkast gezet?

  • Miranda

    23 juni 2017 at 18:09

    Hoi Fatima, ik zit altijd watertandend naar jouw site te kijken, naar de lekkere gerechten maar ook zeker naar je mooie foto’s. Ben benieuwd naar wat voor camera je gebruikt.

    Liefs Miranda

    1. Fatima El Irari

      27 juni 2017 at 13:47

      Hallo Miranda,

      Wat lief zeg, dankjewel! Ik heb de Canon 1200D. Xx

  • Sumeyra

    23 juni 2017 at 18:16

    Hallo

    Kan ik ipv monchou de frischa van dirk gebruiken??

    1. Fatima El Irari

      27 juni 2017 at 13:48

      Hallo Sumeyra,

      Ja hoor kan ook!

  • Leila

    24 juni 2017 at 01:41

    Hoi faatje ik heb geen cupcakes papier kan ik ook zonder die cupcakes papier doen in de bak. Groetjes leila

    1. Fatima El Irari

      27 juni 2017 at 13:49

      Hallo Leila,

      Ik raad je toch aan om de papiertjes aan te schaffen, want anders wordt het heel moeilijk om de cheesecakes uit de vorm te halen.

  • Faiza

    24 juni 2017 at 10:15

    Salaam,
    Dit ziet er heerlijk uit.
    Vraagje: Moet maizena er echt bij?

  • Esma

    24 juni 2017 at 11:19

    Hoi Fatima,

    Ik wil dit recept graag maken maar dan een hele cheesecake. Moet ik dan alle benodigheden verdubbelen?

  • Naima

    24 juni 2017 at 12:46

    Kan ik de monchou vervangen door iets anders?

  • Wassima

    24 juni 2017 at 13:11

    Hmm. Deze maak ik voor eid in aha Allah.
    180° in de oven is dat op luchtstand of boven-beneden?

  • An

    24 juni 2017 at 19:11

    Hoi Fatima, klein vraagje die papiertjes zijn
    Iets groter dan bakvorm kan dat kwaad? En moet K
    Een grote eetlepel gebruiken boor de vulling

    1. Fatima El Irari

      27 juni 2017 at 13:55

      Hallo An,

      Passen de papiertjes wel in de vorm?

  • Dounia

    24 juni 2017 at 20:51

    Salaam Fatima,

    In het recept zie ik kristalsuiker staan. Maar niet in de beschrijving. Klopt dat? Doe je dat samen met de vanillesuiker?

  • Esmae

    24 juni 2017 at 22:43

    Ooo fatima wat doe ik verkeerd:(

    Mijn cakjes zijn in de oven open gaan barsten helaas:(

    1. Lina

      22 september 2017 at 21:20

      Ik heb precies het zelfde 🙁
      Weet jij al hoe dit Komt?

      1. Fatima El Irari

        25 september 2017 at 06:26

        Hallo Lina,

        Wat heb je ook? Xx

  • Fatima El Irari

    27 juni 2017 at 13:50

    Hallo Sara,

    Is niet zo heel erg, want de topping is ook zoet. Heeft het gesmaakt lieverd? Xx

    1. Sara

      28 juni 2017 at 08:24

      Ja hij was heerlijk had een caramel topping gemaakt
      Sokran❤️

      1. Fatima El Irari

        28 juni 2017 at 08:46

        Hallo Sara,

        Ah super!

  • Fatima El Irari

    27 juni 2017 at 14:00

    Hallo An,

    Allah ibarkfiek, jij ook een mooie Eid mubarak. Zou je niet zomaar willen roepen dat het recept niet klopt, want vele hebben het voor jou gemaakt en bij vele is het gewoon gelukt. Los van dit gebruik ik dit recept al JAREN en het lukt altijd. In de video vermeld ik de hoeveelheden nooit en in de omschrijving geef ik aan wanneer je wta moet toevoegen. Waarom zou ik in de omschrijving de hoeveelheden nogmaals aangeven terwijl deze boven vermeld staan? En wat is er precies misgegaan dan?

    Liefs,
    Fatima

    1. An

      27 juni 2017 at 18:45

      Hmm er waren veel die hebben gereageerd dat t niet gelukt is, bij mij is t wel gelukt ik heb gewoon mijn eigen touch aan gegeven. Je vermeld bij de ingeredienten dat er 150g suiker bij moet, in je video voeg je de suiker niet toe en in
      Je omschrijving van hoe je t moet maken ook niet dus vragen veel zich af of er wel suiker bij moet en wanneer? T is niet aanvallend bedoeld

      1. Fatima El Irari

        28 juni 2017 at 08:41

        Hallo An,

        Oh nee hoor ik zie het ook echt niet aanvallend. In de video zag ik inderdaad dat ik de stap van de kristalsuiker ben vergeten te filmen. De kristalsuiker dien je samen met de vanillesuiker toe te voegen.

    2. An

      28 juni 2017 at 11:23

      Ok thanks schat

      1. Fatima El Irari

        29 juni 2017 at 07:24

        Graag gedaan!

  • Fatima El Irari

    28 juni 2017 at 08:42

    Hallo Meltem,

    Hoe was de structuur toen de cheesecakes uit de oven kwamen? Als de cheesecakes niet willen opstijven, dan kan het zijn dat de cheesecakes nog niet helemaal gaar waren. Ik raad je aan om de cheesecakes dan toch voor een dagje in de koeling te laten staan.

  • Hatice

    28 juni 2017 at 22:00

    Heel leuke creatie. Ik heb deze ook gemaakt en qua structuur is het goed gelukt. Mijn gasten (en ik) vonden het niet zoet genoeg. Daarom zou ik persoonlijk meer suiker erbij doen de volgende keer.
    Daarnaast heb ik stap 4 overgeslagen en dat was prima.

    1. Fatima El Irari

      29 juni 2017 at 07:29

      Hallo Hatice,

      Dankjewel lieve schat. Als je de cheesecakes niet zoet genoeg vind, dan mag je er natuurlijk altijd meer suiker aan toevoegen.

  • Zubeyda

    2 juli 2017 at 13:26

    Hoi, ten eerste wil ik even zeggen dat je geweldige recepten hebt en dat ik ze allemaal wil uitproberen ?, maar ik heb een klein probleempje. Namelijk als ik een cheese cake wil maken dan kruimelt de onderkant heel erg bij mij. Het zit niet stevig en het valt uit elkaar.

  • Fouzia

    7 juli 2017 at 15:48

    Slm, moet je de frambozen er gewoon zo opleggen? Misschien belachelijk, maar blijven ze er goed op zitten?

    1. Fatima El Irari

      9 juli 2017 at 15:47

      Alaikoem salaam Fouzia,

      Ja hoor schat ze blijven gewoon goed staan. Je zou bijvoorbeeld ook een toefje slagroom kunnen spuiten en daar het fruit op kunnen verdelen.

      Liefs,
      Fatima

      1. Fouzia

        9 juli 2017 at 15:55

        Bedankt faatje voor je reactie, ga ik zeker proberen. De rest van je recepten die ik heb uitgeprobeerd waren alleszins heerlijk. Doe zo voort x

      2. Fatima El Irari

        10 juli 2017 at 05:51

        Hallo Fouzia,

        Bedankt lieve schat en succes ermee!

        Liefs,
        Fatima

  • Fatima El Irari

    11 juli 2017 at 06:20

    Hallo Aya,

    Dat kan. Gelukkig zijn er nog vele andere recepten van andere die je kunt uitproberen.

  • Salwa

    11 juli 2017 at 06:23

    Ik heb de cheesecakes van het weekend gemaakt en ze waren lekker! Iedereen heeft gesmuld. Thnx Fatima!

    1. Fatima El Irari

      11 juli 2017 at 06:27

      Hallo Salwa,

      Wat goed! Ik ben blij dat jullie hebben gesmuld! Graag gedaan lieve schat.

      Liefs,
      Fatima

  • Nadiatje

    11 juli 2017 at 06:24

    Bedankt voor het recept! Gisteren gemaakt als traktatie(voor school) en het heeft gesmaakt!

    1. Fatima El Irari

      11 juli 2017 at 06:28

      Hallo Nadia,

      Graag gedaan lieve meid! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.

      Liefs,
      Fatima

  • Ilhamx

    11 juli 2017 at 06:25

    Fatima,

    Als ik Bastogne koekjes gebruik, moet ik dan alsnog dezelfde hoeveelheid boter nemen? Ik hou van je recepten, altijd top!

    Liefs,
    Ilhamx

    1. Fatima El Irari

      11 juli 2017 at 06:29

      Hallo Ilham,

      Ik zou dan echt maar 60 gram boter gebruiken, omdat Bastogne koekjes zelf al boter bevatten. Dankjewel lieve schat, erg lief!

      Liefs,
      Fatima

  • Hayet

    18 juli 2017 at 19:20

    Hiya,
    Im following you on youtube and to be honnest im guessing the ingredient you using…?would be great if you could add the ingredient in english like you did on the moroccan bread recipe..thank you…xxx

    1. Fatima El Irari

      19 juli 2017 at 06:06

      Hello Hayet,

      You can always find the recipes on my blog and translate them with Google Translate. I have more Dutch followers than English followers, so I chose to do share my videos in English, sorry. But if you ever have questions about recipes, I can always explain everything to you in English.

      Love,
      Fatima

  • S

    28 augustus 2017 at 11:18

    Hoi Fatima,

    Het ziet er heel lekker uit en wil ze in sha Allah maken voor eid. Ik wil 30 stuks maken, kan ik dit gewoon in 1 keer doen door de ingredienten te verdubbelen of moet ik ze per 15 stuks maken voor een betere smaak?

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      28 augustus 2017 at 18:13

      Hallo S,

      Dankjewel lieverd. Je kunt het recept gewoon verdubbelen hoor geen probleem. Ik raad je aan om de cupcakes een dag van te voren te maken, want dat scheelt je en extra werk plus de smaak is nog lekkerder! Succes ermee.

      Liefs,
      Fatima

      1. S

        29 augustus 2017 at 14:05

        Dankjewel schat! En nog een klein vraagje, ik heb geen keukenmachine. Kan ik gewoon een mixer gebruiken?