Wie mij iets langer kent weet dat Cheesecakes een van mijn favorieten desserts/taarten zijn. Dit mag dan wel geen no bake cheesecake zijn, maar alsnog is het een simpel maar vooral erg lekker lekkernij. Binnen een mum van tijd staat dit lekkers ook bij jou op tafel en eet je er gemakkelijk een paar achter elkaar op!
Ingrediënten (15 stuks)
Cheesecake beslag:
- 200 gr. Maria koekjes
- 100 gr. gesmolten roomboter
- 200 gr. monchou
- 150 gr. kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
- 2 eieren
- 200 gr. crème fraîche
- 1 etl. maïzena
Extra:
- frambozen
- blauwe bessen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en giet de gesmolten roomboter erbij. Mix het samen en verdeel en schep in elk cupcake vormpje een volle eetlepel van de koek kruimels. Druk de koek kruimels goed tegen de bodem.
- Zet de bakvorm in de oven voor 10 minuten, zodat de koekjes bodem goed stevig kan bakken.
- Voeg de zachte monchou samen met de vanillesuiker, kristalsuiker en het zout toe in de kom en mix het samen tot een romig mengsel. Ik ben helaas de stap van de kristalsuiker vergeten te filmen, maar de kristalsuiker moet er dus wel bij!
- Voeg de eieren per een toe bij het beslag en mix het door. Zodra je ziet dat het ei is opgenomen voeg je het tweede ei toe en mix je het weer samen.
- Schep de crème fraîche erbij en mix dit ook weer door het beslag heen.
- Voeg als laatste de maïzena toe en mix het weer door tot de maizena is opgenomen. Ga met de spatel door het beslag en vul elk vormpje tot net onder de rand met het beslag.
- Bak de cheesecakes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20-30 minuten. De cheescakes zijn gaar als ze aan de bovenkant stevig ogen en niet meer nat zijn.
- Wanneer de cheesecakes gaar zijn zet je de oven uit en laat je ze voor 10 minuten in de oven zitten. Zet vervolgens de oven op een kiertje en laat ze nog eens voor 15 minuten in de oven zitten.
- Plaats de cheesecakes vervolgens in de koelkast voor zeker 3 a 5 uur in de koelkast, zodat de cheesecakes goed kunnen opstijven.
- Verwijder de papiertjes voordat je de cheesecakes serveert en smullen maar!
Extra tips&tricks
- Voor perfecte stevige cheesecakes raad ik je aan om de cheesecakes voor een dag in de koelkast te zetten.
- Met dit recept kun je ook 1 grote cheesecake bakken in een bakvorm van 20 of 22 cm.
Liefs,
Fatima
184 Comments
Lilie
22 juni 2017 at 21:03
Hoi faatje, bedankt voor het delen van het recept, ik ga het zeker uit proberen. Is het een idee om het in de avond te maken en het de volgende dag mee te nemen op bezoek!
Fatima El Irari
23 juni 2017 at 11:39
Hallo Lillie,
Jazeker, dat kan. Dat is ook het fijne aan zulke cheesecake recepten, want je kunt ze altijd een dag van te voren maken en in de tussentijd in de koelkast laten staan.
Liefs,
Fatima
Fatima El Irari
9 juli 2017 at 15:38
Hallo Emine,
Mag ik vragen hoe lang je de cheesecakes in de koelkast hebt gezet?
Nadia El Yousfi
5 april 2020 at 21:19
Salaam wa3alaikoum zuster Fatima
Bij mij is het probleem als ik die in de oven steek paar minuten later gaan zij open en geven ze een bruine kleur. Ik weet eigenlijk niet wat ik fout doe ?
Groetjes Nadia x
Fatima El Irari
7 april 2020 at 12:01
Alaikoem salaam Nadia,
Dan is de aangegeven temperatuur voor jouw oven iets te hoog. Je zou de volgende keer de temperatuur iets laag kunnen zetten. Xx
Asma
27 november 2022 at 12:32
Hoi Fatima,
Een vraagje, zou ik de crème fraiche ook kunnen weglaten of vervangen met iets anders?
Xx Asma
Amal
22 juni 2017 at 21:39
Salaam Faatje, ik zou deze graag in 1 grote rechthoekige Springvorm willen maken afm: LxBxH 42 x 29x 7cm welke verhouding van de ingrediënten zou ik het beste kunnen doen?
Superlief voor al je genomen moeite om iedereen hier te helpen om verrukkelijke maaltijden, desserts enz… te maken
Moge Allah ﷻ je rijkelijk belonen?
Fatima El Irari
23 juni 2017 at 11:37
Alaikoem salaam Amal,
Als je deze hoeveelheden aanhoudt dan ben ik bang dat je een lage taart krijgt, dus ik raad je aan om het recept te verdubbelen. Allahoema ameen lieve schat dankjewel!
Liefs,
Fatima
Faiza
29 juni 2017 at 09:31
Hallo heb de cheesecake cupcakes gemaakte maar mijn koekenbodem is heel hard hoe komt dat ? Danku
Fatima El Irari
29 juni 2017 at 13:49
Hallo Faiza,
Als de cheesecakes uit de koelkast komen is de bodem inderdaad iets hard. Je kunt de cheesecakes het beste even op kamertemperatuur laten komen.
Hajar
22 juni 2017 at 21:43
Ik ga het zeker uit proberen zit er heerlijk uit.
Wat ben jij toch een geweldig dame??
Fatima El Irari
23 juni 2017 at 11:36
Hallo Hajar,
Bedankt lieve schat! Erg lief van je.
Liefs,
Fatima
Sarah
22 juni 2017 at 22:07
Welke afmeting heeft deze bakvorm (en de bakvormpjes erin)? En als ik er 1 gehele cheesecake van wil maken, welke bakvorm kan ik dat het best gebruiken qua afmeting? Dank!
Fatima El Irari
23 juni 2017 at 11:35
Hallo Sarah,
Ik zou dan een bakvorm van 20 of 24 cm gebruiken.
Liefs,
Fatima
Sanae
21 oktober 2017 at 09:50
Haai lieve Fatima Hoelang moet het dan in de oven?
Fatima El Irari
23 oktober 2017 at 06:20
Hallo lieverd,
De cheesecakes gaan voor ongeveer 20 a 30 minuten in de oven. Het kan zo zijn dat ze bijvoorbeeld in jouw oven iets langer moeten bakken, maar dit kun je na 20 minuten checken. Als de bovenkant van de cheesecakes niet meer nat is dan zijn de cheesecakes gaar.
Ibtiessem
28 juni 2018 at 12:03
Salam alaykoum fatima, mag ik vragen hoe lang de cheesecake dan in de oven moet? In geval je het beslag dus in een springvorm van 22 cm doet?
Fatima El Irari
29 juni 2018 at 14:09
Alaikoem salaam Iebtiessem,
Jazeker, je bakt de Cheesecake dan voor ongeveer 40 a 50 minuten in de voorverwarmde oven.❤️
Merjem
22 juni 2017 at 22:07
Hmmm zien er heerlijk uit! Ga deze zeker uitproberen! Kun je deze ook een dag van te voren maken? En hoeveel cheesecakjes krijg je met dit recept?
Kimaa
22 juni 2017 at 22:59
Salam ou alaikoum,
Boven de opsomming van de ingrediënten staat tussen haakjes 15 stuks.?
Fatima El Irari
23 juni 2017 at 11:33
Bedankt voor je hulp lieverd!
Fatima El Irari
23 juni 2017 at 11:34
Hallo Merjem,
Jazeker, je kunt ze een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren. Je krijgt uit dit recept 15 stuks.
Liefs,
Fatima
Fadoua
22 juni 2017 at 22:57
Salaam faatje bedankt om het met ons te delen. Ik was aan het wachten op het receptje om die te maken voor el3ied. Je inspireert ons Allah ej3awnek moge Allah u belonen inschallah wat ben jij een pracht van een dame machallah xx
Fatima El Irari
23 juni 2017 at 11:34
Alaikoem salaam lieve Fadoua,
Aah wat onwijs lief zeg! Dankjewel hbiba en Allahoema ameen lieve schat! Ik hoop inschAllah dat jullie er allemaal van zullen genieten inschAllah!
Liefs,
Fatima
Hanane
24 juni 2019 at 07:02
Hoi Fatima! Ik heb dezs cakejes al een paar x gemaakt en ze vallen echt in fe smaak! Ik heb echter een vraagje; bij mij zakken de cakjes elke keer en blijven ze niet mooi recht van boven zoals die van jou. Er komt als het ware een soort van kuiltje in, wat weer vervelend is als ik de cakejes wil versieren. Weet jij misschien waar het door komt en wat ik ertegen kan doen?
Veel liefs,
Hanane
Fatima El Irari
24 juni 2019 at 10:22
Hi Hanane,
Wat leuk om te lezen! Haal jij de cheesecakes nadat ze gaar zijn direct uit de oven? Xx
Carmen
26 augustus 2020 at 21:02
Salaam alaikum,
In wat kan je monchou veranderen? Omdat in de kuipjes van 200 gram varkensgelatine zit.
Bedankt alvast!!
Fatima El Irari
27 augustus 2020 at 22:24
Alaikoem salaam Carmen,
Je kunt de monchou van 100 gram gebruiken, daar zit geen gelatine in.
La violetta
22 juni 2017 at 23:02
Zoet er echt OVERHEEEEELIJK UIT. Ik ben echt zoooo geen keuken prinses maar dit vind ik de moeite waard om het uit te proberen❤️❤️❤️ Dank je wel voor het delen❤️❤️
Fatima El Irari
23 juni 2017 at 11:33
Hallo La violetta,
Wat lief zeg! Je moet het zeker eens proberen, want het is echt niet moeilijk. Succes ermee!
Liefs,
Fatima
Ihsane
23 juni 2017 at 08:35
Kan ik de maizena vervangen door bloem?
Fatima El Irari
23 juni 2017 at 11:31
Hallo Ihsane,
Jazeker, dat kan ook.
Liefs,
Fatima
Sousou
23 juni 2017 at 10:10
Hoi faatje, ik zie dat er kristalsuiker bij het recept hoort maar waar heb je dat bij toegevoegd? of bedoelde je daar mee peodersuiker ? groetjes Sousou.
Fatima El Irari
23 juni 2017 at 11:29
Hallo Sousou,
De kristalsuiker gaat in het beslag voor de cupcakes lieverd. De poedrsuiker is voor de topping.
Liefs,
Fatima
Samira
23 juni 2017 at 15:42
Hi Faat,
Dit zie ik niet terug op het filmpje, ook niet tussen de bereidingswijze. Dit heb ik namelijk niet gedaan :(. Is dat een probleem?
Xx Samira
Fatima El Irari
27 juni 2017 at 13:45
Hallo Samira,
Sorry lieverd maar ik weet even niet waar je het over hebt?
Mine
24 juni 2017 at 16:49
Aha, kijk nu snap ik het. Misschien dat daarom mijn cheesecakes niet zo mooi zijn geworden :(. Er zit letterlijk een gat tussen het beslag en de koekjesbodem.
Jihane
23 juni 2017 at 11:53
Salam alaikoum
Wat ziet dit er overheerlijk uit! Kan ik feb monchou ook vervangen door wat anders? Shoukran
Jihane
23 juni 2017 at 11:54
Sorry bedoelde het monchou
Fatima El Irari
27 juni 2017 at 13:42
Alaikoem salaam Jihane,
Dankjewel lieve schat. Je kunt monchou vervangen door roomkaas.
Liefs,
Fatima
Laila
23 juni 2017 at 15:12
Sallaam Wa alaikoem Fatima,
Heb je misschien andere ideetjes wat ik er boven op kan doen.. hou niet zo van fruit ?
Liefs Laila
Fatima El Irari
27 juni 2017 at 13:44
Alaikoem salaam Laila,
Je kunt gesmolten chocolade boven de cheesecakes gieten.
Liefs,
Fatima
Sousou
23 juni 2017 at 15:50
Hi, ben ik weer , ze plakken aan de vormpjes ik krijg ze er niet heel erg uit maar kapot… heb ik wat verkeerds gedaan?
Fatima El Irari
27 juni 2017 at 13:46
Hallo Sousou,
Ik denk dat de cheesecakes niet lang genoeg in de koelkast zijn gekoeld. Hoe lang heb je ze in de koelkast gezet?
Miranda
23 juni 2017 at 18:09
Hoi Fatima, ik zit altijd watertandend naar jouw site te kijken, naar de lekkere gerechten maar ook zeker naar je mooie foto’s. Ben benieuwd naar wat voor camera je gebruikt.
Liefs Miranda
Fatima El Irari
27 juni 2017 at 13:47
Hallo Miranda,
Wat lief zeg, dankjewel! Ik heb de Canon 1200D. Xx
Sumeyra
23 juni 2017 at 18:16
Hallo
Kan ik ipv monchou de frischa van dirk gebruiken??
Fatima El Irari
27 juni 2017 at 13:48
Hallo Sumeyra,
Ja hoor kan ook!
Leila
24 juni 2017 at 01:41
Hoi faatje ik heb geen cupcakes papier kan ik ook zonder die cupcakes papier doen in de bak. Groetjes leila
Fatima El Irari
27 juni 2017 at 13:49
Hallo Leila,
Ik raad je toch aan om de papiertjes aan te schaffen, want anders wordt het heel moeilijk om de cheesecakes uit de vorm te halen.
Faiza
24 juni 2017 at 10:15
Salaam,
Dit ziet er heerlijk uit.
Vraagje: Moet maizena er echt bij?
Esma
24 juni 2017 at 11:19
Hoi Fatima,
Ik wil dit recept graag maken maar dan een hele cheesecake. Moet ik dan alle benodigheden verdubbelen?
Naima
24 juni 2017 at 12:46
Kan ik de monchou vervangen door iets anders?
Wassima
24 juni 2017 at 13:11
Hmm. Deze maak ik voor eid in aha Allah.
180° in de oven is dat op luchtstand of boven-beneden?
An
24 juni 2017 at 19:11
Hoi Fatima, klein vraagje die papiertjes zijn
Iets groter dan bakvorm kan dat kwaad? En moet K
Een grote eetlepel gebruiken boor de vulling
Fatima El Irari
27 juni 2017 at 13:55
Hallo An,
Passen de papiertjes wel in de vorm?
Dounia
24 juni 2017 at 20:51
Salaam Fatima,
In het recept zie ik kristalsuiker staan. Maar niet in de beschrijving. Klopt dat? Doe je dat samen met de vanillesuiker?
Esmae
24 juni 2017 at 22:43
Ooo fatima wat doe ik verkeerd:(
Mijn cakjes zijn in de oven open gaan barsten helaas:(
Lina
22 september 2017 at 21:20
Ik heb precies het zelfde 🙁
Weet jij al hoe dit Komt?
Fatima El Irari
25 september 2017 at 06:26
Hallo Lina,
Wat heb je ook? Xx
Fatima El Irari
27 juni 2017 at 13:50
Hallo Sara,
Is niet zo heel erg, want de topping is ook zoet. Heeft het gesmaakt lieverd? Xx
Sara
28 juni 2017 at 08:24
Ja hij was heerlijk had een caramel topping gemaakt
Sokran❤️
Fatima El Irari
28 juni 2017 at 08:46
Hallo Sara,
Ah super!
Fatima El Irari
27 juni 2017 at 14:00
Hallo An,
Allah ibarkfiek, jij ook een mooie Eid mubarak. Zou je niet zomaar willen roepen dat het recept niet klopt, want vele hebben het voor jou gemaakt en bij vele is het gewoon gelukt. Los van dit gebruik ik dit recept al JAREN en het lukt altijd. In de video vermeld ik de hoeveelheden nooit en in de omschrijving geef ik aan wanneer je wta moet toevoegen. Waarom zou ik in de omschrijving de hoeveelheden nogmaals aangeven terwijl deze boven vermeld staan? En wat is er precies misgegaan dan?
Liefs,
Fatima
An
27 juni 2017 at 18:45
Hmm er waren veel die hebben gereageerd dat t niet gelukt is, bij mij is t wel gelukt ik heb gewoon mijn eigen touch aan gegeven. Je vermeld bij de ingeredienten dat er 150g suiker bij moet, in je video voeg je de suiker niet toe en in
Je omschrijving van hoe je t moet maken ook niet dus vragen veel zich af of er wel suiker bij moet en wanneer? T is niet aanvallend bedoeld
Fatima El Irari
28 juni 2017 at 08:41
Hallo An,
Oh nee hoor ik zie het ook echt niet aanvallend. In de video zag ik inderdaad dat ik de stap van de kristalsuiker ben vergeten te filmen. De kristalsuiker dien je samen met de vanillesuiker toe te voegen.
An
28 juni 2017 at 11:23
Ok thanks schat
Fatima El Irari
29 juni 2017 at 07:24
Graag gedaan!
Fatima El Irari
28 juni 2017 at 08:42
Hallo Meltem,
Hoe was de structuur toen de cheesecakes uit de oven kwamen? Als de cheesecakes niet willen opstijven, dan kan het zijn dat de cheesecakes nog niet helemaal gaar waren. Ik raad je aan om de cheesecakes dan toch voor een dagje in de koeling te laten staan.
Hatice
28 juni 2017 at 22:00
Heel leuke creatie. Ik heb deze ook gemaakt en qua structuur is het goed gelukt. Mijn gasten (en ik) vonden het niet zoet genoeg. Daarom zou ik persoonlijk meer suiker erbij doen de volgende keer.
Daarnaast heb ik stap 4 overgeslagen en dat was prima.
Fatima El Irari
29 juni 2017 at 07:29
Hallo Hatice,
Dankjewel lieve schat. Als je de cheesecakes niet zoet genoeg vind, dan mag je er natuurlijk altijd meer suiker aan toevoegen.
Zubeyda
2 juli 2017 at 13:26
Hoi, ten eerste wil ik even zeggen dat je geweldige recepten hebt en dat ik ze allemaal wil uitproberen ?, maar ik heb een klein probleempje. Namelijk als ik een cheese cake wil maken dan kruimelt de onderkant heel erg bij mij. Het zit niet stevig en het valt uit elkaar.
Fouzia
7 juli 2017 at 15:48
Slm, moet je de frambozen er gewoon zo opleggen? Misschien belachelijk, maar blijven ze er goed op zitten?
Fatima El Irari
9 juli 2017 at 15:47
Alaikoem salaam Fouzia,
Ja hoor schat ze blijven gewoon goed staan. Je zou bijvoorbeeld ook een toefje slagroom kunnen spuiten en daar het fruit op kunnen verdelen.
Liefs,
Fatima
Fouzia
9 juli 2017 at 15:55
Bedankt faatje voor je reactie, ga ik zeker proberen. De rest van je recepten die ik heb uitgeprobeerd waren alleszins heerlijk. Doe zo voort x
Fatima El Irari
10 juli 2017 at 05:51
Hallo Fouzia,
Bedankt lieve schat en succes ermee!
Liefs,
Fatima
Fatima El Irari
11 juli 2017 at 06:20
Hallo Aya,
Dat kan. Gelukkig zijn er nog vele andere recepten van andere die je kunt uitproberen.
Salwa
11 juli 2017 at 06:23
Ik heb de cheesecakes van het weekend gemaakt en ze waren lekker! Iedereen heeft gesmuld. Thnx Fatima!
Fatima El Irari
11 juli 2017 at 06:27
Hallo Salwa,
Wat goed! Ik ben blij dat jullie hebben gesmuld! Graag gedaan lieve schat.
Liefs,
Fatima
Nadiatje
11 juli 2017 at 06:24
Bedankt voor het recept! Gisteren gemaakt als traktatie(voor school) en het heeft gesmaakt!
Fatima El Irari
11 juli 2017 at 06:28
Hallo Nadia,
Graag gedaan lieve meid! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.
Liefs,
Fatima
Ilhamx
11 juli 2017 at 06:25
Fatima,
Als ik Bastogne koekjes gebruik, moet ik dan alsnog dezelfde hoeveelheid boter nemen? Ik hou van je recepten, altijd top!
Liefs,
Ilhamx
Fatima El Irari
11 juli 2017 at 06:29
Hallo Ilham,
Ik zou dan echt maar 60 gram boter gebruiken, omdat Bastogne koekjes zelf al boter bevatten. Dankjewel lieve schat, erg lief!
Liefs,
Fatima
Hayet
18 juli 2017 at 19:20
Hiya,
Im following you on youtube and to be honnest im guessing the ingredient you using…?would be great if you could add the ingredient in english like you did on the moroccan bread recipe..thank you…xxx
Fatima El Irari
19 juli 2017 at 06:06
Hello Hayet,
You can always find the recipes on my blog and translate them with Google Translate. I have more Dutch followers than English followers, so I chose to do share my videos in English, sorry. But if you ever have questions about recipes, I can always explain everything to you in English.
Love,
Fatima
Aasha qamar
14 december 2021 at 15:50
Hallo Faatje, ik heb dit recept gisteren gemaakt, de cheesecakes waren niet hoog genoeg ze zakten en de vorm was ook niet rond 🙁 , wat heb ik verkeerd gedaan ?
S
28 augustus 2017 at 11:18
Hoi Fatima,
Het ziet er heel lekker uit en wil ze in sha Allah maken voor eid. Ik wil 30 stuks maken, kan ik dit gewoon in 1 keer doen door de ingredienten te verdubbelen of moet ik ze per 15 stuks maken voor een betere smaak?
Liefs
Fatima El Irari
28 augustus 2017 at 18:13
Hallo S,
Dankjewel lieverd. Je kunt het recept gewoon verdubbelen hoor geen probleem. Ik raad je aan om de cupcakes een dag van te voren te maken, want dat scheelt je en extra werk plus de smaak is nog lekkerder! Succes ermee.
Liefs,
Fatima
S
29 augustus 2017 at 14:05
Dankjewel schat! En nog een klein vraagje, ik heb geen keukenmachine. Kan ik gewoon een mixer gebruiken?
Fatima El Irari
29 augustus 2017 at 14:07
Hallo S,
Ja hoor je kunt gewoon een elektrische handmixer gebruiken of zelfs een simpele garde. Succes ermee!
Liefs,
Fatima
Hassie
29 augustus 2017 at 20:56
Salaam, kan ik ook minder suiker gebruiken, we zijn het niet gewend om zoet te eten…
Fatima El Irari
30 augustus 2017 at 06:34
Alaikoem salaam Hassie,
Eerlijk gezegd zijn de cheesecakes helemaal niet zoet, maar je kunt altijd minder suiker nemen hoor.
Liefs,
Fatima
samira
30 augustus 2017 at 12:40
hoelang mag de cheesecakes cupcakes in de koelkast ?.
Fatima El Irari
30 augustus 2017 at 13:18
Hallo Samira,
Je kunt de cupcakes zeker wel 2 a 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Als je van plan bent de cheesecake cupcakes te maken voor Eid, dan kun je ze bijvoorbeeld morgen al maken en dan zijn ze vrijdag nog hartstikke lekker! Succes ermee.
Liefs,
Fatima
samira
30 augustus 2017 at 14:38
heel erg bedankt !.
Liefst Samirax
Fatima El Irari
30 augustus 2017 at 15:02
Graag gedaan Samira! Xx
Sara
19 september 2017 at 20:46
Hoiii, ik heb even een vraagje. Ik heb het proberen te maken, de smaak was super. Alleen ziet het er niet mooi uit. Hoe kan ik het ook zo strak van boven krijgen en de zijkanten??
Thankyouuu
Fatima El Irari
20 september 2017 at 06:32
Hallo Sara,
Wat leuk dat het heeft gesmaakt lieverd. Hoe zag de bovenkant eruit dan? De zijkanten kun je mooi straks krijgen als je de cheesecakes zeker een dag in de koelkast laat opstijven en het papiertje er direct vanaf haalt nadat ze een dagje in de koelkast hebben gestaan.
Liefs,
Fatima
Sara
20 september 2017 at 09:13
De bovenkant is dan soort van ingezakt ofzo, hij is niet recht.
Karima
2 januari 2018 at 20:11
Hi Fatima,
Ik heb precies het recept gevolgd, maar bij mij zijn de cupcakes ingezakt. Degenen die overeind bleven daar zat een ruimte tussen de boven en onderkant. Leek wel lucht. Waar ligt dit aan? Erg jammer, aangezien ik me aan alle maten en instructies heb gehouden. Ik hoop dat je me kunt informeren over wat er fout is gegaan. De smaak was wel lekker!
Fatima El Irari
3 januari 2018 at 06:59
Hallo Karima,
Tot waar heb je de cupcakes ongeveer gevuld? En hoe lang heb je de cupcakes gebakken? Xx
Karima
2 januari 2018 at 20:29
Nou heb dus toch niet opgelet! Sorry 1 pakje monchou gebruikt ipv 2! Volgende keer beter!
Fatima El Irari
3 januari 2018 at 07:00
Is niet erg hoor, kan altijd gebeuren. De volgende keer lukt het perfect inschAllah! Xx
Ikram
1 februari 2018 at 07:50
Hey fatima, monchou zit varkensgelatine in ben ik sinds kort achtergekomen. Kan je Philadelphia als roomkaas gebruiken of niet?
Fatima El Irari
1 februari 2018 at 09:31
Hallo Ikrame,
In het kuipje van 200 gram zit inderdaad varkensgelatine, maar in het pakje van 100 gram niet. Maar je zou ook prima Philadelphia kunnen gebruiken hoor. Xx
Ikram
2 februari 2018 at 21:14
En schat hoe kun je ze het beste afdekken voor in de koelkast? Gewoon zo laten of doorzichtige folie eromheen??
Fatima El Irari
3 februari 2018 at 09:50
Hallo Ikram,
Ik zou ze afdekken met folie of aluminiumfolie. Xx
Damelsa
9 februari 2018 at 14:00
tip!
zet de bakvorm in een braadslede (gewikkeld in extra dikke alufolie) met heet water erin in de oven
worden de cheesecakes fluweelzacht van! (recept van nigella lawson)
Fatima El Irari
10 februari 2018 at 20:23
Ah echt een super tip! Dit ga ik de volgende keer zeker eens proberen. Dankjewel. Xx
Nona
26 februari 2018 at 21:16
hi Fatima, kan je de creme freche ook vervangen door slagroom? xx
Fatima El Irari
27 februari 2018 at 07:19
Hallo Nona,
Eerlijk gezegd heb ik het zelf nog nooit met slagroom geprobeerd, dus ik kan het je ook niet aanraden. Je zou de crème fraîche wel kunnen vervangen door Griekse yoghurt. Xx
Soukaina
31 maart 2018 at 16:44
Salaam fatima
Kan ik slagroom in plaats van creme fraiche doen ??
Fatima El Irari
31 maart 2018 at 16:47
Alaikoem salaam Soukaina,
Nee lieverd helaas. Je hebt echt crème frqiche of eventueel Griekse volle yoghurt nodig. Xx
Kaoutar
20 mei 2018 at 11:22
Dag topper ! Ziet er heerlijk ik vroeg me af of je gezouten of ongezouten boter gebruikt
Fatima El Irari
21 mei 2018 at 00:02
Hi Kaoutar,
Ik gebruik ongezouten roomboter. Ik zal het er even bijzetten, dankjewel! Xx
Siham
19 juni 2020 at 23:37
Salaam fatima
Ik heb een vraagje: welke ovenstand gebruik jij?
Thanks alvast
Siham
Fatima El Irari
22 juni 2020 at 17:15
Alaikoem salaam Siham,
Ik gebruik altijd de boven-onder functie.
Hande
10 juni 2018 at 14:42
Hey k wil dit graag proberen maar kan je het ook in diepvries bewaren
Fatima El Irari
11 juni 2018 at 07:08
Hi Hande,
Bedoel je wanneer je de cheesecake wilt laten opstijven?
Ss
28 juli 2018 at 19:05
Hoi Hoi, heerlijk is die heb m al een paar keer gemaakt en lekker smullen.
Heb m nu weer gemaakt en de maizena vergeten :(:( is die dan mislukt? Hij is nu aan het koelen in de koelkast
Fatima El Irari
30 juli 2018 at 06:04
Hi Ss,
Nee, hoor het hoeft niet meteen te mislukken. Is het uiteindelijk gelukt? Xx
Ss
11 augustus 2018 at 21:37
Ja is gelukt ?? alleen me man kon niet wachten en wilde al na een uurtje van smullen dus in het midden was die nog wat zacht maar even lekker ??
Fatima El Irari
3 september 2018 at 06:57
Hi Ss,
Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx
Esra
3 september 2018 at 05:50
Lieve Fatima,
Heb al zo vaak cheesecake recepten geprobeerd, maar dit is de enige die echt lukt! Ben zo blij! Ik wil dit een keer grote cheesecake taar maken in een blik van 24 cm, moet ik alles dan gewoon verdubbelen? En baktijd 50 min?
Ook zou ik er een chocolade versie van willen maken, wat zou ik dan moeten veranderen of eraan toe moeten voegen? (Als ik het in een 24 cm bakblik maak)
Alvast superbedankt voor je reactie en moeite!❤️
Fatima El Irari
3 september 2018 at 07:29
Hi Esra,
Wat goed! Met dit recept kun je ook prima een ‘grote’ cheesecake bakken. Mocht je een hoge cheesecake willen, dan raad ik je een bakvorm van 20 of 22 cm aan.
Liefs,
Fatima
Mia
9 september 2018 at 08:02
Salaam Fatima!
Kan ik oreokoekjes als bodem gebruiken en zou ik er dan ook boter bij moeten mengen?
Erg bedankt voor je antwoord !
Fatima El Irari
10 september 2018 at 11:30
Alaikoem salaam Mia,
Jazeker, je kunt ook Oreo koekjes gebruiken voor de bodem. Xx
Ebru
31 oktober 2018 at 13:39
Hoi heb je t recept voor als ik 30 cupcakes zal maken?
Fatima El Irari
31 oktober 2018 at 17:03
Hi ebru,
Dan raad ik je aan om het recept drie keer te verdubbelen.
Soukania
3 november 2018 at 22:10
Hai ik wil de cheescakes maken! Ik heb een vraagje kan je de monchou vervangen in roomkaas van de dirk etc of moet je monchou gebruiken? Xx
Fatima El Irari
4 november 2018 at 09:06
Jazeker, je kunt de monchou vervangen door roomkaas. Succes!❤️
Naani
20 december 2018 at 09:48
Salam farima,
Ik ben deze cheescake aan het maken alleen heb 2 eetlepels maizena i.p.v. 1. Is dat erg?
Groetjes
Fatima El Irari
20 december 2018 at 22:32
Alaikoem salaam Naani,
Je kunt ook 1 eetlepel bloem erbij doen ipv maizena. Is het gelukt?
Naatje
24 maart 2019 at 07:06
Allahoema barek voor je prachtige kookkunsten! Nou voor deze cheesecake cupcakes, viel mijn bodem er gewoon af. Heb het een hele nacht in de koelkast gelaten, even op kamertemperatuur laten komen, maar de koekjesbodem viel er af…
Fatima El Irari
24 maart 2019 at 09:49
Allahibarkfiek lieverd! Ah, wat jammer! Welke koekjes heb je gebruikt? En was het koekjes mengsel goed nat toen je het mengde met de boter?
Eten – Elma Elkasovic
24 maart 2019 at 17:39
[…] Dit receptje komt van Uit de keuken van Fatima. […]
Fatima El Irari
24 maart 2019 at 19:31
Wat lekker!?
Samira
5 juni 2019 at 07:25
Sorry nog een vraag. Hoe groot zijn jouw papiertjes? Want ik had ook wel veel beslag over?
Fatima El Irari
6 juni 2019 at 09:49
Hi Samira,
Ik gebruik de cupcake papiertjes van de Albert Heijn alleen kan ik nergens vinden hoe groot ze precies zijn.
Fatiha
28 maart 2019 at 09:42
Salam aleykoum Fatima,
Heb je cheesecakes vorige gemaakt en ze waren superlekker.. ik wil ze deze keer weer maken.. maar kan je deze in de diepvries bewaren? X Fatiha
Fatima El Irari
28 maart 2019 at 18:47
Alaikoem salaam Fatiha,
Ah super! Dat kan, als je ze maar goed verpakt bijvoorbeeld in een luchtdichte trommel.
Sanae
15 mei 2019 at 10:35
Hey, als je er 1 cheesecake van wil maken in een springvorm van 20cm. Moet ik dan deze hoeveelheden aanhouden of verdubbelen?
Fatima El Irari
15 mei 2019 at 13:15
Hi Sanae,
Je kunt dan dezelfde hoeveelheden aanhouden.
Hanane
22 mei 2019 at 08:21
Heerlijk! Echt!! Bedankt voor het recept!
Fatima El Irari
22 mei 2019 at 09:20
Graag gedaan lieve Hanane! Xx
Ikkie
30 mei 2019 at 14:45
Heey lieverd, ik wilde vragen of ik het ook in de magnetron op 180° graden kan doen. Onze oven is helaas stuk..
Fatima El Irari
31 mei 2019 at 10:43
Hi Ikkie,
Sorry, lieverd maar cheesecakes kun je helaas niet bakken in de magnetron. Of is dit een combi mangetron met een oven?
Samira
5 juni 2019 at 07:22
Hey Fatima
Mijn koekjes kruimelde helemaal uit elkaar.
Toen ik de boter heb gemengd met de koek wat het best wel droog. En heb wel
Degelijk de Maria koek gebruikt en de juiste hoeveelheid boter. Heb je enig idee hoe dit komt aub? En de tip van de braadslede. Bedoelen ze daarmee dat je het tijdens het bakken zo in de oven moet steken of nadien? Alvast bedankt
Grtjs
Sam
Fatima El Irari
6 juni 2019 at 09:48
Hi Samira,
Als het koekjes mengsel er nog droog uitziet dan kun je er altijd wat extra gesmolten roomboter bijdoen. Welke koekjes heb je precies gebruikt? De braadslede vullen ze met kokend water en die plaatsen ze dan op de bodem van de oven onder de cupcakes. Het water gaat dan stomen en zorgt ervoor dat de cupcakes goed garen. Maar eerlijk gezegd doe ik dit echt nooit en worden de cupcakes zonder al goed gaar.
Samira
5 juni 2019 at 07:28
? Ik zie mijn berichten niet
Fatima El Irari
6 juni 2019 at 09:49
Ik moet je berichten eerst ‘goedkeuren’en beantwoorden voordat jij ze kunt zien.
Samira
5 juni 2019 at 20:09
Hey Fatima
Heb je mijn vorige berichten niet ontvangen
Fatima El Irari
6 juni 2019 at 09:53
Hi Samira,
Jawel, lieverd alleen moest ik ze eerst goedkeuren voordat jij ze kon zien. Ik heb je vragen al beantwoord. Xx
Ati
9 juni 2019 at 10:01
Hoi Fatima,
Klein vraagje. Heb je onlangs het recept misschien veranderd? Ik heb ze al een aantal keer gemaakt en ze waren goed gelukt. Alleen gisteren merkte ik dat ik een aantal stappen anders moest doen, en mislukten ze helaas. Vandaar mijn vraag. Dankje!
Fatima El Irari
9 juni 2019 at 12:05
Hi Anti,
Nee, ik heb het recept niet aangepast alleen heb ik er wat extra tips bijgezet. Wat is er precies mislukt?
Havva
15 juni 2019 at 12:52
Hoii, ik heb een vraagje kan je de cremefraiche vervangen door iets anders? Zoals ongeklopte slagroom?
Groetjes
Fatima El Irari
16 juni 2019 at 15:54
Hi Havva,
Je kunt de crème fraîche vervangen door sour cream (zure room).
Jeannine
17 juni 2019 at 08:34
Hoi Fatima,
Bij mij is de bovenkant helemaal open gebarsten. Heb je enig idee hoe dat kan?
Groetjes
Jeannine
Fatima El Irari
17 juni 2019 at 16:36
Hi Jeannine,
Haalde je de cupcakes direct uit de oven nadat ze gaar waren?
nora
10 augustus 2019 at 15:25
Dag lieve Fatima,
Als je de cupcakes hebt gebakken, moet je ze meteen uit de oven halen of nog even laten staan in de oven?
Fatima El Irari
10 augustus 2019 at 16:10
Hi Nora,
Wanneer de cheesecakes gaar zijn zet je de oven uit en laat je ze voor 10 minuten in de oven. Dan zet je de oven op een kiertje en laat ze nog eens voor 15 minuten in de oven zitten. Xx
Nazli
30 november 2019 at 12:11
Hoi fatima
In t recept staat 160 graden maar in je video zeg je 180 graden. Koekjesbodem 10 minuten op 180 graden maar de cheesecake bakken dan? Ook weer op 180 of 160 graden? Ik heb een vorm van 18,5 cm . Hoeveel minuten moet ik dan bakken?
Gr Nazli
Fatima El Irari
30 november 2019 at 13:41
Hi Nazil,
Je bakt de koekjes bodem en de cheesecake op 180 graden. Als je een grotere Cheesecake maakt, dan bak je de cheesecake in ongeveer 40 minuten gaar. Succes!
Liefs,
Fatima
Nazli
21 januari 2020 at 07:52
Hoi Fatima, bedankt voor t recept. De kleine cheesecakes waren gelukt.
Ik heb het geprobeerd in een vorm van ongv 22 dia. Maar de zijkant en de bovenkant worden donker van kleur en zijkant ziet er niet mooi uit als ik het de volgende dag eruit haal. Hoe zou dit komen?
Xxjs Nazli
Fatima El Irari
21 januari 2020 at 10:17
Hi Nazli,
Als de zijkanten donker van kleur worden, dan is de temperatuur iets te hoog of je hebt de cheesecake te lang gebakken. Hoe lang heb je de cheesecake in de oven gehouden?
Nazli
21 januari 2020 at 12:13
Dank voor je snelle reactie. 180 graden 35 minuten. Had de zijkanten ook ingevet met bakspray.
Fatima El Irari
25 januari 2020 at 15:24
Ik denk dat 180 graden dan iets te hoog is voor jouw oven. Was de cheesecake aan de binnenkant wel droog?
Seyma
28 maart 2020 at 17:12
Hi Fatima,
Ik heb vandaag de cheesecake in een springvorm van 20 cm gebruikt. Helaas heb ik aan de bovenkant bruine/verbrande delen. Waar kan dit aan liggen?
Ik heb btw philadelphia roomkaas gebruikt ipv monchou en het beslag gemixt met een handmixer.
Fatima El Irari
29 maart 2020 at 16:18
Hi Seyma,
Als je aan de bovenkant bruine/verbande delen hebt, dan is de aangegeven temperatuur te hoog voor jouw oven. Hoe lang heb je de cheesecake gebakken?
Yasmina
13 april 2020 at 12:32
Hey Fatima
Ik wil deze cheesecake cupcakes heel graag gaan uitproberen, maar mijn vaste supermarkt heeft geen Monchou. Dit is gewoon verse roomkaas toch? Dus ik kan het perfect vervangen dan?
Liefs, Yasmina
Fatima El Irari
13 april 2020 at 13:27
Hi Yasmina,
Ja, klopt. Je kunt gewoon verse roomkaas gebruiken. Xx
Ghizlane
7 mei 2020 at 22:57
Hoi Fatima,
Wat zijn de benodigdheden als je 12 stuks wilt maken? Mijn cupcake bakvorm is voor 12 stuks en wil dus niet extra beslag weggooien..
Alvast bedankt voor het reageren!
Groetjes
Fatima El Irari
8 mei 2020 at 22:17
Hi Ghizlane,
Als je het recept halveert, dan heb je ongeveer 7 a 8 cheesecakes. Je kunt het recept aanhouden en de vormpjes iets meer vullen.
Sena Poyraz
16 mei 2020 at 15:03
Hey fatima
Kan ik ook mascarpone gebruike i.p.v crème fraîche?
Fatima El Irari
16 mei 2020 at 15:32
Hi Sena,
Ja, kun je ook gebruiken.
Sousou
2 januari 2021 at 19:08
Hoi faatje,
Ik heb deze cheesecakes vandaag gemaakt. Helaas zijn ze bij mij mislukt.
Ik heb alleen geen maizena toegevoegd.
Wat doe ik verkeerd? Baal zo erg
Fatima El Irari
6 januari 2021 at 12:25
Hi Sousou,
Wat is er precies mislukt? Door de maizena/bloem wordt het mengsel wel wat steviger.
Dilos
1 februari 2021 at 13:55
Beste Fatima,
Ik heb een vraagje moet de bodem eerst in de oven? Of kan het later als je de bovenkant vult en dan dus in de oven. Of moet het dus echt eerst de bodem in de oven en dan nog een keer met de bovenkant. Op welke stand moet het trouwens 180 graden en dan?
Fatima El Irari
13 februari 2021 at 18:24
Hi Dilos,
Ja, de koekjes bodem gaat eerst de oven in voor 10 minuten op 180 graden en dan pas giet je de vulling erin. Ook de cheesecakes bak je op 180 graden.
Suheila
6 april 2021 at 10:44
Dag Fatima
Zou ik het beslag zelf in de koelkast kunnen bewaren? Zo ja hoe?
Fatima El Irari
11 april 2021 at 13:23
Hi Suheila,
Jazeker, dat kan. Dek de kom gewoon af en zet het in de koeling. Xx
Quin
23 maart 2022 at 13:25
Lieve Fatima,
Moet ik de eieren echt mixen of er doorheen scheppen?
Groetjes Quin
Fatima El Irari
3 april 2022 at 11:55
Hi Quin,
Je mixt de eieren er echt doorheen en zodra je ziet dat ze zijn opgenomen stop je.
C
7 februari 2024 at 12:54
Hii,
Kan ik de mini cheesecakes onder elkaar bakken? Dus 2 platen tegelijk erin?
Anders moet ik zolang wachten omdat ik meer als 12 krijg